Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
rage_guy

#6201 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by rage_guy »

ćiribiribela wrote:
rage_guy wrote:Pa taj sukob se ceka jos od posljednje epizode prve sezone Samo ona Daenerys nikako da dodje u Westeros

Pa mozda ona ne mora ni doci da bi se to desilo, moze li ona mali Stark sta uraditi po tom pitanju (Bran cini mi se)? :D
Ne znam, mozda kad bi se zamjevi priblizili malo. Ali cisto sumnjam da njegov wi-fi moze dobacit do Meereena :D
AleksoMKD

#6202 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

rage_guy wrote:
sizifinho wrote: ja mislim da valiyrijansko željezo nije isto što i dragonglass. Valirijsko željezo je normalno željezo koje je kovano na poseban način. Znaš da pričaju kako je presavijeno hiljadama puta, tako nekako, zbog čeg je lakše od normalnog.
A mislim da je dragonglass poseban materijal...
No sjećam se priče u Dunk and Egg, kad pričaju o pravljenju mačeva, da je vjerovatno zmajev dah taj koji topi željezo valirije... možda je i dragonglass od zmajevog daha, zato i ubija WW
Dragonglass je obsidian, tj onaj materijal od kojeg su napravljeni oni crni nozevi i vrhovi strijela sto je Jon donio u Hardhome.

U knjigama ima scena kad Sam u bibilioteci u Castle Black-u nadje knjigu u kojoj pise da su White Walkersi slabi na dragonsteel (pored dragonglassa za koji vec znaju da ubija WW) i onda on i Jon teoretisu da se pod dragonsteel misli na Valirijski celik, što je i potvrđeno u ovoj epizodi. Eto napokon da serija prestigne knjige i u ovom dijelu price :D

Inace, odlicna epizoda!
E to je to.

Samo da ubede sve koji imaju valiriski mac u kuci (200-300 komada u celom Westerosu) da posalju to na zid i resen problem :D .

Nego mene interesuje, dali zmajovi ako umru mogu postati wightovi?
Znamo da su Targarijeni izgubili jednog zmaja u Dornu (balista ga psicio kroz oko u mozak na srecu), pa ako Deneris dodje da brani Westeros i jedan ili vise zmajeva poginu a u blizini walker...............

Bice jebeno.
omar little

#6203 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

oni su izgubili onu torbu sa dragonglasom, ostala je u onoj kuci sto izgori. znaci, nema vise oruzja protiv walkersa nigdje. tri maca i to je to. mislim da su nasi ljubimci, kolektivno kao ziva vrsta, najebali. :D
Juliuscezar

#6204 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Pa nisu valjda budale ponijele sve sto su imale od Dragonglassa, ali dobro Dragonstone je Stannisov valjda im mogu isporuciti dovoljno :D .
Jeste li vi pretpostavili da se zadnja recenica izmedju Cersei i naucnika odnosi na Mountina ?
duboka_misao

#6205 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by duboka_misao »

Wun Wun je legenda! Khalisi bi daleko mogla dogurati uz patuljkovu pomoc, Jorah ko zaljubljeni tinejdzer sav u angstu nekom, Cersei totalno nezanimljiva u odnosu na ostatak epizode.
omar little

#6206 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

bhnapoleon1 wrote:Pa nisu valjda budale ponijele sve sto su imale od Dragonglassa, ali dobro Dragonstone je Stannisov valjda im mogu isporuciti dovoljno :D .

pa ne znam, prikazivali su onu jednu te istu torbu stalno. zato i pisem da malo rastabirimo. :D
to nisam znala da kod stannisa ima manufaktura, onda mozda nije sve tako crno. jedino ne znam kako brzo mogu to isporuciti, ja se nadam da stannis ima neki onlajn order sistem. :D
rage_guy

#6207 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by rage_guy »

AleksoMKD wrote:
E to je to.

Samo da ubede sve koji imaju valiriski mac u kuci (200-300 komada u celom Westerosu) da posalju to na zid i resen problem :D .

Nego mene interesuje, dali zmajovi ako umru mogu postati wightovi?
Znamo da su Targarijeni izgubili jednog zmaja u Dornu (balista ga psicio kroz oko u mozak na srecu), pa ako Deneris dodje da brani Westeros i jedan ili vise zmajeva poginu a u blizini walker...............

Bice jebeno.
Tywin je od Nedovog Ice-a napravio dva maca. Bar su za jedan mac jaci. Treba svaki valirijski greatsword rastavit na dva obicna maca cisto da mogu vise ljudi naoruzat :D
omar little

#6208 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

ja bih jos samo da nam pohvalim jona. u zadnju sezonu i pol ,od mutavog i mlitavog lika, pretvorio se u pametnog, mudrog i promucurnog vodju. hrabar je uvijek bio, sad je samo hrabar u prvom redu. ako mi ga ubiju taman kad su mu dosle stvari na mjesto, jebacu nekom znanje u holivudu. :D

a i harrington se popravlja kao glumac, on je u pocetku bio los a la emilia ali sad je dosta bolji. :D
sizifinho

#6209 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

omar little wrote:ja bih jos samo da nam pohvalim jona. u zadnju sezonu i pol ,od mutavog i mlitavog lika, pretvorio se u pametnog, mudrog i promucurnog vodju. hrabar je uvijek bio, sad je samo hrabar u prvom redu. ako mi ga ubiju taman kad su mu dosle stvari na mjesto, jebacu nekom znanje u holivudu. :D

a i harrington se popravlja kao glumac, on je u pocetku bio los a la emilia ali sad je dosta bolji. :D
zato što je odrastao njegov lik, epizoda: kill the boy je sve preokrenula

isto će se desiti sa Emilijom. Istih su godina, Daenerys će morat doživjeti nekakvo iskustvo kroz koje će ojačati, neće moći zauvijek biti princezica u dvorcu. Al to je moje mišljenje :D
Tito_i_Partija

#6210 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

rage_guy wrote: Tywin je od Nedovog Ice-a napravio dva maca. Bar su za jedan mac jaci. Treba svaki valirijski greatsword rastavit na dva obicna maca cisto da mogu vise ljudi naoruzat :D
Ma kakvi macevi, samo cakije pravit' da se sto vise ljudi naoruza. :D
Tito_i_Partija

#6211 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

sizifinho wrote:zato što je odrastao njegov lik, epizoda: kill the boy je sve preokrenula

isto će se desiti sa Emilijom. Istih su godina, Daenerys će morat doživjeti nekakvo iskustvo kroz koje će ojačati, neće moći zauvijek biti princezica u dvorcu. Al to je moje mišljenje :D
Pa realno trebala je ojacat' u prvoj sezoni kad joj je ona baba otrovala muza i kad je Daenerys dala zivu spalit'...al' eto. To za jacanje govorimo i za Sansu evo vec 4 sezone, al' nista. Jedina je Arya ojacala kako treba, mada je ona od pocetka bila drukcija.
duboka_misao

#6212 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by duboka_misao »

Tito_i_Partija wrote: Ma kakvi macevi, samo cakije pravit' da se sto vise ljudi naoruza. :D
kuglice za pracke i vrhove strijela, reciklaza ovo ono
nema me tamo

#6213 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by nema me tamo »

Konacno dvije u nizu dobre epizode..
AleksoMKD

#6214 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Hahaha, glumac koji glumi Wun Wuna je glumio Planinu u drugoj sezoni.
omar little

#6215 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

sizifinho wrote:
omar little wrote:ja bih jos samo da nam pohvalim jona. u zadnju sezonu i pol ,od mutavog i mlitavog lika, pretvorio se u pametnog, mudrog i promucurnog vodju. hrabar je uvijek bio, sad je samo hrabar u prvom redu. ako mi ga ubiju taman kad su mu dosle stvari na mjesto, jebacu nekom znanje u holivudu. :D

zato što je odrastao njegov lik, epizoda: kill the boy je sve preokrenula

ne slazem se bas. njegovo sazrijevanje i metamorfoza su poceli jos prosle sezone, etablirao se, vrlo ocito, u bici na zidu.

ne kupujem to za emiliju, al', eto, vidjecemo. :D

razgovor sanse i theona ukazuje da je i sansa malo ojacala i da je okrutnija nego je ikada bila. dobra curica sansa ne bi nikada pritiskala i zavrtala noz kao sto je ona kada je nanjusila da theon ima neku informaciju. prije bi sansi njega bilo zao, sada ga je iskoristila jer je slomljen i znala je tacno kako to postici. gajim nadu da ce se ovaj momentum snalazenja u okrutnoj stvarnosti sanse nastaviti, a ne anulirati nekim retardiranim potezom kao sto je to u proslosti bio slucaj.
sizifinho

#6216 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Tito_i_Partija wrote:
sizifinho wrote:zato što je odrastao njegov lik, epizoda: kill the boy je sve preokrenula

Pa realno trebala je ojacat' u prvoj sezoni kad joj je ona baba otrovala muza i kad je Daenerys dala zivu spalit'...al' eto. To za jacanje govorimo i za Sansu evo vec 4 sezone, al' nista. Jedina je Arya ojacala kako treba, mada je ona od pocetka bila drukcija.
pa izvini, dok se nije utvrdila u meerenu bila je badass. Kuca Undyinga, Qarth, kad je spalila onog robovlasnika... ali osjecaj lazne sigurnosti ju je opet uljuljao. Ja opet kazem njen lik je dijete, sa vojskom i zmajevima u piramidi...sta ocekujete, da sjedne na zmaja, poleti i spali sve? Polahko, doci ce to na red. Znam kako su u knjizi opisivane Targerijanke, jahacice u proslosti... siguran sam da ce Daenerys odrasti. Sabura.

Sansa, u poredjenju sta je bila na pocetku, je kamen. Opet ne kontam sta treba uraditi?
Prvo bila rob Joffreya... da slucajno nece probat ubiti ga, pa da si presudi?
Onda je Petyr uzeo, poducio svom zanatu, i predao je Boltonu...sta ce tu da radi? Suti i trpi, do prve prilike. Pa bar se usudila nesto uraditi...sve ima svoj pocetak.

Arya je od pocetka bila muskobara, tukla se. Ona nije ocvrsnula, bila je cvrsta od pocetka.

Ja nezz, ljudi se stalno zale na likove...meni je u likovima car Martinovog djela. Ne mogu svi biti isti. Treba imat jednu Sansu da se pokaze fragilnost, jednu Daenerys za naivnost, jednog Jona za cast, Aryu za predanost, Brana za savladavanje hendikepa... o tom je prica, o karakterima djece u dogadjajima koji su iznad njihovih mogucnosti i njihovom odrastanju i prilagodjavanju...

jbg, tako ja vidim ovo.

omarka, zaboravljas da je Jon od pocetka zreliji bio od Daenerys, zbog cinjenice da zivi kao kopile, da mora boriti se da dobije sto hoce.
Daenerys jest prezivjela svasta, ali sve u epitetu princeze, kraljice, kalisi hu ha... tek sad, dolaskom tyriona ona dobija sansu da odraste.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6217 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Tyrion je ko kec na deset za Daenerys...boljeg savjetnika i saveznika nije mogla dobit :thumbup:

Image

:izet: dobra pica...steta sto nije malo vise glumila...mislo sam da ce da padne sex sa jonom ako pobjegnu skupa...makar na onim brodovima...valla producenti i govna nedaju dobrim picama prezivit a i manjka sexsa u ovoj 5 sezoni...onaj peder bal i samm skino mrak s ociju...

Image
Tito_i_Partija

#6218 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Ne svidja mi se kako je Jorah post'o fanatican i opsjednut sto se tice Daenerys. Mislim, frajer se prod'o u robstvo samo da se opet bori na zivot i smrt pred njom. :roll:

Za covjeka koji je prosto kipio od mudrosti i umjerenosti svaku scenu, ovo izgleda bas glupo i forsirano. Al' haman je to sve zbog bolesti, ko ce ti znat'?
duboka_misao

#6219 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by duboka_misao »

Image
pink floydd

#6220 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pink floydd »

omar little wrote:oni su izgubili onu torbu sa dragonglasom, ostala je u onoj kuci sto izgori. znaci, nema vise oruzja protiv walkersa nigdje. tri maca i to je to. mislim da su nasi ljubimci, kolektivno kao ziva vrsta, najebali. :D

a plot twist :D nekako mi miriše da je makar jedan od onh divljaka preživio i da će im donijeti dragon glass na Zid.....just sayin :run: ::D

edit: i gledajte caliFornication ako vam je do jebačine :D čuj malo sexa u sezoni i to sad nedostatak
IcedMFEarth

#6221 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by IcedMFEarth »

Hjoj sezona ispita, a valja ovu epizodu jos barem jednom odgledati ove sedmice :D
Capajebo

#6222 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Beton epizoda. Jon Snow - Azor Ahai teorija mi sada djeluje veoma mogucom? :mrgreen:
Towelie

#6223 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Towelie »

Tito_i_Partija wrote:Ne svidja mi se kako je Jorah post'o fanatican i opsjednut sto se tice Daenerys. Mislim, frajer se prod'o u robstvo samo da se opet bori na zivot i smrt pred njom. :roll:

Za covjeka koji je prosto kipio od mudrosti i umjerenosti svaku scenu, ovo izgleda bas glupo i forsirano. Al' haman je to sve zbog bolesti, ko ce ti znat'?
Covek se iz petnih zila trudi da izadje iz friendzona. :D
Juliuscezar

#6224 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Ma Jorah se racuna mrtav, samo pitanje epizode. Vidjet cete da ce Danyers da place ko kisna godina kad Jorah rikne :D .. Sto se tice friendzone on je bas usro, jedina situacija gora od Friendzone je propala Friendzone (u negativnom smislu propala, dakako).

@Omar E sad ne znam da li kopaju ovaj Dragonglass na Dragonstone, ali valjda su tamo nalazista.
Tito_i_Partija

#6225 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Towelie wrote: Covek se iz petnih zila trudi da izadje iz friendzona. :D
:lol:

Sto sam vidio iz onog promocionog materijala, i jos oduzeo i dodao iz par drugih stvari (bolest itd.), on ce svoj zivot dat' za Kalisi kad je budu napale Harpije u areni. Onda oprostaj sa malo suza i to je to za Joru.

Image
Post Reply