Sirija vol. 2
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#6201 Re: Sirija vol. 2
letu štuke letu avioni
uništeni s brašnom kamioni
uništeni s brašnom kamioni
- ioannes
#6202 Re: Sirija vol. 2
Kažu amnesty international i human rights watchOpetja033 wrote:
Ni FSA, ni IF, ni Ahrar nisu teroristicke organizacije. Tako da mozes hladno kurcu mom svirati sa tim glupim i jeftinim pokusajima diskreditiranja.
.
- Kikibombona
#6203 Re: Sirija vol. 2
Nertva ne moze oprati cinjenicu da podrzavas bolesne vjerske fanatike i teroriste.Opetja033 wrote:
Ni FSA, ni IF, ni Ahrar nisu teroristicke organizacije. Tako da mozes hladno kurcu mom svirati sa tim glupim i jeftinim pokusajima diskreditiranja.
Vrhunac ironije je kada te za takve stvari optuzi osoba koja je vec duze vremena forumski klaun i predmet opce zajebancije i podjebavanja forumasa, upravo zbog fanaticne podrske teroristickoj organizaciji u Turskoj, Siriji i Iraku.
Sta bi ti da ti neko kaze 'borim se zajedno sa cetnicima, saradjujem sa njima, ali sam pravo dobar momak... napredan, tolerantan, ma super...'..
E tako i ti, pokusavate saradnike i bracu Al Kaide predstaviti kao prihvatljivu opciju.
Zar ne bi bilo normalnije da podrzis SDF, koaliciju svih naroda i konfesija u Siriju, ekipu koju podrzava cijeli slobodan svijet... osim bolesnika iz Turske...
A ti nasao Al Kaidu i one koji se uz njih bore. Dno dna.
Sve je jasno, bolesna vjersko-fanaticna druzina

- Opetja033
#6204 Re: Sirija vol. 2
Kazu svi osim Irana, Assada, Rusije. Ne znam jesam li zaboravio jos neki slobodarski bastion.ioannes wrote:Kažu amnesty international i human rights watchOpetja033 wrote:
.
Sada se nastavi keslati...
- Opetja033
#6205 Re: Sirija vol. 2
Jeftin pokusaj izvrtanja teza.Kikibombona wrote:Nertva ne moze oprati cinjenicu da podrzavas bolesne vjerske fanatike i teroriste.Opetja033 wrote:
Vrhunac ironije je kada te za takve stvari optuzi osoba koja je vec duze vremena forumski klaun i predmet opce zajebancije i podjebavanja forumasa, upravo zbog fanaticne podrske teroristickoj organizaciji u Turskoj, Siriji i Iraku.
Sta bi ti da ti neko kaze 'borim se zajedno sa cetnicima, saradjujem sa njima, ali sam pravo dobar momak... napredan, tolerantan, ma super...'..
E tako i ti, pokusavate saradnike i bracu Al Kaide predstaviti kao prihvatljivu opciju.
Zar ne bi bilo normalnije da podrzis SDF, koaliciju svih naroda i konfesija u Siriju, ekipu koju podrzava cijeli slobodan svijet... osim bolesnika iz Turske...
A ti nasao Al Kaidu i one koji se uz njih bore. Dno dna.
Sve je jasno, bolesna vjersko-fanaticna druzina
Podrzavam stranu koju slobodarski svijet ne smatra teroristickom.
Ti podrzavas stranu koju maltene kompletan svijet smatra teroristima (PKK i sateliti).
Dakle ti si taj koji godinama otvoreno podrzava i promovira teroriste. Ne ja.
Opet ti govorim, drugi ili treci put danas: sa svojim misljenjem i etiketiranjem mozes guzicu obrisati. Nikoga zivog ne interesuje.
Realno tvoje pausalne ocjene mogu samo tebe interesovati, nikoga drugog.
Onog dana kada SAD, EU, Kanada, Australija gorepomenute skupine proglase teroristickim mozes doci sa tom pricom. Do tada se radi iskljucivo o tvom verbalnom smecu i etiketiranju kako bi se skrenula paznja sa tvoje konstantne i bolesne podrske teroristickim barbarima.
- ioannes
#6206 Re: Sirija vol. 2
Ovo potpisujem samo ako amnesty international stoji iza toga
inače no way
-
pjerino
#6207 Re: Sirija vol. 2
[/quote]Jeftin pokusaj izvrtanja teza.
Ti podrzavas stranu koju maltene kompletan svijet smatra teroristima (PKK i sateliti).
Opet ti govorim, drugi ili treci put danas: sa svojim misljenjem i etiketiranjem mozes guzicu obrisati. Nikoga zivog ne interesuje.
Onog dana kada SAD, EU, Kanada, Australija gorepomenute skupine proglase teroristickim mozes doci sa tom pricom. Do tada se radi iskljucivo o tvom verbalnom smecu i etiketiranju kako bi se skrenula paznja sa tvoje konstantne i bolesne podrske teroristickim barbarima.
Tko to ypg smatra teroristima, naravno osim turske i turske nejaći u siriji, isil-a, nusre i slične bratije. Kad se već pozivaš na to što drugi misle, očito nemaš dovoljno kapaciteta da sam zaključiš. Ameri su u više navrata izjavili da ypg za njih nisu teroristi a o onim drugima da i ne govorimo (rusi).
- Opetja033
#6208 Re: Sirija vol. 2
Ma jok. Treba samo pratiti sta pisu Advance, RT, Alex Jones, David Icke, Srna. Slijediti put paranoidnih sizofrenicara, salonskih ljevicara, antiglobalista, komunista, salonaca.ioannes wrote:Ovo potpisujem samo ako amnesty international stoji iza togainače no way
Sve ostalo je pod sapama NWO i opakih gustera.
- Arteta
#6209 Re: Sirija vol. 2
FSA ne postoji, a IF je skupina nekoliko raznih frakcija od kojih bi glavne frakcije bile sigurno proglasene teroristima i na zapadu da se ne slazu s njihovim interesima u Siriji.Opetja033 wrote:Ni FSA, ni IF, ni Ahrar nisu teroristicke organizacije. Tako da mozes hladno kurcu mom svirati sa tim glupim i jeftinim pokusajima diskreditiranja.Kikibombona wrote:Inace, etnicki Turkmen...
Demokratska opozicija!
Ne znam kakav izgovr imaju Patak, Cool, Opetja... i ostali advokati terorista da ne podrze ovu demokratsku kurdsko-arapsko-turkmensko-asirsko-armensko-jezidsku-...skupinu!??
Radije birate Al Kaidu?
Toliko o vama.
- Kikibombona
#6210 Re: Sirija vol. 2
Gdje ti vidis PKK u Siriji?Opetja033 wrote:
Jeftin pokusaj izvrtanja teza.
SDF je jedina istinski multietnicna i multikonfesionalna skupina. Demokratski ustrojena, bez sektastva koje karakterise ostale ucesnike sirijskog rata. Imaju podrsku iz zraka od strane zapadnih zemalja. Nije valjda da moram traziti izjave americkih zvanicnika koji kazu da je YPG njihov partner u borbi protiv ISILa.
Vodstvo YPG sa Olandom
Pored toga, Amerika je u dva navrata isporucila oruzje za SDF!
Nadji mi jednu pozitivnu izjavu nekog evropskog ili americkog zvanicnika o saradnicima Al Kaide, Islamskom frontu...!??
- Challenger__
#6211 Re: Sirija vol. 2
Ne čudi me što je zbunjen.Kikibombona wrote:Ne vjerujem... mada mu ne bi bilo prvi put da izvali nebulozu...Challenger__ wrote: Jel' to onaj za koga Patka veli "da se prodao Rusima"?
Mnogi su. Sa debelim razlogom, je li.
- Opetja033
#6212 Re: Sirija vol. 2
Evo nam jos jedne intelektualne gromade.pjerino wrote: Kad se već pozivaš na to što drugi misle, očito nemaš dovoljno kapaciteta da sam zaključiš.
Ti ocito nemas ni srednju skolu zavrsenu, jer da imas znao bi za pravila debate/diskusije.
U jednoj debati/diskusiji tvoje misljenje ne vrijedi papira kojim se obrise guzica, moras se pozivati na izvore ("to sto drugi misle").
Tvoje misljenje i stav, bez izvora, moze biti interesantno samo tebi te eventualno, u rijetkim slucajevima, i clanovima tvoje najuze porodice.
Eto naucio sam te nesto novo. Poradi malo na svojim kapacitetima te znanju o osnovnim pravilima vodjenja debate/diskusije.
Prijatno.
- Opetja033
#6213 Re: Sirija vol. 2
Cak su i Rusi odustali od te price.Arteta wrote: FSA ne postoji
Tvoj stav jos uvijek dijele samo Al Nusra (zadnji Joulanijev intervju) i Iran.
- sunceKOtepsija
#6214 Re: Sirija vol. 2
Opetja033 wrote:Je li to najbolje sto mozes? Bravo genije. Jedno pola sata ti je trebalo da skontas sta da napises, zar ne?sunceKOtepsija wrote:sta si ti u boldanoj recenici, kod nas narod kaze "ko muhe na govno", sta si ti, s cim se to poredisOpetja033 wrote:
Samo se zalijepite ko muhe kada ja jednom u 2-3 mjeseca napisem slican komentar da bi vase licemjerstvo isplivalo na povrsinu.
A to za zaobilazenje ti je prva pametna. Imam izrazito nizak prag tolerancije prema pateticnim licemjerima.
Licemjeru!kako ce te postovat drugi ako ti ne postujes sam sebe? narod jos kaze "cijeni sebe da bi te cjenili drugi"
zlobnici bi se sjetili izreke "slican se slicnom raduje" te povukli paralelu s problematicnom recenicom i strane koju podrzavas u agresiji na Siriju![]()
Idi na temu o Turskoj i tamo baci jednu drkicu na PKK teroriste. Da se malo smiris. To je tvoj intelektualni maksimum. Za sve ostalo previse naprezes mozak trolcino.
preporuka filmajapin_mutapi wrote:smrt fašizmu sloboda narodu
živjela revolucija i FSA partizani
http://www.imdb.com/title/tt0028174/

- nosara
#6215 Re: Sirija vol. 2
Opetja033 wrote: U jednoj debati/diskusiji tvoje misljenje ne vrijedi papira kojim se obrise guzica, moras se pozivati na izvore.
Ko je izvor tvojih eskapada, ukljucujuci i ovu da covjek u debati ne smije imat misljenje, vec samo odrazavat tudje...? Koji su tvoji izvori...?
- Arteta
#6216 Re: Sirija vol. 2
Joulani "Jesmo se raznijeli"walter kurtz wrote:Joulani "asad ce pobijediti"
- nosara
#6217 Re: Sirija vol. 2
sunceKOtepsija wrote: sta si ti u boldanoj recenici, kod nas narod kaze "ko muhe na govno", sta si ti, s cim se to poredis![]()
- Arteta
#6218 Re: Sirija vol. 2
Ma daj, kod vecine pojam FSA je zajednica Nusre i Islamskog fronta, ali u onom znacenju u kojem nam ljubitelji Brada zee prikazati taj pojam FSa ne postoji.Opetja033 wrote:Cak su i Rusi odustali od te price.Arteta wrote: FSA ne postoji
Tvoj stav jos uvijek dijele samo Al Nusra (zadnji Joulanijev intervju) i Iran.
- Arteta
#6219 Re: Sirija vol. 2
nosara wrote:Opetja033 wrote: U jednoj debati/diskusiji tvoje misljenje ne vrijedi papira kojim se obrise guzica, moras se pozivati na izvore.![]()
Ko je izvor tvojih eskapada, ukljucujuci i ovu da covjek u debati ne smije imat misljenje, vec samo odrazavat tudje...? Koji su tvoji izvori...?
- Arteta
#6220 Re: Sirija vol. 2
Ovo je napisao neko koga je Kiki razbio na temi o Iraku pa mu nisi odgovorio cini mi se tri sata, a ovdje napadas druge zato sto kasne pola sata.Opetja033 wrote:Je li to najbolje sto mozes? Bravo genije. Jedno pola sata ti je trebalo da skontas sta da napises, zar ne?sunceKOtepsija wrote:sta si ti u boldanoj recenici, kod nas narod kaze "ko muhe na govno", sta si ti, s cim se to poredisOpetja033 wrote:
Samo se zalijepite ko muhe kada ja jednom u 2-3 mjeseca napisem slican komentar da bi vase licemjerstvo isplivalo na povrsinu.
A to za zaobilazenje ti je prva pametna. Imam izrazito nizak prag tolerancije prema pateticnim licemjerima.
Licemjeru!kako ce te postovat drugi ako ti ne postujes sam sebe? narod jos kaze "cijeni sebe da bi te cjenili drugi"
zlobnici bi se sjetili izreke "slican se slicnom raduje" te povukli paralelu s problematicnom recenicom i strane koju podrzavas u agresiji na Siriju![]()
Idi na temu o Turskoj i tamo baci jednu drkicu na PKK teroriste. Da se malo smiris. To je tvoj intelektualni maksimum. Za sve ostalo previse naprezes mozak trolcino.
Djon obraz.
- Opetja033
#6221 Re: Sirija vol. 2
Svoje misljenje, stavove i zakljucke moze iznositi ako ima argumente. A argumenti su bazirani na izvorima.nosara wrote:Opetja033 wrote: U jednoj debati/diskusiji tvoje misljenje ne vrijedi papira kojim se obrise guzica, moras se pozivati na izvore.![]()
Samo misljenje, bez argumenata i izvora ne vrijedi pisljivoh boba u jednoj ozbiljnoj diskusiji.
Ali naravno, antiglobalistima, ljubiteljima teorija zavjere i kulta licnosti te brutalnih diktatora - takve su stvari malo cudne. Kod vas argumenti i izvori nikada nisu bili prioritetno pitanje.
Jebena psihoza...
- sunceKOtepsija
#6222 Re: Sirija vol. 2
apoteke sarajevo nemaju valjda kucnu dostavu lijekova, a po magli covjek nije nigdje pristonosara wrote:Opetja033 wrote: U jednoj debati/diskusiji tvoje misljenje ne vrijedi papira kojim se obrise guzica, moras se pozivati na izvore.![]()
- Opetja033
#6223 Re: Sirija vol. 2
O cemu ti pricas?Arteta wrote:Ovo je napisao neko koga je Kiki razbio na temi o Iraku pa mu nisi odgovorio cini mi se tri sata, a ovdje napadas druge zato sto kasne pola sata.
- Mlohavi
#6224 Re: Sirija vol. 2

Napredovanje IS u okolini Homsa, inace ovo je Shayrat zracna baza koju ako se ne varam Rusi koriste? IS
na manje od 10 kilometara?
@Raqqa_SL 8s8 seconds ago
#BREAKING #YPG fighters don't allow to the ambulances to go and carry the wounded members from liwa Thwar AlRaqqa #FSA .
Nego,cuje li se jos partizanska pjesma iz Banisa?
Last edited by Mlohavi on 14/12/2015 20:21, edited 1 time in total.
-
pjerino
#6225 Re: Sirija vol. 2
Nemam ja ambicija biti ni kamenčić a kamoli gromada (iako me ima).Opetja033 wrote:Evo nam jos jedne intelektualne gromade.pjerino wrote: Kad se već pozivaš na to što drugi misle, očito nemaš dovoljno kapaciteta da sam zaključiš.
Ti ocito nemas ni srednju skolu zavrsenu, jer da imas znao bi za pravila debate/diskusije.
U jednoj debati/diskusiji tvoje misljenje ne vrijedi papira kojim se obrise guzica, moras se pozivati na izvore ("to sto drugi misle").
Tvoje misljenje i stav, bez izvora, moze biti interesantno samo tebi te eventualno, u rijetkim slucajevima, i clanovima tvoje najuze porodice.
Eto naucio sam te nesto novo. Poradi malo na svojim kapacitetima te znanju o osnovnim pravilima vodjenja debate/diskusije.
Prijatno.
Naravno, tvoj izvor teze o kurdskim teroristima u siriji je tko, vjerojatno svi oni koje sam naveo. A isto tako sam i naveo tko ypg ne smatra teroristima, i ne samo oni, ali za tebe su oni teroristički barbari.
Vjerujem da pratiš rat u siriji od početka i samo sugeriram da bi u mnoštvu informacija i dezinformacija trebalo malo uključiti i vijuge ali izgleda da je to u tvom slučaju bezpredmetno.
To što ti misliš da nekog nešto možeš naučiti je možda preveliki izazov za tebe, budi malo skromniji.