BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#62051 Re: BHTelecom All About

Post by gentoo »

pepeljara wrote:-
200 min prema svim mrežama u BiH
 200 SMS poruka prema svim mrežama u BiH
 20 GB mobilnog interneta u mreži BH Telecoma

za 17.5 KM ovo je hit.

Ali bas samo ta opcija ne postoji.. ne znam kako si uspio(la).. :roll:
sencobih

#62052 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

addem wrote:Svaka cast za telecom napokon da i mi dobijemo pakete ko i ostali u evropi. Al da je kasno kasno je. :izet:
što je kasno? pa telekom ima 50% ukupnih korisnika mobilne, sa ovim samo jos više može pojačati postotak
BaDa

#62053 Re: BHTelecom All About

Post by BaDa »

jel neko uspio da dobije informaciju na 1444 ili na salteru sta je sa korisnicima koji su potpisali ugovor na 2 godine no limit M paket za 33km.. koja je procedura prebaciti ti se na Extra Net paket. Ne mogu da stignem od posla da odem na salter
Benq

#62054 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

gentoo wrote:

za 17.5 KM ovo je hit.

Ali bas samo ta opcija ne postoji.. ne znam kako si uspio(la).. :roll:
Postoji, pogledati tabelu novih cijena kao i specifikacije:

https://bhtelecom.ba/fileadmin/user_upl ... aketi_.pdf
arnes_king

#62055 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

BaDa wrote:jel neko uspio da dobije informaciju na 1444 ili na salteru sta je sa korisnicima koji su potpisali ugovor na 2 godine no limit M paket za 33km.. koja je procedura prebaciti ti se na Extra Net paket. Ne mogu da stignem od posla da odem na salter
Ja sam vec pisao ali si preskocio post. Sad cu kopirati pa ubaciti ovdje.

"Sada sam zvao 1444 i posto sam uzeo mobitel uz pretplatu kaze da mogu preci na ovaj manji paket ali moram platiti 45KM valjda razlika u popustu za preostale rate. Odlicno, idem odmah danas na salter."

Trenutno sam na NoLimit M, imam jos 11 rata za s9+ otplatiti, pitao za ovaj Extra M kaze mogu preci s tim da moram doplatiti tu razliku od 45KM. Ugovor ce nastaviti teci i dalje i rate za telefon ce i dalje dolaziti do isteka uz novi paket.
Last edited by arnes_king on 01/04/2019 14:32, edited 2 times in total.
channel10

#62056 Re: BHTelecom All About

Post by channel10 »

Ne postoji. Ili ides na snizavanje pretplate uz prvobitnu ponudu ili ista cijena, a pojacaju saobracaj.

Naj broj je dzaba ili ?
BaDa

#62057 Re: BHTelecom All About

Post by BaDa »

arnes_king wrote:
BaDa wrote:jel neko uspio da dobije informaciju na 1444 ili na salteru sta je sa korisnicima koji su potpisali ugovor na 2 godine no limit M paket za 33km.. koja je procedura prebaciti ti se na Extra Net paket. Ne mogu da stignem od posla da odem na salter

"Sada sam zvao 1444 i posto sam uzeo mobitel uz pretplatu kaze da mogu preci na ovaj manji paket ali moram platiti 45KM valjda razlika u popustu za preostale rate. Odlicno, idem odmah danas na salter."

Trenutno sam na NoLimit M, imam jos 11 rata za s9+ otplatiti, pitao za ovaj Extra M kaze mogu preci s tim da moram doplatiti tu razliku od 45KM. Ugovor ce nastaviti teci i dalje i rate za telefon ce i dalje dolaziti do isteka uz novi paket.
hvala Arnese :) pa nije onda toliko strasno :D
arnes_king

#62058 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

BaDa wrote:
arnes_king wrote:

hvala Arnese :) pa nije onda toliko strasno :D
Ali sve zavisi koliko ti je jos ostalo ugovora i koliko si popusta imao, pa ti to sve obracunaju i platis tu neku razliku.
SONY_91

#62059 Re: BHTelecom All About

Post by SONY_91 »

Upravo se vratio iz BH Telecom centra. Htjeo sam prenijeti Extru na Extra S ali kažu trenutno nije moguće. Na kraju sam uspio jednu ultru prenijeti na Extra S i zamijeniti karticu koju sam uredno platio 5 KM jer nije besplatno. U pitanju je bila stara kartica koja se nije ni mogla izrezati na nano.
pepeljara

#62060 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

arnes_king wrote:

za 17.5 KM ovo je hit.
Nesto si pobrkao, ako mislis na paket Extra Net, on ti je 25KM uz ugovor na 24 mjeseca mozes dobiti kako sam shvatio jedno od dvoje. Ili da bude ta cijena od 17,5KM ali ona je 100 min/100 sms/ 10GB, ili druga varijanta da dobijes duple kolicine ali onda ostaje cijena od 25KM.

Evo iz ugovora sa stranice, pogledaj, ne pise jedno il dvoje, nego pise, sta dobijas ovim benefitima... mozda i nisam upravu, al tako vidim kako sam gore i naveo.

arnes_king

#62061 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

pepeljara wrote:
arnes_king wrote:

za 17.5 KM ovo je hit.
Nesto si pobrkao, ako mislis na paket Extra Net, on ti je 25KM uz ugovor na 24 mjeseca mozes dobiti kako sam shvatio jedno od dvoje. Ili da bude ta cijena od 17,5KM ali ona je 100 min/100 sms/ 10GB, ili druga varijanta da dobijes duple kolicine ali onda ostaje cijena od 25KM.

Evo iz ugovora sa stranice, pogledaj, ne pise jedno il dvoje, nego pise, sta dobijas ovim benefitima... mozda i nisam upravu, al tako vidim kako sam gore i naveo.

Moze biti da i ja grijesim ali nesto ne vjerujem da je to tako. Evo gdje sam ja gledao i ovdje je preglednije i lakse za shvatiti.

https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7582
nedzadrk

#62062 Re: BHTelecom All About

Post by nedzadrk »

channel10 wrote:Moze li neko pojasniti najbroj? Pozivi prema njemu su jeftiniji ili se nikako ne obracunavaju (dzaba)?

Zaboravio :)
50% jeftinije od cijene koju imas prema paketu
channel10

#62063 Re: BHTelecom All About

Post by channel10 »

@pepeljara, benq: https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7582

Na vrhu imate sve mogucnosti, pa gledajte dole cijene navedenih paketa.
BaDa

#62064 Re: BHTelecom All About

Post by BaDa »

@arnes_king potpisao ugovor u januaru inace je no limit m ja mislim 46km :) a eto akcija bila na dvije godine za 33km... vidjet cu poslije posla da odem do njih da vidim kakve su opcije :D
channel10

#62065 Re: BHTelecom All About

Post by channel10 »

nedzadrk wrote:
channel10 wrote:Moze li neko pojasniti najbroj? Pozivi prema njemu su jeftiniji ili se nikako ne obracunavaju (dzaba)?

Zaboravio :)
50% jeftinije od cijene koju imas prema paketu
To je vjerovatno na ultri, a kako ce se to odraziti na ove minute kod pretplatnika(postpaid) jer imas zagarantovane minute i dva najbroja (ma sta ona znacila)?

Znaci tu pada taj dio od 50 posto i pretvara se u sta (jer je novi nacin obracuna)?
arnes_king

#62066 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

BaDa wrote:@arnes_king potpisao ugovor u januaru inace je no limit m ja mislim 46km :) a eto akcija bila na dvije godine za 33km... vidjet cu poslije posla da odem do njih da vidim kakve su opcije :D
Onda ne vjerujem da ce ti se isplatiti, jer si dobio tu dobrog popusta koji ce ti i zaracunati do kraja, ali provjeri opet.

47KM je NoLimit M, eto i ja se radujem da napokon mogu manje placati a bar da imam i dovoljno minuta prema drugim mrezama. Meni mozda ne treba ni ovaj Extra M, maloprije provjerio prosli mjesec potrosio samo 261 minutu, a bas sam zvao... Mogao bih komotno na ovaj Extra S, uz ugovor da ima i neta dovoljno ali da bih na njega presao doplata je veca, pa cu vidjeti koliko i je li se isplati.
Benq

#62067 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

channel10 wrote:@pepeljara, benq: https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7582

Znam, pogledao sam to sve vec, u pdf-u pise jedno, na sajtu pise drugo, ili sam nesto previdio...
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#62068 Re: BHTelecom All About

Post by sime_cipol »

arnes_king wrote:

Ti mozes preci jer imas rate za tel. On ima ugovor na asembliranu uslugu i mislim da mora odraditi do kraja ugovor pa tek onda preci na novi paket. ;-)
djama

#62069 Re: BHTelecom All About

Post by djama »

ja imam mini 15 , i pocetkom marta potpisem ugovor na godinu za dupli net.
sad kontam da predjem na ovaj extra S ili extra net s tim da ne znam koji benefit
didgeridoo

#62070 Re: BHTelecom All About

Post by didgeridoo »

crnivrag wrote:
Image
Samo da se vidi i zna da je za 4G mrezu IPAK potrebna USIM kartica koja je u BH Telecom dosla prije 6 mjeseci :izet:
BaDa

#62071 Re: BHTelecom All About

Post by BaDa »

arnes_king wrote:
BaDa wrote:@arnes_king potpisao ugovor u januaru inace je no limit m ja mislim 46km :) a eto akcija bila na dvije godine za 33km... vidjet cu poslije posla da odem do njih da vidim kakve su opcije :D
Onda ne vjerujem da ce ti se isplatiti, jer si dobio tu dobrog popusta koji ce ti i zaracunati do kraja, ali provjeri opet.

47KM je NoLimit M, eto i ja se radujem da napokon mogu manje placati a bar da imam i dovoljno minuta prema drugim mrezama. Meni mozda ne treba ni ovaj Extra M, maloprije provjerio prosli mjesec potrosio samo 261 minutu, a bas sam zvao... Mogao bih komotno na ovaj Extra S, uz ugovor da ima i neta dovoljno ali da bih na njega presao doplata je veca, pa cu vidjeti koliko i je li se isplati.
bas tako ni ja ne trosim puno! ali jbt ga sad.. vidjet s njima ako kazu da ne moze onda nikom nista haha
Sladjaa

#62072 Re: BHTelecom All About

Post by Sladjaa »

TESLA_EDISON wrote:
arnes_king wrote:Koja je obracunska jedinica na ovim novim "Extra" paketima?
Sa ovolikim količinama saobraćaja to je irelevantno. I da je sat OJ, opet je dosta.

60+60
Sladjaa

#62073 Re: BHTelecom All About

Post by Sladjaa »

Promjena paketa je moguća uz reugovaranje sa novim obaveznim trajanjem
mirza_15

#62074 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Benq wrote:
channel10 wrote:@pepeljara, benq: https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7582

Znam, pogledao sam to sve vec, u pdf-u pise jedno, na sajtu pise drugo, ili sam nesto previdio...
Koliko ja vidim i u PDF-u imaju dva podnaslova:

3.1. Korištenje opcije popusta na iznos mjesečne naknade po osnovu zaključenja
ugovora sa obaveznim trajanjem

pa tabela sa popustima

3.2. Korištenje opcije povećanja količine uključenog saobraćaja po osnovu zaključenja
ugovora sa obaveznim trajanjem

pa tabela sa saobraćajem

Ja ovo razumijem kao "ili - ili".
BaDa

#62075 Re: BHTelecom All About

Post by BaDa »

Sladjaa wrote:

Promjena paketa je moguća uz reugovaranje sa novim obaveznim trajanjem
evo sad sam procitao clan 8 iz pdf-a sto je neko okacio!

"Pretplatnik koji ima zaključen ugovor za Uslugu sa obaveznim trajanjem od 12/24
mjeseca uz korištenje opcije sa umanjenjem cijene mjesečne naknade ili povećanjem
količine uključenog saobraćaja može:
- preći na drugi paket sa istom opcijom bez plaćanja penala, uz obavezu
ispoštovanja trajanja postojećeg ugovora. U suprotnom obračunava se penal
zbog prijevremenog prekida ugovornog odnosa;
- preći na bilo koji drugi paket/opciju uz korištenje pogodnosti u vidu umanjenja
cijene mjesečne naknade, povećanja količine uključenog saobraćaja, kupovinu
uređaja putem Asemblirane usluge ili kupovinu uređaja putem komisione prodaje,
uz zaključenje novog ugovora sa obaveznim trajanjem koje ne može biti biti kraće od
preostalog broja mjeseci važećeg ugovora, po principu reugovaranja"
Locked