Tamo u ugovoru stoji, cini mi se, da ako hocu raskid ugovora, da moram ja njima isplatiti novac za onaj period dokle traje ugovor?! A oni meni mogu podici cijenu kako im se cejfne, pod izgovorom poboljšanja usluge.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#62001 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mene samo zanima, da li ima neko na forumu da je pravnik, i da nam malo poblize objasni ovo telemachovo djelo, po meni kriminalno, da se cijena mijenja, a ugovor potpisan na 24 mjeseca po toj i toj cijeni?! Ovo treba prijaviti svakako ombudsmenima za zastitu potrošaca.
Tamo u ugovoru stoji, cini mi se, da ako hocu raskid ugovora, da moram ja njima isplatiti novac za onaj period dokle traje ugovor?! A oni meni mogu podici cijenu kako im se cejfne, pod izgovorom poboljšanja usluge.
-
kindlas
#62002 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nakon prvog poskupljenja sam i ja tako rekao, maksimalno na godinu, jos kad su ova poskupljenja u pitanju onda se po ugovoru moze raskinuti isti bez ikakve naknade.konektovan wrote:Odsad, nikad više potpisivati na 24 mjeseca. Godina maksimalno, i onda vidjeti sta nudi "konkurencija" koja je mala, ali postoji. Još par mjeseci i onda bye bye telemach. Ionako spadam u grupu nezahtjevnih korisnika, mislim da svaki operater moze dati neku normalnu ponudu, cjenovnu.
Sad je idealna prilika za bhtelecom da pridobiju nezadovoljne korisnike Telemacha zbog konstantnih povecanja cijena (vec drugo u godini dana ako se dobro sjecam) samo ako budu znali iskoristiti priliku sa povecanjem brzine interneta (to im je najveca mana - kanali su tu negdje osim SK). Mada bhtelecom ima dosta problema sa starom infrastrukturom u manje dostupnim mjestima pa sve i da hoce povecati brzinu ne moze im mreza podnijeti tu propusnost tako da vjerovatno od poboljsanja nece biti nista, bumo vidjeli
U ugovoru pise da se u slucaju poskupljenja moze besplatno preci na manji paket ili raskinuti ugovor. Konkretno sad to vazi do 1. Aprila, a evo i korisnik Telemach je to potvrdio u jednom od ranijih postova:konektovan wrote:Mene samo zanima, da li ima neko na forumu da je pravnik, i da nam malo poblize objasni ovo telemachovo djelo, po meni kriminalno, da se cijena mijenja, a ugovor potpisan na 24 mjeseca po toj i toj cijeni?! Ovo treba prijaviti svakako ombudsmenima za zastitu potrošaca.
Telemach wrote:U skladu sa Obavještenjem, o prilagođavanju cijena, imate mogućnost napraviti izmjenu paketa koji koristite ili raskinuti Ugovor najkasnije do 01.04.2018. godine. Dostavite nam korisničke podatke i pozvat ćemo Vas za sve dodatne informacije.tutku wrote:Pitanje za telemach, do kad mi imamo pravo odluciti da li cemo raskinuti posotjeci ugovor, odnosno kako se racuna ovih 30 dana, jer su neki ranije, a neki kasnije obavjesteni o poskupljenju. Da li mogucnost bezposljedicnog raskida postoji do 01.04?
Last edited by kindlas on 16/02/2018 10:10, edited 2 times in total.
- roki
#62003 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne branim Telemach, al pun je forum ekonomskim eksperata i analitičara i "šta ako" stručnjaka. Šta ako 5% odjavi uslugu, ako 10% pređe na niže pakete, Telemach propada, ide domino efekat i sl. Niko iz telemacha nije došao i rekao, danas sam ustao na lijevu nogu povećajte pretplatu. Valjda se rade neke analize i sl. kalkuliše je li se to isplati ili ne,ulazi se sa predpostavkom otkazivanja usluge i smanjenja paketa određenog broja pretplatnika, neznam fakat tu materiju ali sigurno je tako. Jebote, ljudi studiraju tu oblast po 4-5 godina a forumski znalci iz rukava sipaju znanje, a većina je još na roditeljskog grbači.
Bilo kako bilo, bilo bi fer da sad za ovih 1,90 uvedu novih kanala i sl. jer je 1,90 dodatna pretplata jednog manjeg paketa extra kanala.
Mada razmišljam, kao i većina normalnog zaposlenog svijeta, ne bubuljičara, kad da ja gledam 100-200 kanala. Malo uveče pogledam 3-4 i zaspem.
Bilo kako bilo, bilo bi fer da sad za ovih 1,90 uvedu novih kanala i sl. jer je 1,90 dodatna pretplata jednog manjeg paketa extra kanala.
Mada razmišljam, kao i većina normalnog zaposlenog svijeta, ne bubuljičara, kad da ja gledam 100-200 kanala. Malo uveče pogledam 3-4 i zaspem.
- Telemach
#62004 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
k4mi wrote:@Telemach
Na koji nacin ste planirali obavijestiti korisnike koji primaju racun putem emaila o povecanju cijena?
Jutro k4mi,
Obavještenje ćete dobiti na e-mail adresu.
-
kakavdanakneiskustvu
#62005 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
za ne povjerovati je kako epg na pinkovim kanalima ne fercera
-
kakavdanakneiskustvu
#62006 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
kakvo povecanje,o čemu vi?
- Ljakan
#62007 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ocigledno da oni koji su zaduzeni za mozak firme su iz njima ko zna kojeg razloga podbacili definitivno.Ovako se i telekom bahatio pa je poceo rasti logosoft-telemah-hs.Budu li isti,sa istom politikom a vidim da hoce,desice im se ista stvar,izgubit ce korisnike.Samo je problem sto to ovi telekomovci nece nikad priznat i pricat ce o nekim cifra korisnicima,ok ali ta cifra da je politika bila ok bi bila duplo veca i duplo vise bi imali para.
- Telemach
#62008 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
dembele wrote:
Druže @telemach pripazi malo na ovo ispisivanja naziva kanala. Maloprije utvrdismo da imamo i maloljetnih forumaša na temi koji su strastveni fanovi vaših usluga
edit:@MTV, pretekoh te![]()
dembele editovan post, mogao si mi šapnuti
-
kakavdanakneiskustvu
#62009 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Liska wrote:Ovo je tema koju smo žvakali milijun puta, ali mi nešto postaje iritantno. Sinoć krenem od prvog programa i u prvih 20-tak regionalnih kanala naiđem na nekoliko koji su zacrnjeni. I tako iz dana u dan. Imam svoje mišljenje o zacrnjivanju i ne slažem se sa time. Iz jednostavnog razloga što ovakve stvari nisam vidio u inozemstvu kod njihovih operatera. Ali sve i da je Telemach u pravu, s obzirom da se broj tih zacrnjenih kanala svakim danom uvećava, kao i vrijeme kad je ekran zacrnjen, bilo bi fer umanjiti iznos koji plaćamo za to vrijeme za koje nismo u mogućnosti pratiti određene kanala. Kad potpisuješ ugovor smatra se da ćeš imati sve kanala dostupne čitavo vrijeme. Nigdje u ugovorima ne stoji klauzula da bi se moglo dogoditi da nećeš moći pratiti određene kanale i to po nekoliko sati dnevno. Niti ste ikada tako reklamirali svoju kuću i svoje usluge. Ne sjećam se da sam vidio reklamu gledajte sve telemach kanale, sem u vrijeme kad su zacrnjeni a to može biti bilo kada i trajati neodređeni period vremena. Dakle,ili ubacite izmjenu ugovora koja će navesti da se može dogoditi da po čitave sate i dane ne možete gledati neki kanal, ili bar smanjite pretplatu za to vrijeme koje ne možemo gledati određene kanale.
O poskupljenju nemam dobro mišljenje. Stvarno bih volio znati po kojoj to kalkulaciji održavanje KKS mreže košta toliko. I što se to promijenilo u zadnjih godinu dana da bi poskupilo. Jer ne gledam poskupljenje samo po svoje 3 marke,svima će poskupiti, vi dobijate mnogo veće novce svaki mjesec, a npr. kod mene u ulazu Telemach od dana postavljanja nije više ni marke uložio u opremu i održavanje.
iznos racuna ti moze biti smanjen jedino da sam zatrazis od njhove odredjene sliuzbe,nema teorije da oni sami to urade,pitao sam ih davno to
- avaks
#62010 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach, kada ja mogu očekivati unapređenje usluge?
Očigledno da ovaj EPC3925 ne može ispoštovati brzine koje plaćam

Ovo je bez ikakvih opterećenja u jutarnjim satima... Poslije podne oko 40 baca
Očigledno da ovaj EPC3925 ne može ispoštovati brzine koje plaćam

- Reglan
#62011 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja se nadam da cete to sto prije rijesiti jer glupo mi je da se teretim za nesto sto sam platio 19.og januara(skoro prije mjesec dana). Poslao sam vam i priznanicu racuna, sad ako je nastala greska na relaciji Bh Posta-Telemach jer je u posti placen racun to nije moja stvar!Telemach wrote:
Naravno,odmah smo proslijedili kolegama kako bi provjerili dostavljenu uplatu. Izvinjavamo se ukoliko je došlo do propusta.
- aditon
#62012 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
pa @telemach kaže da je povećanje posljedica "unapeđenja usluge" koja se ogleda u svim ovim novim kanalima poput pink itd. Ja ih molim da više ne unapređuju uslugu preko naših leđa. Svako novo povećenja po osnovu "unapređenja" ja ću smanjivati paket, jer meni tv nije bitan već net ali to je do sada mnogo puta ispričana priča i ne bi da se ponavljam.roki wrote:Ne branim Telemach, al pun je forum ekonomskim eksperata i analitičara i "šta ako" stručnjaka. Šta ako 5% odjavi uslugu, ako 10% pređe na niže pakete, Telemach propada, ide domino efekat i sl. Niko iz telemacha nije došao i rekao, danas sam ustao na lijevu nogu povećajte pretplatu. Valjda se rade neke analize i sl. kalkuliše je li se to isplati ili ne,ulazi se sa predpostavkom otkazivanja usluge i smanjenja paketa određenog broja pretplatnika, neznam fakat tu materiju ali sigurno je tako. Jebote, ljudi studiraju tu oblast po 4-5 godina a forumski znalci iz rukava sipaju znanje, a većina je još na roditeljskog grbači.
- Telemach
#62013 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jutro,avaks wrote:@Telemach, kada ja mogu očekivati unapređenje usluge?
Očigledno da ovaj EPC3925 ne može ispoštovati brzine koje plaćam![]()
Potrebno je da nam dostavite print screen rezultata mjerenja brzine (speedtest.net), koji je urađen na odgovarajući način, ukoliko nemate brzinu određenu odabranim paketom. Neophodno je da se računar priključi direktno na modem, kako bi sam rezultat mjerenja brzine bio validan, te da se mjerenje uradi prema serveru grupacije Telemach. (Što vi već znate no predlažemo da nam se javite u pp ili jednostavije, pozvaćemo mi Vas)
Last edited by Telemach on 16/02/2018 10:44, edited 1 time in total.
-
r_faruk
#62014 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
HS je bila dobra alternativa ovome cirkusu od telemach-a.
ima li iko iz dijaspore da nam napise kratak tekst kako funkcionise kablovska i internet kod njih i koliko placate na mjesecnom nivou.
ovi paketi telemacha mi se nimalo ne svidjaju, iznajmljivanje modula mi se takodjer ne svidja (mozda bih pristao ako kupite ove moje module po cijeni od 60KM koliko sam ih ja platio) plus dodavanje nekakvih kanala i poskupljivanje bez da Vam je iko trazio te kanale
...
ima li iko iz dijaspore da nam napise kratak tekst kako funkcionise kablovska i internet kod njih i koliko placate na mjesecnom nivou.
ovi paketi telemacha mi se nimalo ne svidjaju, iznajmljivanje modula mi se takodjer ne svidja (mozda bih pristao ako kupite ove moje module po cijeni od 60KM koliko sam ih ja platio) plus dodavanje nekakvih kanala i poskupljivanje bez da Vam je iko trazio te kanale
- TheWatcher
#62015 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
koliki je sada upload u DUO Net Grande Family 
- dječak sa šibicama
#62016 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
vidjeces kad dobijes racun, od aprila pretplata tj racun povecan za novih 1,9 kmkakavdanakneiskustvu wrote:kakvo povecanje,o čemu vi?
malo bezobrazno sa njihove strane, precesto poskupljuju usluge
- crnivrag
#62017 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
5 MbpsTheWatcher wrote:koliki je sada upload u DUO Net Grande Family
- Benq
- dječak sa šibicama
#62019 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
bahacenje, tacnoLjakan wrote:Ocigledno da oni koji su zaduzeni za mozak firme su iz njima ko zna kojeg razloga podbacili definitivno.Ovako se i telekom bahatio pa je poceo rasti logosoft-telemah-hs.Budu li isti,sa istom politikom a vidim da hoce,desice im se ista stvar,izgubit ce korisnike.Samo je problem sto to ovi telekomovci nece nikad priznat i pricat ce o nekim cifra korisnicima,ok ali ta cifra da je politika bila ok bi bila duplo veca i duplo vise bi imali para.
da bh telekom ima iole kvalitetniju uslugu, ja bi sad razmislio o prelasku, iako ih pljujem kao stranacku kompanije... ovi pretjerase brate, non stop poskupljenja, kao uveli pink kanale a onda ce ih spapunjati u poseban paket pa naplacivati... isto harac jbt
- hemed
#62020 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
pa nije realno stavili da se placa SD kanali 4 KM a slika katastrofa, dajte ljudima bar te SD programe a ne da ucjenjujete sa tim promotivnim sranjem,Adrian1946 wrote:Podržavam kolega. sve što si rekao, jel na Areni HD je predivna slika.hemed wrote:Hajd sad opravdajte ove 3 markice sto ce da poskupit telemach usluge
Dajte nam u TG i TGF arene SD nek su sastavni dio tih paketa, a TGE i TGP daje ljudima arene HD da ne moraju ljudi placati dodatno jos te sugave arene HD a vec imaju najveci paket.... Tako uradite i sa duo paketima, i jedino cete tako opravdati ovo poskupljenje, pozz
ps. Promotivno sranje me ne interesuje i to je cisto namamljivanje
i ne ide mi nikako u glavu covjek uzeo najveci paket i daj jos 7 KM za HD arene ma bezobrazluk na nivou nemam rijeci, i plus sad jos poskupljenje hopa, jos samo
- dječak sa šibicama
#62021 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
i kakvo odrzavanje, sto neko rece, kod mene u zgradi one instalacije koje je instalirao jos Elob, i dalje stoje... nikada Tmach nije nista unaprijedio, sve isto stoji od kablova razvodnih kutija, vec 13 ili 14 godina
- avaks
#62022 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach, kontaktiran sam od strane vašeg kolege Nedima.
Svaka pohvala za ekspeditivnost i nadam se, na obostrano zadovoljstvo, da ćemo naći neki kompromis u vezi ugovora kao što je dogovoreno.
Uglavnom pohvale za kolegu i profesionalnost pa prenesite nadležnim da mu stave jedan +
p.s.
Ja na Elobu bio prije 12 godina, stanje ipak malo bolje sada
Veće su brzine ako ništa
Svaka pohvala za ekspeditivnost i nadam se, na obostrano zadovoljstvo, da ćemo naći neki kompromis u vezi ugovora kao što je dogovoreno.
Uglavnom pohvale za kolegu i profesionalnost pa prenesite nadležnim da mu stave jedan +
p.s.
Ja na Elobu bio prije 12 godina, stanje ipak malo bolje sada
Veće su brzine ako ništa
- Benq
#62023 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Po stilu pisanja , rekao bih da je pod nickom Telemach-a bila Mersihaavaks wrote:@Telemach, kontaktiran sam od strane vašeg kolege Nedima.
p.s.
Ja na Elobu bio prije 12 godina, stanje ipak malo bolje sada![]()
Veće su brzine ako ništa
- dječak sa šibicama
#62024 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
i cisto jedno prakticno pitanje, ja recimo zelim odjaviti telemah i ne zelim im platiti penale, kako oni mene mogu natjerati da platim, sudskom tuzbom?
- Benq
#62025 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
dječak sa šibicama wrote:i cisto jedno prakticno pitanje, ja recimo zelim odjaviti telemah i ne zelim im platiti penale, kako oni mene mogu natjerati da platim, sudskom tuzbom?
Code: Select all
2.16 U slučaju izmjene uslova, opisa i cijena usluga, koji su u potpunosti nepovoljniji za Pretplatnika, postojeći
Pretplatnik na kojeg se izmjene odnose ima pravo na drugi paket usluga ili drugu uslugu, ukoliko je to primjenjivo,
ili može raskinuti Ugovor, odnosno ima pravo na povrat neiskorištenog, a uplaćenog novčanog iznosa od strane
Pretplatnika, u roku od 30 dana od dana objave tih izmjena, osim u slučaju ako su te izmjene posljedica
regulatornih obaveza, izmjena poreza na dodatu vrijednost ili posljedica izmjena veleprodajnih cijena i drugih
obaveza utvrdenih od strane nadležnih institucija, na koje Telemach nema utjecaj.