igrom slucaja tom dionicom prolazim stalno svaki dan cak i vise puta....
ja mogu samo reci kako me cudi da svaki dan nema mrtvih..... tu se periodicno desavaju saobracajne nesrece - vjerovali ili ne, dakle nije pitanje hoce li - nego samo kad....
e sad najlakse je biti general poslije bitke i ne iskljucujuci odgovornost tih nesretnika koji izginuse - al vjerovatno je sa almija fokus izlazio nazad u grad preko duple pune lose procjenjujuci brzinu vozila u naletu iz suprotnog smijera.... ovi nisu imali kad da odreaguju otresli fokusa u pokusaju da ga izbjegnu i od silne energije udarca bivaju doslovno nabijeni na parkiranu labudicu preko puta almija rezime je to sto se desilo.....
uvijek sam govorio da je neznanje skupo, ali skola nazalost jos skuplja.....
ja sam jednom isao 80-90 tako nesto vise iznad ogranicenja iz pravca Zenice i okuka prije novog almija i nalijecem na lolu i tegljacu koji sa Almy pumpe (one nove sa strane prema Zeljezari - vuklja tegljac preko duple pune da se ukljuci prema Doboju..... a iza okuke ga nisam ni vidio.... tako da vjerujem da je identicna situacija bila i taj dan.... samo sto su ga podebljali sa 160
o ogromnoj putnoj grbi kod Škafe tacnije kod onog kafica pored iskljucenja za Zenicu, o grbi iz pravca Sarajeva koji metar prije blatuške petlje o grbi prije juznog izlaza iz pravca Doboja gdje auto skoro skače sa točkovima u zraku, o grbavom dijelu ceste u Hecama i Vraci da ne pricam....
ne znas sta je gore - ovakva nesposobna vlast koja nije u stanju dotegnuti komad ceste u duzini od par km ili budaletine koje misle da se voze po neostecenoj njemackoj autocesti
kako vec rekoh idem tom dionicom skoro svaki dan, radi se o izrazito opasnom dijelu ceste u duzini od nekih 5km do stacionarnog radara u Vracama i nevjerovatno je koliko sve opasnih situacija vreba: ogromne grbe od kojih auta gotovo skacu, pjesaci koji idu u grupama jedan pored drugog pored magistrale, biciklisti koji bauljaju kao da je gradska staza, vozaci kamiona Almya koji se ukljucuju i iskljucuju preko duple pune redovno zajedno sa ostalim vozacima itd itd....
jednom sam uspio to i snimiti pa evo sami zakljucite....
http://sendvid.com/mbpsfr6q