Bitcoin & crypto svijet

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
almir90

#6201 Re: Bitcoins

Post by almir90 »

512MB wrote: Zanemaruje se jedan vazan aspekt, tehnicke analize ne predvidjaju nista za buducnost i slicno, vec samo pojasnjavaju trenutnu situaciju na chartu i uglavnom znas tek naknadno da li je jedna TA bila priblizno tacna il ne - i niko ne ulaze novac na osnovu nekih TA. Pet ljudi ti postavi pet razlicitih analiza. Lovu ulazes jer vjerujes u neki projekt.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Stprljen = Spašen. :D
drndalo

#6202 Re: Bitcoins

Post by drndalo »

Ko je spominjao skori LTC fork? Kako to ide...? Samo oni koji su evidentirani na nekom wallet-u? Software-skom ili i Hardware-skom ? Kako to ide kad imas npr. xx LTC npr. na cold storage-u na USB-u?

Oni ti sami to pripisu, ili...?
almir90

#6203 Re: Bitcoins

Post by almir90 »

drndalo wrote:Ko je spominjao skori LTC fork? Kako to ide...? Samo oni koji su evidentirani na nekom wallet-u? Software-skom ili i Hardware-skom ? Kako to ide kad imas npr. xx LTC npr. na cold storage-u na USB-u?

Oni ti sami to pripisu, ili...?
Što se forka tiče, kreator Litecoin-a ga je prozvao prevarom, i preporučuje da se ne kupuje, jer nema veze sa Litecoin-om. To je ono što sam ja uspio saznati čitajući po netu.
512MB

#6204 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Ko ima LTC dobije toliko forka djabalesku, treba se claimen..
toure123

#6205 Re: Bitcoins

Post by toure123 »

Kad cujem izraze cold storage i HODL smuci mi se :zoka: Vecina ih ovdje koristi a ni sami ne kontaju zasto, ali ono, let's be in and cool :lol: :lol: :izet:
drndalo

#6206 Re: Bitcoins

Post by drndalo »

512MB wrote:Ko ima LTC dobije toliko forka djabalesku, treba se claimen..
A dje se to klejma? Kako to ide? S kojeg walleta? Nazalost imam ih samo na IQO, pa od toga garant nema nista... Nego da znam za buducnost...
512MB

#6207 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

drndalo wrote:
A dje se to klejma? Kako to ide? S kojeg walleta? Nazalost imam ih samo na IQO, pa od toga garant nema nista... Nego da znam za buducnost...
Danas je "Litecoin Cash" fork i LTC hodler dobiju za svaki LTC po 10 LTC Cash. Claimenuje se preko njihovog walleta, ili ako si na nekom web wallet onda oni to rade.

Https://litecoinca.sh
512MB

#6208 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

toure123 wrote:Kad cujem izraze cold storage i HODL smuci mi se :zoka: Vecina ih ovdje koristi a ni sami ne kontaju zasto, ali ono, let's be in and cool :lol: :lol: :izet:
Koja od ova dva pojma ti nisu jasna :-?
imperator01

#6209 Re: Bitcoins

Post by imperator01 »

drndalo wrote:
Vi sa iqo ste nocoineri, ne drzite private key vec ku*ac od ovce :D

Za klaimanje, bilo kog forka, ltc,zcl,xmr itd.

1. Coin imas na walletu i imas private key
2. Nakon forka tj odredjenog blocka, maknes coin sa te adrese i prebacis ih na drugu adresu, kreairas drugi wallet i dobit ces drugi private key ( siguran-osiguran)
3. Kad izadje wallet koji podrzava taj novi fork coin u isti ubacis onaj prvi private key, gdje su coini bili i dobijes te nove coine u walletu.
drndalo

#6210 Re: Bitcoins

Post by drndalo »

imperator01 wrote:
drndalo wrote:
Vi sa iqo ste nocoineri, ne drzite private key vec ku*ac od ovce :D

Za klaimanje, bilo kog forka, ltc,zcl,xmr itd.

1. Coin imas na walletu i imas private key
2. Nakon forka tj odredjenog blocka, maknes coin sa te adrese i prebacis ih na drugu adresu, kreairas drugi wallet i dobit ces drugi private key ( siguran-osiguran)
3. Kad izadje wallet koji podrzava taj novi fork coin u isti ubacis onaj prvi private key, gdje su coini bili i dobijes te nove coine u walletu.
Vidis da znas i ljepse od racqua od ovce objasniti kada hoces... ?! Hvala. Kao sto rekoh, znao sam da sam na IQO donji po tom pitanju, ali da znam za drugi put... :kiss:
Rene Higuita

#6211 Re: Bitcoins

Post by Rene Higuita »

512MB wrote:Zanemaruje se jedan vazan aspekt, tehnicke analize ne predvidjaju nista za buducnost i slicno, vec samo pojasnjavaju trenutnu situaciju na chartu i uglavnom znas tek naknadno da li je jedna TA bila priblizno tacna il ne - i niko ne ulaze novac na osnovu nekih TA. Pet ljudi ti postavi pet razlicitih analiza. Lovu ulazes jer vjerujes u neki projekt.
:thumbup:
Bas tako. O tome sam i ranije pisao.
TA predstavlja statisticku i matematicku obradu podataka iz proslosti i na osnovu njih pokusava da predvidi buducnost. TA je alat koji statisticki i matematicki obradjuju ponasanje ljudi na finansijskom trzistu, a koji pomaze ulagacu da donese neku investicijsku odluku. Kvaliteta same TA ovisi o kvaliteti stecenog znanja o TA. Niti TA, a niti FA nije garancija krajnjeg uspijeha investicije, to su samo dobri alati koji pomazu u donosenju kvalitetnih investicijskih odluka.
Uvijek je dobro poznavati bar osnove TA i FA, nego ne znati nista o tome.
Svi sami za sebe treba da izvrse istrazivanje prije donosenja bilo kakvih investicijskih odluka ili da plate profesionalno lice koje ce za njih da odradi taj posao. I nikada ne treba da ulazu vise nego sto mogu sebi da priuste da izgube.
HowForWhom

#6212 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »

Da li je iko ikada od vas ili neko koga poznajete igrao "igru" od Ian Baline? Sad ga citam na twitteru, kao ko mu posalje 0.4 - 0.7 ETH on uzvrati sa nekoliko ETH.

Nadjoh.... izgleda scam, mislim ionako ne bih slao... al par puta sam naletio na to varijante
almir90

#6213 Re: Bitcoins

Post by almir90 »

Rene Higuita wrote: :thumbup:
TA predstavlja statisticku i matematicku obradu podataka iz proslosti i na osnovu njih pokusava da predvidi buducnost. TA je alat koji statisticki i matematicki obradjuju ponasanje ljudi na finansijskom trzistu, a koji pomaze ulagacu da donese neku investicijsku odluku. Kvaliteta same TA ovisi o kvaliteti stecenog znanja o TA. Niti TA, a niti FA nije garancija krajnjeg uspijeha investicije, to su samo dobri alati koji pomazu u donosenju kvalitetnih investicijskih odluka.
Svi sami za sebe treba da izvrse istrazivanje prije donosenja bilo kakvih investicijskih odluka ili da plate profesionalno lice koje ce za njih da odradi taj posao. I nikada ne treba da ulazu vise nego sto mogu sebi da priuste da izgube.
Koliko često trguješ?
KAMI666

#6214 Re: Bitcoins

Post by KAMI666 »

Pitar_na_motoru wrote:Da li je iko ikada od vas ili neko koga poznajete igrao "igru" od Ian Baline? Sad ga citam na twitteru, kao ko mu posalje 0.4 - 0.7 ETH on uzvrati sa nekoliko ETH.

Nadjoh.... izgleda scam, mislim ionako ne bih slao... al par puta sam naletio na to varijante
Definitivno SCAM.
Ne salji nikom nista, nigdje nista i niko ti nece dati coins dzabe, pogotovo tom glupom forom.

Poznajem tog lika, Scameri naprave priblizno slican Nick i predstave se kao da su ta osoba. Isto je bilo i sa McAfee. Ne nasjedajte na tu foru.
mirza1h

#6215 Re: Bitcoins

Post by mirza1h »

Pitar_na_motoru wrote:Da li je iko ikada od vas ili neko koga poznajete igrao "igru" od Ian Baline? Sad ga citam na twitteru, kao ko mu posalje 0.4 - 0.7 ETH on uzvrati sa nekoliko ETH.

Ko nasjedne na takve gluposti zaslužuje da izgubi pare.
Rene Higuita

#6216 Re: Bitcoins

Post by Rene Higuita »

almir90 wrote:
Rene Higuita wrote: :thumbup:
Koliko često trguješ?
Rijetko trgujem na dnevnoj osnovi.
victom

#6217 Re: Bitcoins

Post by victom »

u duhu vremena
Last edited by victom on 01/03/2021 04:09, edited 2 times in total.
Muzafer_Hashishar

#6218 Re: Bitcoins

Post by Muzafer_Hashishar »

Ko je postao milioner postao je. Ko nije - prichat che. :lol:
drndalo

#6219 Re: Bitcoins

Post by drndalo »

Ponavlja se LTC fork prica, ovaj put sa XMR (Monero)... Isto kazu da nemaju veze s njima...

https://mobile.twitter.com/monerocurren ... twterm%5E0

Bilo kako bilo, cijena istog prije dogadjaja ce rasti, samo vodite racuna o ovome gore pisanom, tj. Claim-anju, sa drugim svojim walletom, da ne bi bilo kuku-lele...
HowForWhom

#6220 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »

KAMI666 wrote:

Definitivno SCAM.
Ne salji nikom nista, nigdje nista i niko ti nece dati coins dzabe, pogotovo tom glupom forom.

Poznajem tog lika, Scameri naprave priblizno slican Nick i predstave se kao da su ta osoba. Isto je bilo i sa McAfee. Ne nasjedajte na tu foru.
:thumbup:

Ma svakako ne bih slao ionako, moze jedino da on meni posalje 5, a ja njemu uzvratim sa 4 :D
mO k3

#6221 Re: Bitcoins

Post by mO k3 »

https://coin-hero.de/grossinvestor-kauf ... n-bitcoin/
Ein unbekannter Investor mit der Bitcoin Adresse „3Cbq7aT1tY8kMxWLbitaG7yT6bPbKChq64“ hat vor wenigen Tagen seinen Bitcoineinsatz fast verdoppelt von 56.357 (09.02.2018) auf heute 96.651 Bitcoins.
Rene Higuita

#6222 Re: Bitcoins

Post by Rene Higuita »

Idel ta pumpa vise? :D
Image
512MB

#6223 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Nece pa nece preko 11 :D
HowForWhom

#6224 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »