Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dezurni_ucenik

#6201 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dezurni_ucenik »

Pirija wrote:
sheilak wrote:Ja znam da je libingu jedne prilike dok je bio ovdje ukrao ploce
Vjerovatno je jos bilo toga al za ovaj jedan put znam sigurno (r)

sve jednom DJ-u koji je ikad bio u Sarajevu su krali ploce...
ne samo Ari nego i ostali "organizatori"

i sta da ljudi misle o nama nego da smo najgori klosari na planti...
Jeff Mills nije htio da svira jer mu nisu platili ni feninga. I bukvalno 5 minuta prije nego sto je trebao da pocne svirati, pokupio opremu i otisao. Mislim da je tada onaj Tuzlak Black Acid svirao 4 sata u BKC.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6202 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

dezurni_ucenik wrote:DJ ne svira vec pusta muziku, sad to sto se Guetta nafurao da je muzicar, to je vec stvar informativnog razgovora kod psihijatra.
Haj Guettinu ulogu i nekako razumijem, ali de ti meni objasni koji su hakurik u muzici npr Kanye West ili Timbaland?
ferratilis

#6203 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ferratilis »

Ne kontam pomamu za ovim "social experiment" klipovima gdje se uvijek zene pokazu kao kurve, niko nije posten, svi kradu. Skoro svaki takav klip je isti sa drukcijim akterima, i ljudi jednako nasjedaju na takve gluposti..
dezurni_ucenik

#6204 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dezurni_ucenik »

_BataZiv_0809 wrote:
dezurni_ucenik wrote:DJ ne svira vec pusta muziku, sad to sto se Guetta nafurao da je muzicar, to je vec stvar informativnog razgovora kod psihijatra.
Haj Guettinu ulogu i nekako razumijem, ali de ti meni objasni koji su hakurik u muzici npr Kanye West ili Timbaland?
Nema mi nista smijesnije nego kad negdje procitam da je Kanye genijalac muzicki :lol:. On je jednostavno pokupio ono sto sviraju Death Grips i ekipa sa francuskog Ed Banger labela (Justice, Mahdi, Busy P, Sebastian...) i umislio da je kreirao nesto novo. I onda krene pametovati u intervjuima kako on slusa Kraftwerk, kako mu je najdrazi album onaj live sa simfo orkestrom od Portishead. Nema tu nista lose u njegovom ukusu, samo sto je lik previse umisljen da je on novi Michael Jackons (jasta je :D). A Timbaland, uvijek tako dodje period kad svi pop pjevaci furaju jednog producenta, jedno vrijeme je to bio Pharrel, pa je isfuro, pa je onda dosao na red Timbaland koji je radio muziku Justinu, Nelly Furtado i Madonni, pa Guetta, sad je neko novi i tako dalje. A Timberland je inace prije 15 godina producirao muziku od Missy Elliot i Bubba Sparkxu, Aliyah pa se tako i proslavio. Vrhunac dozivio prije 10tak godina kad je radio za vec gore spomenute Nelly F i Justina T. Uglavnom rijec je o jednokratnim producentima, koriste se neko vrijeme dok ne dodje neko novi.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6205 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

dezurni_ucenik wrote:
Nema mi nista smijesnije nego kad negdje procitam da je Kanye genijalac muzicki :lol:. On je jednostavno pokupio ono sto sviraju Death Grips i ekipa sa francuskog Ed Banger labela (Justice, Mahdi, Busy P, Sebastian...) i umislio da je kreirao nesto novo. I onda krene pametovati u intervjuima kako on slusa Kraftwerk, kako mu je najdrazi album onaj live sa simfo orkestrom od Portishead. Nema tu nista lose u njegovom ukusu, samo sto je lik previse umisljen da je on novi Michael Jackons (jasta je :D). A Timbaland, uvijek tako dodje period kad svi pop pjevaci furaju jednog producenta, jedno vrijeme je to bio Pharrel, pa je isfuro, pa je onda dosao na red Timbaland koji je radio muziku Justinu, Nelly Furtado i Madonni, pa Guetta, sad je neko novi i tako dalje. A Timberland je inace prije 15 godina producirao muziku od Missy Elliot i Bubba Sparkxu, Aliyah pa se tako i proslavio. Vrhunac dozivio prije 10tak godina kad je radio za vec gore spomenute Nelly F i Justina T. Uglavnom rijec je o jednokratnim producentima, koriste se neko vrijeme dok ne dodje neko novi.
Ja sam fakat mislio da se on zajebava, ali lik mrtav ozbiljan. Lafo on genije, pa onda na dodjeli Gremija uleti na scenu i tvrdi da je Bijons morala dobiti nagradu :lol:

Znam da je upropastio Billy Jean na posthumnom Jacksonovom albumu. :run:

Timbaland opet mi ima par dobrih pjesmica, tipa Too Late sa One Republic ili Get it wright sa Nelly Furtado.

P.S.

Image

Takodjer ne kontam sto od Bijons prave divu :-) Ali to sam vec napisao nekad na pocetku ove teme, ako se dobro sjecam.
dezurni_ucenik

#6206 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dezurni_ucenik »

_BataZiv_0809 wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Ja sam fakat mislio da se on zajebava, ali lik mrtav ozbiljan. Lafo on genije, pa onda na dodjeli Gremija uleti na scenu i tvrdi da je Bijons morala dobiti nagradu :lol:

Znam da je upropastio Billy Jean na posthumnom Jacksonovom albumu. :run:

Timbaland opet mi ima par dobrih pjesmica, tipa Too Late sa One Republic ili Get it wright sa Nelly Furtado.

P.S.

Image

Takodjer ne kontam sto od Bijons prave divu :-) Ali to sam vec napisao nekad na pocetku ove teme, ako se dobro sjecam.

Image
sheilak

#6207 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sheilak »

Ja ne kontam zasto se neko uopste bavi westom beyonce i tim ljudima ako ih oni ne zanimaju
Ok dopre i do mene west uradio ovo beyonce ono pjesma ova od njega od nje al brate ja nikad necu otici na vijest da vidim sta je to uradio on sta ona kliknuti na pjesmu gdje pise njegovo ili njeno ime i sl
Mislim to se odnosi ne samo na njih nego na mnogo njih (r)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6208 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Oni su javne licnosti, sveprisutne u medijima i htio ne htio bombardovan si njihovim slikama i izjavama. Stoga i nekontanje otkud to da je on muzicki genije, a ona diva.
Raigor Stonehoof

#6209 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Raigor Stonehoof »

dezurni_ucenik wrote:
Pirija wrote:
sheilak wrote:Ja znam da je libingu jedne prilike dok je bio ovdje ukrao ploce
Vjerovatno je jos bilo toga al za ovaj jedan put znam sigurno (r)

Jeff Mills nije htio da svira jer mu nisu platili ni feninga. I bukvalno 5 minuta prije nego sto je trebao da pocne svirati, pokupio opremu i otisao. Mislim da je tada onaj Tuzlak Black Acid svirao 4 sata u BKC.
opet ti o sviranju :D

ako guetta zna svirat, sto mu nisu nasli drugi usb i nek nastavi s turnejom :D

nego jok, nije imao odakle PUSTAT muziku :D

EDIT: tek sad vidim da si u postu prije quotanog sve fino objasnio, i onda u sljedecem opet pisao o "sviranju" :? :D
dezurni_ucenik

#6210 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dezurni_ucenik »

Raigor Stonehoof wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Pirija wrote:

opet ti o sviranju :D

ako guetta zna svirat, sto mu nisu nasli drugi usb i nek nastavi s turnejom :D

nego jok, nije imao odakle PUSTAT muziku :D

EDIT: tek sad vidim da si u postu prije quotanog sve fino objasnio, i onda u sljedecem opet pisao o "sviranju" :? :D
Jeff Mills je Jeff Mills, a Guetta je obicni pop isprdak.
sheilak

#6211 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sheilak »

_BataZiv_0809 wrote:Oni su javne licnosti, sveprisutne u medijima i htio ne htio bombardovan si njihovim slikama i izjavama. Stoga i nekontanje otkud to da je on muzicki genije, a ona diva.
Novine ne citam portale samo ono sto me zanima recimo na klixu odes na sport auto crna hronika ili sta vec tako da zaobices showbiz ili estrada zajebancije
I s tim si bar prepolovio ako ne i vise bombardovanje njima
Jednostavno (r)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6212 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Pa ne klikam na to, ali kad otvoris naslovnu stranu portala, servira ti se.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6213 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Raigor Stonehoof wrote: ako guetta zna svirat, sto mu nisu nasli drugi usb i nek nastavi s turnejom :D
:lol:
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#6214 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Domaci izdajnik »

Beš ti elektronskog muzičara koji nije čuo za back up podataka.... :ginisovac:
sheilak

#6215 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sheilak »

Ja ne kontam zasto vecina momaka u sarajevu zeli postati kriminalac kamatar opasan decko fazoni i svi se oni furaju joj jebacu mu mater ja kad ga opalim i sl price (r)
karanana

#6216 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by karanana »

vjerovatno je vec neko i spomeno.....ali ovo star wars sranje......haj sto ameri kampuju i bacaju ga na yodu i ostale kreature, ali vidim i kod nas neka pomama.
ok, film dobar, volis zanr, volis serijal....ali preseravanje. i premijera da budes vidjen i da mozes reci raji sutra da si gledo film.
JThomas

#6217 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by JThomas »

ja bi ga prvi stvarno volio pogledati što je prije moguće. ali ne po cijenu da stojim u nekom redu i da me slikaju. ili da potežem veze da ga pogledam. to ne :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6218 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Zviz tvrdi da ga je pogledao prije nego sto je i zavrsena postprodukcija :D
JThomas

#6219 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by JThomas »

mi smo ipak obični smrtnici, a ne hrle, zviz i zvizov rođak.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#6220 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Velkoski »

karanana wrote:vjerovatno je vec neko i spomeno.....ali ovo star wars sranje......haj sto ameri kampuju i bacaju ga na yodu i ostale kreature, ali vidim i kod nas neka pomama.
ok, film dobar, volis zanr, volis serijal....ali preseravanje. i premijera da budes vidjen i da mozes reci raji sutra da si gledo film.
Al' jebiga, meni je ovo 'zdrava pomama'. Bolje i to nego da su u redu za koncert Ane Bekute. :mrgreen:

Meni je poprilično nevjerovatno da raja u Sarajevu želi da gleda Star Wars, ako ćemo iskreno. :mrgreen:
JThomas

#6221 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by JThomas »

pa nisu to hiljade ljudi, to je nekoliko stotina ljudi, za vjerovatno najpopularniju filmsku franšizu na svijetu. gdje god ima struje biće tako.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#6222 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Velkoski »

JThomas wrote:pa nisu to hiljade ljudi, to je nekoliko stotina ljudi, za vjerovatno najpopularniju filmsku franšizu na svijetu. gdje god ima struje biće tako.
Mah, koliko god da je, pravo je čudo. Bar za grad koji se nalazi u kurčevom stanju. :mrgreen:
House

#6223 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by House »

PewDiePie

dečko je retard
S4mpion

#6224 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by S4mpion »

_BataZiv_0809 wrote: P.S.

Image

Image
ultima_palabra

#6225 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ultima_palabra »

sheilak wrote:Ja ne kontam zasto se neko uopste bavi westom beyonce i tim ljudima ako ih oni ne zanimaju
Ok dopre i do mene west uradio ovo beyonce ono pjesma ova od njega od nje al brate ja nikad necu otici na vijest da vidim sta je to uradio on sta ona kliknuti na pjesmu gdje pise njegovo ili njeno ime i sl
Mislim to se odnosi ne samo na njih nego na mnogo njih (r)
U pravu si, ja fkt veze nemam sta taj Kanye radi, nikad nisam cuo nijednu pjesmu od njega (da sam znao da je to on).

Dobra strana ovog novijeg doba je da se mozes iskljuciti od onog sto te ne zanima... prije nisi mogao zivjeti kad Merlin izda album, sad ga jednostavno stavis na ignore.
Post Reply