Sirija vol. 2

Locked
Krokodajl

#62126 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Imaju @sarajevoxxxx oni veze sa mirovnim pregovorima itekako.

Hajde sada zapitaj se malo zbog čega su Rusi upozorili SAA samo po pitanju doline Barada a sve ostalo je dozvoljeno, zbog čega je Rusima stalo do doline Barada a svejedno im je šta se radi u Istočnoj Guti, ili negdje drugdje. Zato jer su Rusi u dolini Barada prepoznali jedan problem koji odmah u početku žele da sasjeku, pisao si i ti a i ja sam u vezi svih onih pregovora i kršenja primirja u dolini Barada pa ubistvo onog Generala, ko je za to odgovoran sve ?
SAA i FSA nisu, to 100% mogu da kažem, problem su pravili Al Nusra (ili koja je već grupacija tu) i Hezbollah.
Hezbollah je najmanje jedno primirje prekršio od nekoliko sklopljenih, SAA nije reagovala odnosno Sirijska vlada, jer oni su ionako nevoljko pristupili svemu tome, ali Rusi su odmah udarili po prstima, ne zato jer je njima stalo do doline Barada ili nekih tamo pregovora već jer su prepoznali jednu opasnost a to je "dizanje nosa" Hezbollaha, to je jedan od rijetkih, uistinu rijetkih ekscesa koji su se dešavali da neko od saveznika SAA radi protivno onom što SAA planira, bilo bi glupo da Rusi udare na Hezbollah oni naravno "tuku" na Sirijsku vladu čime joj skreću pažnju na to da je ona ta koja mora te stvari da spriječe, da ne dođu u situaciju kao u Idlibu.

U Idlibu je to odavno uzelo maha, tamo niti postoji grupa koja može da kaže da je "glavna" niti ima neko da ih pucne po ruci, ali dobronamjerno.

Ovo što je dogovoreno u Astani, sve je to lijepo i milozvučno, i ovaj prijedlog ustava kojeg su Rusi najavili u kome se čuva teritorijalni integritet Sirije, gdje ona ostaje demokratska, sekularna, multikulturalna republika, gdje se ograničava mandat predsjedniku na 1 mandat od 7 godina (po trenutnom Sirijskom Ustavu od 2012, to je 2 x 7 godina, tako da Asad i tako i tako 2019 godine silazi sa vlasti) ali najbitnije od svega jeste očuvanje teritorijalnog integriteta Sirije što su sve 3 strane prihvatile, vladu i opoziciju se ionako ništa nije ni pitalo na ovom sastanku ovo je bila jedna farsa jer je sve unaprijed dogovoreno i taj famozni sastanak vlade i opozicije je trajao par minuta na zajedničkom stolu a ništa nisu ni razgovarali, bila je uvodnička tema.

Ja bih bio presretan kada bi se ovo implementiralo, ali to je nemoguće, jer Sirijska vlada eventualno i kada bi odbila ovo a neće jer smatram da su oni stavove unaprijed dogovorili sa Rusijom i Iranom, Rusija bi ih mogla "pucnuti" po Ruci.

Ali ko će u ime opozicije implementirati ovo ?

Ove grupe koje su otišle u Astanu su preslabe da bi nametnule ovo za Idlib, neki regioni nisu ni obuhvaćeni pregovorima, kola jesu pokrenuta ali u suprotnom pravcu, jedino važno pitanje koje je Astana otvorila jeste zajednička borba protiv terorizma, a pitanje je ko će se boriti protiv Al Nusre koja je označena kao teroristička grupa. Rusi, Turci, SAA, Džejš al Islam ?

Ahrar isto tako nije bio na pregovorima, ko će njima nametnuti primirje, vjerovatno niko.

Ova eskalacija borbi je posljedica ovih primirja, jer ogroman broj grupa koje se nalaze na tlu Idliba nisu pro Sirijske grupe već pro islamističke, da se razumijemo ima dosta i Islamističkih pro Sirijskih grupa koje su patriotski nastrojene prema Siriji i koje predstavljaju volju dijela Sirijskog naroda, ali ogroman broj grupa ne želi dobro Siriji, te grupe će biti dosta teško istjerati.

Oko Ahrara se možda mogu i složiti da ih ne diraju, ali Al Nusru ne želi niko, no kako natjerati ove ostale grupe da prihvate rat protiv Al Nusre ako niko ne dira Hezbollah, oko Hezbollaha se nije ni pričalo, a bio je taj neki preliminarni dogovor da i Hezb mora van ako će i Nusra, tako su bar Turci pričali, u Astani ih nisu ni spomenuli.

Dosta teška i neizvjesna situacija, mir je blizu ali mislim da će posljednji korak prije mira biti stajanje na minu, pa ko preživi pričat će.
Krokodajl

#62127 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Ma okači i ovo gore što ja pišem mačku o rep.

Koji je ovo q

Image
handžar88

#62128 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Naravno da su sukobi u Idlibu posljedica ovih pregovora a pregovori su posljedica neuspjelog drzavnog udara u Turskoj, to je bila najveca prekretnica ovog rata pa mozda i citave svjetske politike u ovom stoljecu.. to ko ne vidi ima sa njim nema smisla ulaziti u duskusiju u vezi svjetske politike..
Last edited by handžar88 on 26/01/2017 02:45, edited 1 time in total.
Challenger__

#62129 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

handžar88 wrote:Naravno da su sukobi u Idlibu posljedica ovih pregovora a pregovori su posljedica neuspjelog drzavnog udara u Turskoj, to je bila najveca prekretnica ovog rata pa mozda i citave svjetske politike u ovom stoljecu.. to ko ne vidi ima sa njim nema smisla ulaziti u duskusiju u vezi svjetske politike..
Dabome, ali da dodam - Brexit - koji je prethodio udaru i izbor Trumpa koji mu je slijedio.

Da je riječ o potpuno suprotnim koncepcijama, globalističkoj i "America first" strategiji, svjedoči čuveni Richard Haass, šef CFR-a (proglobalističkog think tanka) u svom najnovijem tekstu :arrow: World Order 2.0

Sve je to generisala Sirija, sve: buđenje Rusa iz stanja hibernacije, imigrantsku krizu, posljedični Brexit, neuspjeli puč, pobjedu Trumpa.

Nastavak slijedi...
handžar88

#62130 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Challenger__ wrote:
handžar88 wrote:Naravno da su sukobi u Idlibu posljedica ovih pregovora a pregovori su posljedica neuspjelog drzavnog udara u Turskoj, to je bila najveca prekretnica ovog rata pa mozda i citave svjetske politike u ovom stoljecu.. to ko ne vidi ima sa njim nema smisla ulaziti u duskusiju u vezi svjetske politike..
Dabome, ali da dodam - Brexit - koji je prethodio udaru i izbor Trumpa koji mu je slijedio.

Da je riječ o potpuno suprotnim koncepcijama, globalističkoj i "America first" strategiji, svjedoči čuveni Richard Haass, šef CFR-a (proglobalističkog think tanka) u svom najnovijem tekstu :arrow: World Order 2.0

Sve je to generisala Sirija, sve: buđenje Rusa iz stanja hibernacije, imigrantsku krizu, posljedični Brexit, neuspjeli puč, pobjedu Trumpa.

Nastavak slijedi...
Da, samo sto je po mom misljenju problem u tome sto onim "gore" sve ide po planu :D .. i brexit, migrantska kriza, izbor Trumpa, pa cak i budjenje Rusije, zaostravanje s Kinom.. jedino sto mi se cini mogucim da im je malo pobjeglo van kontrole je Erdogan i sve to oko drzavnog udara,mada ni za to nisam siguran. Po meni je to sve po planu i programu NWO.
Challenger__

#62131 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

handžar88 wrote:Da, samo sto je po mom misljenju problem u tome sto onim "gore" sve ide po planu :D .. i brexit, migrantska kriza, izbor Trumpa, pa cak i budjenje Rusije, zaostravanje s Kinom.. jedino sto mi se cini mogucim da im je malo pobjeglo van kontrole je Erdogan i sve to oko drzavnog udara,mada ni za to nisam siguran. Po meni je to sve po planu i programu NWO.
Ne budi naivan... "Oni" doživljavaju šok za šokom, gubitak za gubitkom, ništa od svega nabrojanog im ne ide u prilog. Da ne pominjem da su bili "gore" do Sirije, sada su dole a gore je onaj koji im po glavi skače od Sirije do Ukrajine, onaj koji ih je izigrao kao majmune i koji ih sve redom želi pohapsiti do kraja svog drugog (budućeg) mandata.

Ništa više njima ne ide po planu.

LN.
handžar88

#62132 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Challenger__ wrote:
handžar88 wrote:Da, samo sto je po mom misljenju problem u tome sto onim "gore" sve ide po planu :D .. i brexit, migrantska kriza, izbor Trumpa, pa cak i budjenje Rusije, zaostravanje s Kinom.. jedino sto mi se cini mogucim da im je malo pobjeglo van kontrole je Erdogan i sve to oko drzavnog udara,mada ni za to nisam siguran. Po meni je to sve po planu i programu NWO.
Ne budi naivan... "Oni" doživljavaju šok za šokom, gubitak za gubitkom, ništa od svega nabrojanog im ne ide u prilog. Da ne pominjem da su bili "gore" do Sirije, sada su dole a gore je onaj koji im po glavi skače od Sirije do Ukrajine, onaj koji ih je izigrao kao majmune i koji ih sve redom želi pohapsiti do kraja svog drugog (budućeg) mandata.

Ništa više njima ne ide po planu.

LN.
Mozda sam ja naivan, mozda si ti naivan vrijeme ce pokazati.. scenariji se ponavljaju, izbor Trumpa za predsjednika je je samo njihov trik kojim su promijenili mentalni sklop citavom covjecanstvu kao kod hipnoze pucanjem prstima, izborom Trumpa porucuju da je sada sve moguce, bukvalno su samo tako promijenili ljudima mentalni sklop jer docprije koju godinu nije bilo moguce zamisliti da ovo bude predsjednik Amerike, sada je sve moguce..
U 2017. ocekujem jos jedan veliki false flag u Americi, vjerovatno opet New York i moguce opet u septembru.. ovo sam napisao jer sam siguran u ovaj scenario i zelim da ostane zapisan ovdje pa da se citiram kad se desi.. znaci do kraja godine u SAD ce se desiti jos i veci false flag napad od ono 9/11 i tek tada pocinju prave igre :run: :skoljka:

ii laku noc
Challenger__

#62133 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Ako ga ti očekuješ, misliš da ga ne očekuju oni koji su sa druge strane linije, njihovi glavni oponenti? Novi false-flag će samo ubrzati njihovu propast i očekivano hapšenje (za zločine protiv mira, zločine protiv čovječnosti, ratne zločine, terorizam, stvaranje i naoružavanje terorističkih organizacija, trgovinu drogom, organima, ljudima itd).

"Oni" samo srljaju svome kraju, STARI MOJ.

Juče gore, danas ispod, sutra i prekosutra na električnoj stolici ili vješalima. Neka i ovo ostane zapisano.

p.p.s.

Fakat laku noć...
insomnia78

#62134 Re: RE: Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Rammi wrote:
handžar88 wrote:Ono kad pobjeglica iz francuske po citav dan na bosanskom forumu sere o srbima.. pobjego i sad nas sto smo prinudjeni da tu zivimo zajedno truje svojim priglupim trolanjem Image
..a da tragedija bude veca, u pitanju je djikan ozenjen bosnjakinjom....ne voli on ni bosnjake , mrzi on cijeli svijet. Jedinog prijatelja ima u forumu klix,ba..od jutra do sutra!
Al je nasla ikonu na tavanu. Bila, ka'e Tora preko. :D SakriJo đedo onomad kad je Čiča rasformir'o gardu. Racuna l' se Oto?
[emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1]
apsidejzi

#62135 Re: Sirija vol. 2

Post by apsidejzi »

prljavi Hare wrote: Nemoj samo da oni išta u BiH "sređuju",inače smo najebali! :lol: :lol: :lol: Ako se koji vrati slučajno,neka šipka ponese koliko može,od
njih dovoljno...Hebeš više tetrapak. :mrgreen:
Mogu komotno otvorit novi biznis u BiH. Dodijao vise ovaj iz tetrapaka. Hocemo pravi nar.

PS cudo mu niko nije rekao da NAR na arapskom znaci vatra tj dzehenem (pakao). Kako to uopste smije jesti??? Haram!!!

:lol:
Kikibombona

#62136 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Nacrt novog ustava na prijedlog Rusije!

Image

Rudaw pojasnjava

http://www.rudaw.net/mobile/english/mid ... a/26012017

PYD sutra u Moskvi da vide o cemu se radi i sta se sa Lavrovom mogu dogovoriti!

https://sputniknews.com/world/201701251 ... stitution/

Image

Verder Bremen. 'Vi na ulici, mi na stadionu, solidarnost sa Kurdistanom'. :D
Co0l

#62137 Re: RE: Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:[emoji106] Moja greška.Mislio sam na okolinu Hame, okolinu Homsa, kvart Waar itd.
I kada su bili sukobi oko Waara, pisao si da "režim bombardiuje Homs" a ne Waar, itd. Ama, nebitno.

_____
I ti prvi, kao i svi ostali, kad pricaju o Deiru previdjaju cinjenicu da ISIL drzi najmanje pola grada.

Uglavnom,hvala na potvrdi da je finansijska pomoc opoziciji oduvijek bila mizerna u odnosu na pomoc koju je rezim od svojih sponzora dobijao.Jos kad se u to ukalkulise nemjerljiva startna prednost rezima u naoruzanju i ostaloj opremi onda postaje jasnije da vecini nikad nije ni bila namjera svrgavanje rezima nego samo odrzavanje sukoba.Neki su to svo vrijeme i govorili.
deer_hunter

#62138 Re: Sirija vol. 2

Post by deer_hunter »

Salafixxx vise ne moze napisati post bez "kakva crna... " Cuo negdje od nekoga, pa ponavlja ko papagaj
sarajevoxxxx

#62139 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Krokodajl wrote: Ovo što je dogovoreno u Astani, sve je to lijepo i milozvučno, i ovaj prijedlog ustava kojeg su Rusi najavili u kome se čuva teritorijalni integritet Sirije, gdje ona ostaje demokratska, sekularna, multikulturalna republika, gdje se ograničava mandat predsjedniku na 1 mandat od 7 godina
Izbačeno je sekularna iz ruskog prijedloga.
sarajevoxxxx

#62140 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Turski novinar: Za nekoliko mjeseci ''Eufratski štit'' i u Iraku.

Image
sarajevoxxxx

#62141 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kremlj: Vašington nas nije konsultovao o njihovoj namjeri uspostave ''sigurnih zona''. Oni moraju biti svijesni mogućih posljedica koje bi mogle nastati nakon uspostave ''sigurnih zona'' u Siriji.

وكالة خطوة الإخبارية - Step News Agency
2 h ·
#سوريا #Syria
#دولي #موسكو
#الكرملين : #واشنطن لم تتشاور معنا قبل إعلان نيتها إقامة مناطق آمنة في سوريا كما أن عليها التفكير في العواقب المحتلمة لإنشاء المناطق الآمنة في سوريا .
#خطوة_الإخبارية #Step_News
Pogledajte prijevod
sarajevoxxxx

#62142 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

..
Last edited by sarajevoxxxx on 26/01/2017 12:46, edited 1 time in total.
Pepefrog

#62143 Re: Sirija vol. 2

Post by Pepefrog »

sarajevoxxxx wrote:
Krokodajl wrote: Ovo što je dogovoreno u Astani, sve je to lijepo i milozvučno, i ovaj prijedlog ustava kojeg su Rusi najavili u kome se čuva teritorijalni integritet Sirije, gdje ona ostaje demokratska, sekularna, multikulturalna republika, gdje se ograničava mandat predsjedniku na 1 mandat od 7 godina
Izbačeno je sekularna iz ruskog prijedloga.
Djabe se koprcas i nadas, nista od serijeta, nista od odlaska Assada, svako onaj ko misli da ce izvjesni pobjednik ovog rata otici sa vlasti je smijesan. Assad ostaje, Sirija ostaje sekularna, dzihadisti se jos mogu zavaravati dok im je tu Idlibski kanton u kojem sekolju ali na kraju i tu ce zavrsiti ko u Aleppu...
sarajevoxxxx

#62144 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Isil u potpunosti zauzeo Hanasir u južnoj okolini Haleba kao i desetak drugih sela istočno od Hanasira.

وكالة خطوة الإخبارية - Step News Agency
12 min. ·
#سوريا #Syria
#حلب
#عاجل | #تنظيم_الدولة يسيطر بشكل كامل على بلدة #خناصر في #ريف_حلب_الجنوبي، واشتباكات مستمرة مع #قوات_النظام في محيطها....
Pogledajte više
Pogledajte prijevod

Turska pozdravilla američku inicjativu o uspostavi sigurnih zona.
Co0l

#62145 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Kome smeta evropska Sirija?
Superhikk

#62146 Re: RE: Re: Sirija vol. 2

Post by Superhikk »

Co0l wrote:
Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:[emoji106] Moja greška.Mislio sam na okolinu Hame, okolinu Homsa, kvart Waar itd.
I kada su bili sukobi oko Waara, pisao si da "režim bombardiuje Homs" a ne Waar, itd. Ama, nebitno.

_____
I ti prvi, kao i svi ostali, kad pricaju o Deiru previdjaju cinjenicu da ISIL drzi najmanje pola grada.

Uglavnom,hvala na potvrdi da je finansijska pomoc opoziciji oduvijek bila mizerna u odnosu na pomoc koju je rezim od svojih sponzora dobijao.Jos kad se u to ukalkulise nemjerljiva startna prednost rezima u naoruzanju i ostaloj opremi onda postaje jasnije da vecini nikad nije ni bila namjera svrgavanje rezima nego samo odrzavanje sukoba.Neki su to svo vrijeme i govorili.
Desetine milijardi mizerije :thumbup:

Jest ba, šta je uzrok u odnosu na posljedicu. Mizerija čista
Co0l

#62147 Re: RE: Re: RE: Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Superhikk wrote:
Co0l wrote:
Challenger__ wrote: I kada su bili sukobi oko Waara, pisao si da "režim bombardiuje Homs" a ne Waar, itd. Ama, nebitno.

_____

Desetine milijardi mizerije [emoji106]

Jest ba, šta je uzrok u odnosu na posljedicu. Mizerija čista
20 milijardi u odnosu na stotine i stotine milijardi jeste mizerija.
Nista vise, nista manje.
Superhikk

#62148 Re: RE: Re: RE: Re: Sirija vol. 2

Post by Superhikk »

Co0l wrote: 20 milijardi u odnosu na stotine i stotine milijardi jeste mizerija.
Nista vise, nista manje.
To sve izračunato, imaš račun, priznanice, sve blanko. Jašta
Pa i da je tako, nikada u istoj ravni ne mogu biti uzrok i posljedica. Onaj koji je započeo i onaj koji je odreagovao. Ali u pravu si, od ovih prvih samo mizerija :thumbup:

A i uostalom, kada su zemlje pod sankcijama bile cicije. Pravi begovi. Ne ko ovi siromasi sa zapada i iz zaliva.
Last edited by Superhikk on 26/01/2017 15:57, edited 1 time in total.
aratet

#62149 Re: Sirija vol. 2

Post by aratet »

Kojim putem Turci misle ubacivati dzihadiste u Iraq?
Co0l

#62150 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Superhikk wrote:
Co0l wrote: 20 milijardi u odnosu na stotine i stotine milijardi jeste mizerija.
Nista vise, nista manje.
To sve izračunato, imaš račun, priznanice, sve blanko. Jašta
Pa i da je tako, nikada u istoj ravni ne mogu biti uzrok i posljedica. Onaj koji je započeo i onaj koji je odreagovao. Ali u pravu si, od ovih prvih samo mizerija [emoji106]
Nemam ja racun nit sam ja spominjao te iznose,ja ih samo komentarisem.Te iznose spominju kolege forumasi Celi i Citalac.Ako ti nisu jasni njima se obrati. I nisam se upustao u raspravu o uzrocima i posljedicama,mada mozemo i o tome,koliko god to bila odavno prezvakana tema.
Locked