Obama i SAD (2008-2016)

Post Reply
simpozijum delirijum

#6201 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by simpozijum delirijum »

corolla02 wrote:"European demostrants have balls...American demostrants have Iphones!" ND
pa ako uporedimo USA policiju koja je militarizovana ( imaju oklopnjake , borbene helikoptere cak i PVO naoruzanje !!) u zadnjih 10 godina
i Evropsku policiju koja ipak koliko -toliko pokusava biti manje zastrasujuca prema narodu i manje gruba
jos jedan problem pogotovo od sinoc sa kojim se sada susrecu Amerikanci ?
i Amerikanci imaju muda itekako
militarizacija sigurnosnih sluzbi i totalna nepripremljenost policije za mirne demonstracije
u Denveru su izgleda bili najsuroviji , tesko oklopljeni sa automatskim naoruzanjem i oklopnim vozilima protiv par stotina mirnih demonstranata ???
jos jedna iluzija je pokopana u USA ...
hiljade pohapsenih , a zasto ? cega se rezim toliko boji ? dobrodosli u 1984 !
severin

#6202 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by severin »

evo ko je obama ,odakle je,zakoga radi i koji su mu ciljevi.... u 8 djelova epizode..

OBAMA-MANIJA(K) - ni nade, ni promjene 1/8
http://www.youtube.com/watch?v=O4R_CzqF ... ure=relmfu

OBAMA-MANIJA(K) - Igranje s Trecim svjetskim ratom 2/8
http://www.youtube.com/watch?v=CHVNSaZ5 ... ure=relmfu

OBAMA-MANIJA(K) - Mijenja jedan rat za drugi 3/8
http://www.youtube.com/watch?v=Pr_8PEWP ... ure=relmfu

....
jeza u ledja

#6203 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

stranacc wrote: U americi se i dalje mnogoooo bolje zivi nego igdje drugo u svijetu...
Ne budi smijesan.
ahuseino

#6204 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

stranacc wrote:
ahuseino wrote:
Ti kazes 50% ja kazem 2%, i sta cemo sad?

Kljuc je preusmjeravanje kapitala, ne UKIDANJE kontas?

Moje takse placaju drzavu, drzava placa defense industry, defense industry uposljava tvojih 50% = JA placam defense industry uposlenike. Umjesto da ih placam za "oBranu" ja bi da ih placam za istrazivanje, dizajn i proizvodnju recimo tehnologije alternative energije itd... Umjesto sto se ovisi o tudjem ulju, da se malo eliminise potreba itd...

Pusti se te desnicarske samoopravdavajuce filozofije... kao smanjenje korporativnih taxi da bi ove vise ulagale u ekonomiju... :-) :P :wink:
Mislish ulaganje u solindru ( ili kako vec) :)
A sta mislish koliko ljudi zaposljava vojska? koliko se vrti proizvodnje oko toga? Koliko se naoruzanja proda diljem svijeta? PA sve sto uloze u vojsku na kraju to i prodaju nekome drugome ...naravno kad je njihovo vrijeme da prave nesto novo.
Voljeli mi to ili ne to yebeno veliki biznis i nikakve solendre i ostala sranja nemogu ni primirisati tome. Do sada u istoriji uvjek su vladali oni sa najjacom vojskom. Kad imash najjacu vojsku lahko ti je drzat sve pod kontrolom , svi ti svjetski strucnjaci ce na mig doci u ameriku i donijeti svoju pamet i obrazovanje ...besplatno ...jerlova je u americi.. to znas i ti i ja.
U americi se i dalje mnogoooo bolje zivi nego igdje drugo u svijetu...

p.s. kada bude isplativo da se bavi alternativnim gorivima i ostalim sranjima amerika ce to uraditi u veoma kratkom roku , ne zato sto zele zastiti atmosferu , nego da zarade josh vise. Kada ne bude nafake u nafti exxon mobil ce ti biti prvi u alternativnim gorivima u kratkom roku. Jednostavno oni rade ono sto donosi novac. Zasad novac je u vojsci i nafti.
Ko to ne voli nek ide na wal street nek se mzne , dok josh snijegovi nisu poceli ..a poslije ce svakako biti ljepse u kuci
Ma sve je to tacno, samo presao si od 50% nezaposlenosti na pricu o fundamentalima market kapitalizma.
Ja kazem da ne mora biti velika nezaposlenost, i da se nema i nije bilo potrebe TOLIKO ojacati military poslije hladnog rata. Znaci tacno je to sto govoris, ali ja kazem da je moglo bolje, lakse, a da se uz to i ostane najjaca sila na planeti.
Umjseto trilion dolara bacenih na irak (da profitiraju kompanije na novom marketu), mogle su se te pare potrositi na 'trudovima' da se smanji potrosnja goriva recimo 25%...

Nije bitno sto vojska uposljava toliki broj ljudi, ljudski talenat se moze preusmjeriti (kao i kapital), bitno je ko upravlja vojskom, kako te u koju svrhu. Tu se onda motivi mogu vidjeti.

Govoris o isplativosti, tacno, korporacije ce se poceti baviti s tim kada budu mogli imati hajra. Ali drzava kako finansira ratove mogla je finansirati ISTE ove koji je sada muzu, samo recimo za nesto drugo, okrenuto ka unutrasnjosti. Pa nek' im se ne isplati na free marketu, nek prodaju drzavi isto kao i oruzje.

P.S. NE fataj se Solindre, ka jedine mrlje. Sad zbog ovoga treba preknuti svaki pokusaj jel? :roll: Cini mi se da slusas previse sta ti pricaju GOP medije. Sta bi bilo sa svim ratovima kada bi se njihov uspjeh sudio po PRVOM neuspjelom?
stranacc

#6205 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by stranacc »

jeza u ledja wrote:
stranacc wrote: U americi se i dalje mnogoooo bolje zivi nego igdje drugo u svijetu...
Ne budi smijesan.
Gdje je bolje?
Bolan ne bio ...Swedjanima i Dancima je cilj da dodju u ameriku i odzive American dream.
Sad sto ti u americi imash svakakve bagre to je druga stvar..amerika je velikaaaaaaaaaaaaa ko vascijela europa ..tesko je da sve bude p-fect

btw ti si slijepo vjerovao i da ce obama ciniti cuda sa svojim change- yes we can... dok sam ja tada bio rasist sto sam mislio da je zasticen ko polarni medvjed i da sipa suplju, da ne zna il je poso il dosho...u sustini da lijepo cita to sto mu je neko napisao i povrh toga je drugaciji, mladji
treba biti realan jok ziviti na emocijama
Last edited by stranacc on 16/10/2011 21:55, edited 1 time in total.
stranacc

#6206 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by stranacc »

ahuseino wrote: Ma sve je to tacno, samo presao si od 50% nezaposlenosti na pricu o fundamentalima market kapitalizma.
Ja kazem da ne mora biti velika nezaposlenost, i da se nema i nije bilo potrebe TOLIKO ojacati military poslije hladnog rata. Znaci tacno je to sto govoris, ali ja kazem da je moglo bolje, lakse, a da se uz to i ostane najjaca sila na planeti.
Umjseto trilion dolara bacenih na irak (da profitiraju kompanije na novom marketu), mogle su se te pare potrositi na 'trudovima' da se smanji potrosnja goriva recimo 25%...

Nije bitno sto vojska uposljava toliki broj ljudi, ljudski talenat se moze preusmjeriti (kao i kapital), bitno je ko upravlja vojskom, kako te u koju svrhu. Tu se onda motivi mogu vidjeti.

Govoris o isplativosti, tacno, korporacije ce se poceti baviti s tim kada budu mogli imati hajra. Ali drzava kako finansira ratove mogla je finansirati ISTE ove koji je sada muzu, samo recimo za nesto drugo, okrenuto ka unutrasnjosti. Pa nek' im se ne isplati na free marketu, nek prodaju drzavi isto kao i oruzje.

P.S. NE fataj se Solindre, ka jedine mrlje. Sad zbog ovoga treba preknuti svaki pokusaj jel? :roll: Cini mi se da slusas previse sta ti pricaju GOP medije. Sta bi bilo sa svim ratovima kada bi se njihov uspjeh sudio po PRVOM neuspjelom?
Ok
Oko nezaposlenosti vojska je i dalje najveci poslodavac u americi , oko toga se sve vrti. Mi smo presitne ribice da odredimo sta treba kako i gdje.
Sva ta vojna industrija je veliki money maker. Imas sva ta silna istrazivanja ( nasa , ovo ono) napravi se superiorna tehnologija ..odradi svoje ) i onda za nekih 20 godina prodajes sve to arapima , afrikancima itd...... znaci prakticno oni te placaju da ides napred. Ti samo nastavljas sa novim projektima...na zalost armija je najbitnija u danasnjem svijetu. Mozes ti imati trilion instituta i laboratorija , ako nemas svoje vojske da to cuva ..eto ti nekog milosevica da kaze kako je to ustvari njegovo.
Oko troskova vojske.
Ko je u vojsci? Obicno gologuzija bez obrazovanja( ono bogatasi volove , sirotinja sinove), sta bi oni radili da nema vojske? bili nezaposleni?
Vojska dakle svakako postoji i kad lezi u kasarni prima platu i jede, radi vjezbe trosi municiju. Zasto ne onda posalji ih na pravi trening...pa kom opanci kom obojci. Dalje trose municiju.. svakako bi je trosili, koriste avijaciju etc...svakako treba vjezbati.
Pucaju rakete , svakako ih negdje moraju testirati . Umjesto da prave test poligone oni lijepo sruse neku zgradu o tvom trosku. Po meni troskovi rata nisu puno veci od troskova mira( sto se tice vojske) , samo su rezulati ispitivanja podrobniji. sva ta nova tehnologija ima veliko polje za testiranje ... u tudjoj mahali. Povrh toga puno tog naoruzanja je svakako pri kraju da se treba unistavati svakako ...a ti lipo zakuhas dole pa sve to prodash arabiji , kataru , emiratima etc,
eh sad sto oni otvore veliko trziste za svoje kompanije , mekdonaldse i ostala sranja , sto imaju povoljnije ugovore nego drugi ...sve je to money making machine.
Plus uvjek im treba neprijatelj, da narod ne sere previse i da bude na oprezu.

Bez vojske amerika bi propala brzo , taman je niko nikada ne napao.
Znas i sam da ce skoro svaki amerikanac dva puta jesti( umjesti 6 puta kao sto sada rade) a nece nista kontra vojske.

Ovdje je vojska BOG. Hoces biti javna licnost , a reci nesto kontra vojske ...tvoja karijera je zavrsena ....

p.s amerika nece te solindre , nece te autice na 1 kw pogon ..oni hoce big SUV, oni hoce ARMIJU,Pa zar ne vidish da yebeni demokrati gube sve zadnje izbore , cak su i u njujorku i MA izgubili ...hellllo to se nije desilo kako je sin oca zajebo. Americi se gade sva ta sranja... hoces solarnu energiju ..super napravi system i obogati se , nemoj traziti od drzave , hoces electric car , napravi ga i prodaj , a ako ne znas , ne trazi pomoc od drzave , japanci ga svakako prave , kupitt cemo njihoov , jeftiniji je svakako
simpozijum delirijum

#6207 Re: President Barack Hussein Obama!!!

:roll:
USA armija ? uz duzno postovanje prema stradalima i oko 100 000 ranjenih i oboljelih te oko 10 000 mrtvih Americkih vojnika sa najvecom stopom samoubistava od svih armija na planeti i veterani koji cine 30 % ukupno beskucnika
USA armija koja ne moze da izadje na kraj vec 10 godina sa cijelim NATO sa par plemena u Afganistanu, naoruzanih zahrdjalim AK-47 ?
lider NATO armija koji ne mogu da slome Gadafijevce poslije 8 mjeseci tepih bombardovanja ?
znam par jarana i jaranica koji su bili u Afganistanu i Iraku kao civilni kontraktori za USA i NATO
naplacuju Americkim vojnicima 5 dolara konzervu Koka-Kole ?? teska korupcija korporacija dok im mladost gine ..
sto li se i vojni veterani pridruzuju protestima u USA ?
iz zabave , zar ne ?
stotine milijardi su doslovno opljackane od Americkoga naroda od strane toga vojno-industrijskoga komplexa uz zlocine protiv covjecnosti
jeste li svjesni da ex predsjednik Bush i njegov zlocinac Ramsfeld od nedavno ne smiju u Kanadu i par Evropskih drzava zbog straha od hapsenja za ratne zlocine ?
dok se USA ne oslobodi te korumpirane i podivljale korporacijske vojne mashinerije koja osim ubijanja civila nema vojnih uspjeha u borbi sa odlucnim i motivisanim gerilcima narodna otpora
do tada ? u USA nema napretka a niti konacnoga mira na planeti
PEACE
stranacc

#6208 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by stranacc »

simpozijum delirijum wrote::roll:
USA armija ? uz duzno postovanje prema stradalima i oko 100 000 ranjenih i oboljelih te oko 10 000 mrtvih Americkih vojnika sa najvecom stopom samoubistava od svih armija na planeti i veterani koji cine 30 % ukupno beskucnika
USA armija koja ne moze da izadje na kraj vec 10 godina sa cijelim NATO sa par plemena u Afganistanu, naoruzanih zahrdjalim AK-47 ?
lider NATO armija koji ne mogu da slome Gadafijevce poslije 8 mjeseci tepih bombardovanja ?
znam par jarana i jaranica koji su bili u Afganistanu i Iraku kao civilni kontraktori za USA i NATO
naplacuju Americkim vojnicima 5 dolara konzervu Koka-Kole ?? teska korupcija korporacija dok im mladost gine ..
sto li se i vojni veterani pridruzuju protestima u USA ?
iz zabave , zar ne ?
stotine milijardi su doslovno opljackane od Americkoga naroda od strane toga vojno-industrijskoga komplexa uz zlocine protiv covjecnosti
jeste li svjesni da ex predsjednik Bush i njegov zlocinac Ramsfeld od nedavno ne smiju u Kanadu i par Evropskih drzava zbog straha od hapsenja za ratne zlocine ?
dok se USA ne oslobodi te korumpirane i podivljale korporacijske vojne mashinerije koja osim ubijanja civila nema vojnih uspjeha u borbi sa odlucnim i motivisanim gerilcima narodna otpora
do tada ? u USA nema napretka a niti konacnoga mira na planeti
PEACE
:)
Nemoj se naci uvrijedjen , ali ti pojma nemas
Ti si nesto ko risto djogo u ratu , lupas da se lupa
simpozijum delirijum

#6209 Re: President Barack Hussein Obama!!!

ma nisam uvrijedjen razumijem ja tvoj stav , opisao si situaciju ali je doslo vrijeme za promjene
istorija je uciteljica koju niko ne slusa , sta znaci mocna armija ?
ako ti je stanovnistvo nezadovljno i ekonomija krahira ?
i SSSR je imao najjacu armiju na planeti pa vidi kako zavrsise poslije avanture u Afganistanu 80-tih godina 20 vijeka
i Austro-Ugarska je imala armiju i Britanska imperija pa kako svi zavrsise i extreman primjer ;
i Hitler je imao mocnu armiju i sta bi na kraju ?
USA mora uciti iz istorije , jer cine istu gresku kao SSSR , jedno-partijski sistem ( u USA dvo-partijski) korupcija i vojno-industijski komplex koji se napuhao preko mogucnosti i bankrotirao cijelo drustvo
a scenario takvoga kraha u USA ne bi bio dobar za nikoga
jefferson

#6210 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jefferson »

simpozijum delirijum wrote:ma nisam uvrijedjen razumijem ja tvoj stav , opisao si situaciju ali je doslo vrijeme za promjene
i SSSR je imao najjacu armiju na planeti pa vidi kako zavrsise poslije avanture u Afganistanu 80-tih godina 20 vijeka
i Austro-Ugarska je imala armiju i Britanska imperija pa kako svi zavrsise i extreman primjer ;
USA mora uciti iz istorije , jer cine istu gresku kao SSSR , jedno-partijski sistem ( u USA dvo-partijski) korupcija i vojno-industijski komplex koji se napuhao preko mogucnosti i bankrotirao cijelo drustvo
Fakat sve, ali bas sve povrsno gledas!
De malo se makni od tog senzacionalizma! Na kraju, koliko vidim ti samo uzivas u blagodetima ovog sistema jer beskrajno kritiziras sistem, ali ti ne pada na pamet da ti nesto poduzmes i promjenis ga.
Ti si kao onaj mali sto su ga neki dan intervjuisali an Wall Streetu i sto je rekao da se njemu treba platiti skolovanje jer eto kao to bi bio red!
simpozijum delirijum

#6211 Re: President Barack Hussein Obama!!!

jefferson wrote:
simpozijum delirijum wrote:ma nisam uvrijedjen razumijem ja tvoj stav , opisao si situaciju ali je doslo vrijeme za promjene
Fakat sve, ali bas sve povrsno gledas!
De malo se makni od tog senzacionalizma! Na kraju, koliko vidim ti samo uzivas u blagodetima ovog sistema jer beskrajno kritiziras sistem, ali ti ne pada na pamet da ti nesto poduzmes i promjenis ga.
Ti si kao onaj mali sto su ga neki dan intervjuisali an Wall Streetu i sto je rekao da se njemu treba platiti skolovanje jer eto kao to bi bio red!
"balagodeti sistema " ? pa ! dobro , imam posao i sretan sam zbog toga za razliku od oko 20 % Amerikanaca ( nezvanicna statistika a zvanicni podatak je 9.5% )
blagodeti sistema u kojem se ja i moj Boss jedini preostali od firme koja je imala oko 6-10 zaposlenika koji su radili sretni i po 10 sati dnevno
i ja i on jedva kraj sa krajem sastavljamo ove godine ..
ne pitam niti za zdrastveno osiguranje niti penzijsko samo suti i radi , ne pitam za prekovremne sate i extra lovu , suti i trpi
kontas sada care ?
jefferson

#6212 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jefferson »

Ne kontam care, sta hoces? Sta bi ti, da ti neko na vrata pokuca i kaze evo??? Hoces to? Bogami "care" ja radim vrlo dobra dva posla, a postoji vrlo dobar razlog sto ih radim, jer sam sam sebe skolovo i radio tri posla dok sam se skolovao, te ganjo ocjene za skolarine i sl. Care, sta bi ti da se neko sazali na tebe jer eto ti si jadan? Meni se cini da ti trazis da te neko zali! Ja bi se odmah rokno kad bi dosao u takvu situaciju.
Prosli mjesec 3.7 miliona otvorenih radnih mjesta nije popunjeno jer se ili niko nije prijavio ili ljudi nemaju strucnu spremu.
Stoga, idi se doskoluj i radi, prestani trazit sazaljenje!
simpozijum delirijum

#6213 Re: President Barack Hussein Obama!!!

jefferson wrote:Ne kontam care, sta hoces? Sta bi ti, da ti neko na vrata pokuca i kaze evo??? Hoces to? Bogami "care" ja radim vrlo dobra dva posla, a postoji vrlo dobar razlog sto ih radim, jer sam sam sebe skolovo i radio tri posla dok sam se skolovao, te ganjo ocjene za skolarine i sl. Care, sta bi ti da se neko sazali na tebe jer eto ti si jadan? Meni se cini da ti trazis da te neko zali! Ja bi se odmah rokno kad bi dosao u takvu situaciju.
Prosli mjesec 3.7 miliona otvorenih radnih mjesta nije popunjeno jer se ili niko nije prijavio ili ljudi nemaju strucnu spremu.
imam strucnu spremu i ja i moj Boss ,top profesionalci i elita u svome poslu , samo narod nema para , mi smo mali privatni biznis a ne hebena korporacija i moj Boss ne moze dobiti kredit da siri biznis i jos ga kolju porezima i raznim dozvolama i nebulozama , mamu im nabijem pohlepnu !! a necu da radim za vojnu industriju boze sacuvaj pa makar crko od gladi
kakve nebuloze pricas i mazes narodu oci ?
3.7 miliona novih radnih mjesta ??
gdje to ba '?
u Mc Donaldsu ? :lol:
ispravka tacno si rekao 3.7 miliona novih radnih mjesta ali u Kini :lol:
jefferson

#6214 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jefferson »

simpozijum delirijum wrote:
jefferson wrote:Ne kontam care, sta hoces? Sta bi ti, da ti neko na vrata pokuca i kaze evo??? Hoces to? Bogami "care" ja radim vrlo dobra dva posla, a postoji vrlo dobar razlog sto ih radim, jer sam sam sebe skolovo i radio tri posla dok sam se skolovao, te ganjo ocjene za skolarine i sl. Care, sta bi ti da se neko sazali na tebe jer eto ti si jadan? Meni se cini da ti trazis da te neko zali! Ja bi se odmah rokno kad bi dosao u takvu situaciju.
imam strucnu spremu i ja i moj Boss ,top profesionalci i elita u svome poslu , samo narod nema para , mi smo mali privatni biznis a ne hebena korporacija i moj Boss ne moze dobiti kredit da siri biznis i jos ga kolju porezima i raznim dozvolama i nebulozama , mamu im nabijem pohlepnu !! a necu da radim za vojnu industriju boze sacuvaj pa makar crko od gladi
kakve nebuloze pricas i mazes narodu oci ?
3.7 miliona novih radnih mjesta ??
gdje to ba '?
u Mc Donaldsu ? :lol:
ispravka tacno si rekao 3.7 miliona novih radnih mjesta ali u Kini :lol:
Pardon, ispravka, 3.2 miliona! Kako ti kao prvak borbe protiv nejednakosti ne znas da ima toliko slobodnih radnih mjesta? Ili bi da ti neko da socijalu?
Ti prvo trebas skontat sta hoces od sebe jaro, ali mislim datebi vise odgovara jedna danska ili svedska pa mozes fino na socijali!
http://www.cnbc.com/id/44838614
stranacc

#6215 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by stranacc »

Hehhee , ma ne kontas ti nista zivota mi
Drzo se hitler dok nije vojska krahirala , drzo se i SSSR dok je vojska mogla plashiti druge oko sebe , i AU, svi
sve te imperije su propale cim im je vojska oslabila.
Pod jaka armija ja podrazumijevam Armiju koja ide u korak s vremenom , ili cak ispred svoga vremena , sastavljeno od viseslojnih elitnih grupa..jok tamo 25 miliona vojnika sa kalasnjikovima.
Bolan americka vojska satare srbiju i imaju dvojicu ranjeih u tom ratu. sataru libiju sa istim rezultatima..

A samim tim kad u vojsku podjes ...ybga nadaj se da moze spoginuti , nisi poso u ribolov.

O usa Imaju dvopartijski sistem ( a ako si kadar pravi josh 40 partija niko ti ne brani ...eto u bosni svaki izbori imamo 90 paritija..i sta jel to nam cvijeta) ali i tri nivoa vlasti ...tako da svako svakoga moze da poklopi...i tesko je to bas smatrati jednopartijskim :)
simpozijum delirijum

#6216 Re: President Barack Hussein Obama!!!

fakat nema zivaca natezati se sa tobom Jefferson i evo linkovi ukljucujuci i zvanicnu statistiku o nejednakosti u USA
sve lijepo objasnjeno sa linkovima i video o maltretiranju od strane policije sinoc sirom USA mirnih gradjana i tako dalje , masa uhapsenih i prebijenih a zasto ? ako je sve mlijed i mlijeko ?
nemoj sada da te hercika spuca , to nam je realnost :roll:
evo pa citajte;
http://www.informationclearinghouse.info/
stranacc

#6217 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by stranacc »

blagodeti sistema u kojem se ja i moj Boss jedini preostali od firme koja je imala oko 6-10 zaposlenika koji su radili sretni i po 10 sati dnevno
ne pitam niti za zdrastveno osiguranje niti penzijsko samo suti i radi , ne pitam za prekovremne sate i extra lovu , suti i trpi
kontas sada care ?
Ti trebas svoga bosa hitno naguziti.. on je sve otpustio ostavio tebe da hamalis i gruha te pricom kako sve ode u helac. Hitno trazi novi poso , josh ako si visokoobrazovan nema smisla da se bakces u firmi u kojoj ti jedini hamalish ( boss je svakako boss)...ili otvori svoj biznis i uzimaj sve pare umjesto sto dijelish sa bossom.
A ti sto mu ne daju kredit...hehehe sta ce mu kredit? Kako ce ga vratiti ? Tako stro ces ti svojim radom prosiriti kopmaniju , vracati kredit i hraniti i bossa? ma hajde.
I ti sto se `bore ` na wal streetu , oni se bolan bore za josh vise taxi , manje kredita ...spalo bi te da i onog sto hoce free obrazovanje-koledz placash.
Znaci ako prodje to sto ti guras ..tebije raditi za sebe , bosa , kredit , i onog hajvana sto hoce da mu neko plati obrazovanje , da ne radi tesko jel . :)
udahni duboko i razmisli sta i kako ...a poso mjenjaj pod hitno ...taj sto imash je teska baraka i urusava se
5okraka

#6218 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by 5okraka »

Ajde drug budi malo realan ! Vidim da su te Neal Boortz, i Rush Limbaugh dobro programirali, al' probudi se i ti si jedan od nas. I ti si sluga :dance:

Sistem u kojem zaglavis u bolnici nedo Bog duze zarobi te sa stotine hiljada dolara! Sistem u kojem se skolujes zarobi te na pola zivota, i kad ti neko umre prvo sto ti traze je $ 6-8.000. Takav sistem ne moze biti dobar ni u snu !

U bivsoj Jugi moj stari je radio (majka nije nikad), i imali su sve, kucu koja bi ovdje bila najmanje $500.000. Za kredite, i dugove nikad nije znao dok ovdje nije dosao.

Da ne krene prica sto ne ides odakle si dosao i tako to....spremamo se, al' duga je to prica sada, a nije ni vrijeme ni mjesto.

Jednostavno ako mislis da je sve ovo u redu, i normalno onda tebi nema pomoci. Uzivaj, sanjaj americki san :lol:

I za kraj, imas i drugih radio stanica osim ovih koje rade za ''big guys'' znas ? Kad ides na neki put, ne fali ti nista da pogledas na obe strane, a ne samo na jednu.

jefferson

#6219 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jefferson »

5okraka wrote:
Ajde drug budi malo realan ! Vidim da su te Neal Boortz, i Rush Limbaugh dobro programirali, al' probudi se i ti si jedan od nas. I ti si sluga :dance:

Sistem u kojem zaglavis u bolnici nedo Bog duze zarobi te sa stotine hiljada dolara! Sistem u kojem se skolujes zarobi te na pola zivota, i kad ti neko umre prvo sto ti traze je $ 6-8.000. Takav sistem ne moze biti dobar ni u snu !

U bivsoj Jugi moj stari je radio (majka nije nikad), i imali su sve, kucu koja bi ovdje bila najmanje $500.000. Za kredite, i dugove nikad nije znao dok ovdje nije dosao.

Da ne krene prica sto ne ides odakle si dosao i tako to....spremamo se, al' duga je to prica sada, a nije ni vrijeme ni mjesto.

Jednostavno ako mislis da je sve ovo u redu, i normalno onda tebi nema pomoci. Uzivaj, sanjaj americki san :lol:

I za kraj, imas i drugih radio stanica osim ovih koje rade za ''big guys'' znas ? Kad ides na neki put, ne fali ti nista da pogledas na obe strane, a ne samo na jednu.

de ti jaro malo procitaj prvo sta je samoupravljanje, dugovi, odnos medju republikama, itd, itd. Zbog toga traje skolovanje koliko traje, da bi znao stvari a ne valjo gluposti!
simpozijum delirijum

#6220 Re: President Barack Hussein Obama!!!

stranacc wrote:
kontas sada care ?
Ti trebas svoga bosa hitno naguziti.. on je sve otpustio ostavio tebe da hamalis i gruha te pricom kako sve ode u helac. Hitno trazi novi poso , josh ako si visokoobrazovan nema smisla da se bakces u firmi u kojoj ti jedini hamalish ( boss je svakako boss)...ili otvori svoj biznis i uzimaj sve pare umjesto sto dijelish sa bossom.
A ti sto mu ne daju kredit...hehehe sta ce mu kredit? Kako ce ga vratiti ? Tako stro ces ti svojim radom prosiriti kopmaniju , vracati kredit i hraniti i bossa? ma hajde.
I ti sto se `bore ` na wal streetu , oni se bolan bore za josh vise taxi , manje kredita ...spalo bi te da i onog sto hoce free obrazovanje-koledz placash.
Znaci ako prodje to sto ti guras ..tebije raditi za sebe , bosa , kredit , i onog hajvana sto hoce da mu neko plati obrazovanje , da ne radi tesko jel . :)
udahni duboko i razmisli sta i kako ...a poso mjenjaj pod hitno ...taj sto imash je teska baraka i urusava se
a sta ces ? to ti je kapitalizam ! a radim nesto i sa strane naravno da imam planove za svoj biznis , srecom , nisam zavaljen licno u kredite , sustina je da narod nema para jer mi radimo fakticki usluzni biznis ( likovnjak i dizajner , moler ,sve sto treba od dizajna i farbe, od automobila , brodova i aviona ,ma sve sto treba !! do apartmana i biznisa :lol: )
a to se u doba krize smatra luksuzom
pogresno tumacis pobunjenike , niko ne trazi ljeba preko pogace , u pitanju je povrat opljackanoga novca , tacnije povrat toga novca taj cuveni "Bailout" od triliona dolara kojega su prokockali JP Morgan i Golden Sachs i ostala profiterska bratija ne proizvodeci nista
elektronskim transakcijama su sve prokockali i opljackali drzavu
plus mahniti Pentagon koji naplacuje galon nafte za svoje trupe oko 30 $
demokratija je vladavina naroda a ne 1% posto krvolocne pohlepne bratije koja unisti sve na svome putu
svi znaju, samo se prave blesavi
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#6221 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Toto »

jah sranja u Ruandi

nego, koliko "marisana" ova tri cetiri nicka bosanskohercegovackih korjena ima veze sa Barakom Obamom ??
stranacc

#6222 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by stranacc »

simpozijum delirijum wrote: pogresno tumacis pobunjenike , niko ne trazi ljeba preko pogace , u pitanju je povrat opljackanoga novca , tacnije povrat toga novca taj cuveni "Bailout" od triliona dolara kojega su prokockali JP Morgan i Golden Sachs i ostala profiterska bratija ne proizvodeci nista
elektronskim transakcijama su sve prokockali i opljackali drzavu
plus mahniti Pentagon koji naplacuje galon nafte za svoje trupe oko 30 $
demokratija je vladavina naroda a ne 1% posto krvolocne pohlepne bratije koja unisti sve na svome putu
svi znaju, samo se prave blesavi
Ma hajd boga ti
Opet lupetash bez pameti
Vecina bailout love je vracena jer je tamo bila klauzula da se bonusi ne mogu isplacivati dok banka ne vrati lovu ...naravno lova je odmah vracena..da se moze dalje bonusati. Cak je i jebeni GM vraco-vratio pare
Koga su oni prokockali? Ti stavis svoje pare na berzu i odredis koliko rizika hoces ...onda oni preuzmu i rizikuju ...dok se dobijalo super su bili , sad kad su zajebali nevaljaju ... wel tako je u zivotu sad si gore sad dole.
O pentagonu i budalasanjima nemam komentar ... no veze sa mozak ... beeep
U sustini nista nije ni dobijeno ni izgubljeno ...papir je prije 4 godine vrijedio xyz , a danas vrijedi xy ...to je sve . Sve kuce i kompanije su i dalje tu u americi , banke nisu ni jednu srusile :) a da su igrali poker sa narodom , jesu :) Treba znati s kim se u kolo lacash :)
stranacc

#6223 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by stranacc »

Toto wrote:jah sranja u Ruandi

nego, koliko "marisana" ova tri cetiri nicka bosanskohercegovackih korjena ima veze sa Barakom Obamom ??
On nam je svima predcednik :)
simpozijum delirijum

#6224 Re: President Barack Hussein Obama!!!

i otkada burzovno mesetarenje i kockanje kroz kompjuterske softvere se smatra "proizvodnom djelatnoscu"?
sta ti ljudi proizvode ?
automobile ? Iphone ( oni se prave u Kini usput ) ?
nista , kockarske transakcije , zbog kojih je 6 miliona Amerikanaca izgubilo domove
imao sam musteriju koja radi za cuvenu vojnu kompaniju , radi tip kao rauconovodja i veli ;" velike se brojke obrcu , naplacujemo Pentagonu jedan saraf koji je u sustini 10 centi i po 2 dolara "
profit je profit
i korupcija je korupcija
pogledaj primjer novoga "super "borbena aviona F-35 joint strike fighter ?
maznuli su milijarde lopatom , a projekat kasni 5 godina i Rusi napravili S-400 PVO koji ga rusi sa lakocom na oko 100 Kilometara a i Kinezi maznuli terabajte podataka iz sjedista kompanije tacnije njihovi cyber ratnici , i smiju se koliko Pentagon trosi na igracke..koja sada ne vrijedi nista, znaju ga u saraf ..
bacene pare !
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#6225 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Toto »

stranacc wrote:
Toto wrote:jah sranja u Ruandi

On nam je svima predcednik :)
i kakve veze americki predsjednik ima veze sa kockarskim transakcijama burzovnih mesatara, propasti autombilske indutrije, proizvodnje Iphonea u Kini, vojnom industrijom;
F-35 je na crtace table stavljen prije 22 godina i sta Obama ima sa njim ??
Post Reply