Hafis wrote: duh_sa_sjekirom wrote:
Što se tiče jezika, nastava na hrvatskom jeziku odvija se u KŠC jer je zainteresiranost u KS tolika da taj centar u potpunosti zadovoljava potrebe. U javnim ustanovama se također može organizirati nastava na hrvatskom jeziku ukoliko postoji dovoljan broj zainteresiranih. Obrazovanje je skup proces i nije racionalno niti se tako radi igdje u svijetu, organizirati nastavni proces za jednog ili dva učenika ako već postoji takav proces u nekoj od susjednih ustanova.
Veliš ''može''.
Može i mrtav prdnuti, samo veoma rijetko. A to ne znači da je živ.
Čovječe, pa ti ti ne razumiješ elementarne stvari.
Prije nego ti napišem odgovore, samo da konstatujemo da si se izblamirao i pokazao temeljna neznanja i neukost po pitanju katoličkog vjeronauka u sarajevskim školama, što sam ti dokazao argumentima i činjenicama koje je lahko provjeriti.
Da, napisao sam "može". Šta ti nije jasno?
Dakle:
Nastavni proces (općenito) organizira se za stvarne a ne za fiktivne učenike.
Ako ne postoji interes, proces se ne realizira.
Ako postoji interes ali nema dovoljno kandidata, predlaže im se da školovanje nastave u najbližoj ustanovi koja realizira takav proces.
Ako postoji ineteres i ima dovoljno kandidata, proces se sigurno i realizira, što je za nadležno ministarstvo i zakonska obaveza.
Iskreno da ti kažem, malo me sramota da nekom moram objašnjavati ovako proste stvari
Hafis wrote:
Veliš u nekoj od ''susjednih ustanova''.
Evo da te upitam: gdje se još uči na hrvatskom jeziku osim u KŠC koji navodno zadovoljava SREDNJOŠKOLSKE potrebe.
I što je s osnovnim školama. A ja...umalo zaboravih ''Obrazovanje je skup proces i nije racionalno niti se tako radi igdje u svijetu, organizirati nastavni proces za jednog ili dva učenika ako već postoji takav proces u nekoj od susjednih ustanova''.
A prve susjedne ustanove u kojima se u osnovnoj školi predaje na hrvatskom su u lašvanskoj dolini ili ovamo dole u Mostaru.
Nevjerovatno kakve ti gluposti valjaš...
Ovo podebljano i podvučeno može komotno ući u antologiju bisera neznanja na ovom forumu.
Dakle, neznalice, da razjasnimo:
KŠC je, kako mu i naziv kaže, školski centar koji u svom sastavu ima i općeobrazovne ustanove, pa tako u svom sastavu ima i OSNOVNU ŠKOLU. Ta škola je, sa svojih preko 1000 učenika, među pet najvećih u KS. Nastava u toj školi odvija se u dva objekta: jedan je na Stupu a drugi na Mejtašu (spominjanje Kiseljaka samo još više naglašava tvoje neznanje). Sa svojim raspoloživim kapacitetima (imaju i produženi boravak) ova škola u potpunosti zadovoljava iskazane potrebe za nastavom na hrvatskom jeziku. I ne pohađaju ovu školu samo Hrvati-katolici već i pripadnici drugih naroda i vjeroispovjesti, kao i ateisti i agnostici.
I na kraju, zaista ne mogu da vjerujem da neko tako neupućen i deficitaran sa znanjem iz ove oblasti, želi nešto dokazati.
I što je još žalosnije, takav lik uzima sebi za pravo da proziva druge ljude kako im je mozak ispran propagandom