SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Vragolan

#6201 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Vragolan »

jucer tek saznao da je ona ludaca iz Zenice, sto je ljetos ubila onog biciklistu
dobila 10 mjeseci u psihijatrijskoj ustanovi (imamo li mi u nasoj drzavi takvu ustanovu, ne mislim na psihijatrijske bolnice nago zatvore) i dijagnoza je paranoidna sizofrenija
na nasu zalost, eto nam je
SadaMeHuseine

#6202 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by SadaMeHuseine »

Vragolan wrote:jucer tek saznao da je ona ludaca iz Zenice, sto je ljetos ubila onog biciklistu
dobila 10 mjeseci u psihijatrijskoj ustanovi (imamo li mi u nasoj drzavi takvu ustanovu, ne mislim na psihijatrijske bolnice nago zatvore) i dijagnoza je paranoidna sizofrenija
Jesi li ti baš siguran da je ludacha....???? Ili je sve samo farsa???
fluidni

#6203 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fluidni »

Evo preksinoć teta što radi u ovoj novoj laboratoriji (koja je kupljena kako se pretrage ne bi više radile u inostranstvu) rekla da je "momak koji je vozio kroz grad 200 km/h i napravio nesreću bio pod uticajem kokaina i alkohola"...to onaj Sweđa!
Vragolan

#6204 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Vragolan »

SadaMeHuseine wrote:
Vragolan wrote:jucer tek saznao da je ona ludaca iz Zenice, sto je ljetos ubila onog biciklistu
Jesi li ti baš siguran da je ludacha....???? Ili je sve samo farsa???
nasao nesta

Vijeće Kantonalnog suda u Zenici potvrdilo je danas da je Zeničanka Adisa Gačić (30), koja je 31. avgusta ove godine, vozeći velikom brzinom kroz raskrsnicu kod Doma penzionera u Zenici, usmrtila Vladimira Andrijevića (70) iz Zenice, počinila krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom u stanju neuračunjivosti.

Ona će biti smještena u neku od psihijatrijskih ustanova zatvorenog tipa na minimalni period od šest mjeseci. U međuvremenu, Općinski sud u Zenici treba donijeti odluku o smještaju optužene u neku od medicinskih ustanova za liječenje. Ovakvom odlukom Vijeće Kantonalnog suda potpuno je prihvatilo nalaz tima vještaka sa Neuropsihijatrijske klinike u Sarajevu i prijedlog Kantonalnog tužilaštva u Zenici.

Advokat Sulejman Kapetanović, koji je najavio žalbu na presudu, smatra da se Adisa Gačić morala odmah uputiti na liječenje, te da se ovakvom odlukom "krše njena ljudska prava, jer u BiH ne postoje odgovarajući uslovi za smještaj takve vrste bolesnika". Insistira da se liječenje nastavi na klinici u Bernu, Švicarska, gdje je Adisa Gačić boravila 10 godina.

http://www.zenicablog.com/index.php/crn ... -adisi-gai
Comrad

#6205 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Comrad »

fluidni wrote:Evo preksinoć teta što radi u ovoj novoj laboratoriji (koja je kupljena kako se pretrage ne bi više radile u inostranstvu) rekla da je "momak koji je vozio kroz grad 200 km/h i napravio nesreću bio pod uticajem kokaina i alkohola"...to onaj Sweđa!
Jel to na dolac malti sa audijem, ljetos bilo?
fluidni

#6206 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fluidni »

Pa nikoga nije imenovala ali koliko je nesreća bilo u gradu pri brzini 200 km/h tokom ove godine... :run:
zvrcak

#6207 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zvrcak »

to je onaj sto je nastradao u na malti kod mobilmedije
goibos

#6208 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by goibos »

mimsy wrote:Jel bojler bio u kupatilu,zna li neko?
Kod mene u stanu ako vjetar puse upali se lampica da je zacepljen dimljak i bojler se ne moze aktivirati dok se lampica ne ugasi.To se cesto desava jer smo na zadnjem spratu.Znaci nema sanse da se tim putem vraca ugljen monoksid.Barem kod novijih bojlera.
zovi ti servisere nek ti očiste filtere na bojleru, nema to veze sa tim da li je bojler noviji ili stariji.
sarajevo gas koristi najjeftinije mirise za gas koji puno čade pa ti bojler i nakon godinu može slabije ventilirati.

a prestanite prozivate roditelje ili bilo koga na odgovoronst, ovo je jedna užasna tragedija i može se desiti bilo kome
Hemera

#6209 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Hemera »

Comrad wrote:
fluidni wrote:Evo preksinoć teta što radi u ovoj novoj laboratoriji (koja je kupljena kako se pretrage ne bi više radile u inostranstvu) rekla da je "momak koji je vozio kroz grad 200 km/h i napravio nesreću bio pod uticajem kokaina i alkohola"...to onaj Sweđa!
Jel to na dolac malti sa audijem, ljetos bilo?
To je prežvakano još ranije.Policija rekla.
MajcinaDusica

#6210 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by MajcinaDusica »

Tužno je što sad ni njemu, ni njegovim jadnim roditeljima (da Bog da ja nikad ne saznala kako se osjećaju) nije uopće bitno ko je kriv.

A kriv je jedan sveopšti papanluk društva u kojem živimo, gdje ljudi rade poslove za koje nisu osposobljeni, pritom i svjesno i nesvjesno fušere, gdje se oprema i dijelovi za ugradnju nabavljaju u najboljem slučaju od najpovoljnijeg, a ne od nakvalitetnijeg, a uglavnom od rođe, gdje 90% nije dobilo posao zato što su sposobni ili vješti, gdje svako gleda da svakog zavrne za svoju korist, gdje niko ne odgovara ako ne uradi svoj posao kako treba. Čudo je kako išta funkcioniše. Fuj!
karanana

#6211 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

kakvo je ono bodenje u tramvaju bilo?
zna li neko pozadinu mimo onog napisanog na sajtu?
poznanik

#6212 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by poznanik »

Ponovo maloljetnici :(

U tramvaju na Pofalićima - Maloljetnik i pomagač izboli dvojicu mladića

Dvojica mladića, od kojih je jedan 17-godišnji A. T, nožem su izboli 20-godišnjeg Adela Višnjića i 31-godišnjeg Edina Hodžića u tramvaju koji se nalazio na tramvajskoj stanici u sarajevskom naselju Pofalići.

Oba povrijeđena mladića prevezana su na Kliniku za urgentnu medicinu KCUS-a gdje im je ukazana pomoć.

Kako nam je rekla Biljana Jandrić, glasnogovornica KCUS-a, Višnjić je zadobio posjekotine nožem po nosu i obrazu i bit će prebačen na Maksilofacijalnu kliniku gdje će biti zbrinut, dok je Hodžić posječen po palcu lijeve ruke i nakon šivanja bit će pušten na kućno liječenje.

"Izvršioci su se udaljili sa mjesta događaja, a policija traga za njima. Identitet jednog od izvršioca je poznat policiji, a riječ je o maloljetnom A. T. (1993. godište)", rekao je za Sarajevo-x.com Irfan Nefić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /101229083
Last edited by poznanik on 29/12/2010 15:14, edited 1 time in total.
Vragolan

#6213 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Vragolan »

karanana wrote:kakvo je ono bodenje u tramvaju bilo?
zna li neko pozadinu mimo onog napisanog na sajtu?
kad dje sta
evo prcitah
ma hebeno je na noz letiti
cappy_tempo

#6214 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

poznanik wrote:Ponovo maloljetnici :(

Dvojica mladića, od kojih je jedan 17-godišnji A. T, nožem su izboli 20-godišnjeg Adela Višnjića i 31-godišnjeg Edina Hodžića u tramvaju koji se nalazio na tramvajskoj stanici u sarajevskom naselju Pofalići.

Oba povrijeđena mladića prevezana su na Kliniku za urgentnu medicinu KCUS-a gdje im je ukazana pomoć.

Kako nam je rekla Biljana Jandrić, glasnogovornica KCUS-a, Višnjić je zadobio posjekotine nožem po nosu i obrazu i bit će prebačen na Maksilofacijalnu kliniku gdje će biti zbrinut, dok je Hodžić posječen po palcu lijeve ruke i nakon šivanja bit će pušten na kućno liječenje.

"Izvršioci su se udaljili sa mjesta događaja, a policija traga za njima. Identitet jednog od izvršioca je poznat policiji, a riječ je o maloljetnom A. T. (1993. godište)", rekao je za Sarajevo-x.com Irfan Nefić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

da jedan balo balavi dvojicu isjece nozem i jos uspije pobijeci.pa zar niko ne moze i nogom ga sa ledja fisnuti i da mu se po glavi iskace? znaci sta god da mi se desi u gradu 5% sanse imam da mi neko pomogne :roll:

morao sam malo ulicarski pricati :D
karanana

#6215 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

cappy_tempo wrote:
poznanik wrote:Ponovo maloljetnici :(

da jedan balo balavi dvojicu isjece nozem i jos uspije pobijeci.pa zar niko ne moze i nogom ga sa ledja fisnuti i da mu se po glavi iskace? znaci sta god da mi se desi u gradu 5% sanse imam da mi neko pomogne :roll:

iz ovog razloga pitam zna li neko pozadinu bodenja. jer sta ako je bio okrsaj 2 para frajera koji od ranije imaju neizmirene racune? i sad da neko radi jednog zbodenog frajera ganja drugog. garant su se poznavali jer otkud vec znaju ime tom balavcu?
mahalas505

#6216 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mahalas505 »

cappy_tempo wrote:da jedan balo balavi dvojicu isjece nozem i jos uspije pobijeci.pa zar niko ne moze i nogom ga sa ledja fisnuti i da mu se po glavi iskace? znaci sta god da mi se desi u gradu 5% sanse imam da mi neko pomogne :roll:

Mislim da su bila dvojica. A to da ce ti neko pomoci, to mozes odmah zaboraviti.
I samo da napomenem da ce se trend ovakvih napada nastaviti, jer kad smiju pucati na policiju, sto ne bi malo "bocali" obicne gradjane.
cappy_tempo

#6217 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

karanana sigurno su u hitnoj dobili podatke za napadnute,a napadac mozda prepoznavanje po slikama pa znaju,mada ta t voja varijanta je vise moguce.kako god jadna li nam majka kad nam se pred nosom bodu a sugradjani okrecu glavu...
Comrad

#6218 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Comrad »

Dobro je pa GRAS ima one zastitare pa se ovo ne moze desiti u tramvaju.

:oops:

Pa ovi napadi nozem to je sekunda. Taman eto svi u tramvaju su super fit i samo cekaju kad ce ko izvuci noz da ga nalemaju. Kako neko da zna oko cega se oni prepiru i svadjaju. Za napad nozem vala ne treba vise od 2 sekunde. Opet kazem, ne znam sta je bilo, ali ne mogu se ni davati takve osude za ljude u tramvaju. Pa nisu ni oni svi specijalci.

I opet, i da neko potrci za tim malcem i ubije boga u njemu, zaglavio bi zatvora. Jos bi ovdje sigurno bilo price, sta je on, ko je on da tuce napadaca, nije njegovo da sprovodi zakon imamo sudove policiju itd...zna se kako to ide.
Last edited by Comrad on 29/12/2010 15:35, edited 1 time in total.
poznanik

#6219 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by poznanik »

Comrad wrote:Dobro je pa GRAS ima one zastitare pa se ovo ne moze desiti u tramvaju. :oops:
Bar je video nadzor na vrijeme instaliran, GRAS-ovci odvajali pare iz svojih džepova, ni marke nisu dobili iz budžeta, kamere su sve snimile :oops:
ultima_palabra

#6220 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ultima_palabra »

poznanik wrote:
Comrad wrote:Dobro je pa GRAS ima one zastitare pa se ovo ne moze desiti u tramvaju. :oops:
Bar je video nadzor na vrijeme instaliran, GRAS-ovci odvajali pare iz svojih džepova, ni marke nisu dobili iz budžeta, kamere su sve snimile :oops:
Ma CCTV Nation, vozila GRAS-a su preteča Velikog Brata :oops:
arbosan

#6221 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by arbosan »

Comrad wrote:Dobro je pa GRAS ima one zastitare pa se ovo ne moze desiti u tramvaju.

:oops:

Pa ovi napadi nozem to je sekunda. Taman eto svi u tramvaju su super fit i samo cekaju kad ce ko izvuci noz da ga nalemaju. Kako neko da zna oko cega se oni prepiru i svadjaju. Za napad nozem vala ne treba vise od 2 sekunde. Opet kazem, ne znam sta je bilo, ali ne mogu se ni davati takve osude za ljude u tramvaju. Pa nisu ni oni svi specijalci.

I opet, i da neko potrci za tim malcem i ubije boga u njemu, zaglavio bi zatvora. Jos bi ovdje sigurno bilo price, sta je on, ko je on da tuce napadaca, nije njegovo da sprovodi zakon imamo sudove policiju itd...zna se kako to ide.
Bas si mi zadao dilemu ili muke, pitam se sta bi ja uradio da je u pitanju moja kcerka, recimo sta bi ja volio da se desi ako mi neko napadne djecu, naravno volio bih da neko ih stiti i da djeluje ljudski. A onda se bi postavljam pitanje, sta bi ja uradio da sam ja u tranvaju i da je to necije dijete, pa onda vidim da sam poceo kalkulisati. Mislim da bi trebao postupiti hrabro onako bez okljevanje da stitim ljudski zivot, pa ko god bio to..., mislim to je ono sto je ispravno, i nadam se da necu izdati sebe kao prvo kada se nesto bude desilo slicno. (Moram se malo nasaliti i reci stiticu sve samo nek nije vatreno oružje :skoljka: )
amato

#6222 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amato »

BALKAN,BALKAN to je to. :evil:
amato

#6223 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amato »

BALKAN,BALKAN- to je to. :evil:
innovision

#6224 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by innovision »

joj djece :x :x
bogoljub

#6225 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by bogoljub »

Slazem se u potpunosti sa ovim da ih treba dooobrooo kazniti!
Al treba sutjeti, pak, BiH treba slijediti ovu ''modernu'' zapadnu demokratiju, u kojoj jedan mladic, nafurani, nadrogirani zamashe nozem po tramvaju, i onda niko nema pravo da ga zatvori i osudi.
Pobogu brate i on ima neka prava! Ovo je "moderna" demokratija! Svak radi ono sto mu je volja!
Locked