Demokratska fronta Željko Komšić
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#62201 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hrvatski plin kroz hrvatske cijevi polozene u hrvatsku zemlju
-
Seawolf
#62202 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
E, samo što plin nije hrvatski, nego od dajdže Sema._BataZiv_0809 wrote: ↑19/02/2024 14:36 Hrvatski plin kroz hrvatske cijevi polozene u hrvatsku zemlju
- BHCluster
#62203 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pita se lik iz SAD-a, pa bum videli?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#62204 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dat ce mu se domovnicaSeawolf wrote: ↑19/02/2024 14:38E, samo što plin nije hrvatski, nego od dajdže Sema._BataZiv_0809 wrote: ↑19/02/2024 14:36 Hrvatski plin kroz hrvatske cijevi polozene u hrvatsku zemlju
-
DonieBrasco
#62205 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Plin je srBski zna se da poreklo svega na srBskoj planeti Zemlji.
Sve ce to biti vraceno jednog dana.
Sve ce to biti vraceno jednog dana.
- dr_Evil
#62206 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zaboravio si "vjekovnu"_BataZiv_0809 wrote: ↑19/02/2024 14:36 Hrvatski plin kroz hrvatske cijevi polozene u hrvatsku zemlju
- BHCluster
#62207 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
stoljetnu kolega, stoljetnudr_Evil wrote: ↑19/02/2024 14:59Zaboravio si "vjekovnu"_BataZiv_0809 wrote: ↑19/02/2024 14:36 Hrvatski plin kroz hrvatske cijevi polozene u hrvatsku zemlju
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#62208 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
to je realnost_BataZiv_0809 wrote: ↑19/02/2024 14:36 Hrvatski plin kroz hrvatske cijevi polozene u hrvatsku zemlju
isto imamo srpski gas kroz srpske gradove i sela koji su zapravo bosanski gradovi i sela i svih njihovig građana... srba
onda prelazi u bh gas kroz bosanscke njive i doline i svi su uposlenici bosnjaci kao i kod srpskog gasa srbi
to je sve bosna i hercegovina naša nedjeljiva necjepljiva gizdava ponosna bosna gdje se zna da gas drže srbi i svake godine strepimo oće li zavrnuti bh gasu...koji je bosnjacki
osim toga tu je i bosnaski sarajevo gas vjerojatno opet pun građana i građanki bosanaca i hercegovaca bosnjaka
- Truba
#62209 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
a gore u ovoj shemi ne vidim hrvate niti ijedno hrvatsko slovo selo zaseok... ne vidim keš za hrvate
ne vidim interes za hrvate ništa
i neko oće na silu to da gura
da preko moje njive mora proci taj gasoplin...
ovo je moja cena
100 km za bh gas
150 km za srpski gas
75 km za hrvatski plin

ovo je moja cena
100 km za bh gas
150 km za srpski gas
75 km za hrvatski plin
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#62210 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A da strepimo hoce li Srbi i Hrvati zavrnut Bosnjacima?Truba wrote: ↑19/02/2024 15:31to je realnost_BataZiv_0809 wrote: ↑19/02/2024 14:36 Hrvatski plin kroz hrvatske cijevi polozene u hrvatsku zemlju
isto imamo srpski gas kroz srpske gradove i sela koji su zapravo bosanski gradovi i sela i svih njihovig građana... srba
onda prelazi u bh gas kroz bosanscke njive i doline i svi su uposlenici bosnjaci kao i kod srpskog gasa srbi
to je sve bosna i hercegovina naša nedjeljiva necjepljiva gizdava ponosna bosna gdje se zna da gas drže srbi i svake godine strepimo oće li zavrnuti bh gasu...koji je bosnjacki
osim toga tu je i bosnaski sarajevo gas vjerojatno opet pun građana i građanki bosanaca i hercegovaca bosnjaka![]()
- BHCluster
#62211 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Samo tko ce vam to platiti, Zagreb?Truba wrote: ↑19/02/2024 15:33 a gore u ovoj shemi ne vidim hrvate niti ijedno hrvatsko slovo selo zaseok... ne vidim keš za hrvate
ovo je moja cena
100 km za bh gas
150 km za srpski gas
75 km za hrvatski plin
![]()
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#62212 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vidiš u kafi i čokoladi iz uvoza, do 2011. u svim uvezenim vozilima u BiH.Truba wrote: ↑19/02/2024 15:33 a gore u ovoj shemi ne vidim hrvate niti ijedno hrvatsko slovo selo zaseok... ne vidim keš za hrvate
ovo je moja cena
100 km za bh gas
150 km za srpski gas
75 km za hrvatski plin
![]()
Može i vaš šta zaobići
- Truba
#62213 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Moras uci u um hercrgovackih hrvata i svih opcina_BataZiv_0809 wrote: ↑19/02/2024 15:47A da strepimo hoce li Srbi i Hrvati zavrnut Bosnjacima?Truba wrote: ↑19/02/2024 15:31to je realnost_BataZiv_0809 wrote: ↑19/02/2024 14:36 Hrvatski plin kroz hrvatske cijevi polozene u hrvatsku zemlju
osim toga tu je i bosnaski sarajevo gas vjerojatno opet pun građana i građanki bosanaca i hercegovaca bosnjaka![]()
To njih ne zanima
Niti mene
Vec su mi zavrtali meni je svejeno ko zavrce
Shvati da se nista nece praviti ako nije 100% apruved by hdz i glasaci ili dobiju nesto jednako vrijedno
Pravo pravda kmecanje nemaju veze a tim
-
swanfilter
#62214 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Al, ova prica oko zavrtanja mi je malo nako-nako.
Nije plin rvacki, a ni srpski. Plin je od malo vecih igraca, a pare su bitne. A Bosnjaci ga trose vise nego ostali.
Il grijesim?
Koliko znam, ni Ukr nije zaustavila protok iz Rusije. A u pitanju je nanosenje velike stete direktnom agresoru ..
Nije plin rvacki, a ni srpski. Plin je od malo vecih igraca, a pare su bitne. A Bosnjaci ga trose vise nego ostali.
Il grijesim?
Koliko znam, ni Ukr nije zaustavila protok iz Rusije. A u pitanju je nanosenje velike stete direktnom agresoru ..
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#62215 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dok ih amerikanci ne žiknuTruba wrote: ↑19/02/2024 16:44Moras uci u um hercrgovackih hrvata i svih opcina_BataZiv_0809 wrote: ↑19/02/2024 15:47A da strepimo hoce li Srbi i Hrvati zavrnut Bosnjacima?Truba wrote: ↑19/02/2024 15:31
to je realnost
To njih ne zanima
Niti mene
Vec su mi zavrtali meni je svejeno ko zavrce
Shvati da se nista nece praviti ako nije 100% apruved by hdz i glasaci ili dobiju nesto jednako vrijedno
Pravo pravda kmecanje nemaju veze a tim
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#62216 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kakva drzavnicka gracioznost
-
kakabanja213
#62217 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nece njih amerikanci. Njih ce karabinjeri ziknuti._BataZiv_0809 wrote: ↑19/02/2024 17:16Dok ih amerikanci ne žiknu![]()
- Truba
#62218 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
možda bude prisile
to ne znamo
ali sumnjam
to ne znamo
ali sumnjam
-
Novak20
#62219 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Komšić, naučnik i vizionar.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/342920/predsjedavajuci_komsic_na_fakultetu_politichkih_nauka_u_sarajevu_vrijeme_je_da_naparavimo_iskorak_izvan_zavnobih_a_foto.html
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/342920/predsjedavajuci_komsic_na_fakultetu_politichkih_nauka_u_sarajevu_vrijeme_je_da_naparavimo_iskorak_izvan_zavnobih_a_foto.html
PREDSJEDAVAJUĆI KOMŠIĆ NA FAKULTETU POLITIČKIH NAUKA U SARAJEVU: "Vrijeme je da naparavimo iskorak izvan ZAVNOBiH-a!"
"Ne smijemo biti nezahvalni i ne priznati zaslugu međunarodne zajednice, posebno SAD-a i pokojnog predsjednika Chiraca, ali imamo biti pravi kritični prema njihovom gledanju sada i današnjem pristupu kada je riječ o BiH. Kad kažem građanski želim odmah da kažem da to ne znači da se bilo čiji nacionalni identitet negira. To govorim zbog zlonamjernih intepretacija da kad kažemo građanski znači dominaciju jednog naroda. Nema JNA, nema te sile koja prijeti BiH. Ovaj put ne postoji prijetnja od konflikta kakva je postojala '92, ali postoje interesi kako od naših susjeda, kako od evropskih zemalja, SAD-a, Velike Britanije, postoje njihovi interesi kada je riječ o stanju i statusu BiH u ovom trenutku i u budućnosti", poručio je.
"NAPRAVITI ISKORAK IZVAN ZAVNOBiH-a"
Govoreći o potrebi za više građanskog u BiH i građenju nacije, istaknuo je da se ne slaže sa jednim od tvoraca AVNOJ-a Edvardom Kardeljom o tome šta je nacija, ali smatra da su komunisti uradili dobre stvari za BiH.
"Ako dopustite, reći ću nešto što za neke uši zvuči 'bogohulno'. Vrijeme je da malo razmislimo da li smo kao društvo spremni napraviti iskorak van ZAVNOBIH-a, da li smo spremni sebi priznati da pored toga što smo Srbi, Hrvati, Bošnjaci, da smo po svom nacionalnom opredjeljenju, ne etničkom ipak Bosanci ili Hercegovci, da li smo spremni raditi nešto što je davno urađeno u evropskih državama, da li smo spremni graditi naciju. Neću namjerno da ulazim u raspravu s pristalicama Kardeljeve teze šta je to nacija. Moram reći da se duboko ne slažem s njegovim gledanjem na to pitanje, ali cijenim sve ono što su Kardelj i komunistička partija uradili za BiH jer da nisu oni povlačili neke odlične poteze, mi vjerovatno ne bi bili u prilici da glasamo za svoju nezavisnost", kazao je.
Komšić je iznio svoje mišljenje da BiH ne može ići naprijed ukoliko ne dođe do promjene paradigme.
"Non stop pričamo o standardima EU i normama koje važe u EU i svemu što želimo i mi da doživimo, da ova zemlja bude uređena kao sve normalne demokratske žemlje. Moje mišljenje je da to ne možemo postići u ovakvom ustavnom uređenju. Ne pomažu nam ni ovi iz međunarodne zajednice, Evropljani, koji su nosioci integracija, vrlo često bježe od suštine kada je riječ o nama i pregovaranju. Amerikanci i Britanci koji ih prate najčešće čuvaju svoje čedo Dejtonski sporazum. Nakon saslušane moje biografije iz koje ispada da ne znam ništa raditi u životu i baviti se politikom, nakon toliko godina iskustva mogu reci da ako ne napravimo iskorak paradigme neće biti pomak. Ostaćemo u statusu konflikta u kojem ćemo se uvijek takmičiti ko je koga više ugrozio, ko ima više prava, koga ima manje, a koga više", rekao je.
Last edited by Novak20 on 27/02/2024 14:35, edited 1 time in total.
- BHCluster
#62220 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pogledaj ti od kakvih telektualni abortusa Trojkini i hdZ/UzP botovi crpe znOnje.

"Željko Komšić nema niti legalitet niti legitimitet predstavljanja hrvatskog naroda u Predsjedništvu BiH. Vrlo često se može čuti da Željko Komšić nema legitimitet da predstavlja Hrvate u Predsjedništvu jer je svima jasno da je izabran glasovima Bošnjaka ali da je navodno izabran sukladno Ustavu BiH. To međutim nije točno", kazao je Ljubić HMS-u i obrazložio svoju tvrdnju.
"On nije sposoban, sukladno članku 5. točka 2. Ustava BiH konzumirati poziciju člana Predsjedništva jer je nepodoban uložiti priziv Klubu hrvatskog naroda u Parlamentu Federacije BiH u slučaju kada bi bio preglasan od strane druga dva člana Predsjedništva. Nadalje, Ustavni sud BiH u svojoj Odluci U-23/14(predmet Ljubić) u točki 47. kaže da se 'prema općem načelu demokracije pravo na demokratsko odlučivanje ostvaruje legitimnim političkim predstavljanjem koje mora biti utemeljeno na demokratskom izboru onih koje predstavlja i čije interese zastupa', i to 'na svim administrativno političkim razinama, što znači i u Predsjedništvu. Dakle, Komšić, ne samo da se lažno predstavlja već nema niti legitimitet niti legalitet biti članom Predsjedništva jer niti su ga Hrvati izabrali niti ih predstavlja", zaključio je predsjednik GV HNS BiH.
- BHCluster
#62221 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da jer ipak se znONovak20 wrote: ↑27/02/2024 14:18 Komšić, naučnik i vizionar.![]()
PREDSJEDAVAJUĆI KOMŠIĆ NA FAKULTETU POLITIČKIH NAUKA U SARAJEVU: "Vrijeme je da naparavimo iskorak izvan ZAVNOBiH-a!""Ne smijemo biti nezahvalni i ne priznati zaslugu međunarodne zajednice, posebno SAD-a i pokojnog predsjednika Chiraca, ali imamo biti pravi kritični prema njihovom gledanju sada i današnjem pristupu kada je riječ o BiH. Kad kažem građanski želim odmah da kažem da to ne znači da se bilo čiji nacionalni identitet negira. To govorim zbog zlonamjernih intepretacija da kad kažemo građanski znači dominaciju jednog naroda. Nema JNA, nema te sile koja prijeti BiH. Ovaj put ne postoji prijetnja od konflikta kakva je postojala '92, ali postoje interesi kako od naših susjeda, kako od evropskih zemalja, SAD-a, Velike Britanije, postoje njihovi interesi kada je riječ o stanju i statusu BiH u ovom trenutku i u budućnosti", poručio je.
"NAPRAVITI ISKORAK IZVAN ZAVNOBiH-a"
Govoreći o potrebi za više građanskog u BiH i građenju nacije, istaknuo je da se ne slaže sa jednim od tvoraca AVNOJ-a Edvardom Kardeljom o tome šta je nacija, ali smatra da su komunisti uradili dobre stvari za BiH.
"Ako dopustite, reći ću nešto što za neke uši zvuči 'bogohulno'. Vrijeme je da malo razmislimo da li smo kao društvo spremni napraviti iskorak van ZAVNOBIH-a, da li smo spremni sebi priznati da pored toga što smo Srbi, Hrvati, Bošnjaci, da smo po svom nacionalnom opredjeljenju, ne etničkom ipak Bosanci ili Hercegovci, da li smo spremni raditi nešto što je davno urađeno u evropskih državama, da li smo spremni graditi naciju. Neću namjerno da ulazim u raspravu s pristalicama Kardeljeve teze šta je to nacija. Moram reći da se duboko ne slažem s njegovim gledanjem na to pitanje, ali cijenim sve ono što su Kardelj i komunistička partija uradili za BiH jer da nisu oni povlačili neke odlične poteze, mi vjerovatno ne bi bili u prilici da glasamo za svoju nezavisnost", kazao je.
Komšić je iznio svoje mišljenje da BiH ne može ići naprijed ukoliko ne dođe do promjene paradigme.
"Non stop pričamo o standardima EU i normama koje važe u EU i svemu što želimo i mi da doživimo, da ova zemlja bude uređena kao sve normalne demokratske žemlje. Moje mišljenje je da to ne možemo postići u ovakvom ustavnom uređenju. Ne pomažu nam ni ovi iz međunarodne zajednice, Evropljani, koji su nosioci integracija, vrlo često bježe od suštine kada je riječ o nama i pregovaranju. Amerikanci i Britanci koji ih prate najčešće čuvaju svoje čedo Dejtonski sporazum. Nakon saslušane moje biografije iz koje ispada da ne znam ništa raditi u životu i baviti se politikom, nakon toliko godina iskustva mogu reci da ako ne napravimo iskorak paradigme neće biti pomak. Ostaćemo u statusu konflikta u kojem ćemo se uvijek takmičiti ko je koga više ugrozio, ko ima više prava, koga ima manje, a koga više", rekao je.

-
ljubijankic
#62222 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jel vi samo vjerujete Covicu ili svim Hrvatima vise od nego trojci? Da li se ovo narusava povjerenje u Covica?BHCluster wrote: ↑27/02/2024 14:30 Pogledaj ti od kakvih telektualni abortusa Trojkini i hdZ/UzP botovi crpe znOnje.
"Željko Komšić nema niti legalitet niti legitimitet predstavljanja hrvatskog naroda u Predsjedništvu BiH. Vrlo često se može čuti da Željko Komšić nema legitimitet da predstavlja Hrvate u Predsjedništvu jer je svima jasno da je izabran glasovima Bošnjaka ali da je navodno izabran sukladno Ustavu BiH. To međutim nije točno", kazao je Ljubić HMS-u i obrazložio svoju tvrdnju.
"On nije sposoban, sukladno članku 5. točka 2. Ustava BiH konzumirati poziciju člana Predsjedništva jer je nepodoban uložiti priziv Klubu hrvatskog naroda u Parlamentu Federacije BiH u slučaju kada bi bio preglasan od strane druga dva člana Predsjedništva. Nadalje, Ustavni sud BiH u svojoj Odluci U-23/14(predmet Ljubić) u točki 47. kaže da se 'prema općem načelu demokracije pravo na demokratsko odlučivanje ostvaruje legitimnim političkim predstavljanjem koje mora biti utemeljeno na demokratskom izboru onih koje predstavlja i čije interese zastupa', i to 'na svim administrativno političkim razinama, što znači i u Predsjedništvu. Dakle, Komšić, ne samo da se lažno predstavlja već nema niti legitimitet niti legalitet biti članom Predsjedništva jer niti su ga Hrvati izabrali niti ih predstavlja", zaključio je predsjednik GV HNS BiH.![]()
- BHCluster
#62223 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jel ti rabis mozak prije nego sto nesto naskrabas?ljubijankic wrote: ↑27/02/2024 14:33Jel vi samo vjerujete Covicu ili svim Hrvatima vise od nego trojci? Da li se ovo narusava povjerenje u Covica?BHCluster wrote: ↑27/02/2024 14:30 Pogledaj ti od kakvih telektualni abortusa Trojkini i hdZ/UzP botovi crpe znOnje.
"On nije sposoban, sukladno članku 5. točka 2. Ustava BiH konzumirati poziciju člana Predsjedništva jer je nepodoban uložiti priziv Klubu hrvatskog naroda u Parlamentu Federacije BiH u slučaju kada bi bio preglasan od strane druga dva člana Predsjedništva. Nadalje, Ustavni sud BiH u svojoj Odluci U-23/14(predmet Ljubić) u točki 47. kaže da se 'prema općem načelu demokracije pravo na demokratsko odlučivanje ostvaruje legitimnim političkim predstavljanjem koje mora biti utemeljeno na demokratskom izboru onih koje predstavlja i čije interese zastupa', i to 'na svim administrativno političkim razinama, što znači i u Predsjedništvu. Dakle, Komšić, ne samo da se lažno predstavlja već nema niti legitimitet niti legalitet biti članom Predsjedništva jer niti su ga Hrvati izabrali niti ih predstavlja", zaključio je predsjednik GV HNS BiH.![]()
![]()
- Point.
#62224 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
BHCluster wrote: ↑27/02/2024 14:30 Pogledaj ti od kakvih telektualni abortusa Trojkini i hdZ/UzP botovi crpe znOnje.

- Truba
#62225 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
komšo krenuo klintonovim stopama nakon predsjednikovanja inkasiranje od fakulteta za predavanja
možda i volontira
Mlinarevićka ne želi biti njegova nasljednica jer zna da nema šansi
a možda i ima lutrija je to
možda i volontira
Mlinarevićka ne želi biti njegova nasljednica jer zna da nema šansi
a možda i ima lutrija je to