M:TEL
Omogućili smo besplatno korišćenje društvenih mreža facebook i twitter putem mobilnih telefona, čak i u slučajevima kada korisnici nisu pretplaćeni na m:tel mobilni internet, kada im je istekla validnost dopune ili ako na računu imaju 0 KM.
Molimo građane da ovu pogodnost koriste racionalno prije svega da bi pomogli najugroženijem stanovništvu, kako bi informacije na vrijeme stigle do onih kojima su najpotrebnije i onih koji pružaju pomoć.
Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
-
VjecitiStudent
#6201 Re: Poplave u cijeloj BiH
-
cules82
#6202 Re: Poplave u cijeloj BiH
wannabe_ultra wrote:ima l' ko tom macku iz zavidovica da se najebe majke, u ovakvoj situaciji bavi se tim stvarima konjina
drug evo sta je napisao momak na svom profilu kojeg je taj mjau mjau napao da je uzeo 2 kamiona
isto tako je pojasnio i za ove volontere za koje isti mjau kaze da su bez kontrole
Dragi moji i drage moje,
iza nas je naporan dan, ali sa sigurnošću mogu potvrditi da je cijelom dužinom rijeke Krivaje, od Kovača do Ribnice podijeljena pomoć.
Nije bilo potrebe da iko iz Ribnice lično dolazi po pomoć u grad i da stavlja svoj potpis na ono što je uzeo (suludo, zar ne - kad uzmete u obzir da ljudi nemaju vode, a o nafti da ne pričam).
Zahvaljujući stanovništu Gornjeg Vakufa, koji su svoju donaciju poslali u kamionu i kombiju, ugroženo stanovnisto Ribnice, Crnjeva, Brezika i Samačke je dobilo namirnice neophodne za život.
Kada smo stigli u Ribnicu, zvonio mi je telefon i neki čiko po imenu Nijaz me je napao i pitao kojim pravom ja konvoj preusmjeravam za Ribnicu (koja, napominjem, od dana kad su poplavljeni do današnjeg nije dobila ni zrno riže), kada ima ugroženijih mjesta za koje bi on "raspodijelio" namirnice.
Umjesto da budu zahvalni jer im olakšavamo posao, i ljudima donaciju donosimo bukvalno na vrata, njima to ne odgovara, a zašto, prosudite sami
Ovo nisam napisao kako bih uzdigao sebe, ili pak ponizio druge. Podijelio sam ovo sa vama da biste shvatili u kakvoj sredini živimo i kakvi nam "humanitarci" vode ključnu riječ za vrijeme krize, tj. pokušali su da je vode.
I na poslijetku, hvala Ademu, Sanelu, Šabanu, Čiletu, momcima koji su razvozili donacije, "Belli" koja je za momke iz Gornjeg vakufa obezbijedila hranu nakon što smo završili sa podjelom donacija, i svima koji su danas pomagali u CM "Plamen".

-
Teufik
#6203 Re: Poplave u cijeloj BiH
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se šteta od poplava u Republici Srpskoj procjenjuju na više od milijardu KM i da bez pomoći zemalja regiona i šire ne mogu biti sanirane posljedice, najteže od njenog osnivanja.
-
todd_smith
#6204 Re: Poplave u cijeloj BiH
Put od Banjaluke do Sarajeva preko Manjace vise ne postoji.
- htcxone
#6205 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ovako imam molbu, ako moze neko ko ima da donira dok traje oo sve PUMPU ZA IZBAIVANJE VODE NA GORIVO, pumpu ce neko preuzeti i dat cemo avans da ce ostati citava, ako joj bude bilo sta platit cemo ... pumpa ce svakodnevno ici na mjesta gdje su poplavljene kuce ako neko ima dvije moze...
Ponavljam ako im bude nesto pare su kod vas...
danas smo bili u olovu i bez pumpe naa GORIVO ne moze se nista raditi skoro...
svako ko ima moze na pp
Ponavljam ako im bude nesto pare su kod vas...
danas smo bili u olovu i bez pumpe naa GORIVO ne moze se nista raditi skoro...
svako ko ima moze na pp
-
emmir1
#6206 Re: Poplave u cijeloj BiH
MOSALJOZE wrote:
Manijaci u Janji![]()
Raja bez uvrede,ali od presipanja iz šupljeg u prazno na forumu nema ništa.Ok razumijem neko ne moze,neko nije sposoban,ali dajte svaki čovjek je bitan
Ne bih se složio sa tobom.
Ja vjerujem da nema neko da sa ovog foruma nije pomogao , ja sam 3 puta kupovao i slao.
Svi se digli i svi pomažu.
Ali ovu temu bi izdvojio kao odličnu i jako korisnu , ovdje je dosta ljudi dobilo prve informacije , upute za pomoć i šta sve ne.
Nikako je ne bih nazvao prosipanje iz šupljeg u prazno.
Ova tema je bolje izvještavala i bolje informacije imala od većine medija.
Ovdje šta bih vidjeo na tv -u ili portalu bi bilo objavljeno nakon nekoliko sati
-
Paradajz50
#6207 Re: Poplave u cijeloj BiH
A nista onda Macak Nijaze.
Nego, poucen iskustvima, onda preventivno da jeXXm mater svima koji ukradu kol'ko kocka secera.
Nego, poucen iskustvima, onda preventivno da jeXXm mater svima koji ukradu kol'ko kocka secera.
- Fantassin
#6208 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ovo ti je bila dobronamjerna pridikaBoskero wrote:
Izvini udarnice po tastaturi nisam te prepoznao)
-
Umalo popisivac
#6209 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ja sam se samo nadovezao. Ne razumijem se u brasnoart vandeley wrote:123456789 wrote:Logovan wrote:![]()
znaci u Bingu?
![]()
U NAŠEM BINGU!? I onda neko kaže kupuj od naših*?
Cekaj, zar je to brasno jeftinijeUmalo popisivac wrote:Bingo, kralj niskih cijena.![]()
Osim ako vas ne zadesi prirodna katastrofa.Pa sjecam se prije dvije godine je bilo 33,50, to znam 100%
a danas bi trebalo biti skuplje, i otprilike to mu je ta cijena, ne vjerujem ili sumnjam da ima igdje ispod 35KM
- daxon
#6210 Re: Poplave u cijeloj BiH
Dajte ba, pa je li taj ima svoju vojsku pored sebe, odjebite ga, zatjerajte u mp3 i radite kako mislite da treba, čuj on tu nešto ne da, truni i postavlja pravila... mislimsgunited wrote:Jucer smo nosili upravo tu u Zavidovice, jer su nas poslali tamo. Uglavnom svi ti volonteri kao i neki mjestani sa kojima smo pricali su rekli sve najgore o tom covjeku, jednostavno da neda apsolutno nista da se uradi bez njegovog znanja a situacija ej takva da se brzo mora reagovati a plus se pojavila ta informacija da uzima stvari sto me nebi cudilo. Vozite na druga mejsta u tom gradu
- Casual's
#6211 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ma to on se nama hvali kako je pomogao,nije na forumu...
Potrebni madraci na papirnoj!!
Sent from my Nexus S using Tapatalk 2
Sent from my Nexus S using Tapatalk 2
- MOSALJOZE
#6212 Re: Poplave u cijeloj BiH
emire,znam da se moze i ovako doprinjeti,rekao sam bez uvrede bilo kome.Ali se ovo odnosilo i na one što čekaju članak na klixu kako bi dobili što više lajkova,ili palamude kako oni imaju riješenje,a prstom nisu mrdnuli.Znam ja dobru većinu sa foruma,u kontaktu sam,i znam koliko je raja doprinjela,ali mislim da nismo maximalno iskoristili naše kapacitete
- raskopusa
#6213 Re: Poplave u cijeloj BiH
ta roba bi se i trebala cuvati za ovakve prilike i za socijalno ugrozene. nije mi jasno zasto je unistavaju.Janjicar wrote:Svaka cast za UIOTakođer, UIO će proslijediti inicijativu Vijeću ministara BiH da se hitno donese odluka o doniranju sve robe koja je pravosnažno oduzeta zbog carinskih prekršaja, a nalazi se u skladištima UIO-a, saopćeno je Uprave za indirektno oporezivanje BiH.samo interesuje me kome ce biti podijeljena
- Amazonka27
#6214 Re: Poplave u cijeloj BiH
prodavnica ženske i muške obuće je objavila ovo na svom fb zidu
https://www.facebook.com/woowww.ba?fref=nfwoowww.ba
Dragi, prijatelji i cijenjeni korisnici posjedujemo praznu kuću u Živinicama naselje Strašanj i želimo da je damo na raspolaganje porodici koja je ostala bez svog doma ili nema mogućnost da se snađe privremeno za smještaj. Molimo Vas pomozite nam da pomognemo sugrađanima koji su ostali bez svog doma.
U koliko poznajete nekoga kome je hitno potreban smještaj javite nam na 061 656 513.
A u koliko lično nikoga ne poznajete molimo Vas da podijelite ovu poruku.
Last edited by Amazonka27 on 18/05/2014 20:19, edited 2 times in total.
- It_is_a_Leclerc
#6215 Re: Poplave u cijeloj BiH
Kažu da je ATP donirala 200.000 dolara za BiH, i 100.000 za Srbiju, nakon Noletove porule
- Not My Idea
#6216 Re: Poplave u cijeloj BiH
znam da je nebitno ali eto, hocu da kazem da sam pod tolikim dojmom koliko narod pomaze, da to opisat ne mogu.
hvala svima koji su i pomislili da pomognu.
hvala svima koji su i pomislili da pomognu.
-
emmir1
#6217 Re: Poplave u cijeloj BiH
MOSALJOZE wrote:emire,znam da se moze i ovako doprinjeti,rekao sam bez uvrede bilo kome.Ali se ovo odnosilo i na one što čekaju članak na klixu kako bi dobili što više lajkova,ili palamude kako oni imaju riješenje,a prstom nisu mrdnuli.Znam ja dobru većinu sa foruma,u kontaktu sam,i znam koliko je raja doprinjela,ali mislim da nismo maximalno iskoristili naše kapacitete
Ma onako samo kažem da je tema sigurno značajan doprinos dala
- daxon
#6218 Re: Poplave u cijeloj BiH
Maloprije čitam da je on lično, kompletan nagradni fond koji je osvojio osvajanjem turnira u Rimu, donirao ugroženima od poplava.It_is_a_Leclerc wrote:Kažu da je ATP donirala 200.000 dolara za BiH, i 100.000 za Srbiju, nakon Noletove porule
- Amazonka27
#6219 Re: Poplave u cijeloj BiH
prodavnica ženske i muške obuće je objavila ovo na svom fb zidu
https://www.facebook.com/woowww.ba?fref=nfwoowww.ba
Dragi, prijatelji i cijenjeni korisnici posjedujemo praznu kuću u Živinicama naselje Strašanj i želimo da je damo na raspolaganje porodici koja je ostala bez svog doma ili nema mogućnost da se snađe privremeno za smještaj. Molimo Vas pomozite nam da pomognemo sugrađanima koji su ostali bez svog doma.
U koliko poznajete nekoga kome je hitno potreban smještaj javite nam na 061 656 513.
A u koliko lično nikoga ne poznajete molimo Vas da podijelite ovu poruku.
- Čudna sorta
#6220 Re: Poplave u cijeloj BiH
.
Last edited by Čudna sorta on 25/05/2014 22:09, edited 1 time in total.
-
alenthekiller
#6221 Re: Poplave u cijeloj BiH
danas sa drugom splinterom sa foruma organizovao put u Doboj, ocistili dio Doma zdravlja i Policije
Samo naprijed raja
-
Paradajz50
#6222 Re: Poplave u cijeloj BiH
Evo stocari u Srbiji prikupljaju pomoc u vidu stocne hrane, za svoje kolege iz poplavljenih podrucja kako bi im barem stoka prezivjela. Nadam se da ce i kod nas da bude takve pomoci, od tih goveda nemali broj seljaka prezivljava.
- jasko_ba
#6223 Re: Poplave u cijeloj BiH
Da objasnim malo, posto sam tu cijelo vrijeme. U ovom slucaju je Macak malo bezobrazno postupio. Ali, covjek cisto zeli da bude nekog reda, kao sto je i bilo prethodna 3 dana. Mora postajati neka organizacija oko ovih donacija, da se napravi spisak ste je sve stiglo, a onda se normalno rasporedjuje dalje. Pojavilo se dosta tih ljudi odjednom koji samo pametuju ostalim. ja prvi nista ne zelim na svoju ruku raditi, nego trazim od nekog ko je u organizaciji da me uputi kako dalje.daxon wrote:Dajte ba, pa je li taj ima svoju vojsku pored sebe, odjebite ga, zatjerajte u mp3 i radite kako mislite da treba, čuj on tu nešto ne da, truni i postavlja pravila... mislimsgunited wrote:Jucer smo nosili upravo tu u Zavidovice, jer su nas poslali tamo. Uglavnom svi ti volonteri kao i neki mjestani sa kojima smo pricali su rekli sve najgore o tom covjeku, jednostavno da neda apsolutno nista da se uradi bez njegovog znanja a situacija ej takva da se brzo mora reagovati a plus se pojavila ta informacija da uzima stvari sto me nebi cudilo. Vozite na druga mejsta u tom gradu
- raskopusa
#6224 Re: Poplave u cijeloj BiH
ne budi naivna.vec neki trljaju ruke sto ce usicariti kad donacije krenu. tako je uvijek bilo. nazalost.Not My Idea wrote:Dabogda mu zadnje bilo ko se I feninga okoristio od ove katastrofe
- NIN
#6225 Re: Poplave u cijeloj BiH
Kapa do poda!daxon wrote:Maloprije čitam da je on lično, kompletan nagradni fond koji je osvojio osvajanjem turnira u Rimu, donirao ugroženima od poplava.It_is_a_Leclerc wrote:Kažu da je ATP donirala 200.000 dolara za BiH, i 100.000 za Srbiju, nakon Noletove porule