Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Upravo sam bio u BH Telecom centru na Dobrinji, i kažu da ne vrše još uvijek besplatnu zamjenu SIM kartica za USIM, te da zamjena još uvijek košta 5 KM.
Također su mi rekli da bi moja nano SIM kartica nabavljena prije 3 godine trebala da podržava pristup i korištenje 4G+ mreže, te da ništa ne diram dok ne krene 4G+ mreža u komercijalnu upotrebu.
Besplatne zamjene kažu neće raditi dok ne dobiju odobrenje od RAK-a
crnivrag wrote:Upravo sam bio u BH Telecom centru na Dobrinji, i kažu da ne vrše još uvijek besplatnu zamjenu SIM kartica za USIM, te da zamjena još uvijek košta 5 KM.
Također su mi rekli da bi moja nano SIM kartica nabavljena prije 3 godine trebala da podržava pristup i korištenje 4G+ mreže, te da ništa ne diram dok ne krene 4G+ mreža u komercijalnu upotrebu.
ja sad bio u bht u Posti i isto mi rekli. bice objavljeno kada ce ici besplatna zamjena , tj bice akcija besplatne zamjene ali nista ne dirati dok ne pocne 4g da se koristi.
Evo presao sam i ja sa mini 15 na extra S sa ugovorom od 2 godine i 800 min 800 poruka i 4GB interneta, obracunska jedinica je minuta tako da cim se neko javi racuna kao minutu ali je meni ovih 800 min. odnosno poziva i vise nego dovoljno. Ja bih vam savjetovao ako se premisljate koji bih paket uzeli (kao sto je bilo u mom slucaju) da uzmete onaj sto manje kosta jer uvijek mozete preci na veci paket ako vidite da to nije to. Eh sad da pitam od kada ce mi biti aktivan ovaj novi paket i kako cu provjeriti jesu li mi ga ukljucili . lijep pozz
crnivrag wrote:Upravo sam bio u BH Telecom centru na Dobrinji, i kažu da ne vrše još uvijek besplatnu zamjenu SIM kartica za USIM, te da zamjena još uvijek košta 5 KM.
Naravno, upravo je to ono što sam pričao zadnje 3-4 stranice. Ali pričekamo ipak puštanje 4G+ ilitiga advance
niho92 wrote:Da ima volje RAK bi vec dao te dozvole dan nakon objave u SL, a ovako se sve razvlaci makar 15 dana cisto iz navike
Sve je u roku. Rok je 30 dana od dana objave u SL. Dakle do kraja aprila moraju dati dozvole.
Jok ja mislio nema roka, jes da se rokovi obicno kod nas promaše, a zar se nije moglo vec pripremit i da telekomi vec imaju slobodu odmah da rade na puštanju, nego imamo mi 30 dana roka pa polahko nigdje ne gori
kad se cekalo 10 godina moze se jos mjesec ha ja
Pa sta je onda sa onom njihovom "zvanicnom" objavom na njihovoj "zvanicnoj" stranici Ko je ovde lud sada?
Naravno, upravo je to ono što sam pričao zadnje 3-4 stranice. Ali pričekamo ipak puštanje 4G+ ilitiga advance
Zamijenio dvije ultre, uvezane u moj izbor, besplatno.
Zamijenio dvije ultre, uvezane u moj izbor, besplatno.
Danas, ali to je brat odradio. Još nije došao kući. Vidjet ću kada dođe? Ali mi je ova stara kartica još aktivna? On nije mogao preći sa mini 15 na drugi paket? Navodno aplikacija im još nije puštena za zamjenu paketa.
Ovo izgleda kako do koje poslovnice?
allem_77 wrote:Danas, ali to je brat odradio. Još nije došao kući. Vidjet ću kada dođe? Ali mi je ova stara kartica još aktivna? On nije mogao preći sa mini 15 na drugi paket? Navodno aplikacija im još nije puštena za zamjenu paketa.
Ja sam juce zamjenio pakete, radila je aplikacija i receno mi je da su mi novi paketi odmah aktivni. E sad... Ako je uspio zamjeniti te kartice, ta tvoja ne bi trebala biti funkcionalna...
Ali je njima ovo zamrsenije nego nama izgleda...
allem_77 wrote:Danas, ali to je brat odradio. Još nije došao kući. Vidjet ću kada dođe? Ali mi je ova stara kartica još aktivna? On nije mogao preći sa mini 15 na drugi paket? Navodno aplikacija im još nije puštena za zamjenu paketa.
Ja sam juce zamjenio pakete, radila je aplikacija i receno mi je da su mi novi paketi odmah aktivni. E sad... Ako je uspio zamjeniti te kartice, ta tvoja ne bi trebala biti funkcionalna...
Ali je njima ovo zamrsenije nego nama izgleda...
I ja mislim da ne bi trebala biti u funkciji? I ovu trenutnu, nano sim, kada sam prije 1,5 godinu mijenjao, nisu bili odmah aktivirali. Nego sam morao nazvati 1444, i oni to daljinskim putem odradili. Mislim da će i sada biti tako? A ne bi me iznenadilo da prikače uz račun 10 km za zamjenu.
Akcija koja podrazumijeva besplatnu zamjenu SIM kartice za USIM traje do 01.06.2019. godine tako da imate fore. Neko je već iznad naveo ko može izvršiti besplatnu zamjenu.
player_ wrote:Ljudi koji paket odabrati ovo je previse izbora nakon moj mini 15 paketa ?
Savjeti?
Ja opet ne vidim šta je bolje od mojMini15 paketa. Dobiješ više interneta, ali sve ostalo je nepovoljnije.
Da dodaju još 500 MB na ovih postojećih 500 MB na mojMini 15, ne bi mi trebalo više ništa.
player_ wrote:Ljudi koji paket odabrati ovo je previse izbora nakon moj mini 15 paketa ?
Savjeti?
Ja opet ne vidim šta je bolje od mojMini15 paketa. Dobiješ više interneta, ali sve ostalo je nepovoljnije.
Da dodaju još 500 MB na ovih postojećih 500 MB na mojMini 15, ne bi mi trebalo više ništa.
Imali ste u nekoliko navrata akciju koja je podrazumijevala duple količine interneta uz ugovor na 12/24.
ma i tu su papci,
moj brat uzeo to na 24 mjeseca vise interneta, i ode poslije godinu i po, da produzi ugovor, da uzme telefon, da placa na postojecu uslugu jos.. kazu ne moze, uzeo si net, cekaj da prodje 24 mjeseca pa onda dodji po telefon. Znaci covjek hoce da se obaveze jos 24 mjeseca i da im da jos para, jok...
Savjeti?
Dobra ti je matematika
500 min + 500 sms + 2GB = 15,40 KM sa PDVom
800 min + 800 sms + 4 GB = 22,00 KM sa PDVom
100 min + 100 sms + 10 GB = 17,50 KM sa PDVom.
Paket Mini 15 ima uključeno 15 KM za razgovor, koje ćeš potrošiti nakon 75 minuta poziva prema BH telekom mobilnoj mreži (jer je minuta 0,20). Obračunska 30+30. I onda kaže isto... Top
A zašto bi uopšte mijenjao prije nego što krene 4G? Maksimum iz 3G mreže svakako imaš i sa postojećom karticom.