Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
avaks

#62026 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Benq wrote: Po stilu pisanja , rekao bih da je pod nickom Telemach-a bila Mersiha :thumbup:
Momak zna znanje :lol:
dječak sa šibicama wrote:i cisto jedno prakticno pitanje, ja recimo zelim odjaviti telemah i ne zelim im platiti penale, kako oni mene mogu natjerati da platim, sudskom tuzbom?
Ne moraš plaćati penale jer jednostrano mijenjaju ugovor odnosno na tvoju štetu.
Odjaviš i nema posljedica :izet:
Benq

#62027 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

avaks wrote:
Benq wrote: Po stilu pisanja , rekao bih da je pod nickom Telemach-a bila Mersiha :thumbup:
Momak zna znanje :lol:
Ovdje ne trebaju nickovi uopste da skontas ko je ko :mrgreen:
NediM17

#62028 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

@Telemach,

zelio bih da i mene pozovete u vezi novog ugovora, da vidimo sta se mozemo dogovoriti. LP
kakaljin

#62029 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Da li se iko zapitao kako mogu biti dvije cijene KKS od 13 KM i od 18 KM, ako odrzavanje je jedinstveno i isto se odrzava sva infrastruktura kako navode iz telemacha.
Rugafet

#62030 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Ma kakvo crno drzavanje KKS, tu se jednostavno radi o moze nam se i cao...Po ovome ispade da je odrzavanje KKS u decembru npr. bilo jeftinije nego danas, a to veze s vezom nema.
Benq

#62031 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kakaljin wrote:Da li se iko zapitao kako mogu biti dvije cijene KKS od 13 KM i od 18 KM, ako odrzavanje je jedinstveno i isto se odrzava sva infrastruktura kako navode iz telemacha.
Ovako u aktuelnom cjenovniku pise:

13KM - Mjesecno odrzavanje za osnovni BHTV paket
18KM - Mjesecno odrzavanje za osnovni paket

Za cijenu od 18KM:
** Osnovni TV paket podrazumijeva mogućnost gledanja domaćih, regionalnih, filmskih, sportskih, muzičkih,
informativnih, dječijih i dokumentarno-zabavnih kanala na jednom ili više TV prijemnika po istoj cijeni.
Za cijenu od 13KM:
*** Osnovni BH TV paket podrazumijeva mogućnost gledanja TV kanala sa područja Bosne i Hercegovine. Ponuda
Osnovnog BH TV paketa je sadržana u ponudi Osnovnog TV paketa
S tim da se na Osnovni BHTV paket ne moze prikljuciti dodatna usluga bez pretplate na Osnovni paket:
Dodatni D3 digitalni paket na Osnovni BH TV paket pretplatnik može izabrati pretplatnom na OSNOVNI TV PAKET
analogne kablovske televizije te odabirom željenog paketa po cijenama definisanim Cjenovnikom.
cenecimoveocino

#62032 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by cenecimoveocino »

Zato ce se neki malac u Kaliforniji pocastit novim Ferrariem :izet: :izet: :izet:
kakaljin

#62033 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Benq wrote:
kakaljin wrote:Da li se iko zapitao kako mogu biti dvije cijene KKS od 13 KM i od 18 KM, ako odrzavanje je jedinstveno i isto se odrzava sva infrastruktura kako navode iz telemacha.
Ovako u aktuelnom cjenovniku pise:

13KM - Mjesecno odrzavanje za osnovni BHTV paket
18KM - Mjesecno odrzavanje za osnovni paket

Za cijenu od 18KM:
** Osnovni TV paket podrazumijeva mogućnost gledanja domaćih, regionalnih, filmskih, sportskih, muzičkih,
informativnih, dječijih i dokumentarno-zabavnih kanala na jednom ili više TV prijemnika po istoj cijeni.
Za cijenu od 13KM:
*** Osnovni BH TV paket podrazumijeva mogućnost gledanja TV kanala sa područja Bosne i Hercegovine. Ponuda
Osnovnog BH TV paketa je sadržana u ponudi Osnovnog TV paketa
S tim da se na Osnovni BHTV paket ne moze prikljuciti dodatna usluga bez pretplate na Osnovni paket:
Dodatni D3 digitalni paket na Osnovni BH TV paket pretplatnik može izabrati pretplatnom na OSNOVNI TV PAKET
analogne kablovske televizije te odabirom željenog paketa po cijenama definisanim Cjenovnikom.
Sve to znam jer tako pise na njihovom cijenovniku, nego koja je razlika odrzavanja jedne i drugu usluge za razliku od 5 KM. Kada isti kabal i mreza ide za te usluge
Last edited by kakaljin on 16/02/2018 12:09, edited 1 time in total.
kakotakonikako

#62034 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakotakonikako »

hoggarr wrote:
Adrian1946 wrote:Kako su meni ove bošnje smješne on se ljuti sto su ljudi povecali cijene usluga koje niko u gradu nema. DA LI MOZDA TELECOM IMA INTERNET 150 MBPS? Da li mozda telecom ima SPORT KLUBOVE ? Da li mozda telecom ima skoro BESPLATNU FISKU TELEFONIJU?
Ljudi vrijeđate mi intelekt. Sto se ne ljutite kada poskupljulje gorivo, cigare, kafa..) tipicnom Bošnji je puno dat 3 km na uslugu KOJU NIKO NEMA. A nije mu puno dat 3 km svaki dan za KAFU I 5 KM ZA SHISHU DAJTE LJUDI. BUDIMO REALNI MAKAR MALO.
NIGDJE NECETE NACI OVAKVE USLUGE KAO U TELEMACHU.
Kada čovjek nema društvenog života i njegov cijeli svijet se odvija uz TV uređaj i kompjuter, onda takvim asocijalnim likovima novac i nije potreban za kafu i šišu. Ljudi ovdje raspravljaju o tome šta je razlog poskupljenja usluge, kada ništa nije poboljšano. Sve te pobrojane usluge se već naplaćuju posebno. Čemu još davati 3 KM?
:thumbup:

Ovo je kljucno !!!!!!
Telemach

#62035 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

avaks wrote:@Telemach, kontaktiran sam od strane vašeg kolege Nedima.
Svaka pohvala za ekspeditivnost i nadam se, na obostrano zadovoljstvo, da ćemo naći neki kompromis u vezi ugovora kao što je dogovoreno.
Uglavnom pohvale za kolegu i profesionalnost pa prenesite nadležnim da mu stave jedan + :izet:

p.s.
Ja na Elobu bio prije 12 godina, stanje ipak malo bolje sada :lol:
Veće su brzine ako ništa :-)

:thumbup:
Pohvale ćemo rado prenijeti.
Drago nam je da ste zadovoljni.
Telemach

#62036 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

NediM17 wrote:@Telemach,

zelio bih da i mene pozovete u vezi novog ugovora, da vidimo sta se mozemo dogovoriti. LP
Nikakav problem, zovemo odmah, samo nam u pp dostavite broj na kojem ste dostupni :)
Adrian1946

#62037 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

@Telemach

javite mi se privatnom porukom u inbox, imate jedan upit od mene :kiss:
Telemach

#62038 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Adrian1946 wrote:@Telemach

javite mi se privatnom porukom u inbox, imate jedan upit od mene :kiss:
Odgovorili smo već, provjerite poštu :)
Telemach

#62039 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Da li je c_g online?
drug_profi

#62040 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

@telemach
vjerovatno se izgubilo u moru postova pa niste vidjeli pitanje:

- Hoćete li korigovati naniže cijene viših tv paketa, primjerice i posebice HD paketa, obzirom da ste kanale iz njega preraspodjelili u niže pakete i na osnovu toga odredili i poskupljenje osnovne usluge za 1,90 KM?
- Ako ne znate odgovor i to je odgovor, samo izrecite jasno ovdje molim vas.
hoggarr

#62041 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hoggarr »

Telemach wrote:
kakaljin wrote:
To hocete da kazete zato sto ste ubacli arenu pickaboo top Tv digli cijenu za 3 KM, Svaka vam cast. Kojom metodom ste dosli do share gledanosti na analognim kanalima.

Kakvo odrzavnju pricate, kada konkretno kod mene u ulazu nikada niti jedna spojnica nje projenjena od kada je HS uveo kablovsku, da ne govorimo na ostalo. Kakve odrzavanje ima veze kada to sve placamo kroz dodatne pakete koje nam naplacujete dodatno, tzv KKS je cisto reket koji uzimate jer pricate da dizete cijenu KKS radi kanala i usluga koje svakako dodatno placamo koji nemaju niaive veze sa analognom.

PS: kada cete provesti optiku do svakog korisnka jer bi to znacilo unapredjenje usluge u odnosu na koaksijalni kabl koji se sada koristi, a ne ovo sto sada govorite da je unapredjenje.
Cijena Osnovnog KKS paketa nije tri KM kako navodite.
Cijena će biti uvećana u iznosu od 1,90 KM.
Podsjećamo da održavanje KKS ne znači samo zamjena kablova i splitera.
Koliko sam razumio između redova, biće da predstojeća nabavka već najavljenih EON receiver-a u ovoj godini ide nama na "grbaču", a kada nam iznajme tu opremu dodatno ćemo je plaćati cca 7,00 KM. Pametnom dosta!
Adrian1946

#62042 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

Telemach wrote:Da li je c_g online?
:evil: dolazi na forum :DDD
Telemach

#62043 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Adrian1946 wrote:
:shock: za muštuluka si Adriane :)
Adrian1946

#62044 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

Telemach wrote:
Adrian1946 wrote:
:shock: za muštuluka si Adriane :)
Nebi se bunio kada bi mi dali Arene u Hd 12 mjeseci đabe :D
Telemach

#62045 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

drugi profil wrote:@telemach
vjerovatno se izgubilo u moru postova pa niste vidjeli pitanje:

- Hoćete li korigovati naniže cijene viših tv paketa, primjerice i posebice HD paketa, obzirom da ste kanale iz njega preraspodjelili u niže pakete i na osnovu toga odredili i poskupljenje osnovne usluge za 1,90 KM?
- Ako ne znate odgovor i to je odgovor, samo izrecite jasno ovdje molim vas.
Zdravo Drugi profil,
Za sada nemamo preciznije informacije na Vaš upit, o svim izmjenama i novitetima, bićete blagovremeno informisani.
m-senchy

#62046 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by m-senchy »

Moj je prijedlog da za povećanje cijene usluge od 3KM omogućite bar EON na Smart TV-u za korisnike svih Duo i Trio paketa.
hoggarr

#62047 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hoggarr »

Samo da prijavim - Konkurencija je tu! Hvala vam što ćete mi olakšati u izboru provajdera!

Image
Telemach

#62048 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

m-senchy wrote:Moj je prijedlog da za povećanje cijene usluge od 3KM omogućite bar EON na Smart TV-u za korisnike svih Duo i Trio paketa.
Zahvaljujemo na sugestiji :thumbup:
kindlas

#62049 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kindlas »

hoggarr wrote:Samo da prijavim - Konkurencija je tu! Hvala vam što ćete mi olakšati u izboru provajdera!

Image
Meni kod bhtelecoma ne odgovaraju tri stvari:
- nemaju D3 modul jer ne zelim da koristim receiver
- internet im jos uvijek nije u rangu Telemachovog (da daju bar 30Mbps umjesto 10 u osnovnom paketu bilo bi ok)
- nemaju SportKlub

Sto se ostalih stvari tice ne bih se mislio da promijenim providera nakon ovih konstantnih (nije prvi put) poskupljenja kod Telemacha.
Telemach je ipak jos uvijek jeftinije od bhtelecoma ali kako su nastavili s poskupljenjima nece ni to dugo. Npr. sad kod Telemacha za 53KM (s poskupljenjem) imam 200 kanala + Arene + Cinestar i internet od 80/5.
Kod bhtelecoma imam sljedece opcije:
- 36KM - 140 kanala (bez ijednog HD) i 10/1 internet
- 46KM - oko 160 kanala (nesto malo HD) i 30/2 internet
- 66KM - oko 160 kanala (nesto malo HD) + HBO i 100/4 internet

Dobijem dosta vise kod Telemacha trenutno ali kao sto rekoh izgleda nece jos dugo tako biti :)
emirsarajevo

#62050 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by emirsarajevo »

Ovo je za popizditi. Poslije skoro godinu dana i konstantnih problema sa telefonom, internetom i kockanjem slike, poslije 15 majstora i stručnjaka koji u konačnici ništa nisu napravili, Telemach priznaje da se mora promijeniti vertikala u ulazu zgrade i to neko kablo RG6 ako sam dobro napisao. A uslugu su uredno naplaćivali. Sada još i povećavaju cijenu za neisporučenu uslugu.
Eeeeeee, ne može to više tako!
Locked