Ali, zato niste u stanju da se javite na poziv. Najjača firmo u državi.oyada wrote:...Haloo pa mi smo naj jaca firma u državi 1000 uposlenih svi redovno plaćamo državi svaki fening. Auta bolidi jbt pa de ti živiš majke ti. O čemu ti ba!!!??
Sarajevski taksisti- dno dna
-
Hakiz
#6201 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
- pecpec
#6202 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
kako placate drzavi nikad racun niste dali musterijioyada wrote:O čemu ba ti, Haloo pa mi smo naj jaca firma u državi 1000 uposlenih svi redovno plaćamo državi svaki fening. Auta bolidi jbt pa de ti živiš majke ti. O čemu ti ba!!!?? .supercali wrote:A onda porez na te 2500 pa onda obavezno zdravstveno penziono i svasta nesto
Onda porez i na to sto nisi upalio taksimetar i sl
Mislis da bi imao te pare koje sada imas?
Jel svako 6 mjeseci radis tehnicki al stvarno da provjeris?
Sta kazes nije kosulja iz preventa nego je sa sirana?
Koja 2 strana znas hrvatski i srpski?
- nivla
#6203 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
kad budem vidio uredno na kraju voznje odstampan rqcun sa sistema koji je povezan sa poreznom mozda ti i povjerujem, ali nazalost vi skoro svi placate minimalne doprinose a ostatak neprijavljenog novca uredno obrcete, dok ne budete svi nosili pos aparate za placanje karticama nemoj mi pricatibo svemubsto redovno placas drzavioyada wrote: O čemu ba ti, Haloo pa mi smo naj jaca firma u državi 1000 uposlenih svi redovno plaćamo državi svaki fening. Auta bolidi jbt pa de ti živiš majke ti. O čemu ti ba!!!??
o lampicama za neispravne airbagove absove i ostalo ne bih govorio, da se tehnicki radi kako treba svi bi vi vozali ispravna vozila ili ne bi imali licencu, ne bi vozali e klasu iz 2012. sa protekt gumama
sad ce naravno poceti prica kako to tesko moze u masoj drzavi ali eto negdje treba poceti
sto se tice isplativosti tesko da se to ne isplati raditi nek trosis na 100kilometara 12l goriva to je max 30maraka, vi svi na to dobijete u pravilu za tu kilometrazu 100km plus startovi, nek vam ostane u prosjeku na tih naplacenih 100maraka, 50 maraka kad odbijete sve troskove opet se tu moze fino prihodovati i da sve prijavite, svakako ne predjete 100km dnevno nego vise
-
dozadnjekapi
#6204 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
taxe su u sarajevu zastićene ko trgovci u međugorju. tako je kako je, hadžije su sebi podijelili rejone.
- zomri
#6205 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
I onaj što prodaje paprike na pijaci je u sistemu pdv-a, samo taxe nisu. ali to je njima njihova borba dala, pola državne "pravda" preko taxija.
- djkurt
#6206 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Greška, u Istanbulu vjerovao ili ne licenca košta 1 000 000 KM.oyada wrote:Čuj to da ti neko uzme licencu!! Pa šta misliš da tebi neko oduzme auto ili kuću svašta, to bi tebi bilo normalno ?drugi profil wrote:I sad zamisli da im neko uzme to, kao što bi bilo normalno u uređenom sistemu.
Licenca da se izdaje na određeni rok i da nije prenosiva. Npr. imas javni poziv svake godine ili svake 4 do 5. Uslovi koji striktno moraju biti ispunjeni i cijena od recimo 5K godisnje. Ili cak i kratkorocne licence koje se izdaju na krace periode.
Drzava prodaje koncesiju za eksploataciju javnog dobra, tj. u ovom slucaju javnog prevoza.
Ovako takso ulozi 100 milja u licencu i auto, radi i solidno zarađuje, plaća qurac od poreza, i ostaje mu 100.000 milja štek za penziju.
Lijepo je to smisljeno, samo nije posteno.)
Taxi lucenca svud u svijetu se kupuje NPR u Parizu je 250.000€, Beču 200.000€, NY 400.000$, Istanbulu 350.000TL, Beogradu 70.000€ Itd ehhhh u Pundzabiju, Kalkuti i Kinsasi je gratis licenca
-
oyada
#6207 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Bil ti volio imati licencu?nivla wrote:kad budem vidio uredno na kraju voznje odstampan rqcun sa sistema koji je povezan sa poreznom mozda ti i povjerujem, ali nazalost vi skoro svi placate minimalne doprinose a ostatak neprijavljenog novca uredno obrcete, dok ne budete svi nosili pos aparate za placanje karticama nemoj mi pricatibo svemubsto redovno placas drzavioyada wrote: O čemu ba ti, Haloo pa mi smo naj jaca firma u državi 1000 uposlenih svi redovno plaćamo državi svaki fening. Auta bolidi jbt pa de ti živiš majke ti. O čemu ti ba!!!??
o lampicama za neispravne airbagove absove i ostalo ne bih govorio, da se tehnicki radi kako treba svi bi vi vozali ispravna vozila ili ne bi imali licencu, ne bi vozali e klasu iz 2012. sa protekt gumama
sad ce naravno poceti prica kako to tesko moze u masoj drzavi ali eto negdje treba poceti
sto se tice isplativosti tesko da se to ne isplati raditi nek trosis na 100kilometara 12l goriva to je max 30maraka, vi svi na to dobijete u pravilu za tu kilometrazu 100km plus startovi, nek vam ostane u prosjeku na tih naplacenih 100maraka, 50 maraka kad odbijete sve troskove opet se tu moze fino prihodovati i da sve prijavite, svakako ne predjete 100km dnevno nego vise
- rumenige_brajtner
#6208 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
bil ti volio bit magistar, pa svaki mjesec uredno naplatit platu veću od tvoje uz upola manje napora i 0 klošara i pjandura? e pa jebi ga pajdo, trebao si potrošit pare na školu umjesto za licencu. jebi ga, meni najveći klošar kojeg vidim bude taksista, u rijetkim trenutcima kad koristim isti. poyyoyada wrote: Bil ti volio imati licencu?
-
Hakiz
#6209 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Eh, eto, nisi je ni ti htio nego si dobio ponudu koju nisi mogao odbiti, ti neko prislonio pištolj uz glavu i rekao uzećeš licencu ili ti neće biti. I ti, jadan, da sačuvaš glavu, morao postati taksista. A onda se nađe neko da ti pametuje da izdaješ fiskalne račune i plaćaš PDV. Đubrad jedna, ti hoćeš samo da radiš, gledaš svoja posla i da se ne maltretiraš sa računima, PDV-om i ostalim glupostima, ali dušmani ti ne daju.oyada wrote:Bil ti volio imati licencu?nivla wrote:kad budem vidio uredno na kraju voznje odstampan rqcun sa sistema koji je povezan sa poreznom mozda ti i povjerujem, ali nazalost vi skoro svi placate minimalne doprinose a ostatak neprijavljenog novca uredno obrcete, dok ne budete svi nosili pos aparate za placanje karticama nemoj mi pricatibo svemubsto redovno placas drzavioyada wrote: O čemu ba ti, Haloo pa mi smo naj jaca firma u državi 1000 uposlenih svi redovno plaćamo državi svaki fening. Auta bolidi jbt pa de ti živiš majke ti. O čemu ti ba!!!??
Evo, suza mi krenula iz oka.
Usput, što se ne javljate na centrali kada vas čovjek zove?
- nivla
#6210 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
moje podrucje rada je sasvim drugacije od taksiranja, istina nekad se zbog privatnih obaveza provozam u jednom danu po sarajevu i po 300km, svakako za cijenu licence ima drugih poslova koje bih radio a koji iziskuju puno manje mog truda i ulaganja nego je to licenca za taksi, na kraju kupovina te licence meni predstavlja prije kriminal nego trgovinu i ne bih nikad zelio ucestvovati u necemu takvomoyada wrote: Bil ti volio imati licencu?
npr prije bih kupio 2-3000 m2 zemlje u nekoj pripizdini, izganjao energetske saglasnosti i napravio halu za uzgoj pilica( i npr potpisao kao proizvodjac za perutninu, madi, brojler) nego taksirao, mozda je malo skuplje od licence za taksi i treba cekati na povrat investicije, ali je nesto sto omogucava sirenje, sto bih mogao kupiti a da opet ne bude kriminal, jer je kriminal obaveza da se kupe dvije licence necije babovine a ne zivotne stecevine
- Bluemore
#6211 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
To je taj duh sarajevo taxeoyada wrote:O čemu ba ti, Haloo pa mi smo naj jaca firma u državi 1000 uposlenih svi redovno plaćamo državi svaki fening. Auta bolidi jbt pa de ti živiš majke ti. O čemu ti ba!!!??supercali wrote:A onda porez na te 2500 pa onda obavezno zdravstveno penziono i svasta nesto
- thekupus
#6212 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
s tim da je editovao dio gdje je spomenuo kurvinog sinaBluemore wrote:To je taj duh sarajevo taxeoyada wrote:O čemu ba ti, Haloo pa mi smo naj jaca firma u državi 1000 uposlenih svi redovno plaćamo državi svaki fening. Auta bolidi jbt pa de ti živiš majke ti. O čemu ti ba!!!??supercali wrote:A onda porez na te 2500 pa onda obavezno zdravstveno penziono i svasta nesto
- JThomas
#6213 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ekstremna ideologija taksizam 
- dzeno123
#6214 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ma raja pretjeruju ovdje, od kako je vijeka taksisti su isti, nekad raja, nekad supci, koga mogu da uzmu uzmu. Ne ocekujte nikad od njih da plesu valcer ili sl ipak ih je većina niske strucne spreme. 
-
invincible1921
#6215 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Sinoc jos jedna od mnogovrojnih neugodnosti sa sarajevo taxiem. Sivi pasat je kolko se sjecam. Prvo u toku voznje govorim skreni ovdje on me ubjeduje da nije tu skretanje haj otiso okolo nema veze. Dosli na odrediste vidim nije upalio taksimetar, moja greska sto nisam vidio reko kolko je ovo kaze osam mara
Cuj osam maraka svaki dan se vozim skoro istom realcijom nikad nije vise od 3.5, a cak i ovo sto si okruzio nije vise od 4...Samo da mu se sjetim citave famlije i ovom prilikom...
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#6216 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
sve si to njemu trebao da kažeš, a i udruženju sa taxiinvincible1921 wrote:Sinoc jos jedna od mnogovrojnih neugodnosti sa sarajevo taxiem. Sivi pasat je kolko se sjecam. Prvo u toku voznje govorim skreni ovdje on me ubjeduje da nije tu skretanje haj otiso okolo nema veze. Dosli na odrediste vidim nije upalio taksimetar, moja greska sto nisam vidio reko kolko je ovo kaze osam mara![]()
Cuj osam maraka svaki dan se vozim skoro istom realcijom nikad nije vise od 3.5, a cak i ovo sto si okruzio nije vise od 4...Samo da mu se sjetim citave famlije i ovom prilikom...
- hellhammer
#6217 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Sta se ovdje zalis, sto ga nisi torbicominvincible1921 wrote:Sinoc jos jedna od mnogovrojnih neugodnosti sa sarajevo taxiem. Sivi pasat je kolko se sjecam. Prvo u toku voznje govorim skreni ovdje on me ubjeduje da nije tu skretanje haj otiso okolo nema veze. Dosli na odrediste vidim nije upalio taksimetar, moja greska sto nisam vidio reko kolko je ovo kaze osam mara![]()
- zomri
#6218 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Eno u Hrvatskoj liberalizirali tržište, može voziti taksi ko god hoće u osnovi.
Valjda će i nas sunce obasjati.
- drug_profi
#6219 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Kao što je i liberaliziran svaki obrt. Misliš da možeš uspjeti? Izvoli probaj. Ne ide? Nađi nešto drugo od čega ćeš živjeti.zomri wrote:Eno u Hrvatskoj liberalizirali tržište, može voziti taksi ko god hoće u osnovi.
Frizerski salon, zelenara, krojački salon, kujundžija, sahadžija...
- šatirana_ljubičica
#6221 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Lijepo tražiš račun i sa tim računom možeš dalje. A prije svega, što mu ne reče- kako znaš da je 8 KM, gdje piše?hellhammer wrote:Sta se ovdje zalis, sto ga nisi torbicominvincible1921 wrote:Sinoc jos jedna od mnogovrojnih neugodnosti sa sarajevo taxiem. Sivi pasat je kolko se sjecam. Prvo u toku voznje govorim skreni ovdje on me ubjeduje da nije tu skretanje haj otiso okolo nema veze. Dosli na odrediste vidim nije upalio taksimetar, moja greska sto nisam vidio reko kolko je ovo kaze osam mara![]()
-
invincible1921
#6222 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Zvao im centralu reko sve sta je ko je kaze nije to nas to je divljakšatirana_ljubičica wrote:Lijepo tražiš račun i sa tim računom možeš dalje. A prije svega, što mu ne reče- kako znaš da je 8 KM, gdje piše?hellhammer wrote:Sta se ovdje zalis, sto ga nisi torbicominvincible1921 wrote:Sinoc jos jedna od mnogovrojnih neugodnosti sa sarajevo taxiem. Sivi pasat je kolko se sjecam. Prvo u toku voznje govorim skreni ovdje on me ubjeduje da nije tu skretanje haj otiso okolo nema veze. Dosli na odrediste vidim nije upalio taksimetar, moja greska sto nisam vidio reko kolko je ovo kaze osam mara![]()
-
dzungla
#6223 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Samo da pozdravim svu trojicu taksista - Sa taxi - koji juce kod Holideja nisu htjeli primiti staricu kojoj je pozlilo i koja je bila sa kcerkom jer je kratka relacija .Dvije zenske osobe , bespomocne . Nisu trazile da ih voze dzaba , ne smijem pomisliti sta bi tek tada bilo .Na cast vam i na dusu
- dječak sa šibicama
#6224 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Zato postoji Zuti, Crveni, bilokoji, zovnes i oni voze gdje god kazes.dzungla wrote:Samo da pozdravim svu trojicu taksista - Sa taxi - koji juce kod Holideja nisu htjeli primiti staricu kojoj je pozlilo i koja je bila sa kcerkom jer je kratka relacija .Dvije zenske osobe , bespomocne . Nisu trazile da ih voze dzaba , ne smijem pomisliti sta bi tek tada bilo .Na cast vam i na dusu
Ovu bagru Enverovu ne treba ni zaustavljati, da je pameti ko sto nije, svi bi ih maksimalno izbjegavali.
-
zipoo
#6225 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nema zuti vise, barem legalno