PC gamerske konfiguracije
Moderator: Benq
- avaks
#6201 Re: PC gamerske konfiguracije
Prvo on ide pa onda matična i nemaš frke... Ako si već zavrno' matičnu pa pokušavaš da ubaciš naravno da neće ići 
-
DaShip
#6202 Re: PC gamerske konfiguracije
Znam to.Poslije nekoliko stotina pokušaja (i posjeta komšijaavaks wrote:Prvo on ide pa onda matična i nemaš frke... Ako si već zavrno' matičnu pa pokušavaš da ubaciš naravno da neće ići
- avaks
#6203 Re: PC gamerske konfiguracije
Pa ako ne možeš iznutra da ga uvrneš naprijed u kućište, normala da ćeš skinuti prednju stranicu.
NIje nuklearna fizika jbt, još da si ostavio link kućišta pa da ti i to kažemo
Ima kiklopa dosta verzija koliko sam upratio a možeš uvijek na YT naći kako i šta.
Ja fakat konto ti kakav meher koliko nas napadaš ovdje i ispravljaš ali očigledno nisi toliko vičan sa HW koliko pratiš na netu i imaš informacije
NIje nuklearna fizika jbt, još da si ostavio link kućišta pa da ti i to kažemo
Ima kiklopa dosta verzija koliko sam upratio a možeš uvijek na YT naći kako i šta.
Ja fakat konto ti kakav meher koliko nas napadaš ovdje i ispravljaš ali očigledno nisi toliko vičan sa HW koliko pratiš na netu i imaš informacije
-
DonieBrasco
#6204 Re: PC gamerske konfiguracije
Koje kuciste imas za pocetak, ostalo cemo ti lako pomoci.
-
Mega Man X
#6205 Re: PC gamerske konfiguracije
DaShip poznat kao:avaks wrote:Pa ako ne možeš iznutra da ga uvrneš naprijed u kućište, normala da ćeš skinuti prednju stranicu.
NIje nuklearna fizika jbt, još da si ostavio link kućišta pa da ti i to kažemo![]()
A ono ovamo truba..
-
febo_acm
#6206 Re: PC gamerske konfiguracije
Ma dobro... on vise prati procesore, maticne, graficke i napajanja 
Praksa je majka svih nauka i znanja...
@edit
Mene je tako nedavno nazvao prijatelj da mu pomognem da u firmi konfigurse printer. Ja kontam hajde ne znam koliko to moze biti tesko i dodjem. Pitao sam prije toga o printeru i kaze nesta osrednje, ne zna tacno model. Ja dolazim kod njega iza 16:30 zbog svog posla. U firmi Canon multifunkcionalni uredjaj koji kosta 16.000 KM. Treba im sve od wrelessa,scana,sharinga itd... na 15 racunara. Inace taj lik sve zivo zna... on misli da zna, a u praksi samo ide iz supljeg u prazno. I ja lijepo ostao skoro 3.5h i kaze lik jesam li duzan sta. Brate reko nisam mislio nista naplatiti jer se inace ne bavim tim. Medjutim tarifa je bila 100 KM. Najvise zbog toga sto voli da pametuje lik. Vjerujem sa je sutra u firmi rekao sa je on to sam sve podesio.
@edit
Mene je tako nedavno nazvao prijatelj da mu pomognem da u firmi konfigurse printer. Ja kontam hajde ne znam koliko to moze biti tesko i dodjem. Pitao sam prije toga o printeru i kaze nesta osrednje, ne zna tacno model. Ja dolazim kod njega iza 16:30 zbog svog posla. U firmi Canon multifunkcionalni uredjaj koji kosta 16.000 KM. Treba im sve od wrelessa,scana,sharinga itd... na 15 racunara. Inace taj lik sve zivo zna... on misli da zna, a u praksi samo ide iz supljeg u prazno. I ja lijepo ostao skoro 3.5h i kaze lik jesam li duzan sta. Brate reko nisam mislio nista naplatiti jer se inace ne bavim tim. Medjutim tarifa je bila 100 KM. Najvise zbog toga sto voli da pametuje lik. Vjerujem sa je sutra u firmi rekao sa je on to sam sve podesio.
-
DaShip
#6207 Re: PC gamerske konfiguracije
Mijesas neke stvari.Losa je stvar kada se drugacije misljenje smatra napadanjemavaks wrote: Ja fakat konto ti kakav meher koliko nas napadaš ovdje i ispravljaš ali očigledno nisi toliko vičan sa HW koliko pratiš na netu i imaš informacije
Spreman moj ryzen sistem, onakav nacin stavljanja hladnjaka je bezveze, postolje nije ni pricvrsceno za plocu, a kada sam vidio da sarafi nece da se primaknu rupama usr0 sam se
This guy gets...it.febo_acm wrote:Ma dobro... on vise prati procesore, maticne, graficke i napajanja
@edit
Usput, sta je sa onih dodatnih 20 stepeni za ryzene?Da li je temperatura u ryzen masteru pouzdana?
-
febo_acm
#6208 Re: PC gamerske konfiguracije
Ma nisam ja nista rekao za tebe. Postoje stvari u koje se i ja odlicno razumijem, a u neke usko vezane slabije...
Kakvu to masinu sastavljas?
-
DaShip
#6209 Re: PC gamerske konfiguracije
Masina je gotova, zbog trenutnog s(t/r)anja na trzistu (a I jos necega) morao sam odabrati malo neuobicajenu konfiguraciju.febo_acm wrote:Ma nisam ja nista rekao za tebe. Postoje stvari u koje se i ja odlicno razumijem, a u neke usko vezane slabije...
-
febo_acm
#6210 Re: PC gamerske konfiguracije
Pa dobro, mozes i napisati komponente 
Svi mi kupujemo u skladu sa mogucnostima i zeljama. Imam i ja zelju da predjem na Ryzen, ali nisam bas u mogucnosti(citaj: imam precih troskova trenutno
)
Svi mi kupujemo u skladu sa mogucnostima i zeljama. Imam i ja zelju da predjem na Ryzen, ali nisam bas u mogucnosti(citaj: imam precih troskova trenutno
- avaks
#6211 Re: PC gamerske konfiguracije
Uvažavam drugačija mišljenja ali ne volim kada neko forsira i agresivno predstavlja to kao recimo ti. Nisam jedini na temi koji ima takvo mišljenje ali nejse. Ništa loše time nisam mislio tako da stay cool.DaShip wrote:Mijesas neke stvari.Losa je stvar kada se drugacije misljenje smatra napadanjemavaks wrote: Ja fakat konto ti kakav meher koliko nas napadaš ovdje i ispravljaš ali očigledno nisi toliko vičan sa HW koliko pratiš na netu i imaš informacije
Spreman moj ryzen sistem, onakav nacin stavljanja hladnjaka je bezveze, postolje nije ni pricvrsceno za plocu, a kada sam vidio da sarafi nece da se primaknu rupama usr0 sam seSada su na redu windows updejti I drajveri, vidjecu koliko ce konkurencija pregaziti moj processor.
Ja prvi računar sam sastavio 2000te, nije bilo youtube i tih fazona nego malo Vidi časopisi i čitabi koji su došli uz komponente i udri. I tada su šarafi takvi bili tako da te to ne sekira. Treba samo malo živaca i laganini.
Znači ja čitav dan sastavljao i kada treba upaliti neće hahha tada su još jumperi bili na matičnoj pa štimaj to, gore dole i tek sutra dan proradi. ALi taj osjećaj nakon što sve odradiš
I naravno nisam htio Windows 98 koji je bio beton nego instaliram Millenium Edition i odmah u startu pojedem govno, tako se održalo i do danas
Sretno u sastavljanju i samo i dalje prati i ispituj, tu smo da se pomažemo a ne svađamo!
- bersK
- mirsek
#6213 Re: PC gamerske konfiguracije
Koliko profesionalno ?bersK wrote:https://www.olx.ba/artikal/19496209/nov ... er-gtx960/
mišljenje? Design, Video Editing.
Za profesionalni video editing treba neki i7 ili makar i5 novije generacije.
- Maharadza
#6214 Re: PC gamerske konfiguracije
Ma nipošto kada za istu cijenu imaš aktuelnu platformu Ryzen:bersK wrote:https://www.olx.ba/artikal/19496209/nov ... er-gtx960/
mišljenje? Design, Video Editing.
https://www.olx.ba/artikal/26704094/amd ... rx550-2gb/
A ako se možeš pružiti za još koju stoju, mislim da bi se sa ovom konfom na duže staze obezbjedio i naravno MNOGO brže rendering završavao:
https://www.olx.ba/artikal/26714261/amd ... 50-ti-4gb/
I obavezno gledaj SSD što prije da ubaciš (i to BILO KAKAV), a ova ploča gore ima izgleda i m.2 slot tako da si baš na duže staze rahat!
- HarunKovac
#6215 Re: PC gamerske konfiguracije
Zdravo,
Može li mi neko preporučiti konfiguraciju:
-za gaming(najviše CS GO)
-budžet oko 1000 KM(s tim da u ovu cijenu treba uračunati tastaturu i miš)?
Jedino mi je bitno da je procesor 3+ GHZ
P.s ako može i preporuka za monitor od 200-250 KM.
Može li mi neko preporučiti konfiguraciju:
-za gaming(najviše CS GO)
-budžet oko 1000 KM(s tim da u ovu cijenu treba uračunati tastaturu i miš)?
Jedino mi je bitno da je procesor 3+ GHZ
P.s ako može i preporuka za monitor od 200-250 KM.
-
febo_acm
#6216 Re: PC gamerske konfiguracije
counter strike moze na masini od 300 km 
- HarunKovac
#6217 Re: PC gamerske konfiguracije
febo_acm wrote:counter strike moze na masini od 300 km
Treba mi procesor najmanje 3 GHZ, hoću ram oko 8 gb....
-
febo_acm
#6218 Re: PC gamerske konfiguracije
3ghz nije uopste bitno, imas procesor iz 2012 godine 3ghz, a imas i iz 2017. skontaj koji cesHarunKovac wrote:febo_acm wrote:counter strike moze na masini od 300 km![]()
Treba mi procesor najmanje 3 GHZ, hoću ram oko 8 gb....
tastatura i mis su 20km. nisi dao nikakve detalje.
evo 3ghz, 8gb ram
https://www.olx.ba/artikal/26235281/amd ... hdd-i7-i5/
i nesto ozbiljnije
https://www.olx.ba/artikal/24622084/int ... -4gb-novo/
-
Mega Man X
#6219 Re: PC gamerske konfiguracije
Ako ćeš najviše CS:GO igrat onda ne vidim logiku u mašini od 1000 KM.
- mirsek
#6220 Re: PC gamerske konfiguracije
Vjerovatno hoce na max detaljima i 1080p a takodjer minimum 150fps jer je manji lag sto ima vise fps, tako nekako sam negdje citao.Mega Man X wrote:Ako ćeš najviše CS:GO igrat onda ne vidim logiku u mašini od 1000 KM.
Neki i3 ili slican ryzen, 8 gb rama plus grafa od 200-250 KM. To je negdje oko 800 KM. Mislim da bi mu bilo dovoljno za gore nabrojane performanse.
- HarunKovac
#6221 Re: PC gamerske konfiguracije
.
Last edited by HarunKovac on 11/09/2017 07:07, edited 1 time in total.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- mirsek
#6223 Re: PC gamerske konfiguracije
Jel ti hoces novo odakle god ili samo novo iz prodavnice ?HarunKovac wrote:Daj mi preporuku za NOV procesor,
za matičnu i grafičku također nove.
-
febo_acm
#6224 Re: PC gamerske konfiguracije
Postavio sam mu ju, nije ni gledao vjerovatno. Sta reci liku koji daje milju za masinu za Counter 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#6225 Re: PC gamerske konfiguracije
niste vi njega skontali, on hoće NOV ba.