koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#6201 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

i agree wrote:
svilenjak wrote:Da li je neko probavao David Walker klonove? Valja li to čemu?
Đe to ima uzet?Kolko su?
U aprilu otvaraju radnju u SCC -u, a trenutno imaju prodavnicu u Zenici cini mi se. Originalno, brand dolazi iz Turske. Mozes naci na fcb njihovu ponudu, i nešto više o kompaniji.
Juliuscezar

#6202 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Juliuscezar »

Nikos Sculpture, jeste li koristili kakva mu je postojanost ?
konektovan

#6203 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

bhnapoleon1 wrote:Nikos Sculpture, jeste li koristili kakva mu je postojanost ?
Meni je to najljepši miris, ali postojanost mu nije jaca strana. Ja ga zadnjih 10 ak godina redovno koristim u proljece i ljeto.
Juliuscezar

#6204 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Juliuscezar »

konektovan wrote:
Meni je to najljepši miris, ali postojanost mu nije jaca strana. Ja ga zadnjih 10 ak godina redovno koristim u proljece i ljeto.
Ima u DMu na akciji, oko 50 KM - 100 ml.

Razmisljam o tome šta uzeti za proljeće- ljeto. U osnovi neka mi je dvojba izmedju JPG le Male i Versace l'homme
konektovan

#6205 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

bhnapoleon1 wrote:
konektovan wrote:
Ima u DMu na akciji, oko 50 KM - 100 ml.

Razmisljam o tome šta uzeti za proljeće- ljeto. U osnovi neka mi je dvojba izmedju JPG le Male i Versace l'homme
Nikod je 47 KM cini mi se u dm-u. Zadnje 2-3 godine bude ta cijena kod njih u ovom periodu. Generalno, ja bih prije uzeo nikos u odnosu na ova dva. Nisam siguran kako bi se ponašali na visokim temperaturama. Sad za ovaj period JPG le male ide, i ja sam ga iskljucivo koristio zimi i u jesen. Mozda da probas JPG fleur du male, odlican za toplije vrijeme.
Juliuscezar

#6206 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Juliuscezar »

konektovan wrote:
Nikod je 47 KM cini mi se u dm-u. Zadnje 2-3 godine bude ta cijena kod njih u ovom periodu. Generalno, ja bih prije uzeo nikos u odnosu na ova dva. Nisam siguran kako bi se ponašali na visokim temperaturama. Sad za ovaj period JPG le male ide, i ja sam ga iskljucivo koristio zimi i u jesen. Mozda da probas JPG fleur du male, odlican za toplije vrijeme.
Nešto sam mislio da je ovaj Versace l'homme za ljeto, nekako , možda pogrešno, parfeme sa citrusom kao glavnom notom uvijek povežem da su za ljeta.
Isprobao sam danas Nikos, miris je dobar ali gledam da se može izvući barem 5-6 sati rada iz njega :mrgreen:

Proslo ljeto sam koristio Joop Jump, a pretproslo Iceberg Twice.
konektovan

#6207 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

bhnapoleon1 wrote:
konektovan wrote:
Nešto sam mislio da je ovaj Versace l'homme za ljeto, nekako , možda pogrešno, parfeme sa citrusom kao glavnom notom uvijek povežem da su za ljeta.
Isprobao sam danas Nikos, miris je dobar ali gledam da se može izvući barem 5-6 sati rada iz njega :mrgreen:

Proslo ljeto sam koristio Joop Jump, a pretproslo Iceberg Twice.
Ja sam nekad davno testirao taj versace, ima tome i 15 ak godina. Meni tad nije legao nikako, a vjerujem da ne bi ni sad.

Jump je skroz ok, mada i njegova postojanost nije bas dobra. Twice nisam nikad koristio, a bilo je povoljnih ponuda i za njega. Probaj mozda joop nightflight, bolji je od svih nabrojanih.
King Theoden

#6208 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by King Theoden »

Kupio da probam. Topla preporuka.

Image
moonca

#6209 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by moonca »

:lol: topla ili vruca --jel.... e, cu da ga pomirisem mozda danass :-)
svilenjak

#6210 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by svilenjak »

i agree wrote:
svilenjak wrote:Da li je neko probavao David Walker klonove? Valja li to čemu?
Đe to ima uzet?Kolko su?
U Zenici ima radnja, ima i u GMS-u u Vitezu. 50ml košta čini mi se 25KM.
KB9

#6211 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

konektovan wrote:JPG fleur du male
ovaj se ne preporucuje svakom tek tako, mora se pomirisat :mrgreen:

za ljeto nek kupi jpg popaja najbolje mu je i safe je 99% :izet:

inace nikos je bolja kupovina od oba i minimalno duplo jeftinija :izet:
Rugafet

#6212 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Rugafet »

Maloprije kupio ovo u lokalnom Wal-Martu i odavno se nisam ovako oduševio mirisEm. Ima ih desetak vrsta, svidio mi i crveni Most Wanted onako baš udari fino.

https://www.amazon.com/PARFUMS-COEUR-Fr ... 3DV6DD11C3
KB9

#6213 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

informacija za vas malo slabije upucene u parfeme: ferrari radi mnogo dobre parfeme koji su prilicno jeftini, znaci pricamo o nekih 50-60 maraka za velika pakovanja :izet:

od njih sam odlucio nabavit iduca dva ko blind buy pa kud puklo :mrgreen:

https://www.fragrantica.com/perfume/Fer ... 24450.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Fer ... 14789.html

sto se njih tice prepocujujem ferrari uomo (koji je savrsena kopija dior fahrenheita) i leather essence (kojeg bi sigurno dodao u kolekciju da nemam toliko jebeno puno parfema na slican fazon) :thumbup:
black

#6214 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by black »

KB9 wrote:informacija za vas malo slabije upucene u parfeme: ferrari radi mnogo dobre parfeme koji su prilicno jeftini, znaci pricamo o nekih 50-60 maraka za velika pakovanja :izet:

od njih sam odlucio nabavit iduca dva ko blind buy pa kud puklo :mrgreen:

https://www.fragrantica.com/perfume/Fer ... 24450.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Fer ... 14789.html

sto se njih tice prepocujujem ferrari uomo (koji je savrsena kopija dior fahrenheita) i leather essence (kojeg bi sigurno dodao u kolekciju da nemam toliko jebeno puno parfema na slican fazon) :thumbup:
gledajuci po sastavu sa prvim neces fuliti, kad dobijes javi utiske :mrgreen:
RtrnOfSalisbury

#6215 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by RtrnOfSalisbury »

nek ide sve u tri p mat. prije sam reko kako je ona menadjerka najveci potez u karijeri napravila ukidanjem gucina envy koji se prodavo prilicno dobro i nekako sam uspio naci zamjenu koju sam i ovdje preporucio carven homme. bio je prilicno povoljan da ne kaem jeftin a miriso je haman ko envy pa sam kupovo na kartone i zadnji karton je bio pri kraju pa reko hajd da nabavim jos jedan karton kad hos al u k. i on ukinut :-x more se kupit al za 2 stoje ojra. isto ko i guci. i da sve ne ostane na tome procito sam na stranici prije da neko pita za skulpturu sto me podsjeti na nikos for men kojeg sam prije preporucio a cijena je bila tolika da te pitaju hos li umjesto kusura zvake jal nikos for men. i sta? nema ni njega, ukinut, more se kupit za 1-2 stoje ojra. mescini da je ovdje rijec o zavjeri. i sta sad? koja zamjena za gucina tj. carvena :?:
boshniak

#6216 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by boshniak »

Da li je moguce da se tester razlikuje od komercijalnog pakovanja, kupim parfem na osnovu testera, kad ono razlika jakoooo primjetna, cak bi se reklo dva razlicita parfema.
Rugafet

#6217 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Rugafet »

A svašta je kod nas moguće...
channel10

#6218 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by channel10 »

boshniak wrote:Da li je moguce da se tester razlikuje od komercijalnog pakovanja, kupim parfem na osnovu testera, kad ono razlika jakoooo primjetna, cak bi se reklo dva razlicita parfema.
Pa gdje si parfem kupio?
boshniak

#6220 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by boshniak »

channel10 wrote:
boshniak wrote:Da li je moguce da se tester razlikuje od komercijalnog pakovanja, kupim parfem na osnovu testera, kad ono razlika jakoooo primjetna, cak bi se reklo dva razlicita parfema.
Pa gdje si parfem kupio?
DM
channel10

#6221 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by channel10 »

Nedavno je kupljen parfem od Roberta Cavalija, Paradiso u Njemackoj i taj isti je isproban kasnije kod nas u CM-u i kako kaže vlasnica tog parfema, ovaj kod nas ima slabiji intenzitet i nije dugotrajan kao ovaj iz Njemacke.
Eh sad, hajd' znaj...
konektovan

#6222 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

channel10 wrote:Nedavno je kupljen parfem od Roberta Cavalija, Paradiso u Njemackoj i taj isti je isproban kasnije kod nas u CM-u i kako kaže vlasnica tog parfema, ovaj kod nas ima slabiji intenzitet i nije dugotrajan kao ovaj iz Njemacke.
Eh sad, hajd' znaj...
Ma kod nas ti je sve fuš....pa vidiš i da nam nutellu poljsku tuše.... :mrgreen:
konektovan

#6223 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

Jucer kupio u Beogradu zara vibrant leather edp, lijepo miriški. :mrgreen: Uzeo ono mini pakovanje 12 ml, ono od 12O ml poskupo, cini mi se oko 90-95 KM...
channel10

#6224 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by channel10 »

Zarin parfem košta skoro 100KM?

To je onaj za koji kazu da.je sličan Aventusu?

Koliko drži?
konektovan

#6225 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

channel10 wrote:Zarin parfem košta skoro 100KM?

To je onaj za koji kazu da.je sličan Aventusu?

Koliko drži?
Da, hajmo reci jedna od kopija na temu aventusa. Jucer sam se naspricao oko 13 h, evo još se osjeti na ruci. Nisam htio da se istusiram, kako bi istestirao do kraja. :mrgreen:
Post Reply