btw. Sad' me baš zanima da li iko u regiji ima 4K kanal(e) u ponudi?
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Maharadza
#62176 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zamislite koliko će tek povećanje KKS biti kada uvedu mobilnu telefoniju i prvi 4K kanal... 
- crnivrag
#62177 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nema niko 4K kanale u ponudi u regiji, osim što postoji nekolicina 4K kanala na satelitu, i to većinom u Sky platformi.Maharadza wrote:Zamislite koliko će tek povećanje KKS biti kada uvedu mobilnu telefoniju i prvi 4K kanal...
S tim da postoje dva free to air 4K kanala na satelitu: TRT 4K i Fashion TV 4K.
- MTV
#62178 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Od Slovenije do Makedonije nema niko.Maharadza wrote:Zamislite koliko će tek povećanje KKS biti kada uvedu mobilnu telefoniju i prvi 4K kanal...
-
j66o
#62179 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Znaci ko je imao bonuse na postojecim paketima i prelazi na manji paket, radi vecinom nemogucnosti placanja,gubi trenutne bonuse,e sad da li postoji mogucnost da Telemach pristane na to da ponudi neke bonuse i na manjima paketima,pitanje je??
Jer u svakom slucaju se mora potpisati ugovor na 24 mjeseca,pa tako ne kontam tu politiku ako ne nude bonuse ali pred nama je,hvala Bogu imam alternativu!!
Sad se samo pitam da li se ugovor moze raskinuti do 01.04 bez penala,jer znam da je prelazak sa paketa besplatan...
Telemach,nije ti trebalo ovo 3 km iskreno,zasto??
Jer u svakom slucaju se mora potpisati ugovor na 24 mjeseca,pa tako ne kontam tu politiku ako ne nude bonuse ali pred nama je,hvala Bogu imam alternativu!!
Sad se samo pitam da li se ugovor moze raskinuti do 01.04 bez penala,jer znam da je prelazak sa paketa besplatan...
Telemach,nije ti trebalo ovo 3 km iskreno,zasto??
- radiša
#62180 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Podrzavam obadvojcu.hrasno38 wrote: Morat cu od rijeci do rijeci podrzati komentar @o'zone i potvrditi da vam je ovo los potez da ne moze biti losiji. Ove trenutacne cijene su vise nego pristojne za zemlju u kojoj pruzate usluge. Morate biti svjesni da ste se i sa ovim cijenama priblizili TM-u u Sloveniji iako su njihove prosjecne plate 2.5 puta vece nego u BiH. Na ponudi ovih promotinih cijena ste se u stvari izjedancili sa TM Slovenije jer npr. promotivna cijena Trio Extra je 38 EUR a kod nas 62 KM iako je njihov paket jaci i programski i sa internetom. U stvari vi ste trebali da napravite obrnuto da smanjite cijene a ne da povecate. Ovako kao sto vidite vec na forumu se poceo stvarati gnjev pretplatnika i nemojte biti sigurni da to sto trenutacno nema konkurencije nema kod Sarajlija i inata u kojem ce se mnogi odluciti iz pricipa vratiti ili na BH Telecom ili na Logosoft. Zasto tolika pohlepa??? Meni je jasno da ste pod patronatom UG americke tvrtke i izvornog americkog vlasnika i da njima nije nikada dosta para ali to je pogresna politika za tvrdoglavi Balkan. Ako zelite da dobijete status BH Telecoma i Moje TV ne brinite imat cete ga jer ovdje se lose glas siri uraganskom brzinom.....a sve radi jebene 3 KM!!! Do sada sam vas zaista hvalio ne svakom cosku a ova informacija koju sam evo danas saznao me je zaista neprijatno iznenadila. Ponovit cu I TRENUTACNE CIJENE SU PREVELIKE ZA BIH I ONE NE MOGU BITI NIKAKO NA NIVOU SLOVENIJE STO SADA VEC SKORO PA JESU! OVDJE JE PROSJECNA PLATA 840 KM A U SLOVENIJI 1050 EUR....U BIH JE MINIMALNA PENZIJA 340KM A U SLOVENIJI 500 EUR! POVECATE LI ZAISTA CIJENE I JEDNA FENING JA VAM PRVI OBJAVLJUJEM MEDIJSKI RAT.....NE RADI MENE JER MENI NE ZNACE 3 KM PREVISE ALI OSJETLJIV SAM PREMA ONIMA KOJIMA JE 1 KM KO TERBEVIC.
-
Adrian1946
#62181 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A čekaj hoces da kazes da oni uopste nisu analizirali ova poskupljenja? I da nisu dodatno pregovarali i kontaju vidi najbolji smo radimo dobro u BH,najveci net paket do 200 mbps, tv kanali mozes ih sanjat negdje drugdje, svugdje se mora nekad promjeniti cjena, treca stvar je da su svi u Telemachu analizirali ovo poskupljenje kao dobru stvar.O'zone wrote:Svakako.Telemach wrote:Zdravo O'zone,O'zone wrote:Bezze Vam je ovo dame i gospodo iz Telemacha.
Možete li precizirati, na što se odnosi Vaš komentar?
Odnosi se na ovu diskusiju u vezi povećanja cijena usluga Vaše i kuća Vaših udruženih partnera prema krajnjim korisnicima odnosno Vašim klijentima gdje spada i moja malenkost.
Sve su već rekle kolege forumaši, tako da nema potrebe da sad i ja ponavljam kompletnu mantru pa onda Vi svoju o unapređenju usluga.
Vjerujem da ne želite da dopustite sebi da postanete omraženi među korisnicima kao recimo Vaša konkurencija u liku BHTelecoma a opet sam siguran da koristite situaciju u kojoj Vaši korisnici nemaju alternativu odnosno ne žele da koriste usluge alternative pa postupate na ovaj način. Također vjerujem da je ovo "unaprijeđenje usluga" moglo proći i bez ovog povećanja cijene a da bi se to minimalno odrazilo na profit Telemacha i United grupe.
No dobro, vrijeme će pokazati svoje i koliko je bio "ispravan" ovaj potez za koji moram ponoviti da je u potpunosti Bezze.
S poštovanjem.
-
Adrian1946
#62182 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja podrzavam ali zar stvarno mislite da je neko ustao na " lijevu nogu" i danas rekli e hajmo poskupljenje pretplate. Ljudi su sve analizirali i skontali da 3 km nece niko ni osjetii.Morat cu od rijeci do rijeci podrzati komentar @o'zone i potvrditi da vam je ovo los potez da ne moze biti losiji. Ove trenutacne cijene su vise nego pristojne za zemlju u kojoj pruzate usluge. Morate biti svjesni da ste se i sa ovim cijenama priblizili TM-u u Sloveniji iako su njihove prosjecne plate 2.5 puta vece nego u BiH. Na ponudi ovih promotinih cijena ste se u stvari izjedancili sa TM Slovenije jer npr. promotivna cijena Trio Extra je 38 EUR a kod nas 62 KM iako je njihov paket jaci i programski i sa internetom. U stvari vi ste trebali da napravite obrnuto da smanjite cijene a ne da povecate. Ovako kao sto vidite vec na forumu se poceo stvarati gnjev pretplatnika i nemojte biti sigurni da to sto trenutacno nema konkurencije nema kod Sarajlija i inata u kojem ce se mnogi odluciti iz pricipa vratiti ili na BH Telecom ili na Logosoft. Zasto tolika pohlepa??? Meni je jasno da ste pod patronatom UG americke tvrtke i izvornog americkog vlasnika i da njima nije nikada dosta para ali to je pogresna politika za tvrdoglavi Balkan. Ako zelite da dobijete status BH Telecoma i Moje TV ne brinite imat cete ga jer ovdje se lose glas siri uraganskom brzinom.....a sve radi jebene 3 KM!!! Do sada sam vas zaista hvalio ne svakom cosku a ova informacija koju sam evo danas saznao me je zaista neprijatno iznenadila. Ponovit cu I TRENUTACNE CIJENE SU PREVELIKE ZA BIH I ONE NE MOGU BITI NIKAKO NA NIVOU SLOVENIJE STO SADA VEC SKORO PA JESU! OVDJE JE PROSJECNA PLATA 840 KM A U SLOVENIJI 1050 EUR....U BIH JE MINIMALNA PENZIJA 340KM A U SLOVENIJI 500 EUR! POVECATE LI ZAISTA CIJENE I JEDNA FENING JA VAM PRVI OBJAVLJUJEM MEDIJSKI RAT.....NE RADI MENE JER MENI NE ZNACE 3 KM PREVISE ALI OSJETLJIV SAM PREMA ONIMA KOJIMA JE 1 KM KO TERBEVIC.
- radiša
#62183 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovde su se vodile diskusije tipa kad poskupi bice svima cijena ista na trio grande 55km bez obzira sto je potpisao ugovor kad je cijena bila 42 marke na dvije godine te da isti mogu prekinut ugovor ili preci na drugi paket,to znaci nije 3 km nego 10+3.Ovde je ocigledno doslo do zabune samo niko iz telemaha da razjasni.
-
Adrian1946
#62184 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Radiša care svi bi oni htjeli da imaju 120 mbps, fudbal u hd Rezoluciji, filmove premijere, a da placaju samo 25 km. Malo je to za ovo sto sam nabrojao.radiša wrote:Ovde su se vodile diskusije tipa kad poskupi bice svima cijena ista na trio grande 55km bez obzira sto je potpisao ugovor kad je cijena bila 42 marke na dvije godine te da isti mogu prekinut ugovor ili preci na drugi paket,to znaci nije 3 km nego 10+3.Ovde je ocigledno doslo do zabune samo niko iz telemaha da razjasni.
Ja bi najradje da se izjednace cijene svih ovih paketa.
- radiša
#62185 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa to ne moze i nije realno samo isto tako nije realno da se postojeci paketi dizu zbog noviteta koje neki nisu uopste trazili.Valjda je logicno da se ponude novi paketi sa novom cijenom pa ko voli neka izvoli a stari korisnici sa starim paketima ostave na miru.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#62186 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A je li realno da placas uslug po skoro istoj cijeni kao u Sloveniji gdje je standard 2.5 veci a dobijas manjeAdrian1946 wrote:Radiša care svi bi oni htjeli da imaju 120 mbps, fudbal u hd Rezoluciji, filmove premijere, a da placaju samo 25 km. Malo je to za ovo sto sam nabrojao.radiša wrote:Ovde su se vodile diskusije tipa kad poskupi bice svima cijena ista na trio grande 55km bez obzira sto je potpisao ugovor kad je cijena bila 42 marke na dvije godine te da isti mogu prekinut ugovor ili preci na drugi paket,to znaci nije 3 km nego 10+3.Ovde je ocigledno doslo do zabune samo niko iz telemaha da razjasni.
Ja bi najradje da se izjednace cijene svih ovih paketa.
- radiša
#62187 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tesko da tuzbama ista se mogne postici jer svako od njih kad pravi ugovor napravi ga tako da sebe zastite ko polarnog medvjeda a korisnik je taj koji ce uvijek biti donji.Kakva bi samo sprdacina bila da pocnu frcat tuzbe radi toga,ne samo da bi ostali bez korisnika nego bi tesko mogli poslje dobiti nove posto niko nece biti blesav nakon toga da dadne njima povjerenje.Meni isto nije jasno kako neko moze drzati cijene iste ovde i u sloveniji kad je tamo bolji standard od penzija pa do plata.Valjda se trebaju prilagoditi standardu ove drzave.
- avaks
#62188 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Može ti po ugovoru povećati cijenu, slobodno iščitaj šta si potpisao...
-
Adrian1946
#62189 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne mozes uporedivat Sloveniju koja je u EU i daleko razvijenija od nas po plati i penzijama?. Smatram da nije ok sto su povecali cjenu. Ali smatram da niko nece otkazati jel tko bi otkazao pa se mucio kod onih anamotamo.A je li realno da placas uslug po skoro istoj cijeni kao u Sloveniji gdje je standard 2.5 veci a dobijas manjeOvo se kod nas kaze "uhvatio ih furset"....ko vele nema konkurencije pa deri!!! E sad bi mozda mogli i tuk na utuk mada nisam iscitao ugovor detaljno ali cisti sumnjam da njemu pise da se moze povecati cijena. Ako potpises ugovor na odredjeni period onda si potpisao i ti i onaj ko daje uslugu da ces je dobijati po toj cijeni i ne bi smio da ti podigne ni za fening a ne moze te natjerati da raskines. Mogle bi ovdje poceti i tuzbe da frcaju ako se zakuha!
-
Adrian1946
#62190 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne mozes uporedivat Sloveniju koja je u EU i daleko razvijenija od nas po plati i penzijama?. Smatram da nije ok sto su povecali cjenu. Ali smatram da niko nece otkazati jel tko bi otkazao pa se mucio kod onih anamotamo.A je li realno da placas uslug po skoro istoj cijeni kao u Sloveniji gdje je standard 2.5 veci a dobijas manjeOvo se kod nas kaze "uhvatio ih furset"....ko vele nema konkurencije pa deri!!! E sad bi mozda mogli i tuk na utuk mada nisam iscitao ugovor detaljno ali cisti sumnjam da njemu pise da se moze povecati cijena. Ako potpises ugovor na odredjeni period onda si potpisao i ti i onaj ko daje uslugu da ces je dobijati po toj cijeni i ne bi smio da ti podigne ni za fening a ne moze te natjerati da raskines. Mogle bi ovdje poceti i tuzbe da frcaju ako se zakuha!
- radiša
#62191 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Znam da mogu zato sam i rekao da se stite ko polarni medvjed sto je zasticen.avaks wrote:Može ti po ugovoru povećati cijenu, slobodno iščitaj šta si potpisao...
- Maharadza
#62192 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
hrasno38 wrote:A je li realno da placas uslug po skoro istoj cijeni kao u Sloveniji gdje je standard 2.5 veci a dobijas manjeAdrian1946 wrote:Radiša care svi bi oni htjeli da imaju 120 mbps, fudbal u hd Rezoluciji, filmove premijere, a da placaju samo 25 km. Malo je to za ovo sto sam nabrojao.radiša wrote:Ovde su se vodile diskusije tipa kad poskupi bice svima cijena ista na trio grande 55km bez obzira sto je potpisao ugovor kad je cijena bila 42 marke na dvije godine te da isti mogu prekinut ugovor ili preci na drugi paket,to znaci nije 3 km nego 10+3.Ovde je ocigledno doslo do zabune samo niko iz telemaha da razjasni.
Ja bi najradje da se izjednace cijene svih ovih paketa.Ovo se kod nas kaze "uhvatio ih furset"....ko vele nema konkurencije pa deri!!! E sad bi mozda mogli i tuk na utuk mada nisam iscitao ugovor detaljno ali cisti sumnjam da njemu pise da se moze povecati cijena. Ako potpises ugovor na odredjeni period onda si potpisao i ti i onaj ko daje uslugu da ces je dobijati po toj cijeni i ne bi smio da ti podigne ni za fening a ne moze te natjerati da raskines. Mogle bi ovdje poceti i tuzbe da frcaju ako se zakuha!

telemach-all-about-4-t103412s61950.html#p14349343
Potpisao si "po važećem cjenovniku" a kojeg opet oni mogu mijenjati (uz uslov da ti to najave 30 dana ranije i omoguće da bez ikakvih "penala" raskineš ugovor ili pređeš na drugi, jeftiniji paket - po želji) i takvi su ugovori tj. stavke standardne za pružioce usluga GLOBALNO! I stvarno ne razumijem kako mnogi ljudi misle da su oni ugovore pisali sami a ne uz pomoć armije advokata koji su ih "osigurali" unaprijed od svih mogućih tužbi i sl.?!
- avaks
#62193 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dabome ali ima stavka da ti možeš raskinuti ugovor bez plaćanja penala ili uzeti drugu uslugu po svom izboru.radiša wrote:Znam da mogu zato sam i rekao da se stite ko polarni medvjed sto je zasticen.avaks wrote:Može ti po ugovoru povećati cijenu, slobodno iščitaj šta si potpisao...
Prožvakano na forumu već 1001 put kao i brzina Wifi neta ali s vremena na vrijeme neko uleti pa prijeti na osnovu toga
Što kaže Maha to je velika kompanija koja ima kordon advokata a ne pišu im neki klošari te ugovore
- radiša
#62194 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma sve ja to znam ali ipak mislim da nisu neka fuserska firma da sebi to dozvole,ipak su oni tu radi korisnika a ne da se vuku po sudovima sa njima bez obzira sto znaju da ce izaci kao pobjednici.Steti ipak ugledu firme koja je godinama ga sticala.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#62195 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
balkanac - drevno biće, u vječitoj potrazi za pravnim prazninama i neregulisanim oblastima ekonomije.
- drug_profi
#62196 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne potpisuj nikad obavezni odnos ni s kim.
Bićeš nagužen kad-tad.
Bićeš nagužen kad-tad.
-
Adrian1946
#62197 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Podrzavam tvoje mišljenjeChmoljo wrote:balkanac - drevno biće, u vječitoj potrazi za pravnim prazninama i neregulisanim oblastima ekonomije.
- basicm
#62198 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A sto se ne bi napravio jedan "anti-sport" paket za manju cijenu od ovih? Ja sport kanale ne zelim i ne smatram unaprjedjenjem usluge, volio bih da se ukinu ako mogu koji pfening ustediti.
- kokikol
#62199 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
nemoguće ih je ureziliti

Last edited by kokikol on 18/02/2018 07:03, edited 1 time in total.
- kokikol
#62200 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
[quote="Adrian1946"][quote="O'zone"][quote="Telemach"][quote="O'zone"]Bezze Vam je ovo dame i gospodo iz Telemacha.
Zdravo O'zone,
Svakako.
Odnosi se na ovu diskusiju u vezi povećanja cijena usluga Vaše i kuća Vaših udruženih partnera prema krajnjim korisnicima odnosno Vašim klijentima gdje spada
Sve su već rekle kolege forumaši, tako da nema potrebe da sad i ja ponavljam kompletnu mantru pa onda Vi svoju o unapređenju usluga.
Vjerujem da ne želite da dopustite sebi da postanete omraženi među korisnicima kao recimo Vaša konkurencija u liku BHTelecoma a opet sam siguran da koristite situaciju u kojoj Vaši korisnici nemaju alternativu odnosno ne žele da koriste usluge alternative pa postupate na ovaj način. Također vjerujem da je ovo "unaprijeđenje usluga" moglo proći i bez ovog povećanja cijene a da bi se to minimalno odrazilo na profit Telemacha i United grupe.
No dobro, vrijeme će pokazati svoje i koliko je bio "ispravan" ovaj potez za koji moram ponoviti da je u potpunosti Bezze.
S poštovanjem
A čekaj hoces da kazes da oni uopste nisu analizirali ova poskupljenja? I da nisu dodatno pregovarali i kontaju vidi najbolji smo radimo dobro u BH,najveci net paket do 200 mbps, tv kanali mozes ih sanjat negdje drugdje, svugdje se mora nekad promjeniti cjena, treca stvar je da su svi u Telemachu analizirali ovo poskupljenje kao dobru stvar.
izvini.jaro.ali za mene su ovi.kanali.što imamo.obična 0 ,unapređenje usluge nije podizanje broja kanala, nego uvođenje novih funkcija i infrastrukture
Zdravo O'zone,
Svakako.
Odnosi se na ovu diskusiju u vezi povećanja cijena usluga Vaše i kuća Vaših udruženih partnera prema krajnjim korisnicima odnosno Vašim klijentima gdje spada
S poštovanjem
A čekaj hoces da kazes da oni uopste nisu analizirali ova poskupljenja? I da nisu dodatno pregovarali i kontaju vidi najbolji smo radimo dobro u BH,najveci net paket do 200 mbps, tv kanali mozes ih sanjat negdje drugdje, svugdje se mora nekad promjeniti cjena, treca stvar je da su svi u Telemachu analizirali ovo poskupljenje kao dobru stvar.
izvini.jaro.ali za mene su ovi.kanali.što imamo.obična 0 ,unapređenje usluge nije podizanje broja kanala, nego uvođenje novih funkcija i infrastrukture