emirsarajevo wrote:Ovo je za popizditi. Poslije skoro godinu dana i konstantnih problema sa telefonom, internetom i kockanjem slike, poslije 15 majstora i stručnjaka koji u konačnici ništa nisu napravili, Telemach priznaje da se mora promijeniti vertikala u ulazu zgrade i to "neko kablo RG6" ako sam dobro napisao. A uslugu su uredno naplaćivali. Sada još i povećavaju cijenu za neisporučenu uslugu.
Eeeeeee, ne može to više tako!
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- emirsarajevo
#62051 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- Ljakan
#62052 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da ih nije sda-telekom kupio cim su poceli isto da rade?
- Radar71
#62053 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koliko košta start paket? Jel ono 3 kM?
- roki
#62054 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja imam suprotno islustvo. Kockali se neki kanali, zvao ih, zamjenili sve splitere i džekove kad isto. Izmjerili signal, kažu na banderi je problem. Za dva dana dosli drugi ljudi, stavili novi kabal od bandere i sad sve ureduemirsarajevo wrote:Ovo je za popizditi. Poslije skoro godinu dana i konstantnih problema sa telefonom, internetom i kockanjem slike, poslije 15 majstora i stručnjaka koji u konačnici ništa nisu napravili, Telemach priznaje da se mora promijeniti vertikala u ulazu zgrade i to neko kablo RG6 ako sam dobro napisao. A uslugu su uredno naplaćivali. Sada još i povećavaju cijenu za neisporučenu uslugu.
- Benq
#62055 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
JesteRadar71 wrote:Koliko košta start paket? Jel ono 3 kM?
-
tutku
#62056 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
na kojem principu rade ovi dogovori, izgleda da se telefonom dijeli svasta nesto pa dajte otkrijte da i mi zovemoTelemach wrote:Nikakav problem, zovemo odmah, samo nam u pp dostavite broj na kojem ste dostupniNediM17 wrote:@Telemach,
zelio bih da i mene pozovete u vezi novog ugovora, da vidimo sta se mozemo dogovoriti. LP
-
hoggarr
#62057 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Moja TV Full + Dodatni Paket 2 je 59,00 KM (Televizija + fiksni telefon + internet). Brzina interneta je 100/4 Mbps. Sada sve to isto plaćam 59,90 KM kod Telemach-a (TGF paket) uz pristupnu brzinu 80/5 Mbps.kindlas wrote:Meni kod bhtelecoma ne odgovaraju tri stvari:hoggarr wrote:Samo da prijavim - Konkurencija je tu! Hvala vam što ćete mi olakšati u izboru provajdera!
- nemaju D3 modul jer ne zelim da koristim receiver
- internet im jos uvijek nije u rangu Telemachovog (da daju bar 30Mbps umjesto 10 u osnovnom paketu bilo bi ok)
- nemaju SportKlub
Sto se ostalih stvari tice ne bih se mislio da promijenim providera nakon ovih konstantnih (nije prvi put) poskupljenja kod Telemacha.
Telemach je ipak jos uvijek jeftinije od bhtelecoma ali kako su nastavili s poskupljenjima nece ni to dugo. Npr. sad kod Telemacha za 53KM (s poskupljenjem) imam 200 kanala + Arene + Cinestar i internet od 80/5.
Kod bhtelecoma imam sljedece opcije:
- 36KM - 140 kanala (bez ijednog HD) i 10/1 internet
- 46KM - oko 160 kanala (nesto malo HD) i 30/2 internet
- 66KM - oko 160 kanala (nesto malo HD) + HBO i 100/4 internet
Dobijem dosta vise kod Telemacha trenutno ali kao sto rekoh izgleda nece jos dugo tako biti
Od 01.04. moj paket će koštati:

Gdje tu logika?
- Telemach
#62058 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na ovu temu ste već razgovarali s kolegom Nedimom.emirsarajevo wrote:Ovo je za popizditi. Poslije skoro godinu dana i konstantnih problema sa telefonom, internetom i kockanjem slike, poslije 15 majstora i stručnjaka koji u konačnici ništa nisu napravili, Telemach priznaje da se mora promijeniti vertikala u ulazu zgrade i to neko kablo RG6 ako sam dobro napisao. A uslugu su uredno naplaćivali. Sada još i povećavaju cijenu za neisporučenu uslugu.
Koliko smo upoznati Vaš zahtjev je otišao na komisiju, molimo Vas da se strpite, kolega će Vas kontaktirati u toku dana.
-
kakaljin
#62059 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
PA da su promjenili sve te kablove i da su svima uveli optiku, e to bi blo unapredjenje usluge kako je oni nazivaju, ali nista na infrastrukturi nisu radili sem kod korisnika pojedinacno.roki wrote:Ja imam suprotno islustvo. Kockali se neki kanali, zvao ih, zamjenili sve splitere i džekove kad isto. Izmjerili signal, kažu na banderi je problem. Za dva dana dosli drugi ljudi, stavili novi kabal od bandere i sad sve ureduemirsarajevo wrote:Ovo je za popizditi. Poslije skoro godinu dana i konstantnih problema sa telefonom, internetom i kockanjem slike, poslije 15 majstora i stručnjaka koji u konačnici ništa nisu napravili, Telemach priznaje da se mora promijeniti vertikala u ulazu zgrade i to neko kablo RG6 ako sam dobro napisao. A uslugu su uredno naplaćivali. Sada još i povećavaju cijenu za neisporučenu uslugu.
- emirsarajevo
#62060 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Trpim ja od 17.02.2017. Je li dosta da trpim godinu dana?Telemach wrote:Na ovu temu ste već razgovarali s kolegom Nedimom.emirsarajevo wrote:Ovo je za popizditi. Poslije skoro godinu dana i konstantnih problema sa telefonom, internetom i kockanjem slike, poslije 15 majstora i stručnjaka koji u konačnici ništa nisu napravili, Telemach priznaje da se mora promijeniti vertikala u ulazu zgrade i to neko kablo RG6 ako sam dobro napisao. A uslugu su uredno naplaćivali. Sada još i povećavaju cijenu za neisporučenu uslugu.
Koliko smo upoznati Vaš zahtjev je otišao na komisiju, molimo Vas da se strpite, kolega će Vas kontaktirati u toku dana.
- chudjenhe
#62061 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ja sam korisnik trio grande paketa
koje su mi opcije da nakon ovog poskupljenja telemach bude donji a ne ja
- Maharadza
#62062 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koliko vidim na njihovoj stranici; Full 49KM + Paket 2 30KM = 79KMhoggarr wrote:Moja TV Full + Dodatni Paket 2 je 59,00 KM (Televizija + fiksni telefon + internet). Brzina interneta je 100/4 Mbps. Sada sve to isto plaćam 59,90 KM kod Telemach-a (TGF paket) uz pristupnu brzinu 80/5 Mbps.kindlas wrote:
Meni kod bhtelecoma ne odgovaraju tri stvari:
- nemaju D3 modul jer ne zelim da koristim receiver
- internet im jos uvijek nije u rangu Telemachovog (da daju bar 30Mbps umjesto 10 u osnovnom paketu bilo bi ok)
- nemaju SportKlub
Sto se ostalih stvari tice ne bih se mislio da promijenim providera nakon ovih konstantnih (nije prvi put) poskupljenja kod Telemacha.
Telemach je ipak jos uvijek jeftinije od bhtelecoma ali kako su nastavili s poskupljenjima nece ni to dugo. Npr. sad kod Telemacha za 53KM (s poskupljenjem) imam 200 kanala + Arene + Cinestar i internet od 80/5.
Kod bhtelecoma imam sljedece opcije:
- 36KM - 140 kanala (bez ijednog HD) i 10/1 internet
- 46KM - oko 160 kanala (nesto malo HD) i 30/2 internet
- 66KM - oko 160 kanala (nesto malo HD) + HBO i 100/4 internet
Dobijem dosta vise kod Telemacha trenutno ali kao sto rekoh izgleda nece jos dugo tako biti
Od 01.04. moj paket će koštati:
Gdje tu logika?
Odakle ti ta cifra od 59KM? To neka akcija?!
-
hoggarr
#62063 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pardon, do mene je.Maharadza wrote:
Koliko vidim na njihovoj stranici; Full 49KM + Paket 2 30KM = 79KM
-
zippoo87
#62064 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ima i akcija...20% jeftinije paket na ugovor od 2 godine...pa tako da moze izaci 60KM ukupnohoggarr wrote:Pardon, do mene je.Maharadza wrote:
samo provjeriti da li imas tehnicke mogucnosti
- Benq
#62065 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ta akcija se odnosi na mobilnu telefoniju.zippoo87 wrote: ima i akcija...20% jeftinije paket na ugovor od 2 godine...pa tako da moze izaci 60KM ukupno
-
hoggarr
#62066 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima i za Moja TV, popust u maksimalnom iznosu do 120 KM (sa PDV-om) na cijenu mjesečne naknade osnovnog paketa u toku trajanja ugovora, odnosno u sljedećim iznosima:Benq wrote:Ta akcija se odnosi na mobilnu telefoniju.zippoo87 wrote: ima i akcija...20% jeftinije paket na ugovor od 2 godine...pa tako da moze izaci 60KM ukupno
50 KM sa PDV za MojaTV BH Phone
70 KM sa PDV za MojaTV Phone
80 KM sa PDV za MojaTV Net
120 KM sa PDV za MojaTV Full
Izvinjavam se za Off Topic!
-
kindlas
#62067 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Generalno i uz ova poskupljenja Telemach nudi vise jos uvijek od bhtelecoma, ali vec sam ranije spomenuo ovo je prilika za bhtelecom ako je budu znali iskoristiti. Mene ce pridobiti ako uvedu modul umjesto receivera, uvedu vise HD kanala (trenutno ih imaju 15 a Telemach 32) i malo povecaju brzinu interneta. SportKlub im necu zamjeriti jer tu nije do njih, Telemach zaobilazi zakon i placaju penale po tom pitanju ali ne daju SporKlub ostalim providerima.hoggarr wrote:Pardon, do mene je.Maharadza wrote:
- Benq
#62068 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne moze telecom ponuditi module , jer rade na drugom principu. Kod kablovskih operatera koaksijalni kabal ulazi u tv a kartica sluzi za dekodiranje kanala koje tv pronadje. Telemach trenutno ima 55HD kanala.kindlas wrote: Generalno i uz ova poskupljenja Telemach nudi vise jos uvijek od bhtelecoma, ali vec sam ranije spomenuo ovo je prilika za bhtelecom ako je budu znali iskoristiti. Mene ce pridobiti ako uvedu modul umjesto receivera, uvedu vise HD kanala (trenutno ih imaju 15 a Telemach 32) i malo povecaju brzinu interneta. SportKlub im necu zamjeriti jer tu nije do njih, Telemach zaobilazi zakon i placaju penale po tom pitanju ali ne daju SporKlub ostalim providerima.
-
kindlas
#62069 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nista onda, znaci ostajem na Telemachu dok i telecom ne postane kablovski provider ili dok ne skontaju neki fazon bez set-top boxa (receivera)Benq wrote:Ne moze telecom ponuditi module , jer rade na drugom principu. Kod kablovskih operatera koaksijalni kabal ulazi u tv a kartica sluzi za dekodiranje kanala koje tv pronadje. Telemach trenutno ima 55HD kanala.kindlas wrote: Generalno i uz ova poskupljenja Telemach nudi vise jos uvijek od bhtelecoma, ali vec sam ranije spomenuo ovo je prilika za bhtelecom ako je budu znali iskoristiti. Mene ce pridobiti ako uvedu modul umjesto receivera, uvedu vise HD kanala (trenutno ih imaju 15 a Telemach 32) i malo povecaju brzinu interneta. SportKlub im necu zamjeriti jer tu nije do njih, Telemach zaobilazi zakon i placaju penale po tom pitanju ali ne daju SporKlub ostalim providerima.
Generalno nemam nekih problema s Telemachom i zadovoljan sam ponudom kanala i interneta ali su me poceli nervirati s ovim poskupljenjima i kako je krenulo ne vidi im se kraj, svake pola godine 3KM gore.
- kokikol
#62070 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tačno kad vidi žaba da se konji potkivaju pa i ona digne nogu,,poskupljenje je samo zato jer sve ostalo skuplja drugi razlog ne postojiRugafet wrote:Ma kakvo crno drzavanje KKS, tu se jednostavno radi o moze nam se i cao...Po ovome ispade da je odrzavanje KKS u decembru npr. bilo jeftinije nego danas, a to veze s vezom nema.
- drug_profi
#62071 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Skontaj jel ti fiksni baš treba. Ako nemaš baš puno priče sa fiksnog na fiksni onda ti se ne isplati.chudjenhe wrote:ja sam korisnik trio grande paketa
-
zippoo87
#62072 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
neki govore uzmite slabiji paket a ja evo pitam,sta bi bio downgrade u odnosu na "duo net grande" ?
mislim da vecina i koristi ovaj paket...a kako vidim,nema paketa ispod ovog...pa sta bi bila alternativa ovom paketu ?
mislim da vecina i koristi ovaj paket...a kako vidim,nema paketa ispod ovog...pa sta bi bila alternativa ovom paketu ?
- supercali
#62073 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemah imate privatnu poruku
-
NediM17
#62074 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da se nadam tom pozivu danas, ili ne?Telemach wrote:Nikakav problem, zovemo odmah, samo nam u pp dostavite broj na kojem ste dostupniNediM17 wrote:@Telemach,
zelio bih da i mene pozovete u vezi novog ugovora, da vidimo sta se mozemo dogovoriti. LP
- chudjenhe
#62075 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
a mater bas koristi fixni...i tvdrugi profil wrote:Skontaj jel ti fiksni baš treba. Ako nemaš baš puno priče sa fiksnog na fiksni onda ti se ne isplati.chudjenhe wrote:ja sam korisnik trio grande paketa
meni nista ne bi ni trebalo osim neta
znaci, donji sam kako god okrenem