Koji trol on preporucuju da se tema zakljuca
TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
- MTV
#6226 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Koji trol on preporucuju da se tema zakljuca
- amar1994
#6227 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
duffy_duck wrote:Prosjecnom Bosancu i Hercegovcu je dovoljan IPS televizor. Mane nece ni primjetiti, jer ih skoro jako slabo uocimo svojim ocima tako da bezveze glumatamo na ovoj temi i prosipamo se, moje preporuke za televizore su Samsung Sony LG i Panasonic. I koji god model uzeli jedva cete primjetiti neke mane ako ih ima.
A Va panel je dobar ako neko uzima za kafice. I toliko za ovu temu najbolje da se tema zakljuca. Sve je vec receno.
-
CooK
#6228 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
U principu i jest tako samo je pitanje koji Samsung, Sony, LG ili Panasonic. Tebi su svi isti i npr Sony WE660 i XE9300 a znam da si i ranije pisao da se kupi bilo koji TV od poznatih brendova i da ce kupac biti zadovoljan sto je, moram priznati, duhovito ali glupasto. Javi svim stranicama za recenzije da su u zabludi, svim kalibratorima da prestanu to raditi i zaposle se na pijaci a radnjama sa tehnikom predlozi da otpuste sve radnike i samo ostave onog na kasi kao u supermarketu a umjesto radnika neka nalijepe: "Kupite bilo koji TV poznatog brenda, sve vam je to isto!". Lijep pozdrav Rugi care, duhovit si, mora se priznati.Rugafet wrote: Na kraju krajeva citajuci zadnjih 30 stranica svi savjeti se mogu svesti na: Kupujte iskljucivo Samsung, LG i Sony. Ako tv gledate direktno onda VA panel, ako pod uglom onda IPS. Ne kupujte Toshibu, Beko i Telefunken. Prema ovome tema moze komotno da ne postoji vise.
-
CooK
#6229 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Au Adrijane al' si ga pomijesao, ali naucices, polako.duffy_duck wrote:Prosjecnom Bosancu i Hercegovcu je dovoljan IPS televizor. Mane nece ni primjetiti, jer ih skoro jako slabo uocimo svojim ocima tako da bezveze glumatamo na ovoj temi i prosipamo se, moje preporuke za televizore su Samsung Sony LG i Panasonic. I koji god model uzeli jedva cete primjetiti neke mane ako ih ima.
A Va panel je dobar ako neko uzima za kafice. I toliko za ovu temu najbolje da se tema zakljuca. Sve je vec receno.
Ljudi, Adra rekao da se tema zakljuca, mislim da znamo sta nam je ciniti. Gasi mjesalicu, motaj kablove, zavrsili smo za sva vremena.
- semirsar
#6230 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
duffy_duck wrote:Prosjecnom Bosancu i Hercegovcu je dovoljan IPS televizor. Mane nece ni primjetiti, jer ih skoro jako slabo uocimo svojim ocima tako da bezveze glumatamo na ovoj temi i prosipamo se, moje preporuke za televizore su Samsung Sony LG i Panasonic. I koji god model uzeli jedva cete primjetiti neke mane ako ih ima.
odoh se sad sam banovat' nemrem vise ovo podnijet'
- MTV
#6231 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nemoj sema kako cemo bez tebe?
-
zippoo87
#6232 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
isteklo mu vrijeme u banovicima pa navratio mali malo na forum...do slijedecih banovica 
mene samo zanima,gdje samo ovakvi "rastu"
- MTV
#6233 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Na Dobrinji
Mislim Adra je s Dobrinje
- semirsar
#6234 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ama takvijeh imade posvuda, problem je sto su u podobroj ekspanzijiMTV wrote:Na Dobrinji![]()
![]()
![]()
- semirsar
#6235 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Sema samo dvaput popio ban ovdeka, prvi put u 2004/5 ne znam jel prije ili posli nove godine i to pod prvobitnim nickom i skoro pod ovijem zbog nikog vaznog al mi dobro dodje odmorzippoo87 wrote:isteklo mu vrijeme u banovicima pa navratio mali malo na forum...do slijedecih banovica
- MTV
#6236 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ja sam cist ko suza.
Ban: 0 puta
Trpe me moderatori.
Ban: 0 puta
Trpe me moderatori.
-
duffy_duck
#6237 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Naravno da ne treba to raditi, ja samo kazem neka svako izabere sebi sta voli. I sta mu se svidi na prvu ako ima kakve mane odma cim bude u prodavnici neka pita za izbor i ljudi ce preporuciti.CooK wrote:U principu i jest tako samo je pitanje koji Samsung, Sony, LG ili Panasonic. Tebi su svi isti i npr Sony WE660 i XE9300 a znam da si i ranije pisao da se kupi bilo koji TV od poznatih brendova i da ce kupac biti zadovoljan sto je, moram priznati, duhovito ali glupasto. Javi svim stranicama za recenzije da su u zabludi, svim kalibratorima da prestanu to raditi i zaposle se na pijaci a radnjama sa tehnikom predlozi da otpuste sve radnike i samo ostave onog na kasi kao u supermarketu a umjesto radnika neka nalijepe: "Kupite bilo koji TV poznatog brenda, sve vam je to isto!". Lijep pozdrav Rugi care, duhovit si, mora se priznati.Rugafet wrote: Na kraju krajeva citajuci zadnjih 30 stranica svi savjeti se mogu svesti na: Kupujte iskljucivo Samsung, LG i Sony. Ako tv gledate direktno onda VA panel, ako pod uglom onda IPS. Ne kupujte Toshibu, Beko i Telefunken. Prema ovome tema moze komotno da ne postoji vise.
-
duffy_duck
#6238 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Mislio sam reci da je za kafice najbolji ips panel a za ove u kuci stanu Va Panel.CooK wrote:Au Adrijane al' si ga pomijesao, ali naucices, polako.duffy_duck wrote:Prosjecnom Bosancu i Hercegovcu je dovoljan IPS televizor. Mane nece ni primjetiti, jer ih skoro jako slabo uocimo svojim ocima tako da bezveze glumatamo na ovoj temi i prosipamo se, moje preporuke za televizore su Samsung Sony LG i Panasonic. I koji god model uzeli jedva cete primjetiti neke mane ako ih ima.
A Va panel je dobar ako neko uzima za kafice. I toliko za ovu temu najbolje da se tema zakljuca. Sve je vec receno.![]()
Ljudi, Adra rekao da se tema zakljuca, mislim da znamo sta nam je ciniti. Gasi mjesalicu, motaj kablove, zavrsili smo za sva vremena.![]()
![]()
![]()
-
CooK
#6239 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Adra care evo jedna pjesma za tebe.
Ostaricu necu znati da li si vrhunski trol ili su ti mozdane celije u ratu jedne protiv drugih. 
- xoklix
#6240 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Može li mi neko reći nešto o nano cell tehnologiji?
Uzeo prije SP LG 60 SJ810V pa da vidim jesam li se zajeb'o ili je bolji deal bio Sony XE7005BAEP.
Bio je snizen sa 2.600 KM na 2.000 KM , jedan jedini komad na stanju ostao.
CooK ?
Uzeo prije SP LG 60 SJ810V pa da vidim jesam li se zajeb'o ili je bolji deal bio Sony XE7005BAEP.
CooK ?
- Cossack
#6241 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Očekuj kritike obzirom da je u pitanju IPS display. Za CooK-a je to smrtni grijeh...xoklix wrote:Može li mi neko reći nešto o nano cell tehnologiji?
CooK ?
BTW Čestitam na kupovini, odličan TV si odabrao s tim da ni sa Sony-jem ne bi pogriješio.
-
r_faruk
#6242 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Mah, cinjenica je da prosjecan korisnik ne vidi razliku u stvarima o kojima se ovdje raspravlja. A za one zahtjevne korisnike ova tema nije ni predvidjena. Onaj ko je zahtjevan korisnik odlicno zna sta zeli. Ovdje se za najmanje para predlaze najbolji tv. Ja sam svoj zadnji tv platio 730KM, i taj mi je najdrazi, a imao sam priliku porediti televizore raznih proizvodjaca, sony, LG, panasonic, philips, pa i bira (imao dva, jedan jos uvijek radi evo 5 godina), kada kazem porediti to znaci da sam ih sve koristio nekoliko godina, a na kraju mi najdrazi bio ovaj od 730KM.
Stvar je u tome sto ljudi rijetko mijenjaju tv i nemaju ih priliku porediti osim u radnji, a radnja ne pruza bas dovoljno informacija. Lijepo je citati iskustva ljudi koji su kupili ili koristili tv, najgluplje je citati postove ljudi koji su citali neciju recenziju a onda se kunu u tu istu recenziju kao da su je sami napisali, a tv vidjeli na youtube-u...
Imao sam priliku koristiti i 65" televizore, iskreno, ne znam da li je bio ips ili va, ali ja sam uzivao na oba tv-a koja sam koristio...
Takodjer, niko od ljudi koji su kupili tv, kostao on par hiljada ili par stotina maraka, pojma nema koji je panel.
Ugao gledanja nisam nikada primijetio kao neki nedostatak na va panelima koje imam.
Sto se mene licno tice, obicno kupim ono sto mi se dopadne, a i ovdje su mi predlozili dva dobra tv-a... Ali cu na kraju vjerovatno uzeti novi bicikl
Sve u svemu, nemojte se ljutiti niti naci prozvanim... Samo hocu da istaknem da uzivam u svom relativno jeftinom tv-u i mobitelu od dvjesto maraka... Sretno gledanje zelim, i uzivajte
Stvar je u tome sto ljudi rijetko mijenjaju tv i nemaju ih priliku porediti osim u radnji, a radnja ne pruza bas dovoljno informacija. Lijepo je citati iskustva ljudi koji su kupili ili koristili tv, najgluplje je citati postove ljudi koji su citali neciju recenziju a onda se kunu u tu istu recenziju kao da su je sami napisali, a tv vidjeli na youtube-u...
Imao sam priliku koristiti i 65" televizore, iskreno, ne znam da li je bio ips ili va, ali ja sam uzivao na oba tv-a koja sam koristio...
Takodjer, niko od ljudi koji su kupili tv, kostao on par hiljada ili par stotina maraka, pojma nema koji je panel.
Ugao gledanja nisam nikada primijetio kao neki nedostatak na va panelima koje imam.
Sto se mene licno tice, obicno kupim ono sto mi se dopadne, a i ovdje su mi predlozili dva dobra tv-a... Ali cu na kraju vjerovatno uzeti novi bicikl
Sve u svemu, nemojte se ljutiti niti naci prozvanim... Samo hocu da istaknem da uzivam u svom relativno jeftinom tv-u i mobitelu od dvjesto maraka... Sretno gledanje zelim, i uzivajte
-
moke_31
#6243 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Cook drug, odavno hoću da ti napišem par riječi u vezi tvojih prijedloga raji za kupovinu TV-a. Mislim, sve ti kažeš kako treba i hvala ti i u moje ime na savjetima i novim informacijama u vezi TV tehnologije i ne bi volio da me pogrešno shvatiš. Samo sam ti htio reći da, kad pitaš ljudi "da li gledaju TV iz ugla ili direkno ispred TV-a", meni ovo "iz ugla" pravo zapara uši jer mislim da nepotrebno zbunjuješ ljude, a i ne sjećam se da se raja nešto javljala sa komentarima da televizori sa VA panelom izgledaju loše kad se gledaju iz ugla.CooK wrote:I da jos nesto dodam posto se u prethodnih nekoliko stranica desavaju iste glupe stvari. Radi se o tome da kada nekome preporucim TV sa IPS panelom radi toga sto treba veliki ugao gledanja onda se javljaju ljudi koji imaju televizore sa VA panelom koji govore da on ne izgleda toliko lose iz ugla a kada preporucim nekome TV sa VA panelom jer gleda televizor direktno onda se jave ovi sto imaju IPS panele govoreci da kontrast i crna boja nisu toliko losi na IPS panelu.
Ljudi ja pokusavam biti sto objektivniji, prenositi sto tacnije informacije i davati sto bolje savjete i nema potrebe da tako burno reagujete kada je tip panela u vasem televizoru spomenut u negativnom kontekstu.
Brate dragi, cinjenica je da VA paneli generalno imaju los ugao gledanja a isto tako je cinjenica da IPS paneli generalno imaju los kontrast i losu crnu boju i mislim da nema potrebe da prigovarate nego se pomirite sa cinjenicama i nadajte se da ce OLED sto skorije pojeftiniti i da ce prestati ova glupa prica o izboru panela na koju smo prisiljeni zbog mana LCD tehnologije.
Prvo, mislim da je zaista zanemariv broj ljudi koji je bukvalno primoran da gleda TV iz ugla, posebno ugla većeg od 20 stepeni koji je na većini televizora sa VA panelom granica posle koje se gubi zasićenost boja i kontrast. Ko još kupuje TV od 50 ili više inča i stavlja ga u neki ćošak sobe i mora ga stalno gledati iz nekog ugla od 30 stepeni ili više???? Ljudi čiji je broj na nivou statističke greške!
Hoću da kažem da mi se čini da neke ljude ovo tvoje pitanje zbuni pa pomisle da će ponekad, ono kad dođu gosti i u drugim sličnim i veoma, veoma rijetkim situacijama, morati gledati Tv iz nekog ugla pa eto bolje je da ipak uzmu IPS panel, što je meni totalna glupost. Ja bih prije postavljao pitanje šta ćeš najviše gledati na TV-u i ako neko kaže da će gledati najviše filmove i sport tu nema dileme i nudi im se VA panel, mada bi ga ja uvijek nudio većini kupaca čak iako kažu da će, onako, gledati sve i svašta i da nisu neki fanovi filmova i sporta jer VA paneli, ipak, generalno daju puno bolju sliku posebno kad je u pitanju kontrast i motion handling, što i sam često ističeš u svojim postovima.
IPS je po meni za kafiće i slične prostore gdje je veći ugao gledanja zaista potreban a za kuću samo u ekstremnim slučajevima gdje su ljudi zaista primorani stalno gledati TV iz ugla, a koji su ponavljam opet, u voema malom broju i vjeovatno na nivou statističke greške. Naravno, ljudima kojima je generalno kvalitet slike manje bitan i koji pri kupivini TV-a gledaju nekege druge stvari, kao što je cijena i sl. nudi se i IPS, a na kraju krajeve nije ni bitno šta će uzeti jer se u svakom slučaju ne bi trebali biti nezadovoljni kupovinom TV-a.
Ja imam Sony KDL 50W805C i ponekad sjedim za računarom koji je gotovo u istoj liniji kao i TV i gledam ga pod uglom od gotovo 45 stepeni i mogu reći da slika uopće nije toliko loša i negledljiva kako bi neko pomislio ko pročita recenziju za VA panel na rtings.com. Možda zato što sam od TV-a samo 1.5- 2 metra i kad bi se udaljio bila bi još lošija, ili se potrefio VA panel sa malo boljim uglom gledanja, zaista ne znam, ali sam stekao dojam ( u potpunosti subjektivan) da se malo pretjeruje sa potenciranjem lošeg ugla gledanja kod VA panela. Ono boje su naravno blijeđe i djeluju malo isprano a i kontrast je lošiji, ali je TV sasvim gledljiv, bar za mene, kada je u pitanju sadržaj koji nije sport ili film. Mislim da ne treba shvatati bukvalno rtings.com kad stave kao manu da je VA panelu loš ugao gledanja, naravno bez dodatnih objašnjenja.
-
CooK
#6244 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Dobar izbor ako ti treba sirok ugao gledanja i dobra cijena za 60" LG TV serije 8.xoklix wrote:Može li mi neko reći nešto o nano cell tehnologiji?
CooK ?
-
CooK
#6245 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nije za mene smrtni grijeh i da malo poznajes materiju a ne laprdas bez razloga znao bi da generalno VA paneli, kada se gledaju direktno, imaju bolju sliku od IPS panela.Cossack wrote:Očekuj kritike obzirom da je u pitanju IPS display. Za CooK-a je to smrtni grijeh...xoklix wrote:Može li mi neko reći nešto o nano cell tehnologiji?
CooK ?
BTW Čestitam na kupovini, odličan TV si odabrao s tim da ni sa Sony-jem ne bi pogriješio.
-
CooK
#6246 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ona boldovana je kljucna recenica, za sto manje novca kupiti sto bolji TV. A ja ti garantujem da 90% ljudi koji su dali par hiljada KM za TV znaju koji je panel u njemu. I fino je sto uzivas u svom jeftinom TV-u samo ne kontam sta hoces sa time da dokazes? Ima ljudi koji uzivaju i u raznoraznim Vivaxima, Voxovima, Foxovima, itd i kao sad bi svi trebali kupovati te televizore? Mislim, fino je to sto si skroman i nezahtjevan ali ne mozes od svih ocekivati da budu takvi.r_faruk wrote:Mah, cinjenica je da prosjecan korisnik ne vidi razliku u stvarima o kojima se ovdje raspravlja. A za one zahtjevne korisnike ova tema nije ni predvidjena. Onaj ko je zahtjevan korisnik odlicno zna sta zeli. Ovdje se za najmanje para predlaze najbolji tv. Ja sam svoj zadnji tv platio 730KM, i taj mi je najdrazi, a imao sam priliku porediti televizore raznih proizvodjaca, sony, LG, panasonic, philips, pa i bira (imao dva, jedan jos uvijek radi evo 5 godina), kada kazem porediti to znaci da sam ih sve koristio nekoliko godina, a na kraju mi najdrazi bio ovaj od 730KM.
-
CooK
#6247 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
I sta sad, treba VA panele preporucivati svima i ne uzimati ugao gledanja u obzir? Opet napominjem, VA paneli generalno imaju los ugao gledanja i 8 od 10 televizora sa VA panelima izgledaju lose kada se gledaju iz ugla veceg od 30 stepeni a to sto to nekome smeta a nekome ne smeta ne opravdava to da ja ljudima preporucujem VA panele ako traze TV sa velikim uglom gledanja. VA paneli nemaju nista bolji motion handling od IPS panela i to ja nikada nisam napisao. Na vecini televizora sa VA panelom, kada ljudima dodju gosti, oni ce i imati losiju sliku ako gledaju TV iz ugla veceg od 30 stepeni a opet napominjem da je to subjektivno koliko ce nekome smetati.moke_31 wrote:Cook drug, odavno hoću da ti napišem par riječi u vezi tvojih prijedloga raji za kupovinu TV-a. Mislim, sve ti kažeš kako treba i hvala ti i u moje ime na savjetima i novim informacijama u vezi TV tehnologije i ne bi volio da me pogrešno shvatiš. Samo sam ti htio reći da, kad pitaš ljudi "da li gledaju TV iz ugla ili direkno ispred TV-a", meni ovo "iz ugla" pravo zapara uši jer mislim da nepotrebno zbunjuješ ljude, a i ne sjećam se da se raja nešto javljala sa komentarima da televizori sa VA panelom izgledaju loše kad se gledaju iz ugla.CooK wrote:I da jos nesto dodam posto se u prethodnih nekoliko stranica desavaju iste glupe stvari. Radi se o tome da kada nekome preporucim TV sa IPS panelom radi toga sto treba veliki ugao gledanja onda se javljaju ljudi koji imaju televizore sa VA panelom koji govore da on ne izgleda toliko lose iz ugla a kada preporucim nekome TV sa VA panelom jer gleda televizor direktno onda se jave ovi sto imaju IPS panele govoreci da kontrast i crna boja nisu toliko losi na IPS panelu.
Ljudi ja pokusavam biti sto objektivniji, prenositi sto tacnije informacije i davati sto bolje savjete i nema potrebe da tako burno reagujete kada je tip panela u vasem televizoru spomenut u negativnom kontekstu.
Brate dragi, cinjenica je da VA paneli generalno imaju los ugao gledanja a isto tako je cinjenica da IPS paneli generalno imaju los kontrast i losu crnu boju i mislim da nema potrebe da prigovarate nego se pomirite sa cinjenicama i nadajte se da ce OLED sto skorije pojeftiniti i da ce prestati ova glupa prica o izboru panela na koju smo prisiljeni zbog mana LCD tehnologije.
Prvo, mislim da je zaista zanemariv broj ljudi koji je bukvalno primoran da gleda TV iz ugla, posebno ugla većeg od 20 stepeni koji je na većini televizora sa VA panelom granica posle koje se gubi zasićenost boja i kontrast. Ko još kupuje TV od 50 ili više inča i stavlja ga u neki ćošak sobe i mora ga stalno gledati iz nekog ugla od 30 stepeni ili više???? Ljudi čiji je broj na nivou statističke greške!
Hoću da kažem da mi se čini da neke ljude ovo tvoje pitanje zbuni pa pomisle da će ponekad, ono kad dođu gosti i u drugim sličnim i veoma, veoma rijetkim situacijama, morati gledati Tv iz nekog ugla pa eto bolje je da ipak uzmu IPS panel, što je meni totalna glupost. Ja bih prije postavljao pitanje šta ćeš najviše gledati na TV-u i ako neko kaže da će gledati najviše filmove i sport tu nema dileme i nudi im se VA panel, mada bi ga ja uvijek nudio većini kupaca čak iako kažu da će, onako, gledati sve i svašta i da nisu neki fanovi filmova i sporta jer VA paneli, ipak, generalno daju puno bolju sliku posebno kad je u pitanju kontrast i motion handling, što i sam često ističeš u svojim postovima.
IPS je po meni za kafiće i slične prostore gdje je veći ugao gledanja zaista potreban a za kuću samo u ekstremnim slučajevima gdje su ljudi zaista primorani stalno gledati TV iz ugla, a koji su ponavljam opet, u voema malom broju i vjeovatno na nivou statističke greške. Naravno, ljudima kojima je generalno kvalitet slike manje bitan i koji pri kupivini TV-a gledaju nekege druge stvari, kao što je cijena i sl. nudi se i IPS, a na kraju krajeve nije ni bitno šta će uzeti jer se u svakom slučaju ne bi trebali biti nezadovoljni kupovinom TV-a.
Ja imam Sony KDL 50W805C i ponekad sjedim za računarom koji je gotovo u istoj liniji kao i TV i gledam ga pod uglom od gotovo 45 stepeni i mogu reći da slika uopće nije toliko loša i negledljiva kako bi neko pomislio ko pročita recenziju za VA panel na rtings.com. Možda zato što sam od TV-a samo 1.5- 2 metra i kad bi se udaljio bila bi još lošija, ili se potrefio VA panel sa malo boljim uglom gledanja, zaista ne znam, ali sam stekao dojam ( u potpunosti subjektivan) da se malo pretjeruje sa potenciranjem lošeg ugla gledanja kod VA panela. Ono boje su naravno blijeđe i djeluju malo isprano a i kontrast je lošiji, ali je TV sasvim gledljiv, bar za mene, kada je u pitanju sadržaj koji nije sport ili film. Mislim da ne treba shvatati bukvalno rtings.com kad stave kao manu da je VA panelu loš ugao gledanja, naravno bez dodatnih objašnjenja.
-
CooK
#6248 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ovo se totalno pogresno shvatilo i jos vise reakcija ima ovih koji brane VA ili IPS panele. Zao mi je sto je tako i sto vas puno ima sujetnih. Vozdra.CooK wrote:I da jos nesto dodam posto se u prethodnih nekoliko stranica desavaju iste glupe stvari. Radi se o tome da kada nekome preporucim TV sa IPS panelom radi toga sto treba veliki ugao gledanja onda se javljaju ljudi koji imaju televizore sa VA panelom koji govore da on ne izgleda toliko lose iz ugla a kada preporucim nekome TV sa VA panelom jer gleda televizor direktno onda se jave ovi sto imaju IPS panele govoreci da kontrast i crna boja nisu toliko losi na IPS panelu.
-
r_faruk
#6249 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ne dokazujem nista no ukazujem...
- Rugafet
#6250 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
CooK wrote: I sta sad, treba VA panele preporucivati svima i ne uzimati ugao gledanja u obzir? Opet napominjem, VA paneli generalno imaju los ugao gledanja i 8 od 10 televizora sa VA panelima izgledaju lose kada se gledaju iz ugla veceg od 30 stepeni a to sto to nekome smeta a nekome ne smeta ne opravdava to da ja ljudima preporucujem VA panele ako traze TV sa velikim uglom gledanja. VA paneli nemaju nista bolji motion handling od IPS panela i to ja nikada nisam napisao. Na vecini televizora sa VA panelom, kada ljudima dodju gosti, oni ce i imati losiju sliku ako gledaju TV iz ugla veceg od 30 stepeni a opet napominjem da je to subjektivno koliko ce nekome smetati.