Sirija vol. 2

Locked
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#62101 Re: Sirija vol. 2

Post by prljavi Hare »

Pratim temu,ono što se dešava i vaše komentare,pa samo jedna mala digresija...

Čudi me da su vođe revolucije dozvolile ove međusobne sukobe u samom srcu revolucije,a oni su najbolje znali koliko izražen takmičarski karakter imaju revolucionari. :mrgreen:
Ovako se samo režimu olakšava posao,a sve su to oni mogli predvidjeti i preduprijediti.Evo zar nisu mogli organizovati takmičenja u
matematici,fizici,literarne večeri,šahovske turnire,turnire u tavli....pa fudbal i odbojka u pjesku,turnire na PS4,FIFA,PES i slično.

Najviše se sekiram za onoga našeg mudžahida koji nam je pokazao onu čudnu i nepoznatu voćku,da mu šta ne bude.Allah ga nagradio! :thumbup:
Mislim jeo sam ja to iz tetrapaka,ali nije to to. :mrgreen:
Čitalac

#62102 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Challenger__ wrote:
Čitalac wrote:Joshua Landis, direktor Centra za bliskoistočne studije pri Univerzitetu Oklahoma, tvrdi da su SAD, Zalivske zemlje i Turska u sirijske pobunjenike uložili više od 20 milijardi dolara.
Da...

Skoro sam postavio izvor koji tvrdi da je samo Iran vladi u Damasku tokom ovog rata dao isti iznos (20 milijardi dolara). Nešto drugo mi je na pameti... Tokom 2014, najkasnije početkom 2015 sam naišao na dva izvora (jedan azijski a jedan evropski) koji su tvrdili da od 2013 godine, Teheran, Peking i Moskva daju MJESEČNO dvije milijarde USD vladi u Damasku. Nije mi pošlo za rukom da provjerim vjerodostojnost te tvrdnje.

Da li si ti možda naišao na nešto slično?
Procene su različite, a šta je istina - saznaćemo valjda jednom. Da Mistura je 2015. izjavio da Iran sirijskoj vladi godišnje daje 6 milijardi dolara. Steven Heydemann iz američkog Instituta za mir, s druge strane, tvrdio je da Iran u Siriji (uključujući direktnu pomoć i Damasku i Hezbolahu i drugim milicijama) na godišnjem nivou troši između 15 i 20 milijardi dolara.
U junu 2013. potpredsednik sirijske vlade Kadri Jamil izjavio je da Kina Damasku mesečno dostavlja pomoć vrednu 500 miliona dolara. Ako je sve ovo tačno, onda je sasvim moguće da te tri zemlje na mesečnom nivou izdvajaju 2 milijarde dolara.
sarajevoxxxx

#62103 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
dječak sa šibicama wrote:Salafixxx :lol: :lol: :lol:

Raja iz Idliba ce se jednog jutra probuditi i ni sami nece znati kojoj formaciji danas pripadaju.
:shock: :shock: :-) :-) :lol: :lol:

Mudzahidi Nusra fronta oslobodili Centralni zatvor u glavnom gradu serijaCkog emirata - Idlibu. Veliko slavlje je uslijedilo...

https://mobile.twitter.com/worldonalert ... 4379830273

Revolucija ponovo fura punom brzinom!

:D
Sa zatvorom je sve ok, koliko sam upratio Ahrar Šam je preuzeo kontrolu nad zatvorom. Pišeš nesuvislosti kao i kolega ti krokodil.
Pepefrog

#62104 Re: Sirija vol. 2

Post by Pepefrog »

Sta kazu postoji FSA? :lol: Fantomska organizacija koja u stvarnosti nikad nije ni postojala, nikad nisu ni imali jedinstvenu komandu niti legitimnog predstavnika i vodju, FSA je ime koje je smislila Obamina administracija kako bi se pokusala prikriti cinjenica da al kaida, i milion raznih dzihadistickih frakcija rusi Assada.
Challenger__

#62105 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

prljavi Hare wrote:Najviše se sekiram za onoga našeg mudžahida koji nam je pokazao onu čudnu i nepoznatu voćku,da mu šta ne bude.Allah ga nagradio! :thumbup: Mislim jeo sam ja to iz tetrapaka,ali nije to to. :mrgreen:
:lol:

Edin, stari celebrity iz mubarek-zemlje Šama. :mrgreen: On se dosta medijski eksponirao a postao je poznat široj publici kada se obratio bosanskim mudžahidima da ne idu u ISIL, već u Nusru. Veli i on je bio u ISIL-u, mislio je "da je to to" ali se za*eb'o, pa je prešao u "to je to" Al-Nusru.

Skontao je da su raja iz Nusre prava stvar.

8-)
Challenger__

#62106 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Čitalac wrote:Procene su različite, a šta je istina - saznaćemo valjda jednom. Da Mistura je 2015. izjavio da Iran sirijskoj vladi godišnje daje 6 milijardi dolara. Steven Heydemann iz američkog Instituta za mir, s druge strane, tvrdio je da Iran u Siriji (uključujući direktnu pomoć i Damasku i Hezbolahu i drugim milicijama) na godišnjem nivou troši između 15 i 20 milijardi dolara.
U junu 2013. potpredsednik sirijske vlade Kadri Jamil izjavio je da Kina Damasku mesečno dostavlja pomoć vrednu 500 miliona dolara. Ako je sve ovo tačno, onda je sasvim moguće da te tri zemlje na mesečnom nivou izdvajaju 2 milijarde dolara.
Da, to je to, otprilike.
handžar88

#62107 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Jel mi moze neko objasnit sta se dogovaralo u astani, da li pregovori jos traju.. koji su tu zahtjevi rebela i u vezi cega je najveci problem bio u pregovorima?
sarajevoxxxx

#62108 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

- Rojters objavio da je Trump potpisao odluku o osnivanju sigurnih zona u Siriji. Odluka je proslijeđena američkom ministru odbrane. U međuvremenu Pentagon je demantovao: "Nismo dobili nikakvu odluku o osnivanju sigurnih zona".

- Nekoliko poginulih i ranjenih u današnjem turskom bombardovanju sela u sjevernoj okolini Haleba koja su pod kontrolom SDF-a.
Krokodajl

#62109 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Pepefrog wrote:Sta kazu postoji FSA? :lol: Fantomska organizacija koja u stvarnosti nikad nije ni postojala, nikad nisu ni imali jedinstvenu komandu niti legitimnog predstavnika i vodju, FSA je ime koje je smislila Obamina administracija kako bi se pokusala prikriti cinjenica da al kaida, i milion raznih dzihadistickih frakcija rusi Assada.
FSA je postojala, mnoge sekularne jedinice su postojale, Južni Front je možda opstao najduže kao jedna normalna patriotska opoziciona grupa, bilo je tu i dosta selefijskih grupa ali koje su Sirijski patriotizam stavili na prvo mjesto što ja opet smatram uredu jer ako je to volja Sirijskog naroda onda OK, nema im niko pravo to braniti.

Amerikanci odnosno zapad su upravo ti koji su tu FSA uništili, kako da kažem "opteretili su server". Ovde mnogo puta čitamo "i jedni i drugi koriste strane borce" što je istina, Ali Asadu Hezbollah, IRGC, Afganistanci, Rusi, ovi oni, neće doći glave, dajte mi i jedan primjer gdje su pripadnici Hezbollaha napali i uhapsili komandanta SAA, gdje su Iračani napali na vojni punkt NDF-a ili nešto tako. NEMA

Sa druge strane zapad je u želji da taj "opozicioni revolucionarni" pokret predstavi kao masovan pokret sve što je nosilo pušku i pucalo na SAA predstavljao kao "Sirijsku opoziciju" kao "umjerene" kao FSA. Sve to je dovelo do par stvari, prvo te selefijske grupe su imale mnogo jaču pomoć od Arapskih zemalja nego je FSA imala od zapada, pa su mnogi Sirijski mladići ušli u redove selefijskih grupa uključujući i Al Nusru jer za razliku od FSA koja se borila sa onim što je našla na terenu, Al Nusru su vodili obučeni borci, sa redovnim i dobrim primanjima obučeni modernim naoružanjem i ono što je najvažnije na terenu su davali rezultata, ti pokreti su rasli i jačali dok je FSA stagnirala, na kraju je FSA postala apsolutno nemoćna da išta uradi, nije to od jučer to traje već godinama, ali opozicija i zapad šute.

Mnogo puta sam postavio pitanje ovdje, gdje su čaršafari iz Kafr Nabela, gdje je Radio al Kul iz Kafrnabela, gdje je onaj novinar sa tog radia koji je pisao protiv Asada, gdje su oni silni generali i komandanti koji su prebjegli iz SAA, na kraju ispade Aluš, Muhajsini i Džulijani vođe revolucije, što svakako nije istina, oni jesu vođe sada jer ovo nije više revolucija već jedno veliko zlo.

Šta je se desilo sa onim momcima iz omladinske organizacije u Sarakibu, sa inicijativama po Nauvi i Darai ?

Radio al Kul je al Nusra zatvorila i privela novinara koji je uređivao program tamo jer se usudio da pusti muziku, omladinske organizacije u Sarakibu koje su se bavile crtanjem grafita i uređivanjem zidova uništenih od bombardovanja je isto tako zabranila al Nusra jer su to šejtanska posla.
Al Nusra je u Marat Numanu okupirala kasarnu 13. brigade FSA (koja je isto blacklisted) stanovnici tamo protestuju već godinu dana i nikom ništa.
Čaršafari iz Kafr Nabela su nekada imali zanimljive slogane na onim plahtama i njih je zabranilo.

Prvo su im oteli revoluciju onda su im okupirali i zemlju, Sirijska opozicija je spala na par selefijskih grupa, Džejš al Islam nije teroristička grupa, njih sam uvijek nazivao patriotskom opoziciom i kada su se borili po Guti i po Kalamunu, oni jesu selefije ali predstavljaju volju dijela Sirijskog stanovništva, kao što svaka zemlja i društvo ima "radikalnu desnicu" Džejš al Islam je to, ali njih se više ništa ne pita, Džejš al Islam želi da Asad ode i žele Siriju, oni se bore za Siriju, kakvu takvu, Al Nusra, Al Aksa, Zinki, TIP, Sultan Murat.
Njima Sirija nije ni u planu, Džejš al Islam i druge selefijske patriotske grupe (jer sekularnih haman više ni nema, osim možda južnog fronta) su preslabe za jedan takav sukob, ako uđu u otvoreni rat, Čečeni i Turkmeni će ih istjerat iz Idliba kao što su i SAA istjerali.
Čitalac

#62110 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Američka kongresmenka Tulsi Gabbard nakon posete Siriji: "Smena režima u Damasku nije u interesu SAD, a posebno nije u interesu naroda Sirije".

Gabbard tvrdi da se u Siriji srela sa građanima Damaska, Alepa, raseljenim porodicama iz Rake i Zabadanija, liderima opozicije koji su pokrenuli proteste 2011. godine i udovicama vojnika koji su poginuli na obe zaraćene strane te da je od svih čula istu poruku:
- Između takozvanih umerenih pobunjenika, Al Kaide (Nusre) i Isila nema nikakve razlike, svi su isti. Ovo je rat između terorista i sirijske vlade. Građani Sirije traže od SAD i drugih zemalja da prestanu sa podrškom onima koji uništavaju Siriju i njen narod - piše Gabbard.
Ona naglašava da je čula svedočanstva o tome kako su mirne proteste protiv vlade, započete 2011. godine, brzo preotele "džihadističke grupe poput Al Kaide (Nusre) koje su bile podržane od strane Saudijske Arabije, Turske, Katara i SAD".
-Oni su zloupotrebili mirne proteste, okupirali naselja i ubijali i mučili Sirijce koji nisu želeli da sarađuju s njima u svrgavanju vlade - kaže Gabbard.

https://medium.com/@TulsiGabbard/the-sy ... .lsk92zqep
sarajevoxxxx

#62111 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

handžar88 wrote:Jel mi moze neko objasnit sta se dogovaralo u astani, da li pregovori jos traju.. koji su tu zahtjevi rebela i u vezi cega je najveci problem bio u pregovorima?
Pregovori na veliku žalost Asadovaca prošli sasvim ok. Šta kaže Krokodajl "Astana cirkus" :-)

Uglavnom:

- Rusija i Iran priznali revolucionare, Asadova delegacija sjela i razgovarala za jednim stolom sa Alušom i drugim liderima opozicije.

- Rusija konačno javno i otvoreno izvršila pritisak na režim.

- Iran konačno prihvatio rezolucije UN-a poput one 2254 koja govori o prelaznoj vladi, i zajedno sa Turskom izjavili da se zalažu za političko riješenje.

- Revolucionari jasno i glasno izjavili da je riješenje samo i jedino u odlasku Bešara Al Asada.

Sasvim pristojno i u skladu sa očekivanjima, realno milion puta normalnija situacija nego nakon onih prošlih pregovora. Primirje se uglavnom poštuje. Sukobi u Idlibu su se mogli očekivati i realno uz silna bombardovanja, likvidacije dronovima, svemirsku nepravdu, dvostruke standarde međunarodne zajednice, i silne spletke, čudno je da je narod uopšte normalan. Do sada nije bilo nikakvih žrtava još uvijek se svodi na rat saopćenjima.
Krokodajl

#62112 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

I zaboravio si napomenuti najvažnije, vjerujem da si zaboravio.

Sve strane su jasno rekle da je borba protiv terorističkih grupa prioritet i da će u narednom periodu raditi na izradi plana i strategije za nastavak vojnih operacija protiv ISIL-a i Al Nusra fronta.

o Hezbollahu ni riječi, iako su Turci prije nove godine rekli da će zahtijevati da se i Hezbollah proglasi terorističkom organizacijom i da se zatraži da napuste Siriju, al valjda Turci nemaju muda da to kažu Iranu u lice, ili nemaju interes.
prljavi Hare

#62113 Re: Sirija vol. 2

Post by prljavi Hare »

Svemirsku nepravdu? :lol: :lol: :lol:

De ovo pojasni,revolucije ti! :mrgreen:
Krokodajl

#62114 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Kako nema žrtava, šta pucaju gumenim mecima ?
sarajevoxxxx

#62115 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Nema ni poginulih ni ranjenih. Većina formacija van je sukoba.
handžar88

#62116 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

sarajevoxxxx wrote:
handžar88 wrote:Jel mi moze neko objasnit sta se dogovaralo u astani, da li pregovori jos traju.. koji su tu zahtjevi rebela i u vezi cega je najveci problem bio u pregovorima?
Pregovori na veliku žalost Asadovaca prošli sasvim ok. Šta kaže Krokodajl "Astana cirkus" :-)

Uglavnom:

- Rusija i Iran priznali revolucionare, Asadova delegacija sjela i razgovarala za jednim stolom sa Alušom i drugim liderima opozicije.

- Iran konačno prihvatio rezolucije UN-a poput one 2254 koja govori o prelaznoj vladi, i zajedno sa Turskom izjavili da se zalažu za političko riješenje.

- Revolucionari jasno i glasno izjavili da je riješenje samo i jedino u odlasku Bešara Al Asada.

Sasvim pristojno i u skladu sa očekivanjima, realno milion puta normalnija situacija nego nakon onih prošlih pregovora. Primirje se uglavnom poštuje. Sukobi u Idlibu su se mogli očekivati i realno uz silna bombardovanja, likvidacije dronovima, svemirsku nepravdu, dvostruke standarde međunarodne zajednice, i silne spletke, čudno je da je narod uopšte normalan. Do sada nije bilo nikakvih žrtava još uvijek se svodi na rat saopćenjima.
Hvala za odgovor.. a da li je tebi jasno da taj dio opozicije koji je "priznat" plese kako Erdogan kaze, a Erdogan plese kako Putin kaze, jer bi mu se u suprotnom mogli Kurdi malo spojiti?.. taj jedan dio rebela(slabiji) Erdoganu trenutno sluzi za potkusurivanje i ostvarivanje njegovih ciljeva, nikakvog interesa tu nema za sirijski narod a narocito to nema nikakve veze sa revolucijom, da li je tebi to jasno saxxe nas dobri?
sarajevoxxxx

#62117 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

prljavi Hare wrote:Svemirsku nepravdu? :lol: :lol: :lol:

De ovo pojasni,revolucije ti! :mrgreen:
Preko 95 % svih zločina počinili su režim i njegovi saveznici razne milicije. Ako su stranci teroristi onda su svi. I šiitske milicije i Uzbeki. Ako se moraju poštovati rezolucije VS-a o Nusri onda to važi i za fašiste iz sirijskog režima koji su milion puta prekršili rezoluciju o zabrani barel-bombi itd.
Challenger__

#62118 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Krokodajl wrote:FSA je postojala, mnoge sekularne jedinice su postojale, Južni Front je možda opstao najduže kao jedna normalna patriotska opoziciona grupa, bilo je tu i dosta selefijskih grupa ali koje su Sirijski patriotizam stavili na prvo mjesto što ja opet smatram uredu jer ako je to volja Sirijskog naroda onda OK, nema im niko pravo to braniti.

Amerikanci odnosno zapad su upravo ti koji su tu FSA uništili, kako da kažem "opteretili su server".

Prvo su im oteli revoluciju onda su im okupirali i zemlju...
- Stvar treba staviti u međunarodni, regionalni i globalni kontekst. Čitava ta farsa pompeznog naziva "Arapsko proljeće" i njena sirijska stranica su bile motivisane nesirijskim razlozima (potiskivanje Rusa sa Mediterana, podjela zemlje na 4 cjeline, provlačenje Jacobovog gasovoda itd) i nesirisjkim akterima pa su sirijski motivi, sasvim logično, spali ne u drugi, nego u stoti plan.

- Davne 2012 sam pisao šta o tzv. "FSA" piše najjača think tank organizacija, CFR (avgust 2012): FSA je umorna, podjeljena, haotična, inferiorna u odnosu na profesionalnu SAA, najbitnije - neefikasna. Pa onda kaže da Al Qaeda može unijeti motiv, organizaciju i najbitinije - efikasnost te zaključuje - FSA treba AQ, odmah!
The Syrian rebels would be immeasurably weaker today without al-Qaeda in their ranks. By and large, Free Syrian Army (FSA) battalions are tired, divided, chaotic, and ineffective. Feeling abandoned by the West, rebel forces are increasingly demoralized as they square off with the Assad regime's superior weaponry and professional army. Al-Qaeda fighters, however, may help improve morale. The influx of jihadis brings discipline, religious fervor, battle experience from Iraq, funding from Sunni sympathizers in the Gulf, and most importantly, deadly results.

In short, the FSA needs al-Qaeda now.

:arrow: Al-Qaeda's Specter in Syria

Rečeno, učinjeno, sada "opozicioni" cirkus predvode Čečeni, Ujguri, Nogajci, Dagestanci, likovi iz Magreba, Zaliva. Danteov pakao je raj na zemlji za ovaj izraelsko-američko-zalivski cirkus u vilajetu Idlib.

A o postavljenim ciljevima i Jacobovom džihad-gasovodu nema ni govora...
Kikibombona

#62119 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

prljavi Hare wrote:Pratim temu,ono što se dešava i vaše komentare,pa samo jedna mala digresija...

Čudi me da su vođe revolucije dozvolile ove međusobne sukobe u samom srcu revolucije,a oni su najbolje znali koliko izražen takmičarski karakter imaju revolucionari. :mrgreen:
Ovako se samo režimu olakšava posao,a sve su to oni mogli predvidjeti i preduprijediti.Evo zar nisu mogli organizovati takmičenja u
matematici,fizici,literarne večeri,šahovske turnire,turnire u tavli....pa fudbal i odbojka u pjesku,turnire na PS4,FIFA,PES i slično.

Najviše se sekiram za onoga našeg mudžahida koji nam je pokazao onu čudnu i nepoznatu voćku,da mu šta ne bude.Allah ga nagradio! :thumbup:
Je l' ti Dodo porucio da je zabrinut radi situacije u slobodarskom Idlibu!??

Balkanci iz Nusra fronta porucuju da ce nakon sredjivanja situacije u Idlibu doci srediti stvari u Dodistanu! :D

A ova ekipa prijeti Hashimu Tachiju! :D

prljavi Hare

#62120 Re: Sirija vol. 2

Post by prljavi Hare »

Kikibombona wrote:
prljavi Hare wrote:Pratim temu,ono što se dešava i vaše komentare,pa samo jedna mala digresija...

Je l' ti Dodo porucio da je zabrinut radi situacije u slobodarskom Idlibu!??

Balkanci iz Nusra fronta porucuju da ce nakon sredjivanja situacije u Idlibu doci srediti stvari u Dodistanu! :D

A ova ekipa prijeti Hashimu Tachiju! :D

Nemoj samo da oni išta u BiH "sređuju",inače smo najebali! :lol: :lol: :lol: Ako se koji vrati slučajno,neka šipka ponese koliko može,od
njih dovoljno...Hebeš više tetrapak. :mrgreen:
sarajevoxxxx

#62121 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

handžar88 wrote:
sarajevoxxxx wrote:

Uglavnom:

Hvala za odgovor.. a da li je tebi jasno da taj dio opozicije koji je "priznat" plese kako Erdogan kaze, a Erdogan plese kako Putin kaze, jer bi mu se u suprotnom mogli Kurdi malo spojiti?.. taj jedan dio rebela(slabiji) Erdoganu trenutno sluzi za potkusurivanje i ostvarivanje njegovih ciljeva, nikakvog interesa tu nema za sirijski narod a narocito to nema nikakve veze sa revolucijom, da li je tebi to jasno saxxe nas dobri?
:-) Erdogan je spasio opoziciju, kakva crna izdaja, kakvo potkusurivanje? Nakon Menbedža pao bi Al Bab, nakon toga Azaz, i za za mjesec dana imao bi umjesto današnjih 50 000 imao bi 150 000 boraca SDF-a. Sve grupe iz opozicije bi SDF progutao. Nakon toga Raqqa i Deir Ez-Zour, vremenom bi sve više vojnih formacija opozicije pristupalo SDF-u, jer jesu sačuvali Kurdi svoje stanovništvo, jesu dobro sve odigrali, imaju priču za opoziciju, sa režimom nisi zaratili, sve one formacije na jugu Siriji oko Dere i one u okolini Damaska vremenom bi prešle u SDF. i to je kraj priče za FSA. Režim bi nastavio sa bombardovanjem Hame i Idliba i onih gradova u istočnoj Guti. Vrijeme bi prolazilo u nasilju i istrebljenju stanovnika u gradovima pod kontrolom opozicije dok bi SDF postojao sve jači i jači. Od takvog razvoja situacije najviše bi profitirali Kurdi, dobili bi državu bez pola muke a mjeseci ili godine bi prolazile u međusobnom ubijanju režima i opozicije, čijem uništenju bi se vremenom pridružila i međunarodna Koalicija. Turska bi na kraju ostala uz islamiste koji nisu prešli u SDF i vjerojatno mali broj formacija FSA koji bi svi na kraju priklonili se Kurdima.

Danas umjesto međusobnog ubijanja režima i opozicije imaš primirje, stalo je ubijanje, kurdski projekat je doživio udarac a od toga može sutra imati koristi oni koji se bore za jedinstvenu državu a to je režim i opozicija. Ova današnja dešavanja u Idlibu bi došla na red kad-tad, i nemaju veze sa zbližavanjem Turske i Rusije ili mirovnim pregovorima.
Challenger__

#62122 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Režim bi nastavio sa bombardovanjem Hame i Idliba...
:shock:

Stvarno, ali stvarno ne želim da koristim jake riječi, ali - šta je sa tobom? Kakvo "bombardovanje Hame" od strane "režima"? Ne samo grad nego čitava njegova okolina je pod punom kontrolom vlade od prvog dana rata do danas, o čemu ti pišeš čovječe dragi?

Bože sačuvaj...
Challenger__

#62123 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

I onda se čudi kada se kritikuje taj pogled na svijet koji veze blage nema sa elementarnom istinom, koji je u sudaru sa svakom činjenicom. E vala baš, svašta.

"Bombardovanje Hame od strane režima".

:shock:

:lol:

______
sarajevoxxxx

#62124 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

:thumbup: Moja greška.Mislio sam na okolinu Hame, okolinu Homsa, kvart Waar itd.
Challenger__

#62125 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote::thumbup: Moja greška.Mislio sam na okolinu Hame, okolinu Homsa, kvart Waar itd.
I kada su bili sukobi oko Waara, pisao si da "režim bombardiuje Homs" a ne Waar, itd. Ama, nebitno.

_____
Locked