REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
- kakotakonikako
#6201 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ovdje se najmanje prica o reviziji presude protiv Srbije.
Sto se tice zrtava u agresiji na Drzavu BiH njima je najvaznije da je pokusano podnosenje revizije i manje je ovo bolno ( iako je i to veoma bolno ), od onoga da se nije podnijela revizija presude protiv Srbije. To je iz pozicije ZRTAVA. A svi oni koji nisu u toj poziciji, samo naprdjivanjem, nasladjivanjem i bezobrazlukom zamagljuju ovu temu.
Uvodjenjem embarga na naoruzavanje za odbranu BiH u periodu 92-95 , svakome normalnom je bilo jasno o cemu se radi i o licemjerstvu tadasnje ( a i sadasnje ) svjetske politike.
Presuda iz 2007. godine je povoljna po BiH, ali se malo izvuklo iz toga.
Ocekivati da se u reviziji izvuce vise ( iako sada ima dosta kvalitetnijih dokaza ) je nerealno, jer oni koji su ucestovali u svemu od 92-95, ne bi dozvolili da se ista promijeni.
Zalosno je da pojedinci koji zive od drzave BiH, rade protiv nje.
Iz ovoga se trebaju izvuci pouke: prvenstveno Bosanci i Hercegovci, zatim ponaosob Bosnjaci, Srbi i Hrvati. Svi mogu i likovati ali i tugovati.
Za ZRTVE je ovo bolno, ali za Drzavu BiH je ovako najbolje, jer se za nju sada ( kao i za Dejton ) zalazu i oni koji su bili jako protiv.
Da ponovim, gledajuci ZRTVE, ovo je manje zlo od onoga da se nije podnijela revizija tuzbe protiv Srbije. Oni dobro znaju sta se desavalo 92-95.
Sto se tice zrtava u agresiji na Drzavu BiH njima je najvaznije da je pokusano podnosenje revizije i manje je ovo bolno ( iako je i to veoma bolno ), od onoga da se nije podnijela revizija presude protiv Srbije. To je iz pozicije ZRTAVA. A svi oni koji nisu u toj poziciji, samo naprdjivanjem, nasladjivanjem i bezobrazlukom zamagljuju ovu temu.
Uvodjenjem embarga na naoruzavanje za odbranu BiH u periodu 92-95 , svakome normalnom je bilo jasno o cemu se radi i o licemjerstvu tadasnje ( a i sadasnje ) svjetske politike.
Presuda iz 2007. godine je povoljna po BiH, ali se malo izvuklo iz toga.
Ocekivati da se u reviziji izvuce vise ( iako sada ima dosta kvalitetnijih dokaza ) je nerealno, jer oni koji su ucestovali u svemu od 92-95, ne bi dozvolili da se ista promijeni.
Zalosno je da pojedinci koji zive od drzave BiH, rade protiv nje.
Iz ovoga se trebaju izvuci pouke: prvenstveno Bosanci i Hercegovci, zatim ponaosob Bosnjaci, Srbi i Hrvati. Svi mogu i likovati ali i tugovati.
Za ZRTVE je ovo bolno, ali za Drzavu BiH je ovako najbolje, jer se za nju sada ( kao i za Dejton ) zalazu i oni koji su bili jako protiv.
Da ponovim, gledajuci ZRTVE, ovo je manje zlo od onoga da se nije podnijela revizija tuzbe protiv Srbije. Oni dobro znaju sta se desavalo 92-95.
- harač
#6202 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
za prvo je vec utvrdjeno da je provala, a sto se tice 2. time je bakir samo legitimizirao tvrdnje srba i hrvata da se o drzavnim stvarima moze odlucivati van parlamenta u paradrzavnim etnickim institucijama. sutra kada se na svesrpskim ili svehrvatskim sjelima u mostaru ili banjaluci bude sastancilo o tome da li podrzati budzet ili nesto drugo u drzavnom parlamentu, nemoj da bi ko vamo cmizdrio i pozivao se na nekakvu drzavu, na nekakve institucije i sl.prog321 wrote:Arzuhal je kso i obicno dao tacnu dijagnose.
pokretanje tuzbe je bila pametna politicka odluka.
dvije stvari su izasle na cistac.
1. opredjeljenost HDZ i hrvatskog faktora da zajedno igraju sa velikosrpskim faktorom u BiH
2. Bosnjaci mogu parirati sami i imaju mehanizme koje djeluju u sjeni. To je veoma vazno jer na tim bedemima drzava BiH moze uvijek opstati.
-
daddy-kool
#6203 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ovo nije ispravan podtekst ovoj reviziji.JThomas wrote:
okej, vi niste znali, nisam ni ja, nije niko od nas. ali on je znao, i zajebavao se sa državom i žrtvama radi svoje dnevnopolitičke koristi. jer o kojoj drugoj možemo pričati ako znaš da ne može bez nove punomoći, a nemaš je?
Bakir je ušao u ovu priču nevoljko i pod pritiskom, prebacivajući odgovornost na Sakiba, pa su bila neka pravna savjetovanja i sl.
Znao je da nema neku političku korist od ovoga, da će cijena biti politički skupa u narušavanju odnosa u BiH i regionu, a eventualna nagrada biti mršava.
Last edited by daddy-kool on 10/03/2017 09:05, edited 1 time in total.
- agent_zero
#6204 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Neću nastaviti, za razliku od tog za kojeg misliš dati glas, ja pošutjem žrtve i porodice šehida i poginulih boraca.BISCANIN2 wrote:Hvala kolega, lijepe riječi za rvi 70% iz šehidske familije.agent_zero wrote:Jebo li te balija i kriminalac Bakir posred te maloumne tikve.BISCANIN2 wrote:Nisam glaso za Bakira ali ako se kandidira hoću, ovaj ću put i lobirati u mojoj familiji da svi jednoglasno glasaju za Bakira, nakon ovog prije bi glasao za Ljotićevce, Nediće i Mihajloviće nego za Fahre i Nikšiće slične.
INAČE JE TEMA REVIZIJA, ALI OPET NISAM GLASAO ZA Bakira, ali sad hoću srcem dušom i tijelom, i još lobiram na sav glas.
Tema je revizija tužbe, ali samo da se ZNA,
Dođem tu da pročitam nešto vezano za temu kakav dobar komentar a čitam propagandu Bakirovih oponenata, njima revizija u opšte nije bitna, bitno je da Bakir njima polaže račune.
Opet pošto tema revizija nije bitna da napomenem da je Bake ispo ŠAHINA, Kraljčina, i da sam se dobro zeznuo što i na prošlim izborima nisam mu dao glas, i da mi je sad SVE JASNO DA JASNIJJE NE MOŽE BITI.
Na prvom koraku tužbe smo ispušili, da nsimo na prvom možda bi na drugom, da nismo na drugom možda bi na trećem, i mi na to OBJEKTIVNO VRLO MALO SMO MOGLI UTJECATI. Za Švicu i Švabe ovo bi problem i dobar zalogaj i upitno je kako bi završilo.
Zanemaruju se činjenice koliko je dobra samo podnošenje revizije donijelo, od borbe secesionista za institucionalno djelovanje, do skidanja maski od Srbije, cro, pa i nama samim da vidimo gdje i sa čim imamo posla.
A DA JOŠ JEDNOM DA PONOVIM Bake je kralj i pomešće na slijedećim izborima.
Nastavi samo.
I zato ne mogu da shvatim da mislite dati glas nekom ko nas je uvukao u rat i 25 godina nas bestidno pljačka i sistemski uništava, a dno dna je ovo predizborno igranje sa tužbom preko mrtvih duša.
Ja nisam na istoj strani sa ljudima koji glasaju za SDA, niti ću ikad biti. SDA je zlo! A ako ti to ne vidiš tj. ne želiš da vidiš, to je tvoj problem.
I reagovao sam zato što si upravo svojim postom pokazao zašto se unaprijed propala revizija i dizala - da bi se reklamirao Kakir i SDA kao tobože branioci Bošnjaka i da bi se pucala predizborna kampanja preko žrtava genocida.
Sramno, odurno, gnusno, fujavo.... Ja to ne dozvoljavam, ma ko da je u pitanju!
- JThomas
#6205 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
e jadan on. duša draga.
-
daddy-kool
#6206 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Nije jadan, ali nije imao nekog izbora.JThomas wrote:e jadan on. duša draga.
- asurbanipal
- harač
#6208 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
naslusao sam se svakakve apologetike bosnjackog politickog diletantizma, ali ovo je nesto novodaddy-kool wrote:Ovo nije ispravan podtekst ovoj reviziji.JThomas wrote:
okej, vi niste znali, nisam ni ja, nije niko od nas. ali on je znao, i zajebavao se sa državom i žrtvama radi svoje dnevnopolitičke koristi. jer o kojoj drugoj možemo pričati ako znaš da ne može bez nove punomoći, a nemaš je?
Bakir je ušao u ovu priču nevoljko i pod pritiskom, prebacivajući odgovornost na Sakiba, pa su bila neka pravna savjetovanja i sl.
Znao je da nema neku političku korist od ovoga, da će cijena biti politički skupa u narušavanju odnosa u BiH i regionu, a eventualna nagrada biti mršava.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#6209 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
ovo je sve zbog američkih sankcija dodiku bakir ga spašava i nabacuje volej a i navodi vidu na miletov mlin
zato je zahtjev i podnesen da se rs lakše otcijepi i bakir i sda rade protiv dejtona a srpske stranke brane dejton i bosnu i hercegovinu
hvala dodiku ivaniću skupštini rs čoviću što su spasili bih
zato je zahtjev i podnesen da se rs lakše otcijepi i bakir i sda rade protiv dejtona a srpske stranke brane dejton i bosnu i hercegovinu
-
daddy-kool
#6210 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ne tako davno je Bakir gostovao na FACEu gdje je najavio pokretanje revizije i gdje se upravo ovo moglo vidjeti.harač wrote:[
naslusao sam se svakakve apologetike bosnjackog politickog diletantizma, ali ovo je nesto novo
I ne razumijem kako ovo shvatate kao odbranu BI, ovo je kritika na nedostatak agresivnosti, boljeg lobiranja, bolje organizacije, većih ciljeva.
Ali ja u ovome ne vidim neku dnevnoplitčku igru, šta je profitirao?
Last edited by daddy-kool on 10/03/2017 09:16, edited 1 time in total.
- arzuhal
#6211 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
japin_mutapi wrote:ovo je sve zbog američkih sankcija dodiku bakir ga spašava i nabacuje volej a i navodi vidu na miletov mlin
- General War
#6212 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Tresnja na vrhu kolaca je da mi nikakno nije jasno, zasto se nije trazilo ovlastenje za tog sakiba kada je Zeljko bio clan predsjednistva i ko je vec bio od bosnjaka?vivaldi wrote:slazem se da je odgovornost sda neuporedivo veca, ali samo zbog duzine vlasti jer ni sdp za ono vremena sto je vladao nije pokazao nikakvu sposobnost. cak i danas kao opozicija nisu u stanju smisliti niti se cak potrduiti pa satsaviti neku ozbiljnu kritiku i politicku i ekonomsku iako materijala ima na pretek. umjesto toga se rasipaju ispraznim floskulama i tako sto samo traze ostavke.Maystor wrote:Hmm, ako ćemo bit iskreni, ta Nerkina podlost je sitnica u poređenju sa famoznim naknadama za demobilisane borce kojima je SDA kupila izbore i bacila državu u dužničko ropstvo. Ali to ne mijenja suštinu mog posta.
zlaja je bar svojevremno ubjedljivo prosipao onih njegovih famoznih 5 politika koje se raspadose cim dodje na vlast, ali je par ko opozicionar zvucao kao da zna o cemu prica i da to oze sprovesti, ali nije to tema
- arzuhal
#6213 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
A dozvoljavaš sebi da čovjeku psuješ i vrijeđaš ga na najprostačkiji, najbezobrazniji način? KO si to ti da mu tako govoriš?agent_zero wrote:Neću nastaviti, za razliku od tog za kojeg misliš dati glas, ja pošutjem žrtve i porodice šehida i poginulih boraca.BISCANIN2 wrote:Hvala kolega, lijepe riječi za rvi 70% iz šehidske familije.agent_zero wrote:
Jebo li te balija i kriminalac Bakir posred te maloumne tikve.
Nastavi samo.
I zato ne mogu da shvatim da mislite dati glas nekom ko nas je uvukao u rat i 25 godina nas bestidno pljačka i sistemski uništava, a dno dna je ovo predizborno igranje sa tužbom preko mrtvih duša.
Ja nisam na istoj strani sa ljudima koji glasaju za SDA, niti ću ikad biti. SDA je zlo! A ako ti to ne vidiš tj. ne želiš da vidiš, to je tvoj problem.
I reagovao sam zato što si upravo svojim postom pokazao zašto se unaprijed propala revizija i dizala - da bi se reklamirao Kakir i SDA kao tobože branioci Bošnjaka i da bi se pucala predizborna kampanja preko žrtava genocida.
- pustopoljina
#6214 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
ovo si lijepo napisao i dovoljno jasno, svakome koga interesuje.Nurudin wrote:Dežurni kritičari ne shvataju jednu stvar. Ne postoji trenutno u BiH politika, alternativa bilo kakva
u probosanskim strankama, koja ima politiku u kojoj su Bošnjaci izjednačeni po prioritetu, sa pitanjem BiH.
Dakle, narodu je vrlo bitno i osjeća snažnu potrebu da brani i izgrađuje svoj identitet , upravo zato što se
isti negira i napada.
Ja sam po uvjerenju nekakav liberal ali u ovom kontekstu smatram da je to također vrlo važno, zbog specifičnosti
bošnjačkog identiteta koji se osporava i koji je polusvijestan sebe. Ne može postojati država bez naroda.
Iako je to posao desnih stranaka, mislim da ljevica jako griješi sa očiglednim stavom u kojem će, kao,što manje
bude bošnjaštva, biti više Bosne. _Ili kao, što manje mi budemo isticali svoj identitet, Srbi i Hrvati će lakše
progutati ideju građanske BiH...To je fantazija zasnovana na vremenu iz socijalizma i nema više nikakve veze
sa realnošću. Pogledajte samo onog Vuka Bačanovića, Srbina koji je rođen i živio u Sarajevu do prije 2mjseca
a sad je otišao u Bg i istresa sav svoj prezir i frustraciju, zato što je dobio otkaz na Ftv . Dobio otkaz zato što
je javno kritikovao onu umjetničku instalaciju rs-a kao grobnice. Eto kao on je bio uvrijeđen nešto s tim?!
Nemojte misliti da i Željko Komšić ne osjeća jednu jaku dozu prezira prema osviještavanju Bošnjaka, i svima
"našim" i Srbima i Hrvatima to jako, jako smeta , što je prosto nevjerovatno jer se isti ponosno izjašnjavaju
kao Srbi i Hrvati. Njima pašu samo Bošnjaci koji se tako nazivaju jer se nekako moraju zvati.
To je moj stav i stav je velike većine ljude u bošnjačkom narodu i mi želimo nekoga tko će taj stav da
artikuliše i predstavlja. Trenutno to jasno i razgovjetno predtavlja jedino Izetbegović, zato sam i glasao
za njega kad je došao na čelo stranke. Prije nisam glasao ni za njega ni za sda jer Tihića nisam doživljavao
kao nekoga tko predstavlja moj stav...Znači, ne treba mi Bakir zato što je Sin, nego zato što zastupa
ono što jeste moj stav. Kad to prestane raditi, neće ni dobiti moj glas .
Kad se pojavi neka značajna i jaka figura iz bilo koje opcije koja zna vrijednovati taj balans Bošnjak-BiH
pa može biti i krajnje lijevo, neki nacional-socijalista , ima moj glas
kada bi "lijeve" stranke ovo takodjer procitale i prestale sprdati i prezirati ogromno sda glasacko tijelo (od kojeg je statisticki nemoguce da svi glasaju zato sto je "Sin",zato sto slusaju cecu i boru drljacu i potpisuju se prstom) i da je obicna egzistencija vecini dnevna briga, mozda bi se medju njima nasao neko ko bi znao, kako nurudin rece, artikulirati glasove tih ljudi i promijeniti nesto uistinu.
koliko desne stranke samo na strahu (primarna emocija) love glasace, toliko lijeve stranke gube glasace u svom odvajanju od realnosti i ziveci "gore, na cardaku" iznad obicnog puka koji zivi realnost.
- pustopoljina
#6215 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
izvini se covjeku.agent_zero wrote:
Neću nastaviti, za razliku od tog za kojeg misliš dati glas, ja pošutjem žrtve i porodice šehida i poginulih boraca.
-
daddy-kool
#6216 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Zato što opet ne bi dobili.General War wrote:
Tresnja na vrhu kolaca je da mi nikakno nije jasno, zasto se nije trazilo ovlastenje za tog sakiba kada je Zeljko bio clan predsjednistva i ko je vec bio od bosnjaka?
d) Član Predsjedništva koji se ne slaže sa odlukom, može odluku Predsjedništva proglasiti
destruktivnom po vitalni interes entiteta za teritoriju sa koje je izabran, pod uslovom da to
učini u roku od tri dana po njenom usvajanju. Takva odluka će biti odmah upućena Narodnoj
skupštini Republike Srpske, ukoliko je tu izjavu dao član sa te teritorije; bošnjačkim delegatima
u Domu naroda Federacije, ukoliko je takvu izjavu dao bošnjački član; ili hrvatskim delegatima
u istom tijelu, ukoliko je tu izjavu dao hrvatski član. Ukoliko takav proglas bude
potvrđen dvotrećinskom većinom glasova u roku od 10 dana po upućivanju, osporavana odluka
Predsjedništva neće imati učinka.
- agent_zero
#6217 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Objasnio sam zašto sam tako reagovao.arzuhal wrote:
A dozvoljavaš sebi da čovjeku psuješ i vrijeđaš ga na najprostačkiji, najbezobrazniji način? KO si to ti da mu tako govoriš?
-
VjecitiStudent
#6218 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
daddy-kool wrote: ...
Zato se i išlo ovako, na tehnikaliju da je SS još uvijek agent pred MSP.
...
Ni obraza, ni stida ...
-
kluz franjo
#6219 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Evo da odgovorim, iako mislim da te odgovor baš i ne interesuje.daddy-kool wrote:Kojeg presedana?kluz franjo wrote:
Da bi se pokušalo odgovoriti na ovo pitanje, moramo se vratiti 10 godina unazad.
Tada je vrhovna svjetska sudska instanca i zvanično tijelo UN donijelo PRESUDU kojom je UTVRĐENO
-da se na teritoriju BiH DESIO GENOCID.
-da su ga IZVRŠILE organi i institucije tada samoproglašene Republike Srpske nad stanovnicima BiH nesrpske nacionalnosti.
-da je Srbija KRIVA za nesprječavanje istog.
Nažalost, u zadnjih 10 godina nije ni pokušano ništa, da se ta presuda PRAVNO kapitalizuje.
Da se kojim slučajem stalno insistiralo da se u institucijama BiH (Predsjedništvo, Parlament i Vijeće ministara) usvoji rezolucija o prihvatanju Presude u punom kapacitetu (uklj. i mogućnost revizije), a da se usvajanje iste u kontinuitetu odbijalo od strane predstavnika RS u institucijama BiH, postojao bi dokumentirani osnov za eventualno traženje i dobijanje "pravnog presedana".
Samo države mogu pokretati postupke, a sistem je takav da je to neizvodivo.
Takođe, od tada sa otcjepljenjem Kosova traje pritisak na BiH da se i RS otcijepi.
Mislim da je ova odluka suda greška, po pravdu, po protokol, udar na naš integritet i suverenitet.
Bolje bi bilo za sve da se ovo nastavilo rješavati u sudu.
Pravni presedan se uspostavlja kada pravno utemeljene činjenice ukazuju da se određeni slučajevi mogu pravno tretirati drugačije od onoga kako je to striktno propisano zakonima i pravilima.
Ali kao što rekoh, evidentno je da su velikoj većini ljudi neke druge stvari na prvom mjestu...
Kako je, tako je...
"Ako Vam je dobro onda ništa."
- agent_zero
#6220 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ko će se meni izvinuti za sva zla koja je SDA nanijela mojoj porodici?pustopoljina wrote:izvini se covjeku.agent_zero wrote:
Neću nastaviti, za razliku od tog za kojeg misliš dati glas, ja pošutjem žrtve i porodice šehida i poginulih boraca.
On koristi ovu temu da propagira predizbornu kampanju SDA i Bakira, čemu je i bila svrha cijele priče.
-
daddy-kool
#6221 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Alternativa je bila poklopiti se ušima i pustiti da rok za podnošenje zahtjeva za reviziju prođe.VjecitiStudent wrote:daddy-kool wrote: ...
...![]()
Ni obraza, ni stida ...
-
VjecitiStudent
#6222 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Profitirao je tako da i pored sve goreg i goreg stanja u našim svakodnevnim životima, da mu krdo još složnije puše u jedra.daddy-kool wrote:Ne tako davno je Bakir gostovao na FACEu gdje je najavio pokretanje revizije i gdje se upravo ovo moglo vidjeti.harač wrote:[
naslusao sam se svakakve apologetike bosnjackog politickog diletantizma, ali ovo je nesto novo
I ne razumijem kako ovo shvatate kao odbranu BI, ovo je kritika na nedostatak agresivnosti, boljeg lobiranja, bolje organizacije, većih ciljeva.
Ali ja u ovome ne vidim neku dnevnoplitčku igru, šta je profitirao?
- harač
#6223 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
VjecitiStudent wrote:daddy-kool wrote: ...
...![]()
Ni obraza, ni stida ...
- arzuhal
#6224 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Da, to jeste momenat koji je "klip" pod nogama "ljevice"...Kada su se bošnjačke/probosanske/nesrpske stranke u RS-u počele okupljati oko ideje "Domovine", da prebace prag, da se glasovi ionako razbijenog naroda okupe, SDP je (možda s pravom, gledano iz njihovog ugla) rekla: Mi se profilišemo kao multietnička partija na cijeloj BiH a ne samo ona koja štiti nacionalne interese jednog ili nekog naroda, džaba je..Zato ne možemo u "Domovinu"...pustopoljina wrote:ovo si lijepo napisao i dovoljno jasno, svakome koga interesuje.Nurudin wrote:Dežurni kritičari ne shvataju jednu stvar. Ne postoji trenutno u BiH politika, alternativa bilo kakva
u probosanskim strankama, koja ima politiku u kojoj su Bošnjaci izjednačeni po prioritetu, sa pitanjem BiH.
Dakle, narodu je vrlo bitno i osjeća snažnu potrebu da brani i izgrađuje svoj identitet , upravo zato što se
isti negira i napada.
Ja sam po uvjerenju nekakav liberal ali u ovom kontekstu smatram da je to također vrlo važno, zbog specifičnosti
bošnjačkog identiteta koji se osporava i koji je polusvijestan sebe. Ne može postojati država bez naroda.
Iako je to posao desnih stranaka, mislim da ljevica jako griješi sa očiglednim stavom u kojem će, kao,što manje
bude bošnjaštva, biti više Bosne. _Ili kao, što manje mi budemo isticali svoj identitet, Srbi i Hrvati će lakše
progutati ideju građanske BiH...To je fantazija zasnovana na vremenu iz socijalizma i nema više nikakve veze
sa realnošću. Pogledajte samo onog Vuka Bačanovića, Srbina koji je rođen i živio u Sarajevu do prije 2mjseca
a sad je otišao u Bg i istresa sav svoj prezir i frustraciju, zato što je dobio otkaz na Ftv . Dobio otkaz zato što
je javno kritikovao onu umjetničku instalaciju rs-a kao grobnice. Eto kao on je bio uvrijeđen nešto s tim?!
Nemojte misliti da i Željko Komšić ne osjeća jednu jaku dozu prezira prema osviještavanju Bošnjaka, i svima
"našim" i Srbima i Hrvatima to jako, jako smeta , što je prosto nevjerovatno jer se isti ponosno izjašnjavaju
kao Srbi i Hrvati. Njima pašu samo Bošnjaci koji se tako nazivaju jer se nekako moraju zvati.
To je moj stav i stav je velike većine ljude u bošnjačkom narodu i mi želimo nekoga tko će taj stav da
artikuliše i predstavlja. Trenutno to jasno i razgovjetno predtavlja jedino Izetbegović, zato sam i glasao
za njega kad je došao na čelo stranke. Prije nisam glasao ni za njega ni za sda jer Tihića nisam doživljavao
kao nekoga tko predstavlja moj stav...Znači, ne treba mi Bakir zato što je Sin, nego zato što zastupa
ono što jeste moj stav. Kad to prestane raditi, neće ni dobiti moj glas .
Kad se pojavi neka značajna i jaka figura iz bilo koje opcije koja zna vrijednovati taj balans Bošnjak-BiH
pa može biti i krajnje lijevo, neki nacional-socijalista , ima moj glas
kada bi "lijeve" stranke ovo takodjer procitale i prestale sprdati i prezirati ogromno sda glasacko tijelo (od kojeg je statisticki nemoguce da svi glasaju zato sto je "Sin",zato sto slusaju cecu i boru drljacu i potpisuju se prstom) i da je obicna egzistencija vecini dnevna briga, mozda bi se medju njima nasao neko ko bi znao, kako nurudin rece, artikulirati glasove tih ljudi i promijeniti nesto uistinu.
koliko desne stranke samo na strahu (primarna emocija) love glasace, toliko lijeve stranke gube glasace u svom odvajanju od realnosti i ziveci "gore, na cardaku" iznad obicnog puka koji zivi realnost.
I to je, doista, dosljedan stav.
-
daddy-kool
#6225 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Kao trudili su se pa hajde da izađemo u susret jednoj grupi unutar države da tuži drugu državu?kluz franjo wrote:
Evo da odgovorim, iako mislim da te odgovor baš i ne interesuje.
Pravni presedan se uspostavlja kada pravno utemeljene činjenice ukazuju da se određeni slučajevi mogu pravno tretirati drugačije od onoga kako je to striktno propisano zakonima i pravilima.
Ali kao što rekoh, evidentno je da su velikoj većini ljudi neke druge stvari na prvom mjestu...
Kako je, tako je...
"Ako Vam je dobro onda ništa."
Presedan, i to veliki, je napravljen nekontaktiranjem predsjedništva, nego slanjem 3 pisma.
Ovako se još samo Srbija pišala po našoj državi.
Last edited by daddy-kool on 10/03/2017 09:27, edited 1 time in total.