BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
nidjeveze1

#62226 Re: BHTelecom All About

Post by nidjeveze1 »

allem_77 wrote:
Dr_Help wrote:
allem_77 wrote:Link Status Connected
Modulation Type ADSL_2plus
klix Rate (Up/Down) 830/16679 kbps
Attainable Rate (Up/Down) 1092/24320 kbps
Noise Margin (Up/Down) 12.6/3.1 dB
Line Attenuation (Up/Down) 12.6/13.1 dB
Output Power (Up/Down) 8.5/12.6 dBm
Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth (Up/Down) 16/256
Interleave Delay (Up/Down) 1.95/5.02 ms
INP (Up/Down) 0.5/2.8 symbols
LinkEncap G.992.3_Annex_K_ATM
CRC Errors (Up/Down) 0/209
Annex Type AnnexA

Šta je u ovim parametrima loše? Ako se neko razumije, pa ne može moja tv full 4? Monter dolazio i kaže da ne može moja tv full 4.
Ja ne znam kako ali taj NOISE MARGIN u downstream-u je katastrofa iznosi 3.1
Link Status Connected
Modulation Type ADSL_2plus
klix Rate (Up/Down) 830/16679 kbps
Attainable Rate (Up/Down) 968/20696 kbps
Noise Margin (Up/Down) 12.7/8.9 dB
Line Attenuation (Up/Down) 12.3/13.1 dB
Output Power (Up/Down) 9.5/12.8 dBm
Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth (Up/Down) 16/128
Interleave Delay (Up/Down) 1.95/7.65 ms
INP (Up/Down) 0.5/1.7 symbols
LinkEncap G.992.3_Annex_K_ATM
CRC Errors (Up/Down) 0/0
Annex Type AnnexA

Ištekao iz struje. E sada je ovako.
Za paket koji želiš brzina interneta je 30+/8.
Ti imaš ADSL koji ne može dostići takve brzine.
Takav paket mogu imati samo oni korisnici koji imaju FTTH ILI VDSL.priključak.Pošto je monter dolazio na adresu onda vjerovatno zna da na tvom području se ne može instalirati niti jedan od ta dva priključka U svakom slučaju moja preporuka je da kontaktiraš tehničku službu i provjeriš s njima da li postoji mogućnost da te prebace ili na VDSL ili FTTH.
The BEN10

#62227 Re: BHTelecom All About

Post by The BEN10 »

drug_profi wrote:Pa kljucna je stvar da za telekom govor i poruke gotovo da nemaju troskove slanja i primanja.
Data promet ipak ide preko vanjskog servisa kojeg telekom placa.
Mislim ono, ovo mi fakat djeluje nestvarno dobro. Praktično, mogu pričati koliko hoću mjesečno za 15.4 KM (tj. maximalno 500 poziva mjesečno, što meni dođe haman pa neograničeno). :shock:

Zvao sam i 1444 potvrdili su mi isto (doduše, teta me je par minuta ostavila on-hold dok je otišla provjeriti sa kolegama). :-D
Sladjaa

#62228 Re: BHTelecom All About

Post by Sladjaa »

gidra wrote:Zna li neko koja je obračunska jedinca za NO LIMIT pakete trenutne?

60+60
animus

#62229 Re: BHTelecom All About

Post by animus »

koji je ekvivalent nolimit L paketu? Jeli to extra L, kao sto ime kaze ili neki drugi jer je ovaj extra L dosta jeftiniji a vise nudi?
Cossack

#62230 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

animus wrote:koji je ekvivalent nolimit L paketu? Jeli to extra L, kao sto ime kaze ili neki drugi jer je ovaj extra L dosta jeftiniji a vise nudi?
To je poenta. Svi novi paketi su mnogo bolji :)
brazzo19

#62232 Re: BHTelecom All About

Post by brazzo19 »

Nakon 100 godina koristenja ultre gdje punim kredit svakodnevno odlucio sam da predjem na pretplatu, najprimamljiviji mi je ovaj paket Extra S ugovor na 24 mjesca uz 500 min 500 sms i 2gb brzog ostalo neograniceni internet pa me samo zanima ovo, jeli to ta cijena od 15,4 KM ak potpisem ugovor na 2 godine i ima li kakvih "skrivenih" zezancija kao sto je povecanje cijene paketa ili dodatno placanje necega na ovaj paket jer cisto sumnjam da cu potrositi 500 minuta za mjesec dana a za sms da ne pricam i jos me zanima kada potrosim brzi internet od 2gb postoji li kakav obicni dokup dodatnih giga kao sto sada recimo ono kupim za 3km 1gb 7 dana i tako to ili to je to kada potrosim ova 2gb da mi ostane spori do kraja mjeseca bez mogucnosti dokupa dok ne dobijem nove 2gb brzog?
pepeljara

#62233 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

Nema skrivenih zackoljica, i imas sve na novom cjenovniku, prelistaj stranice za dodatne gige.
Cossack

#62234 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Ovdje se mogu vidjeti sve kombinacije :)

https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7582
Pacifistaa

#62235 Re: BHTelecom All About

Post by Pacifistaa »

strong69 wrote:
Pacifistaa wrote:Jucer sam zamjenio SIM karticu (koja je izgasena) za novu USIM karticu. Kada sam dosao kuci ubacio sam USIM u telefon, ali nisam nikoga mogao dobiti nit je mene iko mogao dobiti. Jednostavno mi izbacuje da broj nije registrovan na mrezu. Fakat kao da je kartica prazna ili da nije nesto aktivirano na njoj. Ja jos uvijek nemam aktivan broj i nit mogu zvati nit me mogu zvati. Da li je iko imao slican problem i da li mu je to rijeseno ???
Jesi li rijesio problem?
Zvao podrsku nocas nekada sa fiksnog i jutros me zvali i rekli su da su rijesili problem te da nisam jedini koji je imao smetnje. Uglavnom rijeseno Bogu hvala.
brazzo19

#62236 Re: BHTelecom All About

Post by brazzo19 »

Cossack wrote:Ovdje se mogu vidjeti sve kombinacije :)

Kad kliknem na ovaj paket 15,4 na "saznajte vise" taj mi isti paket prikaze sa cijenom od 22KM ? :roll:
Cossack

#62237 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

brazzo19 wrote:

Kad kliknem na ovaj paket 15,4 na "saznajte vise" taj mi isti paket prikaze sa cijenom od 22KM ? :roll:
Ne trebaš klikati na saznaj više. Klikaj na opcije u vrhu i prati promjene u paketu koji ti treba.
beni-bu-man

#62238 Re: BHTelecom All About

Post by beni-bu-man »

kako sad za USIM za poslovne korisnike ???
azdralovic

#62239 Re: BHTelecom All About

Post by azdralovic »

da li je nesto do mene, ali ne vidim cijene uredjaja na stranici, osim za pakete teen, assistant, student i mnet mflat ?
MTV

#62240 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

Moj tata maloprije u Mercatoru zamijenio staru SIM karticu (preko 15 godina sigurno) i nije imao certifikat.

Predao licnu, 5KM i dobio novu izrezanu na 3 velicine. Nikakve potvrde/izjave u opstinama i slicne gluposti.

Na njoj nigdje ne pise 4G ili USIM ali na onim papirima sto se dobije uz racun pise "Zamnjena usim kartice - PREPAID" na jednom i "Zamnjena SIM KARTICE-prepaid-usim" na drugom papiru.

Danasnji certifikat izgleda isto kao i kad je mama mijenjala staru sim karticu (isto stara preko 15 godina) prije nekih godinu dana ali kod nje na papiru uopste ne pise "usim". Pise samo ovo: "Zamnjena SIM KARTICE-prepaid".
Tata danas dobi uz racun 2 papira a mama prije godinu dana samo jedan papir i racun.
Obadva cipa na SIM karticama izgledaju isto kao i njihovi certifikat (ona kartica iz koje se istisne SIM kartica).
pepeljara

#62241 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

Malo je zbunjola il se oni kose sa svojim pravilima, dole pise da mi pored subvencije iz tacaka 3.1 ili 3.2, ili 3.3
imamo 20% popusta na mjesecnu naknadu. Sto znaci uzmes telefon + extra internet 20GB, i opet dobijes popust 20%.

Jel se meni cini il ovo sve troje moze zajedno sa ovom tackom iz ovog clana ??? I to samo za Extra S i Extra Net pakete.

primjera Extra NET:

Pravilnik:
https://bhtelecom.ba/fileadmin/user_upl ... aketi_.pdf

3.4. Korištenje opcije kupovine uređaja putem asemblirane usluge uz zaključenje
ugovora sa obaveznim trajanjem
Član 6.
1) Pretplatnici svih paketa, izuzev paketa „Extra XS“, imaju mogućnost kupovine
asemblirane usluge uz zaključivanje ugovora sa obaveznim trajanjem na 12/24
mjeseca, pri čemu ostvaruju pravo na subvenciju cijene uređaja u skladu sa
Cjenovnikom.
2) Pretplatnici paketa Extra S i Extra NET, uz zaključivanje ugovora na 24 mjeseca radi
kupovine uređaja iz asemblirane ponude, pored subvencije iz prethodnog stava ovog
člana, ostvaruju i popust od 20% na cijenu mjesečne naknade
Pacifistaa

#62242 Re: BHTelecom All About

Post by Pacifistaa »

Ja ovu tabelu nista nisam skontao sa opcijama. Evo recimo ja sam na Mini 15 i ugovorom sam vezan do 12-og mjeseca. Osim toga uzeo sam mobitel za oca za 1 KM prilikom potpisivanja tog ugovora.
Jutros sam isao u BH Telecom poslovnicu i rekli su mi da imam hmmm 77 KM nekog asembliranog duga za taj telefon. E sada Bog me ubio ako ja ista kontam odakle se taj dug za taj telefon stvorio i nije mi jasno zasto me nisu mogli prebaciti na Extra S na 2 godine, posto je to paket vise vrijednosti od moj mini 15.
Stari kenjac

#62243 Re: BHTelecom All About

Post by Stari kenjac »

jeli ovo s pdv-om cijena?
arnes_king

#62244 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

Moze li mi reci neko ko je dobio usim karticu, ima li na papirima da pise da je usim i na koji nacin znati?

Jutros bio u poslovnici, prvo sto mi je rekla da ce doci 5KM na racunu pa da se ja tad zalim pa da mi ukinu tu naknadu a drugo vidim da je kartica i dalje sa ogranicenjima sim kartice sto se tice kontakata i nema mogucnosti koje treba imati usim.

Zvao podrsku kazu mi da mi je dala obicnu karticu i da bi bilo naznaceno da je usim. Dosao opet u poslovnicu ona me ubjedjuje da je to ispravna kartica i da ne zna na sta se zalim.

Moram napomenuti da u ovoj poslovnici s gospodjom koja radi uvijek imaju problemi sta god da se hoce uvijek pogresno obavijesti i odradi...

Evo opet probao ne moze vise od 255 kontakata na karticu tako da je nemoguce da je usim jer ona podrzava hiljade.
Pacifistaa

#62245 Re: BHTelecom All About

Post by Pacifistaa »

arnes_king wrote:Moze li mi reci neko ko je dobio usim karticu, ima li na papirima da pise da je usim i na koji nacin znati?

Jutros bio u poslovnici, prvo sto mi je rekla da ce doci 5KM na racunu pa da se ja tad zalim pa da mi ukinu tu naknadu a drugo vidim da je kartica i dalje sa ogranicenjima sim kartice sto se tice kontakata i nema mogucnosti koje treba imati usim.

Zvao podrsku kazu mi da mi je dala obicnu karticu i da bi bilo naznaceno da je usim. Dosao opet u poslovnicu ona me ubjedjuje da je to ispravna kartica i da ne zna na sta se zalim.

Moram napomenuti da u ovoj poslovnici s gospodjom koja radi uvijek imaju problemi sta god da se hoce uvijek pogresno obavijesti i odradi...

Evo opet probao ne moze vise od 255 kontakata na karticu tako da je nemoguce da je usim jer ona podrzava hiljade.
Ja sam jučer uzeo USIM i nigdje na paketu od kartice ne pise da je USIM, pise na nekom ugovoru sto potpises i sto ti da 2 papira uz tu karticu, e na njima pise da je USIM. Ali konkretno na paketu od kartice ne pise, bar u mene nije
mulderm

#62246 Re: BHTelecom All About

Post by mulderm »

arnes_king wrote:Moze li mi reci neko ko je dobio usim karticu, ima li na papirima da pise da je usim i na koji nacin znati?

Ja sam radio zamjenu sim kartice (toptim) korisnik 1.aprila. Na zahtjevu pise "zamjena sim kartice-postpaid usim" i placeno 5KM.
Pacifistaa

#62247 Re: BHTelecom All About

Post by Pacifistaa »

mulderm wrote:

Ja sam radio zamjenu sim kartice (toptim) korisnik 1.aprila. Na zahtjevu pise "zamjena sim kartice-postpaid usim" i placeno 5KM.
Ja jucer nista nisam placao
PlusSA

#62248 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

Tuzla će u početku dok traje testna verzija, a trajat će do juna mejseca biti pokrivena 4G mrežom sa dvije bazne stanice. Od juna bi kako saznajemo i čitav grad trebao da bude pokriven 4G mrežom. Međutim, korisnici BH Telecoma koji žele da isprobaju 4G mrežu treba da svoje postojeće SIM karice zamijene za USIM kartice.

krecemo haman :D :lol:
MTV

#62249 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

https://forum.klix.ba/bhtelecom-all-abo ... #p15486989
Cossack

#62250 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Stari kenjac wrote:

jeli ovo s pdv-om cijena?
Jeste.
Locked