Barça-Madrid (Los Clásicos)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
5 0 5
#6201 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
nema teorije da sudija moze vidjeti u onoj brzini tako malu razliku. a pravilo je, kada u nedoumici uvijek je prednost napadacu.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#6202 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Samo što se gledaju i ostali dijelovi tijela kojim' se može dati gol.Gray wrote: MEni izgleda ok, posebno ako se gledaju noge.
-
Gray
#6203 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
leet wrote:Samo što se gledaju i ostali dijelovi tijela kojim' se može dati gol.Gray wrote: MEni izgleda ok, posebno ako se gledaju noge.
Ni tu nije tolika razlika, posebno kada se uzme u obzir da je Pedro bio u punom naletu i da je razlika minimalna da bi se procijenila u djeliću sekunde. ja bih još uvijek rekao da je OK go.
-
5 0 5
#6204 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Vilanova: "Madrid got a too big reward for the way they played? No, they have talented players, they can score from few chances."
"Does it surprise me Mourinho is again complaining about the referee? No, that doesn't surprise me."
"Of course, this result isn't decisive, for none of the teams. Tie is till completely open, certainly against a team like Madrid"
"4-1 was close, it became 3-2, that's football, it can happen. But I stick with how we played. Now off to the Bernabeu."
"I think we played a good game, we had control most of the time, against Madrid you can't expect not to give away chances."
"Pique went forward a lot this game? It's part of his game, I don't think he did it more than in the past."
"Talked with Valdes after game? I didn't, but there's nothing to talk. He has given us a lot the past years, he should continue."
Iniesta: "Happy for the win, the feeling and our game! Now we have to go to the Bernabeu, still 90 minutes left! http://bit.ly/StsWOE "
Mourinho: "The first goal of Barcelona was a big mistake by the linesman, that's it."
"I didn't like our first half. In the second half, it was a different game."
"Madrid got too much? I decided not to talk about certain decisions this season, but you know what I mean"
"Does it surprise me Mourinho is again complaining about the referee? No, that doesn't surprise me."
"Of course, this result isn't decisive, for none of the teams. Tie is till completely open, certainly against a team like Madrid"
"4-1 was close, it became 3-2, that's football, it can happen. But I stick with how we played. Now off to the Bernabeu."
"I think we played a good game, we had control most of the time, against Madrid you can't expect not to give away chances."
"Pique went forward a lot this game? It's part of his game, I don't think he did it more than in the past."
"Talked with Valdes after game? I didn't, but there's nothing to talk. He has given us a lot the past years, he should continue."
Iniesta: "Happy for the win, the feeling and our game! Now we have to go to the Bernabeu, still 90 minutes left! http://bit.ly/StsWOE "
Mourinho: "The first goal of Barcelona was a big mistake by the linesman, that's it."
"I didn't like our first half. In the second half, it was a different game."
"Madrid got too much? I decided not to talk about certain decisions this season, but you know what I mean"
Last edited by 5 0 5 on 24/08/2012 01:09, edited 1 time in total.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#6205 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Pa kakve veze ima što je u naletu.. Ofsajd je ofsajd. Zato se fino uvede tehnologija i ovakve stvari se rješavaju kao u NBA.Gray wrote: Ni tu nije tolika razlika, posebno kada se uzme u obzir da je Pedro bio u punom naletu i da je razlika minimalna da bi se procijenila u djeliću sekunde. ja bih još uvijek rekao da je OK go.
-
pOZz
#6206 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Pa kol'ko bi onda utakmica trajala?leet wrote:Pa kakve veze ima što je u naletu.. Ofsajd je ofsajd. Zato se fino uvede tehnologija i ovakve stvari se rješavaju kao u NBA.Gray wrote: Ni tu nije tolika razlika, posebno kada se uzme u obzir da je Pedro bio u punom naletu i da je razlika minimalna da bi se procijenila u djeliću sekunde. ja bih još uvijek rekao da je OK go.
Ofsajd jeste i mislim da ga je sudija treb'o vidjeti, ali nije mor'o. Jbga, kako god opet, djelić sekunde je, naročito jer se radi o kretnji.
-
Gray
#6207 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
leet wrote:Pa kakve veze ima što je u naletu.. Ofsajd je ofsajd. Zato se fino uvede tehnologija i ovakve stvari se rješavaju kao u NBA.Gray wrote: Ni tu nije tolika razlika, posebno kada se uzme u obzir da je Pedro bio u punom naletu i da je razlika minimalna da bi se procijenila u djeliću sekunde. ja bih još uvijek rekao da je OK go.
Iz ovog ugla izgleda kao da je malo naprijed Pedro, ali je kamera postavljena ukoso, da je postavljena u ravnini sa linijom terena razlika bi bila još manja i možda bi se vidio da nije ofsajd. ČAk štaviše, mislim da bi se fino vidjelo da nije ofsajd.
Last edited by Gray on 24/08/2012 01:13, edited 1 time in total.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#6208 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Pa samo za ovakve situacije jebo ga ti.
Ni u NBA ne koriste onaj video svake 2 minute 
- amoninan
#6209 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
ugao kamere nije dobar, ne može se iz ovog ugla snimanja procjeniti precizno ova situacija. Njemci su zakon, pokriju cjeli teren kamerama nema da se ne vidi u milimetar 
-
missko
#6210 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Ofsajd je bio ali je rezultat na kraju ipak realan. Ronaldo i Mesi dali po gol a nisu se ni vidjeli, Iniesta klasa za sebe da je Villa igrao Barca bi uzela 3 razlike.Gray wrote:leet wrote:Samo što se gledaju i ostali dijelovi tijela kojim' se može dati gol.Gray wrote: MEni izgleda ok, posebno ako se gledaju noge.
Ni tu nije tolika razlika, posebno kada se uzme u obzir da je Pedro bio u punom naletu i da je razlika minimalna da bi se procijenila u djeliću sekunde. ja bih još uvijek rekao da je OK go.
-
pOZz
#6211 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
A ovakvih situacija je kao malo? Otišlo bi do te mjere da bi se za svaku sitnicu tražilo. Kad bi se razgraničilo, pa i možda. Uglavnom, nije ovo neka pljačka. Ne treba bacati drvlje i kamenje ako se ovo ne vidi, jer se stvarno radi o djeliću sekunde. Problem je kad se ne sviraju ofsajdi od pola metra i tako neke krupnije stvari.leet wrote:Pa samo za ovakve situacije jebo ga ti.Ni u NBA ne koriste onaj video svake 2 minute
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#6212 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Pa.. Samo za situacije kada padne gol, kao sada. 
- Platformas
#6213 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Ovo jest mal ofsajd al je ofsajd.
Prečesto se Barselonini ofsajdi "ne vide"
Da li je Real postigao ovakav gol, katalonci bi se vratili i do Franka u svojim diskusijama
Sad je sve svedeno na "nema sanse da se moglo vidjet".
Prečesto se Barselonini ofsajdi "ne vide"
Da li je Real postigao ovakav gol, katalonci bi se vratili i do Franka u svojim diskusijama
-
5 0 5
#6214 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
messi je prvi fudbaler u istoriji superkupa spanije koji je uspio postici gol 4 godine uzastopno (2009-10-11-12)
-
5 0 5
#6215 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
zna se kome su sudije dezurni krivci, tradicionalno vec.Platformas wrote:Ovo jest mal ofsajd al je ofsajd.
Prečesto se Barselonini ofsajdi "ne vide"![]()
Da li je Real postigao ovakav gol, katalonci bi se vratili i do Franka u svojim diskusijama![]()
-
Gray
#6216 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Ja još uvijek mislim da nije ofsajd, ali je kamera iskosa postavljena tako da izgleda da je Pedro ispred Contreao-a.
I ne, nisam navijač Barcelone.
I ne, nisam navijač Barcelone.
- Platformas
#6217 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
505sCrtom wrote:zna se kome su sudije dezurni krivci, tradicionalno vec.Platformas wrote:Ovo jest mal ofsajd al je ofsajd.
Prečesto se Barselonini ofsajdi "ne vide"![]()
Da li je Real postigao ovakav gol, katalonci bi se vratili i do Franka u svojim diskusijama![]()
Čelziju
- amoninan
#6218 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Nedo Bog da je svirno faul na Valdesom 
-
LSD
#6219 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Moguce da je i bio, ali ja mu ga nebi svirao taman ga DiMaria nogama šutao u glavu...mogao dodati, mogao izbiti naprijed, u aut, u korner, bilo gdje...i kakav glupan mora biti pa da dribla u svom petercu, i to protiv Realaamoninan wrote:Nedo Bog da je svirno faul na Valdesom
- skenderija04
#6220 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Dajte ljudi ne dramite. Utakmica prava prijateljska. Cak je i drug The observer bio nasmijan. Koja razlika u poredjenju sa proslogodisnjim superkupom.

-
LSD
#6221 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
skenderija04 wrote:Dajte ljudi ne dramite. Utakmica prava prijateljska. Cak je i drug The observer bio nasmijan. Koja razlika u poredjenju sa proslogodisnjim superkupom.
-
legenda reala
#6222 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Joj koda sam već negdje ovo pročitoLSD wrote: Moguce da je i bio, ali ja mu ga nebi svirao taman ga DiMaria nogama šutao u glavu...mogao dodati, mogao izbiti naprijed, u aut, u korner, bilo gdje...i kakav glupan mora biti pa da dribla u svom petercu, i to protiv Reala![]()
-
BHF80
#6223 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Koliko god se mi prepirali i svasta pricali nikada ali nikada se NECE RECI I NECE SE MOCI ODREDITI KOJI OD OVA 2 KLUBA JE BOLJI(
BTW:Barca sad sveukupno gledajuci ima 2 vise trofeja od reala
BTW:Barca sad sveukupno gledajuci ima 2 vise trofeja od reala
-
5 0 5
#6224 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
ma neka ba. dobar je valdez. eno i casillas ga brani.LSD wrote: Moguce da je i bio, ali ja mu ga nebi svirao taman ga DiMaria nogama šutao u glavu...mogao dodati, mogao izbiti naprijed, u aut, u korner, bilo gdje...i kakav glupan mora biti pa da dribla u svom petercu, i to protiv Realanevjerovatno....i nije mu ovo prvi put da ovako katastrofalno griješi....još mu je jednom upravo Di Maria ukrao loptu i odmah dodao Benzemi što je rezultiralo expresnim golom....nedopustivo za nivo ozbiljnog kluba kakav je Barca
- amoninan
#6225 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Ja ne mogu vjerujem da taj lik od 2004 stoji na Barcinom goluLSD wrote:Moguce da je i bio, ali ja mu ga nebi svirao taman ga DiMaria nogama šutao u glavu...mogao dodati, mogao izbiti naprijed, u aut, u korner, bilo gdje...i kakav glupan mora biti pa da dribla u svom petercu, i to protiv Realaamoninan wrote:Nedo Bog da je svirno faul na Valdesomnevjerovatno....i nije mu ovo prvi put da ovako katastrofalno griješi....još mu je jednom upravo Di Maria ukrao loptu i odmah dodao Benzemi što je rezultiralo expresnim golom....nedopustivo za nivo ozbiljnog kluba kakav je Barca
Ma ne bi mu ni ja sudio faul, ali činjenica je bi neki drugi sudija hladno svirao. Nemali broj sudaca svira u korist golmana i najmanji sličan kontakt u njegovom petercu. A bilo je kontakta.