Sirija

Locked
Challenger__

#6226 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

"Klavikula" kapa do poda istinskim herojima.
:thumbup:
Klavikula

#6227 Re: Sirija

Post by Klavikula »

;-)
Co0l

#6228 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
A sve tvrde neimenovani ruski diplomatski izvori...
Ne, ne. Konkretni ljudi u Siriji, uključujući i "opozicione borce" koji žele da podjele svoja saznanja sa predstavnicima međunarodnih organizacija i ambasada. Daće im se šansa i vrijeme da daju izjave i da svjedoče.

Vidiš, kada je Al-Qaeda razglasila ono oko Gute, to su prenijeli prvo izraelski, pa saudijski, pa zapadni mediji. Šta su ponudili od dokaza?

Ja ću da ti kažem: IZJAVU 13 BIVŠIH AMERIČKIH OBAVJEŠTAJACA koji su poslali pismo Obami da mu "namještaju podvalu, sa ciljem da SAD uvuku u rat".

Još nešto da ti kažem: ono je false-flag i to zna sav svijet. Znaš i ti.
A ko tvrdi da postoje ti 'konkretni ljudi u Siriji'? Neimenovani ruski diplomatksi izvori

Ja znam samo ono sto mogu dokazati.Ostalo su pretpostavke.A ono sto znam je da ko god bio odgovoran za taj napad to je nista u odnosu kakvi se sve zlocini u Siriji vrse posljednje skoro tri godine a i decenijama vec od kad je tamo na vlasti klan Asad.Bespotrebno je i naglasiti da je za veliku vecinu tih zlocina odgovoran upravo taj klan.
Challenger__

#6229 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

A ono sto znam je da ko god bio odgovoran za taj napad to je nista u odnosu kakvi se sve zlocini u Siriji vrse...
Ma da. Dečki su bili nervozni i malo su bacali hemiju, malo klali, palili i rušili, običan nestašluk.
Last edited by Challenger__ on 06/10/2013 00:53, edited 1 time in total.
Co0l

#6230 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
A ono sto znam je da ko god bio odgovoran za taj napad to je nista u odnosu kakvi se sve zlocini u Siriji vrse...
Ma da. Dečki su bili nervozni i malo su bacali hemijicu, malo klali, palili i rušili, običan nestašluk.

Cool.
Upravo si opisao nacin ratovanja fantasticne SAA koji uglavnom demonstriraju trecu godinu zaredom.
salik79

#6231 Re: Sirija

Post by salik79 »

cetmi wrote:Odoh ja Salik spavati, valja na sabah ustati, a nedjeljom treba i odspavati.
Ne mislim se ponavljati, ja stojim iza svojih riječi.
Još ti malo o tefsiru i hadisu uči, a nisam spominjao perzijance, spominjao sam perzijske mule ili ako ćeš lakše shvatiti one iranske budale koji sebe zovu ajatolasi i zadržavaju pravo da samo oni ispravno tumače vjeru, a svoje slike postavljaju po najvažnijim raskrsnicama kao braća im čobani iz arabije koji sebe zovu kraljevima, prinčevima i emirima.
Evo i ja se spremam. Bitno je da ti sve znas o tefsiru i hadisu, a za mene manje-vise...Rezime tvog posljednjeg komentara - ti ajatollahe nazivas "mulama" i "budalama" radi nekakvih slika, koje se negdje postavljaju. A moje misljenje je - te "mule" su PERZIJANCI i pretstavljaju PERZIJANCE i ostale narode koji zive u Iranu. Oni su, dakle po mom misljenju, sastavni dio navedena dva hadisa. Druga stvar - problem kod ovih je, po tvom misljenju, to sto "postavljaju svoje slike po najvaznijim raskrsnicama", kao i "braca cobani". Sada bih ti postavio dva pitanja:

1. Da li ulemu arapskog poluotoka (Karadawi, Bin-Baz, isl) takodjer nazivas budalama, posto oni takodjer ohalalise i ohalaljuju vjesanja slika njihovih cobana?!

i (ako da)

2. Kako bi ih dodatno okvalificirao, posto su - za razliku od mula - ohalalili strogi haram? Naime, hadis je hadis, ali Kur'an je direktna Bozija rijec. A ako znamo da je Allah dz.s. nedvojbeno rekao sljedece:
O vjernici, ne uzimajte za zastitnike Jevreje i Krscane! Oni su sami sebi zastitnici! A njihov je onaj medju vama koji ih za zastitnike prihvati...(5:51)
S kojim pravom ta ista ulema ohalali stacioniranje onolike jevrejske i krscanske (zastitnicke) vojske u srcu arapskog poluotoka?! Od koga je ta ulema, kome pripada i ciji su sljedbenici takve uleme?!
Avetinho

#6232 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Co0l wrote:
Challenger__ wrote:
Ma da. Dečki su bili nervozni i malo su bacali hemijicu, malo klali, palili i rušili, običan nestašluk.

Cool.
Upravo si opisao nacin ratovanja fantasticne SAA koji uglavnom demonstriraju trecu godinu zaredom.
Lik odbija da vidi satelitske snimke "ucinka" Ass-sadista u Homsu i Allepu. Bog zna sta se desava u manjim gradovima. Fino dokumentovano kod Human Rights Watch ili Amnesty International ili kod raznih agencija Ujedinjenih Nacija. Sve je to cionizam i protiv putinovske demokratije. Vazno je sta objavi ADVANCE ili RT ili SANA ili PRESSTV. Svi ostali lazu, jelde.
Co0l

#6233 Re: Sirija

Post by Co0l »

Ja Sam Odavle wrote: Lik odbija da vidi satelitske snimke "ucinka" Ass-sadista u Homsu i Allepu. Bog zna sta se desava u manjim gradovima. Fino dokumentovano kod Human Rights Watch ili Amnesty International ili kod raznih agencija Ujedinjenih Nacija. Sve je to cionizam i protiv putinovske demokratije. Vazno je sta objavi ADVANCE ili RT ili SANA ili PRESSTV. Svi ostali lazu, jelde.
Naravno da je vazno,ipak su to nasi mediji :)
husein_kapetan

#6234 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Challenger__ wrote:
A sve tvrde neimenovani ruski diplomatski izvori...
Ne, ne. Konkretni ljudi u Siriji, uključujući i "opozicione borce" koji žele da podjele svoja saznanja sa predstavnicima međunarodnih organizacija i ambasada. Daće im se šansa i vrijeme da daju izjave i da svjedoče.

Vidiš, kada je Al-Qaeda razglasila ono oko Gute, to su prenijeli prvo izraelski, pa saudijski, pa zapadni mediji. Šta su ponudili od dokaza?

Ja ću da ti kažem: IZJAVU 13 BIVŠIH AMERIČKIH OBAVJEŠTAJACA koji su poslali pismo Obami da mu "namještaju podvalu, sa ciljem da SAD uvuku u rat".

Još nešto da ti kažem: ono je false-flag i to zna sav svijet. Znaš i ti.
Mislim da je sve krenulo od reportaže napravljene od strane Dale Gavlak dopisnika Associated Press-a sa bliskog istoka i njenog jordanskog kolege Yahia Ababneh objavljenom u Mint PressNews-u. Zbog ovoga saudijci... su otvoreno zaprijetili istoj da " će zauvijek prestati da piše" Digla se velika prašina oko ovog ali zapadni mediji "začudo" su ostali "gluhi" po ovom. Na netu ima dosta materijala o ovom.. vrijedi napraviti par pretraga, vjerujte mi.
Evo i jedan link na italijanskom je pa prevedite.
http://www.informarexresistere.fr/2013/ ... lla-siria/
Last edited by husein_kapetan on 06/10/2013 01:11, edited 1 time in total.
Avetinho

#6235 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Vjerujemo ti svi. Jer ipak ti sve znas. I Chelo.
Challenger__

#6236 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Co0l wrote: Naravno da je vazno,ipak su to nasi mediji :)
Kada napišem "naši" mediji mislim na medije koji koriste naš jezik/jezike.
Avetinho

#6237 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Pa navedi neki medij iz islam-bosne, i oni govore nase jezike.

I uzgred, ove tvoje "vijesti na nasem jeziku" su prepisane sa RT, SANA i PRESSTV.
husein_kapetan

#6238 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Ja Sam Odavle wrote:Vjerujemo ti svi. Jer ipak ti sve znas. I Chelo.
A ti prvo pročitaj... da i ti znaš.
"beati i ultimi che saranno i primi"
Co0l

#6239 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote: Naravno da je vazno,ipak su to nasi mediji :)
Kada napišem "naši" mediji mislim na medije koji koriste naš jezik/jezike.
Svaki medij koji za uredjivacku politiku ima velicanje ratnih zlocinaca i pravdanje i relativizaciju njihovih zlocina,taj nije moj ni u kojem slucaju,pa ni u lingvistickom.
Challenger__

#6240 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

A vas, Bogom dane pravednike koji bdijete nad dušama nevinih "mudžahida" pozivam da makar jednom pokažete karakter i ne budete na istoj strani sa Izraelom i SAD, kao kakve plačjive curice.

Evo, SAD momci su vam srokali nestašne "mudžahide" u Somaliji. Otvorite temu i pokažite kako ste uspravni:

US forces target al-Shabaab leader in raid on Somali militants LINK

_____

Vrijeme je da dokažete sebi i svijetu de se ne držite samo izraelskih i američkih suknjica.
Last edited by Challenger__ on 06/10/2013 01:23, edited 1 time in total.
Challenger__

#6241 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Svaki medij koji za uredjivacku politiku ima velicanje ratnih zlocinaca i pravdanje i relativizaciju njihovih zlocina,taj nije moj ni u kojem slucaju,pa ni u lingvistickom.
Mani me demagogije, živ bio. Evo, Ameri napali rebelsku braću i saborce "mudžahide".

Otvori temu i pokaži da si dosljedan.
Avetinho

#6242 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:A vas, Bogom dane pravednike koji bdijete nad dušama nevinih "mudžahida" pozivam da makar jednom pokažete karakter i ne budete na istoj strani sa Izraelom i SAD, kako kakve plačjive curice.

Evo, SAD momci su vam sroksali nestašne mudžahide u Somaliji. Otvorite temu i pokažite kako ste uspravni:

US forces target al-Shabaab leader in raid on Somali militants LINK

_____

Vrijeme je da dokažete sebi i svijetu de se ne držite samo izraelskih i američkih suknjica.
Pa otvori ti, i nemoj vise ovu temu spamat sa RT. Dokad vise staljinista. Ne mozes ih se otarasit nikako.
Challenger__

#6243 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Znate kada će otvoriti? NIKADA! Njihova "principijelnost" je na istoj liniji sa Pentagonom i IDF-om. "jes vala, Assad je zločinac, jes vala oni u Somaliji su teroristi".

Amin-efendije... :oops:
Last edited by Challenger__ on 06/10/2013 01:26, edited 1 time in total.
Klavikula

#6244 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Kurdska delegacija u Damasku. Cemal Baqi iz Sirijske demokratske stranke potvrdio je sastanak i nazvao ga pozitivnim i konstruktivnim.

Kuredpress

Sukobi u Afrinu izmedju Kurda i Al Qaide (NF i ISIL). YPG izgubio 6 boraca, Al Qaida 13.

Kuredpress
Jasko78

#6245 Re: Sirija

Post by Jasko78 »

Challenger__ wrote:
Paralela ti je potpuni promašaj, jer hranu nemaju lojalisti. Oni su, tako reći do juče, bili u potpunom okruženju i odsječeni su od bilo koje logističke trase. Već mjesecima je trajao pokušaj terorista i/ili opozicije da preko hrane prisile lojaliste na predaju. Otud tolike žrtve u proboju blokade.
Ja sam se osvrnuo na tvoju izjavu u kojoj očekuješ kao neke 'dobre vjesti' uopšteno za čitav Alepo i narod unutar njega a ne samo na djelove koje drži režim.

To što se da razumijeti iz tvojih upisa itekako ima smisla sa mojom paralelom koju sam iznio,jer po tebi ispada da bi spas za narod Alepa u opozicionim rukama bio upravo predaja ili neka aka Abdićeva politika iliti izdaja(reintegracija FSA u režimski korpus).

Apsurdno.

Challenger__ wrote:U Siriji nema nikakvih "Srba". Rusi su, kao i Iranci prvenstveno savjetnici. Hezbollah, iranska garda i irački dobrovoljci će svakako napustiti Siriju po okončanju rata a vjerujem i ranije.
Itekako ima stranih plaćenika koliko hoćeš,ima i Srba i Rusa i koga sve ne.Ukucaj u google ''Fočak u Siriji'' pa pročitaj o ruskom dobrovljcu koji je veliki obožavatelj Foče i RS-a.

Drugo,ako će Hezbollah i ostali napustiti Siriju nakon okončanja rata-zašto onda ne dozvoliš da i pomagači opoziciji isto učine i ostanu do kraja rata na tlu Sirije?

Isto tako,nikakve veze nema da li će i kada otići kada oni jasno pomažu Asadu svo ovo vrijeme,onda na osnovu toga ne treba kriviti ni opoziciju što na svojoj strani ima dobrovoljce iz brojnih zemalja.

To je Challenger objektivnost,a sve drugo dupli standardi i nepoštenje prema ovoj nesretnoj situaciji u toj napaćenoj zemlju Siriji.

Challenger__ wrote:Ima. To je ekskluzivna vijest, a ne privatna poenta.

_______

Ne poznaješ ti dovoljno stvari u Siriji inače se ne bi koristio netačnim informacijama i banalnim aluzijama.
Ma sada sam vidio na kakve se sve izvore pozivaš i kako ih olako uzimaš za činjenice.To su forumaš Cool i Ja sam Odavle lijepo dokazali.

Ja ne vjerujem nikome odmah na prvu,neka vrijeme pokaže da li ima konkretnih dokaza o hemijskom napadu,a ne da ja sada optužujem sa sigurnošću bilo koju stranu.

Mislio sam da ozbiljnije pristupaš ovoj temi,ali si me 'paljenjem' na neprovjerene izvore i prikazivanjem istih kao činjenica demantovao i razočarao.

Što se tiče ostale spike oko prelazka FSA u redove režima ,drugi forumaši su lijepo pojasnili kako stvari stoje,a ja bih samo nadodao da zanemaruješ činjenicu da je velika večina FSA od početka sukoba do danas prešla u brojne druge jedinice tipa Nusre i ostalih.Ovi što su ostali i što bi sklapali neki savez sa kasapinom Asadom su nešto poput Abdićevaca u Bosanskom ratu.
Challenger__

#6246 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Itekako ima stranih plaćenika koliko hoćeš,ima i Srba i Rusa i koga sve ne.Ukucaj u google ''Fočak u Siriji'' pa pročitaj o ruskom dobrovljcu koji je veliki obožavatelj Foče i RS-a.
Rus, u Siriji, koji voli Foču je dokaz da u Siriji ima Srba?

Bravo stari, ti si genije.
Co0l

#6247 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Mani me demagogije, živ bio. Evo, Ameri napali rebelsku braću i saborce "mudžahide".

Otvori temu i pokaži da si dosljedan.
Otvori ti temu ako zelis pricati o Somaliji.
Nisam ja taj koji treba da pokazuje dosljednost jer ja nikada nisam velicao teroriste niti pravdao njihove zlocine.Ti,s druge strane,svakodnevno velicas zlocinacki rezim i pravdas ili relativizujes njegove zlocine.A dosljednost pokazujes kad pravdas ubijanje demonstranata u Siriji i Egiptu a kukas kad se u Turskoj demonstranti zaspu suzavcem.
Neka hvala,ako treba radije cu da me smatraju i nedosljednim nego dosljednim na nacin koji ti demonstriras.
husein_kapetan

#6248 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Challenger__ wrote:

Sve je pertinentno Challengeru.. sve.. i protemporalni avdićev nauk....i uništenje bijelih foka na grenlandu.. i globalno zagrijavanje..
Jasko78

#6249 Re: Sirija

Post by Jasko78 »

Challenger__ wrote:

Ne,nego to je dokaz da ima i Rusa kao što sam rekao.
Srba također ima kao i brojnih drugih.Također možeš da pročitaš i o navodnom famoznom ruskom (ili ukrajinskom,sad sam zaboravio tačno) oficiru koji želi da uđe u Siriju sa 50.000 obučenih vojnika.

Što o tome ne daš svoj sud u ovoj temi,evo volio bih da mi kažeš -šta o tome misliš?
Avetinho

#6250 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Jasko78 wrote:
Challenger__ wrote:
Paralela ti je potpuni promašaj, jer hranu nemaju lojalisti. Oni su, tako reći do juče, bili u potpunom okruženju i odsječeni su od bilo koje logističke trase. Već mjesecima je trajao pokušaj terorista i/ili opozicije da preko hrane prisile lojaliste na predaju. Otud tolike žrtve u proboju blokade.
Ja sam se osvrnuo na tvoju izjavu u kojoj očekuješ kao neke 'dobre vjesti' uopšteno za čitav Alepo i narod unutar njega a ne samo na djelove koje drži režim.

To što se da razumijeti iz tvojih upisa itekako ima smisla sa mojom paralelom koju sam iznio,jer po tebi ispada da bi spas za narod Alepa u opozicionim rukama bio upravo predaja ili neka aka Abdićeva politika iliti izdaja(reintegracija FSA u režimski korpus).

Apsurdno.

Challenger__ wrote:U Siriji nema nikakvih "Srba". Rusi su, kao i Iranci prvenstveno savjetnici. Hezbollah, iranska garda i irački dobrovoljci će svakako napustiti Siriju po okončanju rata a vjerujem i ranije.

Drugo,ako će Hezbollah i ostali napustiti Siriju nakon okončanja rata-zašto onda ne dozvoliš da i pomagači opoziciji isto učine i ostanu do kraja rata na tlu Sirije?

Isto tako,nikakve veze nema da li će i kada otići kada oni jasno pomažu Asadu svo ovo vrijeme,onda na osnovu toga ne treba kriviti ni opoziciju što na svojoj strani ima dobrovoljce iz brojnih zemalja.

To je Challenger objektivnost,a sve drugo dupli standardi i nepoštenje prema ovoj nesretnoj situaciji u toj napaćenoj zemlju Siriji.

Challenger__ wrote:Ima. To je ekskluzivna vijest, a ne privatna poenta.

_______

Ne poznaješ ti dovoljno stvari u Siriji inače se ne bi koristio netačnim informacijama i banalnim aluzijama.
Ma sada sam vidio na kakve se sve izvore pozivaš i kako ih olako uzimaš za činjenice.To su forumaš Cool i Ja sam Odavle lijepo dokazali.

Ja ne vjerujem nikome odmah na prvu,neka vrijeme pokaže da li ima konkretnih dokaza o hemijskom napadu,a ne da ja sada optužujem sa sigurnošću bilo koju stranu.

Mislio sam da ozbiljnije pristupaš ovoj temi,ali si me 'paljenjem' na neprovjerene izvore i prikazivanjem istih kao činjenica demantovao i razočarao.

Što se tiče ostale spike oko prelazka FSA u redove režima ,drugi forumaši su lijepo pojasnili kako stvari stoje,a ja bih samo nadodao da zanemaruješ činjenicu da je velika večina FSA od početka sukoba do danas prešla u brojne druge jedinice tipa Nusre i ostalih.Ovi što su ostali i što bi sklapali neki savez sa kasapinom Asadom su nešto poput Abdićevaca u Bosanskom ratu.
Odlican post.
Locked