Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
aditon

#62226 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

Telemach wrote:
aditon wrote:pošto ću ja preći na niži paket od svog, zanima me šta tačno gubim. trenutno koristim duo net grande extra a mislio sam preći na ovaj family. Ovo koliko mogu zaključiti ostajem bez, osim što ć manju brzinu neta imati, 10 digitalnih i 5 HD kanala? Ali kojih tačno kanala? Od HD pretpostavljam da si HBO i Cinestar (to je 5 HD kanala) ili se varam?
U skladu sa Obavještenjem, o prilagođavanju cijena, imate mogućnost napraviti izmjenu paketa koji koristite. Dostavite nam korisničke podatke i pozvat ćemo Vas za sve dodatne informacije.

sve je meni to jasno, samo sam htio utvrditi šta gubim prelaskom na manji paket.
aditon

#62227 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

crnivrag wrote:
aditon wrote:pošto ću ja preći na niži paket od svog, zanima me šta tačno gubim. trenutno koristim duo net grande extra a mislio sam preći na ovaj family. Ovo koliko mogu zaključiti ostajem bez, osim što ć manju brzinu neta imati, 10 digitalnih i 5 HD kanala? Ali kojih tačno kanala? Od HD pretpostavljam da si HBO i Cinestar (to je 5 HD kanala) ili se varam?
Gubiš: Arena Sport SD paket (5 kanala), Cinestar Premiere HD paket (2 HD kanala), HBO paket (3 HBO HD kanala), Videoteke Pickbox i AXN Now, te brzina interneta ti spada sa 120/7 na 80/5 Mbps.
ma tako sam i mislio samo nisam bio 100% siguran. Žao mi je samo HBO, donekle..

hvala
semirsar

#62228 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

sencobih wrote:
Koji glupan moras biti i ne dozvoliti da ti uđe optika u ulaz ili stan, nevezano koji operater hoće da uvede
Placen, bilo jednokratno u kesu, bilo sa full prikljuckom u odredjenom periodu. U mom slucaju LOL nije mogao pristupit zbog lobiranja od strane predstavnika stanara, slucajno saznadoh za to nakon upita upucenog LOL-u, jerbo mi puk'o film vise, sest mjeseci gledam ono jbn ostrvo a nikako da udju... sve se rijesilo nakon par rijeci i razmjene prodornih pogleda sa predstavnikom stanara :mrgreen: Uglavnom LoL udje saptom, da li su imali 50%+1 ne znam, ali brzo su usli.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#62229 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 »

kakaljin wrote:
megaribi1 wrote:
kloniran wrote:Ali opet dizu cijenu analogiji, a sva poboljsanja koja idu budu na digitalnoj.
Nema mnogo prostora za poboljšanje analogne televizije. Ukupno ima 100 kanala za kablovsku televiziju. Jedan kanal može prenijeti jedan analogni program, desetak digitalnih ili do 38 megabita u sekundi prenosa podataka. Stoga dodavanja novih kanala u analognu televiziju neće biti, jer bi se moralo ukinuti deset digitalnih programa za jedan dodatni analogni ili odustati od velikih Internet brzina.

Ne može se mnogo mijenjati ni po pitanju izbora kanala u okviru ovih pedesetak. Uglavnom su tu najpopularniji izuzev skupih kao što je HBO i erotskih koje ne dopušta Regulatorna agencija ako se ne mogu zaključati. Doba kada se program punio njemačkim i talijanskim kanalima je prošlo,i sada su neprevedeni samo CNN, Cartoon Network i VH1.

Ostaje dakle poboljšanje kvaliteta signala. Kada ga uporedim sa kablovskim signalom koji sam vidio u Ljubljani prije petnaestak godina ili u Fojnici još uvijek, ovaj signal koji primam od HS-a pa ga Telemach naslijedio, je odličan za analognu televiziju. Mada, uvijek može bolje. Održavati filtere i pojačala i to je to.

Možda jedino dodati teletekst stranicu na info kanalu koja bi prikazivala TV programe čitajući EPG sa digitalnih verzija kanala.

Pa o tome stalno pricamo, na analogije vise ne moze se nikakvo unapredjenje vrsiti, a oni dizu cijenu analogije sa izgovorom da vrse unapredjenje.

PS: Analogiju treba sto prije skroz ukinuti.
Na analogiji je 70% penzionera! Sta mislis da oni imaju para da kurcaju sa digitalama, HD kanalima i novim televizorima. Pa brula penzionera i danas jos uvijek ima guzonej aparate.
supercali

#62230 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

Ja ovo poskupljenje gledam kao nacin da se natjera korisnike da idu na najveci paket jer su oni izuzeti iz poskupljenja

Korisnik koristi paket od 62 marke
Ako povecaju na 65 korisnik razmislja dal preci na manji zbog bezobrazluka al time gubi benefite gubi brzinu na internetu i vjerovatno neke kanale
Ako predje na veci posto se uglavnom odnosi na drugi red paketa onda placa cijenu kao staru dobija jos benefita kanala brzinu
Telemah zadovoljan jer mu korisnik placa 20 maraka vise umjesto 3
hrasno38

#62231 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 »

supercali wrote:Ja ovo poskupljenje gledam kao nacin da se natjera korisnike da idu na najveci paket jer su oni izuzeti iz poskupljenja

Ako povecaju na 65 korisnik razmislja dal preci na manji zbog bezobrazluka al time gubi benefite gubi brzinu na internetu i vjerovatno neke kanale
Ako predje na veci posto se uglavnom odnosi na drugi red paketa onda placa cijenu kao staru dobija jos benefita kanala brzinu
Koji su to paketi izuzeti od povecanja?
supercali

#62232 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

hrasno38 wrote:
supercali wrote:Ja ovo poskupljenje gledam kao nacin da se natjera korisnike da idu na najveci paket jer su oni izuzeti iz poskupljenja

Koji su to paketi izuzeti od povecanja?
Najveci duo i trio koliko sam shvatio
Moj duo tv int je najveci premium ili kako se vec zove telemah mi je potvrdio da nece biti povecanja
diablobih

#62233 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

smartXL wrote:
bumerangss wrote:
Nema Sport k a ostalo sve ima
I HD kanale?
Nisam znao ni da imaju dokumentarne kanale niti filmske, ali eto :-D
semirsar

#62234 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

hrasno38 wrote:
kakaljin wrote: ...

Na analogiji je 70% penzionera! Sta mislis da oni imaju para da kurcaju sa digitalama, HD kanalima i novim televizorima. Pa brula penzionera i danas jos uvijek ima guzonej aparate.
I mi smo kao drustvo propali zbogradi takvog razmisljanja. Imaju li vecina tih penzionera djecu, unuke... Kupis sebi sve najbolje sto mo's, a mater babu, nanu i dedu ko jebe, vjerovatno su i te guzonje iz vakta dok su sami sebi mogli priustit'?!

Analogiju treba ukinut i nadat se sto prije.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/i-dalje ... /180218016
hrasno38

#62235 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 »

semirsar wrote:
hrasno38 wrote:
kakaljin wrote: ...

I mi smo kao drustvo propali zbogradi takvog razmisljanja. Imaju li vecina tih penzionera djecu, unuke... Kupis sebi sve najbolje sto mo's, a mater babu, nanu i dedu ko jebe, vjerovatno su i te guzonje iz vakta dok su sami sebi mogli priustit'?!

Pusti sad socijalnu pricu i ulazenje u tudje zivote. Ja slucajno znam 10-tak starcadi koji nemaju skoro nikoga....znam ih dosta kojima su sinovi poginuli u ratu........izglada da si zaborovaio ili nisi n i prisustvovao dogadjanjima na ovim prostorima prije 20-tak godina. U ovoj zemlji ima bruka starih ljudi koji su ostali sami!
fusion_ba

#62236 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Kakve veze ima mijenjanje televizora zbog digitalne TV? Dovoljan je samo risiver.
MTV

#62237 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

semirsar wrote: I mi smo kao drustvo propali zbogradi takvog razmisljanja. Imaju li vecina tih penzionera djecu, unuke... Kupis sebi sve najbolje sto mo's, a mater babu, nanu i dedu ko jebe, vjerovatno su i te guzonje iz vakta dok su sami sebi mogli priustit'?!

Semire ne mijesaj analognu kablovsku i analognu zemaljsku. Eno u hrvatskoj zemaljska digitala radi godinama iskljucena zemaljska analogna, kablovska bnet jos uvijek ima analognu televiziju. 42 kanala naplati 21 KM. U BiH jedina kablovska koja je ukinula analognu je blic.net
kakaljin

#62238 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

hrasno38 wrote:
kakaljin wrote:
megaribi1 wrote:
Nema mnogo prostora za poboljšanje analogne televizije. Ukupno ima 100 kanala za kablovsku televiziju. Jedan kanal može prenijeti jedan analogni program, desetak digitalnih ili do 38 megabita u sekundi prenosa podataka. Stoga dodavanja novih kanala u analognu televiziju neće biti, jer bi se moralo ukinuti deset digitalnih programa za jedan dodatni analogni ili odustati od velikih Internet brzina.

Ne može se mnogo mijenjati ni po pitanju izbora kanala u okviru ovih pedesetak. Uglavnom su tu najpopularniji izuzev skupih kao što je HBO i erotskih koje ne dopušta Regulatorna agencija ako se ne mogu zaključati. Doba kada se program punio njemačkim i talijanskim kanalima je prošlo,i sada su neprevedeni samo CNN, Cartoon Network i VH1.

Ostaje dakle poboljšanje kvaliteta signala. Kada ga uporedim sa kablovskim signalom koji sam vidio u Ljubljani prije petnaestak godina ili u Fojnici još uvijek, ovaj signal koji primam od HS-a pa ga Telemach naslijedio, je odličan za analognu televiziju. Mada, uvijek može bolje. Održavati filtere i pojačala i to je to.

Možda jedino dodati teletekst stranicu na info kanalu koja bi prikazivala TV programe čitajući EPG sa digitalnih verzija kanala.

Pa o tome stalno pricamo, na analogije vise ne moze se nikakvo unapredjenje vrsiti, a oni dizu cijenu analogije sa izgovorom da vrse unapredjenje.

Ko ima guzonju tv, das resiver i rijesis problem. A ko ima novi lcd tv das modul i svi sretni. Imaju vise kanala bolju sliku i telemach oslobodi frekvencije za ubacivanje novih kanala i poboljsanje kvaliteta slike trenutnih kanala jer im bit rate mali sada na nekim kanalima
hrasno38

#62239 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 »

MTV wrote:
semirsar wrote: I mi smo kao drustvo propali zbogradi takvog razmisljanja. Imaju li vecina tih penzionera djecu, unuke... Kupis sebi sve najbolje sto mo's, a mater babu, nanu i dedu ko jebe, vjerovatno su i te guzonje iz vakta dok su sami sebi mogli priustit'?!

Semire ne mijesaj analognu kablovsku i analognu zemaljsku. Eno u hrvatskoj zemaljska digitala radi godinama iskljucena zemaljska analogna, kablovska bnet jos uvijek ima analognu televiziju. 42 kanala naplati 21 KM. U BiH jedina kablovska koja je ukinula analognu je blic.net
To je ono bas previse! Pazi imas Osnovni paket + dodatni digitalni kanali (preko 170 kanala) za 10 KM i ako dodas KATV 21 to je 31 KM a ovdje dobijas 42 analogna za 21 :? :? :? gdje je tu logika!
fusion_ba

#62240 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Nije isti standard u Hrvatskoj i BiH.
MTV

#62241 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

hrasno38 wrote:
MTV wrote:

To je ono bas previse! Pazi imas Osnovni paket + dodatni digitalni kanali (preko 170 kanala) za 10 KM i ako dodas KATV 21 to je 31 KM a ovdje dobijas 42 analogna za 21 :? :? :? gdje je tu logika!
Kod njih su telekomunikacije znatno skuplje ta cijena je odprilike jos od 2012 pa cak i od ranije. Od ove godine nemaju vise nijednog Discovery/Eurosport kanala. Najbrzi net im je cini mi se 80 Mbps ili su i to digli, nedrzi me za rijec.
A i standard koliko toliko im je veci od BiH.
semirsar

#62242 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

hrasno38 wrote: Pusti sad socijalnu pricu i ulazenje u tudje zivote. Ja slucajno znam 10-tak starcadi koji nemaju skoro nikoga....znam ih dosta kojima su sinovi poginuli u ratu........izglada da si zaborovaio ili nisi n i prisustvovao dogadjanjima na ovim prostorima prije 20-tak godina. U ovoj zemlji ima bruka starih ljudi koji su ostali sami!
nemoj mi duplih arsina, sam si pokrenuo socijalu. Kako je to rijeseno u Hr. recimo, ili Sr.? Prepisat ono najbolje i implementirati, zar mi svi sad treba da budemo taoci i jos deset godina zaostajemo za svijetom? Ne zelim da potezem ta pitanja niti cu nastaviti dalje o tome, ali cu ti reci jedno, svo ovo vrijeme od rodjenja do danas sam proveo ovdje i ne moras meni govoriti sta i kako, vidio, prozivio i prezivio na licu mjesta.
MTV wrote: Semire ne mijesaj analognu kablovsku i analognu zemaljsku. Eno u hrvatskoj zemaljska digitala radi godinama iskljucena zemaljska analogna, kablovska bnet jos uvijek ima analognu televiziju. 42 kanala naplati 21 KM. U BiH jedina kablovska koja je ukinula analognu je blic.net
Sorry kolega, tujdi si ti da ispravljas, znas da nijesam u tijem vodama :mrgreen:
hrasno38 wrote:
nejma logike, logika je na drugoj razini, daleko smo mi jos od toga.
Standard u Hr. je tak'i kak'i je, mislis da su oni zadovoljni :lol: stvar je u umijecu iz nicega napravit nesto a i tome smo mi velemajstori u svakom pogledu :evil:
Last edited by semirsar on 18/02/2018 15:15, edited 1 time in total.
hrasno38

#62243 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 »

MTV wrote:Kod njih su telekomunikacije znatno skuplje ta cijena je odprilike jos od 2012 pa cak i od ranije. Od ove godine nemaju vise nijednog Discovery/Eurosport kanala. Najbrzi net im je cini mi se 80 Mbps ili su i to digli, nedrzi me za rijec.
A i standard koliko toliko im je veci od BiH.
Standard im je duplo veci nego u BiH! O tome ja i pricam cijelo vrijeme nije poenta u 3 KM jer ako imam Trio Grande Extra i placam 73 KM necu poginuti za 1.9 KM vise ali je poenta da su cijene paketa u BiH i cijene paketa u Sloveniji koja je u EU i ciji su paketi jaci razlicita u par maraka. I TYE CIJENE ZA BIH SU PREVELIKE! I to mislim da je van svake pameti jer da je nama ovdje prosjecna plata 1050 EUR bilo bi nas kurac za 2-3 KM!!!! Zato sam i rekao da je moje misljenje da su trebali smanjiti s obzirom koliko su dobili pretplatnika zadnjih godina a ne povecati!
odmor

#62244 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Mislim da je najjaca opcija preci na manji paket i time izgubiti brzinu interneta i vjerovatno neke kanale, a za benefite se dogovoris da ti ostanu isti. Potpises ponovo na dvije godine i molis boga da nece opet poskupit (pojeftinit nece garant) :D
MTV

#62245 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

semirsar wrote: Sorry kolega, tujdi si ti da ispravljas, znas da nijesam u tijem vodama :mrgreen:
:thumbup:
Mnogi ljudi to mijesaju da je isto a nije. Gasenje zemaljske analogije ne znaci gasenje analogne u kablovskoj. Mada obadvije je trebalo davno ugasiti.
smartXL

#62246 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smartXL »

hrasno38 wrote:
Sto nebuloze prosipate sa tom pricom kolko je penzionera na analogiji. Ko vam provodi ispitivanja? Ja ne znam nikog ko koristi samo analognu, znam dosta penzionera sto koriste fixni telefon u sklopu paketa. Odakle vi crpite informacije, da mi je znat...

A ovo poredjena cijena...Pa sto ne kukate kolika je cijena mlijeka, djecije hrane...npr u Njemackoj i kod nas. Koliko je gorivo u drugim zemljama a koliko kod nas...
odmor

#62247 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Image

3x vec zapne na emisiji i onda moram ponovo pokretat i nagadjat dokle sam doso.
probook

#62248 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

hrasno38 wrote:
Zasto ce nam net brz kada penzionerima ne treba vise od 5 mbps, sta ce nam hd kanali, zasto se u ovoj državi prodaju hd televizori kada to ne treba penzionerima.... Ma hajmo sve aspekte života podrediti penzionerima, umjesto da idemo naprijed i kao sav normalan svijet ugasimo posrani analogni signal!
supercali

#62249 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

hrasno38 wrote:
Pusti sad socijalnu pricu i ulazenje u tudje zivote. Ja slucajno znam 10-tak starcadi koji nemaju skoro nikoga....znam ih dosta kojima su sinovi poginuli u ratu........izglada da si zaborovaio ili nisi n i prisustvovao dogadjanjima na ovim prostorima prije 20-tak godina. U ovoj zemlji ima bruka starih ljudi koji su ostali sami!
Takvima nek telemah da na koristenje resivere
probook

#62250 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Pitanje za @TM

Kada je planirano gasenje analognog signala?
Locked