Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
HAVANA

#6201 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

lmo wrote:
HAVANA wrote:Izaso ja iz banovica i otiso iz bosne. :P Rodio mi limun,obradovo sam se vise neg onaj u minhenu trinestoj plati. :D Dokle ste vi,svadjate li se jos? Nemojte,vodite ljubav.Ni ja vise necu psovat,dede mi. :bih:
:lol:
Koja je sorta?
Ona teta u metkovicu kad nam je prodala rekla da je mjesecar.Al nije,kaze ovaj cipol komsija.Al bardo,ko dusha :D
HAVANA

#6202 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

pustopoljina wrote:
HAVANA wrote:Izaso ja iz banovica i otiso iz bosne. :P Rodio mi limun,obradovo sam se vise neg onaj u minhenu trinestoj plati. :D Dokle ste vi,svadjate li se jos? Nemojte,vodite ljubav.Ni ja vise necu psovat,dede mi. :bih:
Image
Morska od mene
Moj galebeee Image
HAVANA

#6203 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

arzuhal wrote:Njemu limun rodio, a proleterijat, težaci i poštena inteligencija nema ni za limuntoz. I dovikuje cinik: Vodite ljubav... :-D

Vodnem te... :-D
Jaraneee.Ja sta god kazem ne valja. :mastakazes: Vodnem i ja tebe. :kiss:
HAVANA

#6204 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Fudo387 wrote::lol:

Pozdrav Havani, i selam nasem muteveliji.
Pozdrav suborcu mom,jedinom koji mi je dao rijeci podrske u pritvoru,poslo napolitanke i cigara... :bih:
512MB

#6205 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

HAVANA wrote:
pustopoljina wrote:
Image
Morska od mene
Moj galebeee Image
Min 5kg viska, vise limuna manje bijelog kruha..
HAVANA

#6206 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Kako znas,udebljo se 6 kg. :twisted: Al dobro bura je,duge gace,trenerka,majica,dzemper,jakna .. :D Samo pita bez hljeba,dok sam ziv. :twisted: Bosanac mrtvi. :bih:
Last edited by HAVANA on 23/02/2019 19:07, edited 1 time in total.
HAVANA

#6207 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Nego,jesi to teslu oborio pa carinici zagledaju? :D Kapitalisto,ja ovde ganjam renault 4 da nadjem a on teslu vozi. :gunjastajl:
HAVANA

#6208 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Ne smijem puno o moru,ima ovih nervoznih,napasce me ko opet.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#6209 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Jimmy McNulty »

Bolji ti je Renault 5 ili Pežo 205 gti, to će bit pravi klasici.
HAVANA

#6210 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Renault 4, mini ili spacek.A moze i dijana To je moj izbor. :-D
pustopoljina

#6211 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by pustopoljina »

512MB wrote: Moj galebeee Image
Min 5kg viska, vise limuna manje bijelog kruha..
Citam- vise limuna, manje bijelog LUKA
Kontam, ovaj mali se totalno odrodio :-) :D
sad mu i bijeli luk smeta
Seyfo

#6212 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Seyfo »

Do prije 10 godina,kada su postojale vize, shvatljivo mi je da je zelja za odlaskom,cak i kratkim, bila i jaca,jer je to prirodno u covjeku:ako ti zabrane da odes,logicno je da ces to vise zeljeti. Ali sada je tako lako otici,ukinute su skoro sve barijere koje su prije postojale! A zelja u narodu samo veca. I kako je vec receno, mnogi idu,ne zbog para,egzistencije,rata,Bakira i Dodika, perspektive, djece i njihove buducnosti, nego SAMO DA NISU TU.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#6213 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by japin_mutapi »

to je sasvim normalno, čak bih se usudio reći i da je to potpuno u redu

:bih:
Hendrix

#6214 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Hendrix »

_BataZiv_0809 wrote:
Hendrix wrote:Po nekima ovde zivot se svodi na more ljeti i skijanje zimi...izmedju termini fudbala, Sarajevo centar univerzuma.

Ima li ista drugo u pm da postoji osim ovih ispranih fraza vise? Sta ako neko ne zna skijati? Sta ce jadan citavu zimu radit u Sarajvu?

Grad u kojem nije bilo ozbiljnijeg koncerta od onog humanitarnog U2, al zato termini fudbala su boli glava.
Vazda krajnosti. Pobogu nemamo svi iste prioritete u zivotu, zar je to toliko tesko shvatiti? Sta ima lose u planini zimi, moru ljeti, terminima fudbala itd... Svakom njegovo pobogu si brate...
Pa u tome i jest fazon sto se ovde dva lika non stop sprdaju sa bilo kojom idejom ljudi da idu vani jer su oni naravno posjetili to mjesto i bezze je, a i sta ces tamo kad u Sarajvu imas sve...i ima sve ustvari sto njima treba u zivotu. I mi svi moramo se prilagodit tome ili smo kokuzi jel. Ko da ja ne volim na more ici...nije to poenta, nije mi mjerilo zivota sto sam 3 sata od mora kao sto se namece ovde.

To me iritira ovde, sta ako covjek hoce u Brno ima razloge svoje, ali ne, daj da ti ovi FGR kazu da je tamo bezveze...neka tebe kuci a oni ce da putuju i da nama kazu sta ima u svijetu. Ispade Sarajevo jace i od Amsterdama brate mili...stas ba tamo djes tamo...koliko njima samo treba do skijalista da voze?
animals

#6215 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

HAVANA wrote:
pustopoljina wrote:
Image
Morska od mene
Moj galebeee Image
Jes ti se vako nakrivio :D
MarlboroGold

#6216 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by MarlboroGold »

Havana nabaci ti još kila za svaki slučaj... ne treba se igrati sa ovim vjetrom :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6217 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by _BataZiv_0809 »

Hendrix wrote: Pa u tome i jest fazon sto se ovde dva lika non stop sprdaju sa bilo kojom idejom ljudi da idu vani jer su oni naravno posjetili to mjesto i bezze je, a i sta ces tamo kad u Sarajvu imas sve...i ima sve ustvari sto njima treba u zivotu. I mi svi moramo se prilagodit tome ili smo kokuzi jel. Ko da ja ne volim na more ici...nije to poenta, nije mi mjerilo zivota sto sam 3 sata od mora kao sto se namece ovde.

To me iritira ovde, sta ako covjek hoce u Brno ima razloge svoje, ali ne, daj da ti ovi FGR kazu da je tamo bezveze...neka tebe kuci a oni ce da putuju i da nama kazu sta ima u svijetu. Ispade Sarajevo jace i od Amsterdama brate mili...stas ba tamo djes tamo...koliko njima samo treba do skijalista da voze?
Pa to je njihov problem, a osim toga trolaju... Jbt dosli smo maltene do toga da ne smijes ni reci da ostanak ima svojih prednosti. Po Bosni smijes pljuvati a po Njemackoj ne smijes sto kaze Nivelacija :lol:

Svako ima svoje razloge i kalkulacije. Sve je to ljudski i razumljivo, samo dok ne krecu agresiva i kompleksi.

Sto kae Coby...jesi ti radio traku :mrgreen:

Dodje mi nekad da ostavim sve i odem
znam da preko je bolje, ali preko nije moje
preko nije lova laka, preko nije moja majka
gde su sada moja braca, ko sta pije, placam
512MB

#6218 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

HAVANA wrote:Nego,jesi to teslu oborio pa carinici zagledaju? :D Kapitalisto,ja ovde ganjam renault 4 da nadjem a on teslu vozi. :gunjastajl:
Amerikanac jest al nije Tesla... kakav Tesla, trosi premalo za moj ukus...

Nego, nadisi se malo cistog zraka na tom Peljescu kad si vec tamo :D
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#6219 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Jimmy McNulty »

Agresiva i kompleksi uglavnom kreću od domaćih, onih što su ostali.
DzordzHodzic

#6220 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by DzordzHodzic »

Jimmy McNulty wrote:Agresiva i kompleksi uglavnom kreću od domaćih, onih što su ostali.
Ja ovdje vidim komplekse sa obje strane granice :D
animals

#6221 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

Nema to veze gdje si..
ti ili si kompleksas ili nisi..
glupa podjela na dijasporu ili domace..
512MB

#6222 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Hendrix wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Hendrix wrote:Po nekima ovde zivot se svodi na more ljeti i skijanje zimi...izmedju termini fudbala, Sarajevo centar univerzuma.

Ima li ista drugo u pm da postoji osim ovih ispranih fraza vise? Sta ako neko ne zna skijati? Sta ce jadan citavu zimu radit u Sarajvu?

Grad u kojem nije bilo ozbiljnijeg koncerta od onog humanitarnog U2, al zato termini fudbala su boli glava.
Vazda krajnosti. Pobogu nemamo svi iste prioritete u zivotu, zar je to toliko tesko shvatiti? Sta ima lose u planini zimi, moru ljeti, terminima fudbala itd... Svakom njegovo pobogu si brate...
Pa u tome i jest fazon sto se ovde dva lika non stop sprdaju sa bilo kojom idejom ljudi da idu vani jer su oni naravno posjetili to mjesto i bezze je, a i sta ces tamo kad u Sarajvu imas sve...i ima sve ustvari sto njima treba u zivotu. I mi svi moramo se prilagodit tome ili smo kokuzi jel. Ko da ja ne volim na more ici...nije to poenta, nije mi mjerilo zivota sto sam 3 sata od mora kao sto se namece ovde.

Nema potrebe da ti razbijas glavu zbog tog, kad njih dvojica kazu da ti je najbolje u Rajvosa i da ti je dovoljno termin fuce i kafa sa rajom da se ostvaris, a da je zapad kurac od ovce, onda ti je tako. Ne vjeruj ovim dijasporasima sto prosipaju suplju da je Njemacka nesh posebno..
Seyfo

#6223 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Seyfo »

Po mnogima,sa svih meridijana, je Sarajevo centar svemira,100%. Tako da se sve uklapa.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#6224 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by japin_mutapi »

Sreli se Mujo i Haso nakon deset godina. - Ma gde si ti meni kućo stara, nisam te vid'o sto godina! - Eto, putov'o ti ja po svijetu, bio tu i tamo, čak sam živio 2 godine i u Londonu! - London? A gdje ti je to? - To ti je grad u Engleskoj, jedno 2000 kilometara od Sarajeva. - Uuu, pa u kakvoj si ti to vukojebini živio!
dezurni_ucenik

#6225 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by dezurni_ucenik »

Hendrix wrote:

Pokenjaju se na ovakve teme, eto oni su vidjeli svijeta, fukara nema tamo sta da trazi - obicno lijecenje snobovskih kompleksa ali ono sto ne razumijem nikako je sljedece - i mnogi oni koji se sa njima ne slazu, uvijek u nekakvom grcu, strah valjda nekakav odgovaraju sa: "nisi ti u pravu ali ja tebe gotivim, ti si raja, kralj, car...". Ne razumijem nikako to strahopostovanje.
Post Reply