ama, klix mi ne da novi nik, ovaj je nik valjda zakucan. izmislio nik da pišem ili dajem komentare vezano za moju djelatnost. P.S dok nisi oženjen igraćeš ,haha jer evo ja nisam,ali čim budem mislim da je kraj , u 30 tim sam godina(malo više od 30 )90minut wrote:selma 83 wrote:90minut wrote:I da treba stati i bataliti, al' eto ovisnik sam i to je to naravno ja to i priznam..
Ubrzo trebam dobiti državni posao i uvjeren sam da necu kockati svoje pare, sad je to mix mojih i onog što se snađem a imam solucija vjeruj mnogo da ne ulazimo dublje u to.
Državni = to jest biti na državnoj sisi.ja igram jer stvarno mi je lijepo kad ih dobijem, pa ih cura na šalteru isplati, radost nije ista ko kad sam počeo po 1 km ili 2 km pa dobijo 25, 30 km, ono nekad davno sa 21 godinom,
ali lijepo je i sad. ja kontam da ja kad dobijem 80 km, ja ustvari dobijem četvrtinu penzije ili šestinu plate nečije...
e sad što ljudi cijelu platu skrhaju na cuke i na bingo, to je drugi problem.to je već ludilo i opsesija. ja na bingo dam jedan krug 2 km, drugi 2 km i to je kraj. i onda tražim parove.
Ti si još uvijek laka kategorija recimo tih 25-30 sam ja dpbijao s 15![]()
Sad vec s 27 godina mozes zamisliti samo dokle sam došao.
Da isto što se tice binga ili aparata to nikad baš nisam igrao jer je to debelo namješteno koliko god fudbal i ostalo bilo teško pogoditi bar znaš šta igraš sve ostalo je klasicna prevara i navlacenje na tanak led.
Ti igraš kako treba, al' apetiti se uvijek povecaju tako da..
Zašto ti je nick Selma?
Kladionica - vol. 2
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
selma 83
#62026 Re: Kladionica - vol. 2
-
90minut
#62027 Re: Kladionica - vol. 2
To je dobro znaci da ti kocka = kladionica nije nikad uzela maha da uplacujes " vecu " sumu novca pogotovo je dobro što se nikad nisi navukao na aparate i bingo mnogo bi se iznenadio da znas kakvih poznanika imam jer kocka je stvarno bolest.
Ja mozda kazem za sebe da sam ovisnik i jesam svjestan sam toga međutim kakvih ima ja sam isprdak još sam u fazi znaš kako se snalazim tako i trošim..
Međutim kad legne plata milja na racun šta onda ?
Ja mozda kazem za sebe da sam ovisnik i jesam svjestan sam toga međutim kakvih ima ja sam isprdak još sam u fazi znaš kako se snalazim tako i trošim..
-
selma 83
#62028 Re: Kladionica - vol. 2
nisam vidio da si pisao. pa ja i ti smo ok, mada neko u okolini negoduje. stvarno ja kontam jeli ja cijelo vrijeme pogrešno igram...kad vidim čovjeka koliko para skrha na bingo i na cuke ,ja pomislim isto tako, baš ko neka sirotinja,90minut wrote:To je dobro znaci da ti kocka = kladionica nije nikad uzela maha da uplacujes " vecu " sumu novca pogotovo je dobro što se nikad nisi navukao na aparate i bingo mnogo bi se iznenadio da znas kakvih poznanika imam jer kocka je stvarno bolest.
, i poskidaju 7 parova padnu 8 -mi-...to je meni nerazumo haj 3 para tako ali 7-8-9. puno je to.ok,to igraju oni tek početnici, onako zeze radi. ja sad izbjegavam Z1 a dosta sam to ganjo. kod holanđana 2,5 plus ili francuzi 2 liga 2,5 minus ili rusija 2,5 manje 85 % bude...
-
90minut
#62029 Re: Kladionica - vol. 2
Gledao sam lično Koketa prije ugrubo pola godine maksimalno kako uplacuje 2 hiljade i prošao je to što je odigrao sjecam se kao sad da sam upisao na mobitel sebi šta je odigrao i pratio.selma 83 wrote:nisam vidio da si pisao. pa ja i ti smo ok, mada neko u okolini negoduje. stvarno ja kontam jeli ja cijelo vrijeme pogrešno igram...kad vidim čovjeka koliko para skrha na bingo i na cuke ,ja pomislim isto tako, baš ko neka sirotinja,90minut wrote:To je dobro znaci da ti kocka = kladionica nije nikad uzela maha da uplacujes " vecu " sumu novca pogotovo je dobro što se nikad nisi navukao na aparate i bingo mnogo bi se iznenadio da znas kakvih poznanika imam jer kocka je stvarno bolest.
Međutim kad legne plata milja na racun šta onda ?. jer realno za okretanje para treba para. ima 10 godina ja sam čuo kako Koke ,(pj.)zvekne od 300 do 500 KM, lično sam ga gledo kad ulazi u Premier u zabačenoj ulici kod praonice SLON. valjda da ga neko ne vidi. i po zakonu vjerovatnoće ,ON će i dobiti i slični kao on, a vamo se neki ganjaju u košarci over/under broj skokova, broj koševa
, i poskidaju 7 parova padnu 8 -mi-...to je meni nerazumo haj 3 para tako ali 7-8-9. puno je to.ok,to igraju oni tek početnici, onako zeze radi. ja sad izbjegavam Z1 a dosta sam to ganjo. kod holanđana 2,5 plus ili francuzi 2 liga 2,5 minus ili rusija 2,5 manje 85 % bude...
Kvota bila oko 3 na 3 para..
Vidiš zato ti kazem da si još neiskusan iako imaš godina u guzici takvi likovi poput njega i dobiju, al' se i zavale pun kurac..
Recimo nek je na te 2 hiljade dobio 5 sutra je uplatio sigurno 3 hiljade tako kockaju likovi poput njega.
Sumnjam da je samo kladionica u pitanju kocka sigurno i nesto drugo.
Nebitno zapamti da premier uvijek vrati svoje prije ili kasnije.
-
selma 83
#62030 Re: Kladionica - vol. 2
ko mu ga zna...vrati on...ali ne vrati sve...u tome je caka...nisam dobar sa prihodima pa i ne ulažem,,plaćam svakodnevne obaveze pa tek kladionu, ali imam stvarno znanja i sjećanja nekih klubova i igraća kako igraju i kako zavale...i ne bih reko da sam neiskusan(ovo ti je paušalno, jer me ne znaš) za ovolike godine mog života nakupi se priča i saznanja, pogotovo kad si od rođenja u Sarajevu,. a i ne treba biti nešto posebno insajder ni filozof, jasno je ko je kockar pod dijagnozom, nekontrolisanom strasti da igra do ludila, a koje tu zbog toga da malo pojača novčanik, jer ja stvarno kad dobijem od 80 do 300 km sam zadovoljan. i vratim nešto u premier, normalno. ovi pod ludilom igranja i da dobiju 1000 ili 3000 izgubiće na cuke, bingo itd. ja vjeruj ne bih jer imam svakodnevne troškove, neke obaveze finan. da izmirim.90minut wrote:Gledao sam lično Koketa prije ugrubo pola godine maksimalno kako uplacuje 2 hiljade i prošao je to što je odigrao sjecam se kao sad da sam upisao na mobitel sebi šta je odigrao i pratio.selma 83 wrote:nisam vidio da si pisao. pa ja i ti smo ok, mada neko u okolini negoduje. stvarno ja kontam jeli ja cijelo vrijeme pogrešno igram...kad vidim čovjeka koliko para skrha na bingo i na cuke ,ja pomislim isto tako, baš ko neka sirotinja,90minut wrote:To je dobro znaci da ti kocka = kladionica nije nikad uzela maha da uplacujes " vecu " sumu novca pogotovo je dobro što se nikad nisi navukao na aparate i bingo mnogo bi se iznenadio da znas kakvih poznanika imam jer kocka je stvarno bolest.
Međutim kad legne plata milja na racun šta onda ?. jer realno za okretanje para treba para. ima 10 godina ja sam čuo kako Koke ,(pj.)zvekne od 300 do 500 KM, lično sam ga gledo kad ulazi u Premier u zabačenoj ulici kod praonice SLON. valjda da ga neko ne vidi. i po zakonu vjerovatnoće ,ON će i dobiti i slični kao on, a vamo se neki ganjaju u košarci over/under broj skokova, broj koševa
Kvota bila oko 3 na 3 para..
Vidiš zato ti kazem da si još neiskusan iako imaš godina u guzici takvi likovi poput njega i dobiju, al' se i zavale pun kurac..
Recimo nek je na te 2 hiljade dobio 5 sutra je uplatio sigurno 3 hiljade tako kockaju likovi poput njega.
Sumnjam da je samo kladionica u pitanju kocka sigurno i nesto drugo.
Nebitno zapamti da premier uvijek vrati svoje prije ili kasnije.
-
90minut
#62031 Re: Kladionica - vol. 2
To ti kazem kad si u toj fazi kao pa mogu reci MI iako nisam ni blizu te cifre s kojom oni barataju nije više ni u tome da li ces dobiti ili ne budeš hladan na sve naguraš recimo s 30 maraka na 300 i ono nije ti to to jer hoces 600 to jest 300 da potrošiš i tako u krug..
Nemoj se ti ništa brinuti Koke je u debelom minusu kroz godine i to što je uzeo je vratio pa bilo to 5 dana ili 10 vratio je to su hronicni kockari koji ne miruju...
Koke zato odradi nastup i miran je.
Jebote sjecam se od druga stari prije 15tak godina otprilike da je uzeo ravno 15 hiljada i samo je 6 hiljada od toga potrošio na raznorazne stvari oko kuce ostalo sve vratio..
Nemoj se ti ništa brinuti Koke je u debelom minusu kroz godine i to što je uzeo je vratio pa bilo to 5 dana ili 10 vratio je to su hronicni kockari koji ne miruju...
Koke zato odradi nastup i miran je.
Jebote sjecam se od druga stari prije 15tak godina otprilike da je uzeo ravno 15 hiljada i samo je 6 hiljada od toga potrošio na raznorazne stvari oko kuce ostalo sve vratio..
-
selma 83
#62032 Re: Kladionica - vol. 2
ali da zaključimo ono što sam na početku napisao: da bi dobio recimo 100km na 5 km, moraš imat po 1,4 do 1,8 kvote, pa da ima ukupno 20 puta 5 km. znaći trebaš ih baš iznaći i proći. a obrnuto imaš ulog 20 km puta kvota 4...to je 80 km , znaći duplo manje gnjavaže i isčekivanja . a dobiješ 60 km taj dan, i sad koje radio fizičke poslove zna kolko je 60 km,(bar ja znam jer sam povremeno nešto fiz. radio) i od tih 60 se smije dati max do 20 km, jer odu brzo. ili dati 10 puta 4 ili 5 .to je taj put...čelična disciplina. pisali su to neki na ovom forumu. a i neki evropski kladioničari...
P.S. u zap. evropi se više od 1 para slabo i igra, to je samo izgleda kod nas u bivšoj yugi neki štos da se stavi do skoro 18 parova na markicu.
ja kad ih vidim da daju sistem 14 od 20. na markicu nešto bi im reko. ili dođe tamo 15 parova ,žutih kartona, nekakvih prelaza ma bjeeeži :?:PM3 još inekako ali PM1 ??. ono kako je prije bilo.
-
90minut
#62033 Re: Kladionica - vol. 2
Ti o kojima ti pricas nisu iskusni ili jednostavno nemaju para pa natrackaju parova i parova..selma 83 wrote:ali da zaključimo ono što sam na početku napisao: da bi dobio recimo 100km na 5 km, moraš imat po 1,4 do 1,8 kvote, pa da ima ukupno 20 puta 5 km. znaći trebaš ih baš iznaći i proći. a obrnuto imaš ulog 20 km puta kvota 4...to je 80 km , znaći duplo manje gnjavaže i isčekivanja . a dobiješ 60 km taj dan, i sad koje radio fizičke poslove zna kolko je 60 km,(bar ja znam jer sam povremeno nešto fiz. radio) i od tih 60 se smije dati max do 20 km, jer odu brzo. ili dati 10 puta 4 ili 5 .to je taj put...čelična disciplina. pisali su to neki na ovom forumu. a i neki evropski kladioničari...90minut wrote:To ti kazem kad si u toj fazi kao pa mogu reci MI iako nisam ni blizu te cifre s kojom oni barataju nije više ni u tome da li ces dobiti ili ne budeš hladan na sve naguraš recimo s 30 maraka na 300 i ono nije ti to to jer hoces 600 to jest 300 da potrošiš i tako u krug..
Koje zato odradi nastup i miran je.P.S. u zap. evropi se više od 1 para slabo i igra, to je samo izgleda kod nas u bivšoj yugi neki štos da se stavi do skoro 18 parova na markicu.
![]()
ja kad ih vidim da daju sistem 14 od 20. na markicu nešto bi im reko. ili dođe tamo 15 parova ,žutih kartona, nekakvih prelaza ma bjeeeži
Jesu mozda oni iskusni u igranju kladare dugi niz godina, al' nisu prešli taj nivo vecih uplata ili jednostavno nemaju mogucnosti..
Ja sam toliko trackao na početku moje kladionicarske karijere recimo 1-2 marke i 15 parova vremenom je to islo manje i manje do sad..
Napisao sam ti iznad od druga stari što je pogodio pogodio je tih 15 hiljada tad i nikad više prije toga, a i poslije..
Ti tiketi na marku prođu jednom u ne znam ti ni ja koliko vremena..
Ja sam se zasitio recimo igranja 7 parova do unazad nekoliko godina presudno je bilo to što sam pao u 10tak dana jedno 7 na jednom i to od tih 7 padova 4 su bila u zadnjoj minuti vjeruješ da od tad više nisam igrao toliko parova..
pogađao sam recimo sad u tih zadnjih par godina 5 parova dosta puta, al' sam isto toliko pao da te glava zaboli pa sam i to povremeno izbacio..
Sad i ako cu kockat igram tako kako sam vec spomenuo ili sljedeci gol uživo ili 3 para na 50 i više uplate i to bi bilo to..
-
90minut
#62034 Re: Kladionica - vol. 2
Al' kladara je dijagnoza i prosjecaj kladionicar kreten ne gleda tako kao ti on nema pojam koliko su to dobre pare i koliko pojedinci rade za njih..
Znaš kad tom kretenu poput mene dođe u glavu?
Kad iskocka uživo 4 - 5 glava u 3 ili 4 sata..
Ili onih milju i po što sam spomenuo vec u postu koji si citirao..
Tek kad ode onda se covjek uhvati u glavu i konta mogao sam ono mogao sam ovo..
Najgore od svega toga je ti uvijek kazes naredni put kad se dignem na toliko para odustacu samo svaki put kad dođe taj isti trenutak i imaš 5 glava na racunu ti nastaviš isto iskockas 350- 150 sutradan potrosis
Znaš kad tom kretenu poput mene dođe u glavu?
Kad iskocka uživo 4 - 5 glava u 3 ili 4 sata..
Ili onih milju i po što sam spomenuo vec u postu koji si citirao..
Tek kad ode onda se covjek uhvati u glavu i konta mogao sam ono mogao sam ovo..
Najgore od svega toga je ti uvijek kazes naredni put kad se dignem na toliko para odustacu samo svaki put kad dođe taj isti trenutak i imaš 5 glava na racunu ti nastaviš isto iskockas 350- 150 sutradan potrosis
-
selma 83
#62035 Re: Kladionica - vol. 2
90minut wrote:Ti o kojima ti pricas nisu iskusni ili jednostavno nemaju para pa natrackaju parova i parova..selma 83 wrote:ali da zaključimo ono što sam na početku napisao: da bi dobio recimo 100km na 5 km, moraš imat po 1,4 do 1,8 kvote, pa da ima ukupno 20 puta 5 km. znaći trebaš ih baš iznaći i proći. a obrnuto imaš ulog 20 km puta kvota 4...to je 80 km , znaći duplo manje gnjavaže i isčekivanja . a dobiješ 60 km taj dan, i sad koje radio fizičke poslove zna kolko je 60 km,(bar ja znam jer sam povremeno nešto fiz. radio) i od tih 60 se smije dati max do 20 km, jer odu brzo. ili dati 10 puta 4 ili 5 .to je taj put...čelična disciplina. pisali su to neki na ovom forumu. a i neki evropski kladioničari...90minut wrote:To ti kazem kad si u toj fazi kao pa mogu reci MI iako nisam ni blizu te cifre s kojom oni barataju nije više ni u tome da li ces dobiti ili ne budeš hladan na sve naguraš recimo s 30 maraka na 300 i ono nije ti to to jer hoces 600 to jest 300 da potrošiš i tako u krug..
Koje zato odradi nastup i miran je.P.S. u zap. evropi se više od 1 para slabo i igra, to je samo izgleda kod nas u bivšoj yugi neki štos da se stavi do skoro 18 parova na markicu.
![]()
ja kad ih vidim da daju sistem 14 od 20. na markicu nešto bi im reko. ili dođe tamo 15 parova ,žutih kartona, nekakvih prelaza ma bjeeeži
Jesu mozda oni iskusni u igranju kladare dugi niz godina, al' nisu prešli taj nivo vecih uplata ili jednostavno nemaju mogucnosti..
Ja sam toliko trackao na početku moje kladionicarske karijere recimo 1-2 marke i 15 parova vremenom je to islo manje i manje do sad..
Napisao sam ti iznad od druga stari što je pogodio pogodio je tih 15 hiljada tad i nikad više prije toga, a i poslije..
Ti tiketi na marku prođu jednom u ne znam ti ni ja koliko vremena..
Ja sam se zasitio recimo igranja 7 parova do unazad nekoliko godina presudno je bilo to što sam pao u 10tak dana jedno 7 na jednom i to od tih 7 padova 4 su bila u zadnjoj minuti vjeruješ da od tad više nisam igrao toliko parova..
pogađao sam recimo sad u tih zadnjih par godina 5 parova dosta puta, al' sam isto toliko pao da te glava zaboli pa sam i to povremeno izbacio..
Sad i ako cu kockat igram tako kako sam vec spomenuo ili sljedeci gol uživo ili 3 para na 50 i više uplate i to bi bilo to..
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#62036 Re: Kladionica - vol. 2
samo lajv i idući go/go bilo kad neke ekipe, sve ostalo je gubljenje živaca prije svega

Počeo s 30 bukvalno i jednostavno all-ino odmah, nemam vremena za zajebanciju.
Treba imati sreće, logy. I znati kada stati... To slabo ko zna

Treba imati sreće, logy. I znati kada stati... To slabo ko zna
-
90minut
#62037 Re: Kladionica - vol. 2
Da koliko god da imam para ide all in ili ostavim bar cenera ponekad, al' tad kad ostavim cenera to je iskljucivo jer sam izgubio samopouzdanje zbog prijasnjih padova.Velkoski wrote:samo lajv i idući go/go bilo kad neke ekipe, sve ostalo je gubljenje živaca prije svega![]()
Treba imati sreće, logy
Inace evo zadnja 3 dana svaki sam nagurao do skoro 400 i svaki put sam zaspao s 50 maksimalno.
Evo i sad 230 imam vec otislo 170.
Polako, al' sigurno tonem.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#62038 Re: Kladionica - vol. 2
Stavi ova 3-4 brazilska para po još jedan go all-in 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#62039 Re: Kladionica - vol. 2
E'o na svim je pao bar jedan go u drugom + Arsenal po 1.90. Mjera za laku noć 
-
90minut
#62040 Re: Kladionica - vol. 2
Arsenal u prvom za 2-0 uplata 60Velkoski wrote:E'o na svim je pao bar jedan go u drugom + Arsenal po 1.90. Mjera za laku noć
Everton za 0 2 uplata 60
Carlos manucci uplata 45 za 2 0
Chicago sljedeci go na 60
I fiorentina u 84 minuti uplacena na zadnjih 20.
Ništa ne preostaje nego i peti dan s 30 nagurat na 300
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#62041 Re: Kladionica - vol. 2
Taj Čikago ubjedljivo najmrža MLS ekipa
-
90minut
#62042 Re: Kladionica - vol. 2
S strane ubacaj i kraj lopte stoji Medunjanin i znaš dobro onaj osjecaj kad imamo u stomaku i znamo da ce nešto kvalitetno uraditi što ce voditi do gola.Velkoski wrote:Taj Čikago ubjedljivo najmrža MLS ekipa
Lijevicom na vrh 16 po podu dodo ovaj produzio do najblizeg sebi i taj je zakuco s 20 metara
Još šta je Fiorentina fulila oko 85 za 140 marki na 20 uplate je tek za pricu i da oplače covjek
Everton bila kvota baš dobra i znao si da ce biti kontri jer je prva bila 1 0 kuci i sad 1-1 dakle ovi na sve ili ništa Everton 3 puta 1 na 1 s golmanom od toga 2 puta pravo šuta u golmana 3 put idu dva na 1 i doda do ovog pored samo što je lopta bila naravno jaka i otisla u korner..
Najgore od svega što mi se spava vec sat vremena popio koju vise, al' ĐAVO mira neda kockaru i sutra kad me glava bude bolila kad udari sunce još povezano s ove 3 glave to ce tek biti party.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
-
90minut
#62044 Re: Kladionica - vol. 2
Tamo oko 30 minute odigrat sljedeci go u prvom najvjerovatnije.
Spavat do 5
E što se posra sam sebi u čejf kvalitetno.
-
90minut
#62045 Re: Kladionica - vol. 2
Joj sad mi u glavi uleti danas kad sam uplatio zadnjig 50 na Cluj i dobio 200..
U prvom ljudi dali go u 3 minuti cini mi se sudija produzio dvije..
I ja se sam sebi popisam usta krhanjem na neke prijateljske, mlsove i kupove čilea
U prvom ljudi dali go u 3 minuti cini mi se sudija produzio dvije..
I ja se sam sebi popisam usta krhanjem na neke prijateljske, mlsove i kupove čilea
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#62046 Re: Kladionica - vol. 2
meni je ipak najjače kad moje ekipe imaju penal. Mislim da je osam od zadnjih deset penala bio promašaj... Neku noć Dallas u gostima, u 97. dobiju nekakav bezveze penal preko VAR-a, treba mi go za ~800 i veliki Vito Mannone brani. Prekjučer ovaj bejzbol
https://www.rezultati.com/utakmica/8d8XXneT/#detalji
16 ININGA jebenih, čekam Metse, konačno homerun i u idućem odmah na prvu lopticu izgube kompletan meč. Bukvalno sam pet sati sjedio i gled'o ovo sranje, leg'o ujutro u sedam, muka mi bila
Zato je Premier nekad dobar, nema uvijek tih sedmih čileanskih liga
I kad smo kod kod kukanja, Brazil - Paragvaj mi je tekma koju ću pamtiti do kraja života. Jebenih 0-0

https://www.rezultati.com/utakmica/8d8XXneT/#detalji
16 ININGA jebenih, čekam Metse, konačno homerun i u idućem odmah na prvu lopticu izgube kompletan meč. Bukvalno sam pet sati sjedio i gled'o ovo sranje, leg'o ujutro u sedam, muka mi bila
Zato je Premier nekad dobar, nema uvijek tih sedmih čileanskih liga
I kad smo kod kod kukanja, Brazil - Paragvaj mi je tekma koju ću pamtiti do kraja života. Jebenih 0-0
-
selma 83
#62047 Re: Kladionica - vol. 2
poz, hajduk nisi prošao kolko se sjećam , Trnavu jesi, Niš??90minut wrote:Da koliko god da imam para ide all in ili ostavim bar cenera ponekad, al' tad kad ostavim cenera to je iskljucivo jer sam izgubio samopouzdanje zbog prijasnjih padova.Velkoski wrote:samo lajv i idući go/go bilo kad neke ekipe, sve ostalo je gubljenje živaca prije svega![]()
Treba imati sreće, logy![]()
Inace evo zadnja 3 dana svaki sam nagurao do skoro 400 i svaki put sam zaspao s 50 maksimalno.![]()
Evo i sad 230 imam vec otislo 170.
Polako, al' sigurno tonem.
-
selma 83
#62048 Re: Kladionica - vol. 2
jesi i niš, radnički 68 minuta,bravo 
- mO k3
#62049 Re: Kladionica - vol. 2
live arsenal -lyon ide na X