Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
iceman2010

#6226 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

gidra wrote:
sencobih wrote:vecina ljudi niti zna sta je torent, stream ili uopste oko racunara bilo sta, ne samo kod nas nego opcenito, zato tv operateri biljeze konstantan rast svugdje u svijetu, jer je to najjednostavniji i najjeftiniji vid zabave za siroke mase ljudi, zato sto narod hoce samo da pritisne dugme i salta kanale bez imalo muke , kakav hd stream kakve trice
Ako znaš vala napraviti account i upaliti forum onda nikakvo mudro slovo nije ni skinuti kvalitetan film sa interneta u 21. stoljeću. Zato me ne tangira uopće hoćel' ubaciti u ponudu Pink kanale, osim ako, kao što rekoh, nemaju neke kvalitetne stvari koje će biti live.
Ni ja ne gledam puno filmove kao ni ti, ali vala kad hocu da pogledam nemam zivaca ni vremena peglati se sa torentima, skidanjem i sl. Znas kako ide: Posao, malo dijete, zena hoce dio tvog vremena, a mali iako ima malo jace od dvije i po godine voli da sjedne za racunar i trazi sebi po youtube-u crtane i sl. Jos bih malo vremena da odvojim za rodbinu, strucno usavrsavanje, prijatelje... Znam sve prednosti nase, informaticke ere, ali mi se jednostavno ne da. Mozes misliti da jos moram materi i ocu objasnjavati kako da skinu film? :shock: To bi tek cirkus bio. Isto tako, ja i ti nismo mjera stvari. Ima ljudi koji vole filmove.

Druga je stvar ako neko ociglednu prednost konkurencije hoce da omalovazi. Ovih pinkovih 30 programa je puno, puno vise od onoga sto sam ocekivao. I ja volim sport i nedostaju mi sadrzaji koje prenosi sport klub (snadjem se da se razumijemo, ali vise volim daljinski nego sopcast. Ne zbog stranih komentatora vec zbog komformiteta. Ne da mi se peglati), ali vala je neozbiljno svesti citavu jednu masineriju na sportske kanale, ali je to izgleda jedino sto u ovom trenutku preostaje braniteljima telemach-a koji hoce poraz da pretvore u pobjedu. Htjeli vi to priznati ili ne, ovih 30 programa je ogroman, ogroman plus za konkurenciju. Sah iz vedra neba. Nego vise od pola populacije nisu muskarci. Sta sa njima? Da gledaju SK dok se boje ne rastope i dok ne zavole najvazniju sporednu stvar na svijetu?

P.S. Nego gdje brat po boji dresa koja je u srcu gleda omiljeni klub? Pogleda li ovu utakmicu iz Banja Luke? (ne odnosi se na tebe. Prepoznace se on :D )
gidra

#6227 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

iceman2010 wrote:
gidra wrote: Ako znaš vala napraviti account i upaliti forum onda nikakvo mudro slovo nije ni skinuti kvalitetan film sa interneta u 21. stoljeću. Zato me ne tangira uopće hoćel' ubaciti u ponudu Pink kanale, osim ako, kao što rekoh, nemaju neke kvalitetne stvari koje će biti live.
Ni ja ne gledam puno filmove kao ni ti, ali vala kad hocu da pogledam nemam zivaca ni vremena peglati se sa torentima, skidanjem i sl. Znas kako ide: Posao, malo dijete, zena hoce dio tvog vremena, a mali iako ima malo jace od dvije i po godine voli da sjedne za racunar i trazi sebi po youtube-u crtane i sl. Jos bih malo vremena da odvojim za rodbinu, strucno usavrsavanje, prijatelje... Znam sve prednosti nase, informaticke ere, ali mi se jednostavno ne da. Mozes misliti da jos moram materi i ocu objasnjavati kako da skinu film? :shock: To bi tek cirkus bio. Isto tako, ja i ti nismo mjera stvari. Ima ljudi koji vole filmove.

Druga je stvar ako neko ociglednu prednost konkurencije hoce da omalovazi. Ovih pinkovih 30 programa je puno, puno vise od onoga sto sam ocekivao. I ja volim sport i nedostaju mi sadrzaji koje prenosi sport klub (snadjem se da se razumijemo, ali vise volim daljinski nego sopcast. Ne zbog stranih komentatora vec zbog komformiteta. Ne da mi se peglati), ali vala je neozbiljno svesti citavu jednu masineriju na sportske kanale, ali je to izgleda jedino sto u ovom trenutku preostaje braniteljima telemach-a koji hoce poraz da pretvore u pobjedu. Htjeli vi to priznati ili ne, ovih 30 programa je ogroman, ogroman plus za konkurenciju. Sah iz vedra neba. Nego vise od pola populacije nisu muskarci. Sta sa njima? Da gledaju SK dok se boje ne rastope i dok ne zavole najvazniju sporednu stvar na svijetu?

P.S. Nego gdje brat po boji dresa koja je u srcu gleda omiljeni klub? Pogleda li ovu utakmicu iz Banja Luke? (ne odnosi se na tebe. Prepoznace se on :D )
Razumijem ja tebe druže u potpunosti, ali nije valjda da ljudi čitav dan sjede ispred TV-a i listaju kanale i isčekuju razno razne filmove. Kažem u svoje ime jedino što gledam na tv-u su Sportklubovi HD, Eurosport 2 i ništa drugo, meni tih 30ak kanala ništa ne znači ali nekome će značiti vjerovatno. Koristim sve usluge Telemacha, ne branim ih i pozdravljam konkurenciju, ali zdravu konkurenciju a ne kao što je sada. Klasična seljačka politika mi vama ne damo Sportklubove jer vi nama ne date Arene, sada Pink(ili obratno) etc.

Uzeo sam Telamach zato što mi daje više, u mom slučaju, u odnosu na druge ali za manje novca, a mogao sam birati HS, Telemach ili Bhtelecom. Naime, prije sam koristio Telemach mmds net 35 KM, mmds televizija 16+ 6 najam resivera, i kucni telefon Bhtelecom oko 50 maraka, mada je ovaj njihov telefon klasični lopovluk bio. U tih 50 maraka sam imao samo oko 20ak maraka potrošenog saobraćaja, a ostalo su mi uzimali: pretplata, pdv, posjedovanje tv prijemnika(to sada ne plaćam, jer nemam kome) i pazi sad, 10 maraka za zabranu poziva prema mobilnim mrežama, a to je besplatnu kod Telemacha. I na kraju ceh za sve te usluge je oko 110 maraka.

Fino se odlučim na supermix s+ paket od 50 KM na to dodam još 15ak maraka koje potrošim kućnog i rahat, ušteda od oko 45 KM mjesečno. Pomnoži tu cifru sa 12 mjeseci i godišnje fina ušteda.
acetic1

#6228 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by acetic1 »

Zovem ih u četvrtak i kažem da bih htio tri paket , kažu izmirite obveze za 3. mjesec i sve OK (uz napomenu da će mi doći kući i donijeti ugovor), internet bankarstvo ne radi praznicima-uplate prolaze sljedeći radni dan (samo u BiH), ajde sačekati ću petak dok uplata prođe pa ću opet zvat. Zovem u petak i javlja se drugi operater kaže imate obveze za 4. mjesec, idite u Art Net izmirite obveze i potpišite novi ugovor (odjednom gospoda ne može doći kući s ugovorom nego moram u poslovnicu), ali rade do 4 petkom i svaku drugu subotu u mjesecu (???''''). Problem je što neki rade do 4h svaki dan, a u 2. subotu u mjesecu sigurno neću moći iskoristiti akciju 3 mjeseca 50% cijene.

Da ne govorim da svi korisnici Art-Netovog interneta imaju problema s internetom otprilike svaku noć poslije ponoći - redovno (Dok prije 1 mjesec problema nije bilo pa je sve jasno).

Jedno je sigurno, nikako ne olakšavaju korisnicima - dok sam kod trenutnog operatera (bežični) već dva puta samo preko maila uz JMBG mijenjo wireless paket (pa čak i na manji s većeg).

Moram sam se registrirati čisto da uposlenim ukažem na neke stvari ako im je uopće stalo, jest da su u helpdesku ljubazni ali svako svoju priču vrti.

Sad zaboravite na mojih 50 KM barem dok ne krenu magle i dok mi antena slabije bude hvatala wireless signal :D
iceman2010

#6229 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

@gidra

Ta usteda se mogla postici i na drugi nacin, cak i vise ali ocigledno ulogu igraju sk, pa necu o tome na ovoj temi

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Telemach

#6230 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

acetic1 wrote:Zovem ih u četvrtak i kažem da bih htio tri paket , kažu izmirite obveze za 3. mjesec i sve OK (uz napomenu da će mi doći kući i donijeti ugovor), internet bankarstvo ne radi praznicima-uplate prolaze sljedeći radni dan (samo u BiH), ajde sačekati ću petak dok uplata prođe pa ću opet zvat. Zovem u petak i javlja se drugi operater kaže imate obveze za 4. mjesec, idite u Art Net izmirite obveze i potpišite novi ugovor (odjednom gospoda ne može doći kući s ugovorom nego moram u poslovnicu), ali rade do 4 petkom i svaku drugu subotu u mjesecu (???''''). Problem je što neki rade do 4h svaki dan, a u 2. subotu u mjesecu sigurno neću moći iskoristiti akciju 3 mjeseca 50% cijene.

Da ne govorim da svi korisnici Art-Netovog interneta imaju problema s internetom otprilike svaku noć poslije ponoći - redovno (Dok prije 1 mjesec problema nije bilo pa je sve jasno).

Jedno je sigurno, nikako ne olakšavaju korisnicima - dok sam kod trenutnog operatera (bežični) već dva puta samo preko maila uz JMBG mijenjo wireless paket (pa čak i na manji s većeg).

Moram sam se registrirati čisto da uposlenim ukažem na neke stvari ako im je uopće stalo, jest da su u helpdesku ljubazni ali svako svoju priču vrti.

Sad zaboravite na mojih 50 KM barem dok ne krenu magle i dok mi antena slabije bude hvatala wireless signal :D
Molimo Vas dostavite nam u inbox korisničke podatke, provjerićemo Vaš internet signal i korigovati sve što je potrebno, te provjeriti Vaš nalog za priključenje i realizirali zahtjev u najkraćem roku.
pathyeshme

#6231 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pathyeshme »

U Vitezu nema ni digitalne ni analogne a Boga mi ni neta već puna tri sata.. Prošle nedjelje isti problem bio, a na help desku se vrti klasična priča: Ekipa je na terenu.
Otkad je došao Telemach sve sami problemi, digitalna vazda ledi, internet malo malo pa šteka. Art net je bio sto puta bolji, i ne kontam kako Telemach ne može isporučiti kvalitetnu uslugu kada koriste Artovu infrastrukturu. Polako mi jašete po živcima, a hvala Bogu ima Telecom koji je pojam stabilnosti interneta.

Sent from my XT701 using Tapatalk 2
kakavdanakneiskustvu

#6232 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

pathyeshme wrote:U Vitezu nema ni digitalne ni analogne a Boga mi ni neta već puna tri sata.. Prošle nedjelje isti problem bio, a na help desku se vrti klasična priča: Ekipa je na terenu.
Otkad je došao Telemach sve sami problemi, digitalna vazda ledi, internet malo malo pa šteka. Art net je bio sto puta bolji, i ne kontam kako Telemach ne može isporučiti kvalitetnu uslugu kada koriste Artovu infrastrukturu. Polako mi jašete po živcima, a hvala Bogu ima Telecom koji je pojam stabilnosti interneta.

zatamniše li vam HRT 2 u srijedu i četvrtak naveče?
pathyeshme

#6233 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pathyeshme »

kakavdanakneiskustvu wrote:
pathyeshme wrote:U Vitezu nema ni digitalne ni analogne a Boga mi ni neta već puna tri sata.. Prošle nedjelje isti problem bio, a na help desku se vrti klasična priča: Ekipa je na terenu.

Aha.. A dok je Art bio nikada nisu zatamnjivali.

kakavdanakneiskustvu

#6234 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

pathyeshme wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

Aha.. A dok je Art bio nikada nisu zatamnjivali.

možete li u vitezu hvatati signal HRT običnom antenom?
pathyeshme

#6235 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pathyeshme »

Ovdje gdje ja živim ne može.. Ali znam da u drugom naselju može.

kakavdanakneiskustvu

#6236 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

pathyeshme wrote:Ovdje gdje ja živim ne može.. Ali znam da u drugom naselju može.

hvala
Tiger 033

#6237 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Vidim ja ima puno je raje koji su ZA "Pink-ove" i onih PROTIV pa :jbt: ko bi vam ugodio :sabur: moze KOMPROMIS :gunjastajl: nek' nam onda ubace 1Srpsku,b92.RTS1,2,Pink2... vidim DA su u "TOTAL-Hrvatska" vec ubacili ove kanale http://www.totaltv.tv/TV/1611/Raspored+programa.shtml koliko se moze vidjeti i ostali Pinkovi su tu :roll: :bih:
Maharadza

#6238 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

iceman2010 wrote:
gidra wrote:
sencobih wrote:vecina ljudi niti zna sta je torent, stream ili uopste oko racunara bilo sta, ne samo kod nas nego opcenito, zato tv operateri biljeze konstantan rast svugdje u svijetu, jer je to najjednostavniji i najjeftiniji vid zabave za siroke mase ljudi, zato sto narod hoce samo da pritisne dugme i salta kanale bez imalo muke , kakav hd stream kakve trice
Ako znaš vala napraviti account i upaliti forum onda nikakvo mudro slovo nije ni skinuti kvalitetan film sa interneta u 21. stoljeću. Zato me ne tangira uopće hoćel' ubaciti u ponudu Pink kanale, osim ako, kao što rekoh, nemaju neke kvalitetne stvari koje će biti live.

Jašta nego pogleda, i to zahvaljujući jednom bratu sa tribine koji je odradio stream mojatv prenosa sa svoga PC-a. A to za gledanje na kompu ne brini, stream je išao sa Laptopa koji je preko HDMI-a spojen na LCD + bežični miš = ugođaj gledanja prenosa na TV-u sa daljinskim u ruci. 8-)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
van helsing

#6239 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Zna li neko dokle su stigli pregovori za Pink kanale ?
Moj izvor informacija mi nije bas najpouzdaniji :grin: .

Tapatalk 2
plagijator1975

#6240 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

van helsing wrote:Zna li neko dokle su stigli pregovori za Pink kanale ?

Tapatalk 2
Ma nista od toga ja mislim, logicno da je BHT trazio da se nikom drugom ne daju prava ako oni potpisu ugovor sa Pinkom, nisu ni oni vesla sisali.

N4
iceman2010

#6241 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

ernadr wrote:

Tapatalk 2
Ma nista od toga ja mislim, logicno da je BHT trazio da se nikom drugom ne daju prava ako oni potpisu ugovor sa Pinkom, nisu ni oni vesla sisali.

N4
Eh sad Telecom trazio! Pa nisu svi ko Telemach i SK. :lol:
seoBIH

#6242 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

Inace iceman zasto se niko ne oglasi povodom ovog problema ?
iceman2010

#6243 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

123456789 wrote:Inace iceman zasto se niko ne oglasi povodom ovog problema ?
Kojeg problema?
van helsing

#6244 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Ovo procitah na jednom forumu,covjek iz Srbije napisao,jel ovo skupo ili .... :
Ja za 40€ imam Super HD mix sbb-a. Imam skoro 30 HD kanala vrhunskog kvaliteta (sa sport klubovima u HD, HBO HD, svim onim dokumentarnim, rts HD..... ), zatim imam hbo i cinemax premium paket sa HBO GO, 10 mbit flat rate sa 1 mbit uploada, d3 go uslugu full sa mogucnoscu gledanja 72 h svih kanala unazad..... ima tu i start i hit paket tacnije vecina kanala tj fali xxx i nesto muzickih kanala.....

Tapatalk 2
van helsing

#6245 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

iceman2010 wrote:
Kojeg problema?
Misle na probleme sto su pisani na BHT temi.

Tapatalk 2
van helsing

#6246 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

iceman2010 wrote:
ernadr wrote:

Tapatalk 2

N4
Eh sad Telecom trazio! Pa nisu svi ko Telemach i SK. :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dobra ova.

Tapatalk 2
iceman2010

#6247 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

van helsing wrote:
iceman2010 wrote:
Kojeg problema?
Misle na probleme sto su pisani na BHT temi.

Tapatalk 2
Pa to nek pita na toj temi ako je to. :wink:
seoBIH

#6248 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

Tamo se ne javljas, sutis mudro :) Mogao si do sada napisati sta ti dusa zeli, ali ni jedan komentar na stanje ovih dan-dva.
iceman2010

#6249 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

123456789 wrote:Tamo se ne javljas, sutis mudro :) Mogao si do sada napisati sta ti dusa zeli, ali ni jedan komentar na stanje ovih dan-dva.
Mogao sam da sam imao sta. Ne znam sta se desava, nije moj dio posla. Inace kada ne znam o cemu se radi nemam potrebu da to napisem i na forumu. Ja sam privatno problem primjetio jucer u dva navrata po pola sata nisam mogao neke stranice otvoriti. Eto, jel ti sada dusa na mjestu :D
DON_eARL

#6250 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

van helsing wrote:Ovo procitah na jednom forumu,covjek iz Srbije napisao,jel ovo skupo ili .... :
Ja za 40€ imam Super HD mix sbb-a. Imam skoro 30 HD kanala vrhunskog kvaliteta (sa sport klubovima u HD, HBO HD, svim onim dokumentarnim, rts HD..... ), zatim imam hbo i cinemax premium paket sa HBO GO, 10 mbit flat rate sa 1 mbit uploada, d3 go uslugu full sa mogucnoscu gledanja 72 h svih kanala unazad..... ima tu i start i hit paket tacnije vecina kanala tj fali xxx i nesto muzickih kanala.....
Pa tako nešto je i na SuperMix L+ paketu. S tim da ovdje nude nešto manje HD kanala, a veću brzinu interneta.

http://telemach.ba/MIX+paketi/103/SUPER ... av_start=0
Locked