nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6226 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by _BataZiv_0809 »

bitanga_sa_otesa wrote:ja kontam da je to na braniku bila naljepnica neka,a branik ubacen u auto...
a kad vidim kako se govnaju ove 156 i 147 u udesima nije mi dobro :run:
Sta je ovo ovoliko :roll:

Narucio sam i ja jednu naljepnicu talijanska zastava za Kappu, ali to je mala skroz diskretna :roll:

Ima jedan moj komsija tu sto ide na branik na Alfi GT i super izgleda :thumbup: Jos mu zelene kočione čeljusti.

@klaki-isli su 160 km/h valjda.
klaki

#6227 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by klaki »

160 a nije ni autoput...

jep jos jedan slucaj prirodne selekcije

ko nije razvio osjecaj za strah gubitka zivota do sad nece ni od sad bogami
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6228 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by _BataZiv_0809 »

Haj sto nije autoput, nego sto je to bukvalno predgradje gdje imas masu mjesta gdje se raja ukljucuje na magistralu. A dupla puna koju niko ne jebe. I koliko sam upratio ovi su ga gargali 160 na sat i fljusnu u frajera koji se ukljucivao preko duple pune.
MOSALJOZE

#6229 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by MOSALJOZE »

Meni se tu 100 puta desilo da se neko uključuje,a loše procijeni moju brzinu(ne idem nikad više od 90 na tom dijelu)
Možeš misliti kako je to na 160 :-) Još ovaj dio pun rupa,cesta zakrpljena na svako malo.
mirzet87sa

#6230 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

Tu su, gdje su, svojom voljom.
commendatore

#6231 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by commendatore »

amar1994 wrote:
190km/h 8-) :run:
ovo svi rejseri trebaju da pogledaju :izet: :thumbup:
+ sto je to NEPOMICNA prepreka
+ sto moras uzet u obzir kineticku energiju odredjene mase koja ide prema tebi - npr natovaren sleper od 40 tona koji ti ide ususret nije isto kao i nepomican :wink: pa tako auto s kojim ces dozivjet frontalni sudar ima vecu naletnu masu od one kad stoji....

http://www.zenicablog.com/u-nesreci-u-p ... -pajic-21/
commendatore

#6232 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by commendatore »

igrom slucaja tom dionicom prolazim stalno svaki dan cak i vise puta....

ja mogu samo reci kako me cudi da svaki dan nema mrtvih..... tu se periodicno desavaju saobracajne nesrece - vjerovali ili ne, dakle nije pitanje hoce li - nego samo kad....

e sad najlakse je biti general poslije bitke i ne iskljucujuci odgovornost tih nesretnika koji izginuse - al vjerovatno je sa almija fokus izlazio nazad u grad preko duple pune lose procjenjujuci brzinu vozila u naletu iz suprotnog smijera.... ovi nisu imali kad da odreaguju otresli fokusa u pokusaju da ga izbjegnu i od silne energije udarca bivaju doslovno nabijeni na parkiranu labudicu preko puta almija rezime je to sto se desilo.....

uvijek sam govorio da je neznanje skupo, ali skola nazalost jos skuplja.....

ja sam jednom isao 80-90 tako nesto vise iznad ogranicenja iz pravca Zenice i okuka prije novog almija i nalijecem na lolu i tegljacu koji sa Almy pumpe (one nove sa strane prema Zeljezari - vuklja tegljac preko duple pune da se ukljuci prema Doboju..... a iza okuke ga nisam ni vidio.... tako da vjerujem da je identicna situacija bila i taj dan.... samo sto su ga podebljali sa 160

o ogromnoj putnoj grbi kod Škafe tacnije kod onog kafica pored iskljucenja za Zenicu, o grbi iz pravca Sarajeva koji metar prije blatuške petlje o grbi prije juznog izlaza iz pravca Doboja gdje auto skoro skače sa točkovima u zraku, o grbavom dijelu ceste u Hecama i Vraci da ne pricam....

ne znas sta je gore - ovakva nesposobna vlast koja nije u stanju dotegnuti komad ceste u duzini od par km ili budaletine koje misle da se voze po neostecenoj njemackoj autocesti

kako vec rekoh idem tom dionicom skoro svaki dan, radi se o izrazito opasnom dijelu ceste u duzini od nekih 5km do stacionarnog radara u Vracama i nevjerovatno je koliko sve opasnih situacija vreba: ogromne grbe od kojih auta gotovo skacu, pjesaci koji idu u grupama jedan pored drugog pored magistrale, biciklisti koji bauljaju kao da je gradska staza, vozaci kamiona Almya koji se ukljucuju i iskljucuju preko duple pune redovno zajedno sa ostalim vozacima itd itd....

jednom sam uspio to i snimiti pa evo sami zakljucite....

http://sendvid.com/mbpsfr6q
commendatore

#6233 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by commendatore »

mirzet87sa wrote:Tu su, gdje su, svojom voljom.
nazalost, tako je....
KB9

#6234 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by KB9 »

http://www.olx.ba/artikal/22961285/nissan-350z/

kakav li ga lik vozi, jel unisteno auto ko malo koje? :mrgreen:
condy

#6235 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

Kad vidis sta je ljudi poginulo za vikend u saobracajnim nesrecama jeza hvata. Ova skrsena auta trebaju ostavit pored ceste da ih svi vide.
commendatore

#6236 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by commendatore »

condy wrote:Kad vidis sta je ljudi poginulo za vikend u saobracajnim nesrecama jeza hvata. Ova skrsena auta trebaju ostavit pored ceste da ih svi vide.
tacno tako - treba stavit prije tih opasnih tacki i poslije (s druge strane) pa da stoje kao opomena - hvale vrijedna ideja.... :thumbup:
i neki natpis veliki u fazonu - "evo šta se desilo ovdje zbog brzine"

ne znam jesam li to u njemackoj nekad davno vidio da su radili ili negdje drugo
Bakir1

#6237 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

i napraviti dzambo plakate ove nesretne djece sto izginuse pored auta.......
supercali

#6238 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

commendatore wrote:
condy wrote:Kad vidis sta je ljudi poginulo za vikend u saobracajnim nesrecama jeza hvata. Ova skrsena auta trebaju ostavit pored ceste da ih svi vide.
tacno tako - treba stavit prije tih opasnih tacki i poslije (s druge strane) pa da stoje kao opomena - hvale vrijedna ideja.... :thumbup:

To je bilo i kod nas
Kod muzeja je cini mi se bio neki mercedes
condy

#6239 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

commendatore wrote:

Znam, da u Njemačkoj kad se desi ovako teška saobraćajka, da mediji bukvalno bombardiraju javnost sa slikama, nema cenzure pa ni tijela pored ceste, izvještavanjima, prave se specijalne emisije koje traju dugo, diskutuju i polemišu oko uzroka koji su doveli do nesreće, oko sigurnosti saobraćaja.... Prosto od toga naprave nauku. Skršeno auto dugo vremena bude smješteno na prometnom dijelu u krugu policije ili neke šlep službe. Ono kad ti gledaš iz naše perspektive, pitaš se oko čega oni toliko dugo polemišu :roll: Kod obuke za vozače, najviše pažnje posvećuju sigurnosti i tu su perfekcionisti. Vozio sam se momkom koji je kod njih položio, obuka im je puno duža i skuplja, vidiš nešto sasvim drugo, odmah se veže, dvije ruke za volanom, na pješačkom staje, nema šanse da uzme mobitel u ruke i fino vozi. Policija im je rigorozna, za sitnice kažnjavaju, za korištenje mobitela kazna je oko 200 eura. Kad si vidio kod nas neke emisije, o sigurnosti u saobraćaju, da policajac drži predavanje vozaču kad ga zaustavi zbog nekog prekršaja, i sl. Bave se pravim stvarima, i njih bezuslovno prihvataju. Takav mentalni sklop. Mene je najviše impresirala jedna situacija kod njih. Pada jaka kiša, auto put sa četri trake, svi voze jedan za drugim u krajnjoj desnoj traci. Kolona vozila, a ostale tri trake prazne. Kad to vidiš, počneš i sam neke stvari mijenjati i shvatiš koliko više znaju od nas.
amar1994

#6240 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

bitanga_sa_otesa wrote:
amar1994 wrote: ovo svi rejseri trebaju da pogledaju :izet: :thumbup:
bolje je gledat bili agica
:D :-)
amar1994

#6241 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

KB9 wrote:http://www.olx.ba/artikal/22961285/nissan-350z/

kakav li ga lik vozi, jel unisteno auto ko malo koje? :mrgreen:
za pocetak, izgleda normalno :P , e sad kako ga vozi pitanje je :mrgreen:
530i

#6242 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

_BataZiv_0809 wrote:Haj sto nije autoput, nego sto je to bukvalno predgradje gdje imas masu mjesta gdje se raja ukljucuje na magistralu. A dupla puna koju niko ne jebe. I koliko sam upratio ovi su ga gargali 160 na sat i fljusnu u frajera koji se ukljucivao preko duple pune.
Navodno su se oni uključivali sa te pumpe na cestu...premda sudeći po fb profilu vozača sam pao sam se ubio i još dvojicu poveo sa sobom. Snima se kako negdje ide 180 na sat, slike od nekog golfa dvojke kog je imao pa udario...a sve to sa 21 godinu :roll: :roll: Kažu u novinama svaki vikend išli Jelah, Vitez, Zavidovići po kafanama...a sigurno se ne pije kisela.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6243 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by _BataZiv_0809 »

530i wrote:
Navodno su se oni uključivali sa te pumpe na cestu...premda sudeći po fb profilu vozača sam pao sam se ubio i još dvojicu poveo sa sobom. Snima se kako negdje ide 180 na sat, slike od nekog golfa dvojke kog je imao pa udario...a sve to sa 21 godinu :roll: :roll: Kažu u novinama svaki vikend išli Jelah, Vitez, Zavidovići po kafanama...a sigurno se ne pije kisela.
Hm ne bih rekao da su se oni ukljucivali, ali nebitno skroz. Evo pisali su i ljudi koji ih poznaju i kazu da je to "poznata" zenicka ekipa koja je divljala u saobracaju. Mladi i neiskusni za volanom, zeljni dokazivanja i kurcenja :-)

Zao mi je mladih zivota, ali iskren da budem, najvise mi je zao sto ce ovo nikome ili malo kome biti opomena. Nakon mjesec dana sve ce ovo pasti u zaborav, osim kod njihovih najblizih, i onda hajmo Jovo nanovo :roll:
Throttle

#6244 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Throttle »

Ford se ukljucivao preko dvije pune, pouzdane informacije
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6245 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by _BataZiv_0809 »

commendatore wrote:

Bilo je to kod nas prije 5-6 godina.
insomnia78

#6246 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by insomnia78 »

commendatore wrote:
tacno tako - treba stavit prije tih opasnih tacki i poslije (s druge strane) pa da stoje kao opomena - hvale vrijedna ideja.... [emoji106]

Pa bilo je to vec i kod nas
IcedFlame

#6247 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by IcedFlame »

147 i 156 mi nikad nisu bile interesantne. Jednostavno mi se nisu svidjale. Prva mi nekakva klustrofobicna unutra, a i prednji dio prije FL verzije mi je :-) , a 156-ica je po meni 10 koraka unazad sto se dizajna tice, u odnosu na 155-icu.

Nekad davno sam naletio na ovaj video, tako da nikad nisam pozelio 147 ili 156 :skoljka:

530i

#6248 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

_BataZiv_0809 wrote:
530i wrote:
Hm ne bih rekao da su se oni ukljucivali, ali nebitno skroz. Evo pisali su i ljudi koji ih poznaju i kazu da je to "poznata" zenicka ekipa koja je divljala u saobracaju. Mladi i neiskusni za volanom, zeljni dokazivanja i kurcenja :-)

Zao mi je mladih zivota, ali iskren da budem, najvise mi je zao sto ce ovo nikome ili malo kome biti opomena. Nakon mjesec dana sve ce ovo pasti u zaborav, osim kod njihovih najblizih, i onda hajmo Jovo nanovo :roll:
U avazu izjava konobara iz Almy koji kaže da ih je posluživao tad, a kad su se razbili da ih je vadio iz auta. Ako konobar i avaz lažu mene - i ja lažem vas.
maxell_sarajevo

#6249 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by maxell_sarajevo »

Image
Image

Cuvajte se ove budale sa bmw-om, ja se ukljucivao sa stupske petlje u jutarnjoj guzvi i on me pusti i ja se polahko poceo prestrojavati, a on po gasu i mene udari.
Auto mu je vec razbijeno (prednji i zadnji desni blatobran i karambolka), ja fasovao kaznu 100KM, a on ce nekad napravljenu stetu namiriti od mog osiguranja.Policija kaze "vidjet cemo u bazi jel vec imao štetu.."
Policija predlagala da se dogovorimo, on trazio 142KM koliko košta njegova karambolka, ja davao 50KM koliko sam na kraju i platio kaznu.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#6250 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Romeo 80 »

A to su ti kokošari koji sipaju za cenera i žive na pašteti. BMW se vozi radi dokazivanja, a "održavanje" plaća osiguranje. Stoka sitnog zuba...
Post Reply