Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
dgL_

#6201 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dgL_ »

bitanga_sa_otesa wrote:zato na ruke dobiju 3 stoje,al selfiji po fejsicu s novim autom...neprocjenjivo :D
A tek koliko je to nos diglo... Znam ih sve dosta sta su bili prije, normalni momci cak i prijatelja dosta imam medju njima... Sad ne mozes razgovarati... Vlast su zajebani skroz... Lomaca sammo
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#6202 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

lako se oni spuste na zemlju,ne brini :)
tempuser

#6203 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

dgL_ wrote: Ma hajde cetvorku inekako... Brate ima ih koji su uzeli po 12-15 pa i 20 hiljada auto... Kurce se ko su ko oni, a brate uniforma visi na njemu... Ja im nebi dao dvije ovce nacrtane da cuvaju. 80% obicnih gradjana bez obuke bi bolje obavljalo svaku vrstu policijskog posla... To je brate sramotno kad neko dodje i vidi nasu policiju... To su sve djeca... Nemaju po 70 kila i oni policajci... Pa petoricu nakvih bi povaljo svega mi... Fuj fuj i samo fuj! Grohotom se smijat, a kad je kurcit se tu su prvi... Na cast drzave jbg

Policija je danas obicni qurac, zavrsis srednju skolu i preko debele stele 3 mjeseca nekog qurcevog kursa na policijskoj akademiji i eto te drot! :-)
Nekad je to drugacije bilo, sistematski, fizicka sprema, nema drobine, naocala i pokvarenih zuba, nakon toga 4 godine COKUP-a, paviljona, vojnicke disipline, nastave, obuke, fizickih vjezbi pa u prasinu! Mozda drot nekada nije bio upis pameti ali je radio svoj posao po PS-u.
Danas poslijepodne gledam neku glupacicu od svojih 20-ak god u plavom P-106, na potezu od AC Quattra do Z. Stanice zadaje gasove, lijeva traka, desna traka, sredina, ne bi li kako preskocila sve ispred sebe, i naravno sve bez zmigavca. Tacno dodje covjeku da je zausavi i da joj spuca samarcinu da se upisa u gace.
zdruzdjo

#6204 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

tempuser wrote: Danas poslijepodne gledam neku glupacicu od svojih 20-ak god u plavom P-106, na potezu od AC Quattra do Z. Stanice zadaje gasove, lijeva traka, desna traka, sredina, ne bi li kako preskocila sve ispred sebe, i naravno sve bez zmigavca. Tacno dodje covjeku da je zausavi i da joj spuca samarcinu da se upisa u gace.

Iskreno najvise na cesti se bojim prepadnutih vozaca i djevojaka za volanom koje misle da su im trebala izrasti muda.

Prvi su jasni. bojis se nepredvidjene reakcije jer ni oni sami ne znaju kako bi reagovali da pcela udari u sofersajbu a kamoli sta vise. Skacu po kocinici, voze srednjom trakom 30 i onda u zadnjoj sekundi prestrojavanje tamo gdje treba i to bez obaziranja na druge oko sebe, na otvorenom putu ubrzava do 80-90 a onda se prepadne pa skoci po kocinici a onda odmah za tim ubrzava jer ih strah da ces ih preteci, najmanji naznak krivine krk po kocinici, preticanje nekoga se vrsi u stilu "moram sad" pa izleti ko kamikaza pola metra iza kamiona pa ti se samo pojavi dok ides u susret.....najveci postotak istih se sretne na putu do mora. kanjon je najgori za voziti iza takvih.

Drugi tj druge su opasne kao sam djavo. to je ruski rulet. njena zenstvenost joj kaze da ces ti biti vitez pa je pustiti da ti se utrpa na parking mjesto, oduzme prednost, da se rasiri na jednu i po traku jer su rupe na desnoj strani a ti moras se popeti na trotoar ili sici sa asfalta, stati da je pustis ako je kojim slucajem preletila na crveno pa ti sjece traku .....itd. najcesce nisu uopste upoznate sa mogucnoscu auta. nemaju pojma da im pola sijalica ne radi nazad. cigrareta(one koje puse) je must have dok se vozi. pjesaci koje treba pustiti jednostavno ne postoje. medjutim jos veci problem nastaje ako ih slucajno odlucis da tretiras kao i svakog drugog vozaca. e onda ona mala muda koja nisu ni pocela rasti naglo pocnu upravljati mozgom. ne da ti da je preteknes, gramza rukama ako je slucajno morala zakociti dok ti pustas pjesake, mase rukama i kao svadja se za svaki detalj bila u pravu ili ne, psuje kroz otvoren prozor, utrpava se bez zmigavca, nesvjesna gabarita auta ceka da ti nestanes sa planete da bi prosla nekom ulicom (obavezno uz mahanje rukama). najveci problem u ovoj grupi su one sa chunerskim wannabe autima od 140-160 hp. e to je tek igranje sa kobrom. ono bi se trkalo sa svima. imala 6 ili 60 ili 160 hp ona moze sve stici. od sviju je brza, jaca, veca, zajebanija. od takvih treba fakat bjezati. opalice te trkajuci se sa nekim debilom samo da zadovolji ona muda (neizrasla) a da nece nikad shvatiti da je ona ta koja je kriva. najcesce te voze auta koja su poluispravna, kocinice su zadnji put provjerene kod proslog vlasnika...... obicno uz njih se voze jos dvije totalno slicne uz JK na audio uredjaju sa 12000 boja.

Ova kompletna druga skupina (djevojke sa mudima) je za samaranja cim udje u auto pa da se upisa u gace.

E da me ne bi feministkinje napale da se odbranim.
Ovo mislim na iskljucivo ovakve djevojke. nista vise. ne generalizujem.
quarterback

#6205 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

u drugim gradovima obicno su zene te koje pazljivo voze, jedino u sarajevu kad si sa djetetom staje ti musko da te propusti a zena te uopste ni ne registruje na pjesackom...
vješalica

#6206 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vješalica »

kloniran wrote:
dgL_ wrote:Stojim u traci za pravo na otoci prema merkuru... Glupaca u golfu 5 novopecena policajka u privatnom autu stoji do mene u traci za lijevo... Otvara semafor ona krece pravo direktno na mene... Svirnem, ona uzvrati kao duzan sam je pustit, psuje, negoduje... Bilo mi je doslo da izadjem i takav samar joj spucam da se prostre ko carsaf.... Majku ti ebem krvavu... Ovi novopeceni policajci svi digli kredite i pokupovali auta i misle da su Boga za jaja ufatili... A sve djecurlija,kakvo je to kurcenje, sta su oni umislili ja ne znam zaista... 90% ih jr lakrdija ovih novih..pa ko to zaposljava krv im ebem onu smrdljivu! I ono malo dostojanstva policijskih sluzbenika srozavaju... Sve djeca, mrsavi, zgoljavi, karinasi grob te ebo... Kako sam se iznerviro malo je reci...
e da znas kakva je sve marva upala u policiju :lol:
ja sam po tom pitanju postao pravo bezobrazan, kad tako iz izlaznih traka pokusavaju da prestignu i uvale se uvijek idem na udes, ne sklanjam se vise nikome

edit: a i za ovo kupovanje auta od novopecenih policajcica si u pravu
ja svakog kojeg znam uzeo je auto od cetvorke golfa pa navise nedugo nakon polaganja zakletve :lol:
mozda ima kakav regres za pocetak poslovanja :mrgreen:
Odes na Facebook grupe Policijska akademija VracE imaju dvije i gledas slike ali popij neki jaki prasak da ti ne pozli.
Da stvar bude gora poslije zakletve idu godinu na probni rad za 70% plate.
Primili najgori talog po stranacko-familijarnoj liniji
Imas profile iz citave drzave sunovrate koji su se pozaposljavali
sabanss

#6207 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sabanss »

@zdruzdjo

Predugo je da te citiram ali brate u psihologe ili knjizevnike :D Napravio si za obje grupe profil licnosti samo takav.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6208 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Truba »

quarterback wrote:u drugim gradovima obicno su zene te koje pazljivo voze, jedino u sarajevu kad si sa djetetom staje ti musko da te propusti a zena te uopste ni ne registruje na pjesackom...
to sam ja davno zamijetio
mrsko u prvu prebaciti što li
dobar osjecaj

#6209 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dobar osjecaj »

Black swan wrote:to sam ja davno zamijetio
mrsko u prvu prebaciti što li
Ja sam zakljucila da se uglavnom radi o nesposobnim vozacima. Ne znaju voziti pa ne znaju ni stati normalno bez straha kako ce ponovo nastaviti voznju. Vecina na koju sam nabasavala u toj situaciji hinjski okrenu glavu kao da cu ja nestati. A sinoc je jedna bez hinjskog okretanja glave u bijelom mercedesu jurila na mene na pjesackom. Na licu joj je bio izraz uzasa koji mi je govorio "skloni se zaboga, ne znam stati". Ne bi bio problem da je jurila samo na mene nego i na zenu koja je gurala kolica s bebom.
quarterback

#6210 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

jbg crni, sam si rekao da te blokiram
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6211 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Truba »

zaboravio sam :D ne opterećujem se viškom informacija
ilitiga slab mi i ram i hard disk
rolenc

#6212 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by rolenc »

Nervira me kad cekam ukljucenje i cekam ga da prodje, a on bez zmigavca skrece u moju ulicu; kad stane na semaforu i istrese pepelnicu ili izbaci otpatke: kad ispred mene ide, konstantno sara lijevo-desno, ubrzava-usporava, a unutra samo mogu da vidim gornje polovice glava jedna uz drugu ravno ispod retrovizora; nervira me kad izlazi iz kruznog ili na raskrsnici skrece i na zeleno vrsi pritisak na pjesake da potrce jer ne zeli da vrati u prvu ili stane; kad vozi auto prekriveno snijegom, a ocisceno samo par cenata ispred glave, kad se ukljucuje ispred mene kada nema guzve i onda uspori i vozi drugom; kada pretice samo predzadnje auto da ne bi bio zadnji, a vidi da mili kilometarska kolona ispred; kada parkira nepropisno i zauzme dva mjesta; kada svjesno vozi kroz zabranu prema tebi i ocekuje da se ti sklonis, kada se uvaljuje iz srednje za skretanje lijevo....
quarterback

#6213 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

jedna pacenicka:
kad vozi jace auto, pegla po krivinama, a po ravnom nabere da ga ne mogu preteci

:lol:
muha_sa

#6214 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by muha_sa »

quarterback wrote:jedna pacenicka:
kad vozi jace auto, pegla po krivinama, a po ravnom nabere da ga ne mogu preteci

i pred svakom krivinom legne na kocnicu :?
quarterback

#6215 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

muha_sa wrote:
quarterback wrote:jedna pacenicka:

i pred svakom krivinom legne na kocnicu :?
e to je to
muha_sa

#6216 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by muha_sa »

:lol: :lol:
gnjev

#6217 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by gnjev »

dgL_ wrote:
kloniran wrote:
dgL_ wrote:Stojim u traci za pravo na otoci prema merkuru... Glupaca u golfu 5 novopecena policajka u privatnom autu stoji do mene u traci za lijevo... Otvara semafor ona krece pravo direktno na mene... Svirnem, ona uzvrati kao duzan sam je pustit, psuje, negoduje... Bilo mi je doslo da izadjem i takav samar joj spucam da se prostre ko carsaf.... Majku ti ebem krvavu... Ovi novopeceni policajci svi digli kredite i pokupovali auta i misle da su Boga za jaja ufatili... A sve djecurlija,kakvo je to kurcenje, sta su oni umislili ja ne znam zaista... 90% ih jr lakrdija ovih novih..pa ko to zaposljava krv im ebem onu smrdljivu! I ono malo dostojanstva policijskih sluzbenika srozavaju... Sve djeca, mrsavi, zgoljavi, karinasi grob te ebo... Kako sam se iznerviro malo je reci...
e da znas kakva je sve marva upala u policiju :lol:
ja sam po tom pitanju postao pravo bezobrazan, kad tako iz izlaznih traka pokusavaju da prestignu i uvale se uvijek idem na udes, ne sklanjam se vise nikome

edit: a i za ovo kupovanje auta od novopecenih policajcica si u pravu
ja svakog kojeg znam uzeo je auto od cetvorke golfa pa navise nedugo nakon polaganja zakletve :lol:
mozda ima kakav regres za pocetak poslovanja :mrgreen:
Ma hajde cetvorku inekako... Brate ima ih koji su uzeli po 12-15 pa i 20 hiljada auto... Kurce se ko su ko oni, a brate uniforma visi na njemu... Ja im nebi dao dvije ovce nacrtane da cuvaju. 80% obicnih gradjana bez obuke bi bolje obavljalo svaku vrstu policijskog posla... To je brate sramotno kad neko dodje i vidi nasu policiju... To su sve djeca... Nemaju po 70 kila i oni policajci... Pa petoricu nakvih bi povaljo svega mi... Fuj fuj i samo fuj! Grohotom se smijat, a kad je kurcit se tu su prvi... Na cast drzave jbg
Image
dgL_

#6218 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dgL_ »

gnjev wrote: Image
I on ti kaznu pise...
amar1994

#6219 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

:-) :-) :lol: :lol:
hizo ramidovic

#6220 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hizo ramidovic »

rolenc wrote: Nervira me kad cekam ukljucenje i cekam ga da prodje, a on bez zmigavca skrece u moju ulicu;
ovoje tvoja greska stoga cekas jerboti trebas procjenit kolko brzo ide iodma mores znat hocel skrenut amoresmuse iuvalit
rolenc wrote:kad stane na semaforu i istrese pepelnicu ili izbaci otpatke:
padzeceje istrest jarane ne ce valjda ostavit auto nasemaforu iotic dokante ilkonteinera
rolenc wrote:kad ispred mene ide, konstantno sara lijevo-desno, ubrzava-usporava, a unutra samo mogu da vidim gornje polovice glava jedna uz drugu ravno ispod retrovizora;
pakad vozis auto tibi trebo gledat isprecebe aneda buljis stato rade uautu ispred tonie tvoj problem nekse dijeca fataju
rolenc wrote:nervira me kad izlazi iz kruznog ili na raskrsnici skrece i na zeleno vrsi pritisak na pjesake da potrce jer ne zeli da vrati u prvu ili stane;
pijesaci idu sporo preko pijesackog izato hin treba svirat stobito ja vraco uprvu ilstojo kadoni mogu pohitit
rolenc wrote:kad vozi auto prekriveno snijegom, a ocisceno samo par cenata ispred glave,
nidze nepise kolkose snjega treba ocistit isvak ocisti damore vidijet isprecebe akome smeta nek dodze inekmi ocisti
rolenc wrote: kad se ukljucuje ispred mene kada nema guzve i onda uspori i vozi drugom;
akosi polozijo vozacki ondak znades daje tvoje davozis pazljivo inemeresti odredzivat kojomce brzinom neko vozit
rolenc wrote: kada pretice samo predzadnje auto da ne bi bio zadnji, a vidi da mili kilometarska kolona ispred;
niko nevoli bit zadnji jerga more neko stic paga udarit josakoje kako dobro auto normalnoje dace pretec jadu isprecebe
rolenc wrote: kada parkira nepropisno i zauzme dva mjesta;
nidze unikakom zakonu nepise kolko mijesta more neko zauzet naparkingu stoto nebi zauzeo dva mijesta ako ni je guzva pada izidzes kocovijek izauta anedase patis
rolenc wrote:kada svjesno vozi kroz zabranu prema tebi i ocekuje da se ti sklonis,
neznam jarane stati ovdije ni je jasno akomuje blize dokuce ildoradnje krozotu zabranu ondakje normalno dace tudikan iproc atvojeje dase sklonis jerje njemu blize
quarterback

#6221 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

:mrgreen:
kloniran

#6222 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

dgL_ wrote:
I on ti kaznu pise...
otplatit ce on njega za godinu, samo ako mu stariji kolega kvalitetno prenese sve cake :roll:
zdruzdjo

#6223 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Od kako je u buca potoku napravljen kruzni tok, bilo je sve ok. U vrijeme spice ujutro i poslijepodne guzva je bila dosta manja. Nekako su se raja civilizovala i fakat su bili ok. Postovala su se (prilicno) pravila kruznog toka. Kako sam duze vremena izbjegavao spice, jutros sam bio prisiljen da uletim u istu.
Hmmmmm. Odprilike situacija kao sto je i bila prije. Ulijece kako ko hoce, trpanje, voznja desnom trakom kruznog bez obzira gdje se ulazi i izlazi, bez zmigavaca, bez gledanja na prvenstvo, ulazak u kruzni sa tri trake blokirajuci izlaz iz istog.
E reko: fino dugo nam je i trajalo.
sema911s

#6224 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sema911s »

dgL_ wrote:
I on ti kaznu pise...

Sto ga isara.. Daj facuu,,, ko je kvantonalni pomilicajac sa strasnim 520d
Michun

#6225 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Michun »

U zadnje vrijeme jako puno road rage voznje po gradu...preteknu te, bibicu, uvaljuju se, idu iz trake za pravo na skretanja lijevo i desno, divljaju, rukama mashu. Kao da ne shvataju da grad ima kapacitet za 30% automobila u poredjenju sa stvarnim stanjem.
Post Reply