Pretpostavljam da oni koji su organizirali sastanaka su imali jedini cilj, a to je vlastita promocija za unutarstranačke izbore. Pustili su me da govorim i bili su strpljivi sve do momenta kada sam spomenuo testiranje i primjenu germanskih procedura koji bi eliminirali neznalice. Nakon što su ostali koji me slušali počeli da mi daju podršku, samo-promotori su postali uljudno agresivni, na što su ostali ušutjeli, tako da sam im se kulturno zahvalio na pažnji, nasmijao i izašao sa sastanka jer ako većina nešto želi tu pojedinac ništa ne može već samo gubi vrijeme i energiju.madner wrote:Svaka im cast, nasli su ljude sa strpljenjem i razumjevanjem.
Demokratska fronta Željko Komšić
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#6201 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- ultima_palabra
#6202 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kraljuantimobbing wrote:Pretpostavljam da oni koji su organizirali sastanaka su imali jedini cilj, a to je vlastita promocija za unutarstranačke izbore. Pustili su me da govorim i bili su strpljivi sve do momenta kada sam spomenuo testiranje i primjenu germanskih procedura koji bi eliminirali neznalice. Nakon što su ostali koji me slušali počeli da mi daju podršku, samo-promotori su postali uljudno agresivni, na što su ostali ušutjeli, tako da sam im se kulturno zahvalio na pažnji, nasmijao i izašao sa sastanka jer ako većina nešto želi tu pojedinac ništa ne može već samo gubi vrijeme i energiju.madner wrote:Svaka im cast, nasli su ljude sa strpljenjem i razumjevanjem.
- Shahab
#6203 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovo je tačno. U BiH niko nikoga ne sluša niti postoji tržište ideja koje podržava kreativnost. Ono što odvaja Njemačku (Austrija, Švicarska) od ostatka svijeta Evrope jeste kult ISTINE. Mi smo potonuli u orijentalnom beznađu u kojem ISTINA nije bitna.antimobbing wrote:Sasvim nebitno. Meni kada neko nešto predloži što nikada prije nisam čuo, sjednem sa čovjekom i razgovaram sve dok u potpunosti ne razumijem o čemu se radi. Nakon toga, taj prijedlog prihvatim ili odbacim ali nikog ne gledam sa predrasudama. Misli, to je praksa koja se svuda u svijetu provodi. Onaj ko je imao priliku da radi sa ljudima koji dolaze sa Zapada, mogli su primijeti kako oni svakoj novoj ideji i čovjeku pristupaju sasvim otvoreno bez ikakvih predrasuda za razliku od ljudi sa ovih prostora koji su samo razvili sposobnost plivanja (preživljavanja) u netransparentnoj i kriminalom kontaminiranoj vodi, bojeći se svake promjene. Definitivno, što se tiče DF-a mogu samo konstatirati iz svoga iskustva da se iz baze DF-a prema vrhu trenutno sasvim nekontrolirano generira identičan psiho-patološki ljudski resurs kao i u svim ostalim Strankama.ultima_palabra wrote:Pa ako im je počeo onu priču o psihopatama i doktoru koji ima sva rješenja, onda se nimalo ne čudim
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#6204 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nemoj me pogrešno shvatiti ali zamolio bih te da ponovo pročitaš što sam napisao, pa ću ti sve detaljno objasniti.Corto Maltese wrote:Pročitao opet, i došao do istog zaključka. Ovdje jasno piše da što manje muslimana vidiš, vidjećeš više socijalne pravde i vladavine prava.antimobbing wrote:Nemoj da ti bude teško, pročitaj ponovo šta sam napisao.Corto Maltese wrote: Zastupaš tezu da, što je manje muslimana, to je veća socijalna pravda?
antimobbing wrote:Jedan Islamski mislilac je rekao ''Bio sam na Istoku i vidio sam dosta muslimana, a malo vjere i bio sam na Zapadu gdje sam vidio malo muslimana, a puno vjere''. Vjera je tamo gdje je socijalna pravda i vladavina prava.
Jesi li ti siguran da si shvatio značenje rečenice koju citiraš?
- Corto Maltese
#6205 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zašto uvijek propustim najbolje derneke u graduantimobbing wrote:Pretpostavljam da oni koji su organizirali sastanaka su imali jedini cilj, a to je vlastita promocija za unutarstranačke izbore. Pustili su me da govorim i bili su strpljivi sve do momenta kada sam spomenuo testiranje i primjenu germanskih procedura koji bi eliminirali neznalice. Nakon što su ostali koji me slušali počeli da mi daju podršku, samo-promotori su postali uljudno agresivni, na što su ostali ušutjeli, tako da sam im se kulturno zahvalio na pažnji, nasmijao i izašao sa sastanka jer ako većina nešto želi tu pojedinac ništa ne može već samo gubi vrijeme i energiju.madner wrote:Svaka im cast, nasli su ljude sa strpljenjem i razumjevanjem.
Je l' barem kakva kamera to ovjekovječila?
- madner
#6206 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa koliko ljudi te je moralo slusat?antimobbing wrote:Pretpostavljam da oni koji su organizirali sastanaka su imali jedini cilj, a to je vlastita promocija za unutarstranačke izbore. Pustili su me da govorim i bili su strpljivi sve do momenta kada sam spomenuo testiranje i primjenu germanskih procedura koji bi eliminirali neznalice. Nakon što su ostali koji me slušali počeli da mi daju podršku, samo-promotori su postali uljudno agresivni, na što su ostali ušutjeli, tako da sam im se kulturno zahvalio na pažnji, nasmijao i izašao sa sastanka jer ako većina nešto želi tu pojedinac ništa ne može već samo gubi vrijeme i energiju.madner wrote:Svaka im cast, nasli su ljude sa strpljenjem i razumjevanjem.
- antimobbing
#6207 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bilo je oko tridesetak ljudi. 
- madner
#6208 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jadni ljudi 
- antimobbing
#6209 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nemam pojma nisam gledao, niti me je zanimalo. Najviše sam dobio podrške od dama koje su odobravale što govorim i upućivale mi osmjehe. Pretpostavljam da je to još više razljutilo samo-promotore.Corto Maltese wrote: Zašto uvijek propustim najbolje derneke u gradu![]()
![]()
![]()
Je l' barem kakva kamera to ovjekovječila?
- madner
#6210 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znam i ko te je podrzao sa povicima:
Cepom ga.
Cepom ga.
- antimobbing
#6211 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da, sasvim si upravu. Moglo se primijetiti da je pojedincima koji su decenijima plivali u kontaminiranoj vodi unutar drugih stranaka moj prijedlog bio jedna vrsta intelektualnog šoka, koji nisu doživjeli u zadnjih 20 godina.madner wrote:Jadni ljudi
- antimobbing
#6212 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije uopće bilo nikakvih povika, sve je bilo na jednom umjereno kulturnom nivou. Niko mi nije govorio ''čepom ga'', ljudi su kulturno i uljudno slušali moja iskustva i prijedloge, samo sam primijetio da su neki bili veoma iznenađeni onim što govorim, a drugi uopće nisu shvaćali što govorim. Razgovarao sam sa ljudima sve do momenta dok samo-promotori nisu postali svjesni situacije da više nisu u centru pažnje i odjednom su postali uljudno agresivni, a svi drugi su ušutjeli. Nakon toga, zahvalio sam se na pažnji, nasmijao i napustio sastanak.madner wrote:Znam i ko te je podrzao sa povicima:
Cepom ga.
-
mali_balon
#6213 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
@antimobing
Znaci bio si na nekom sastanku DF i nisu te prihvatili i ti sad pljujes po njim, interesantno. Posto se ti ovdje predstavljas kao neka moralna vertilaka, neki posten normalan i razuman covjek, koji bi nekog da nauci kako biti fer, posten i sto bi stranci rekli openminded, i kakav politicar da bude, zanimljivo.
De profiliraj malo sebe
Znaci bio si na nekom sastanku DF i nisu te prihvatili i ti sad pljujes po njim, interesantno. Posto se ti ovdje predstavljas kao neka moralna vertilaka, neki posten normalan i razuman covjek, koji bi nekog da nauci kako biti fer, posten i sto bi stranci rekli openminded, i kakav politicar da bude, zanimljivo.
De profiliraj malo sebe
- antimobbing
#6214 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nisam uopće moralna vertikala niti uopće mislim da sam normalan i drugačiji od ostalih već samo sam čovjek koji pokušava u ovom psiho-devijantnom društvu ostati koliko je to moguće normalan i pošten. Mene uopće ne zanima politika. Samo sam htio pomoći ljudima iz DF-a, sa nekim svojim životnim iskustvima i saznanjima. Također, ne razumijem naš mentalitet koji svakog onog koji govori istinu smatra ''onim koji pljuje na drugog'', što je apsurd. Zar ne vidiš, da su nas patološke laži psihopata u vlasti koji uopće nemaju normalnih ljudskih osjećanja kao što je grižnja savjesti i suosjećanje prema drugim i dovele u ovakvo teško društveno-moralno i ekonomsko-financijsko stanje?mali_balon wrote:@antimobing
De profiliraj malo sebe
Da, moram i ovo podijeliti sa vama. Naime, dok sam išao ulicom do zgrade gdje se održava sastanak DF-a, naišao sam pored privatne radnje jednog moga suborca iz rata. Zaustavio sam se i pozdravio sa njim. Upitao me je ''Đe'š ba to, ti tako skockan?'', rekoh odoh na sastanak DF-a, a on me je pogledao, počeo se glasno smijati kaže mi ''Ta će ti te gluposti?''. Kada sam došao na sastanak DF-a pogledao sam one ljude koji su došli na sastanak i primijetio kolika je razlika između moga nasmijanog prijatelja koji radi, zapošljava druge ljude i redovno plaća sve poreze državi BiH i vidno depresivnih ljudi na sastanku kojima je izgleda jedini cilj kao i svim onim u drugim Stranka/Partijama, uletjeti u sistem društvene prehrane i stati u red za tanjur graha koji financiraju ljudi poput moga prijatelja iz realnog sektora plaćajući državi razno-razne poreze.
Last edited by antimobbing on 23/10/2013 10:52, edited 1 time in total.
-
mali_balon
#6215 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jah et. vidi ima nas koji znamo citati izmedju redova. Pocinjes post sa nekim ogradjivanjem, kao ti si normalan, onda se pravis nezaiteresovan za datu temu, onda se pravis kao neko ko je pao s marsa kao odtkud potreba da se neka pozitivna kritika nazove poljuvanjem, de ba...da bi u sljedecoj recenici rekao kako si ti bolji od onih koj ces vec u sljedecoj recenici popljuvati, pa bili oni politicari li forumasi, gdje vec tom nekom psihoanalizom pokusavas da pokazes koliko znas i pokusavas da nekog nadmudris tim strucnim izrazima i nekim psihoanalizama. De mozda mose zenama sa smjeskom ovu suplju valjati meni ne mozes.
Nazivati nekog psihopatom je pljuvanje, bez konkretong dokaza, mozda i jesi strucnjak za dijagnosticiranje mentalinog stanja,ali onda izajdi sa imenom i prezimenom i titulom, da znamo ko to nekog naziva psihopatm.
NE znam koliko godina imas niti sta rads i koje si struke a i ne zanima me, ali ako do sad nisi shvatio da je politka veoma prljav biznis onda nisi za nikakve rasprave o politici, bilo kakvoj.
Nazivati nekog psihopatom je pljuvanje, bez konkretong dokaza, mozda i jesi strucnjak za dijagnosticiranje mentalinog stanja,ali onda izajdi sa imenom i prezimenom i titulom, da znamo ko to nekog naziva psihopatm.
NE znam koliko godina imas niti sta rads i koje si struke a i ne zanima me, ali ako do sad nisi shvatio da je politka veoma prljav biznis onda nisi za nikakve rasprave o politici, bilo kakvoj.
- madner
#6216 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Postoji snimak prvih minuta:
- antimobbing
#6217 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
@madneru, 
Svaka čast, nasmijao si me do suza.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lmUXp_zE14E [/youtube]
Dakle, ne govorim ništa napamet. Sve je iz moga životnog iskustva i samo preneseno od vrhunski svjetskih eksperata kao što je Robert Hare koji kažu da je psihopate najlakše prepoznati po tome što
1.) patološki lažu,
2.) uopće nemaju grižnje savjesti i
3.) nemaju suosjećanja prema drugima što se zove empatija.
Pogledaj ovaj video gore i pročitaj ukratko na ovom linku: http://sr.wikipedia.org/wiki/Psihopatija što su ljudi otkrili u zadnjih nekoliko godina. Nema tu nikakve mudrosti i filozofije već samo praktično treba što više čitati i razmišljati o onome što svjetski eksperti govore, ništa više.
Svaka čast, nasmijao si me do suza.
Govorim iz svoga životnog iskustva i onoga što sam saznao od eminentnih svjetskih naučnika kao što je dr. Robert Hare koji je u zadnjih nekoliko godina otkrio zaista korisna saznanja iz oblasti psihopatije.mali_balon wrote:Jah et. vidi ima nas koji znamo citati izmedju redova. Pocinjes post sa nekim ogradjivanjem, kao ti si normalan, onda se pravis nezaiteresovan za datu temu, onda se pravis kao neko ko je pao s marsa kao odtkud potreba da se neka pozitivna kritika nazove poljuvanjem, de ba...da bi u sljedecoj recenici rekao kako si ti bolji od onih koj ces vec u sljedecoj recenici popljuvati, pa bili oni politicari li forumasi, gdje vec tom nekom psihoanalizom pokusavas da pokazes koliko znas i pokusavas da nekog nadmudris tim strucnim izrazima i nekim psihoanalizama. De mozda mose zenama sa smjeskom ovu suplju valjati meni ne mozes.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lmUXp_zE14E [/youtube]
Dakle, ne govorim ništa napamet. Sve je iz moga životnog iskustva i samo preneseno od vrhunski svjetskih eksperata kao što je Robert Hare koji kažu da je psihopate najlakše prepoznati po tome što
1.) patološki lažu,
Pogledaj ovaj video gore i pročitaj ukratko na ovom linku: http://sr.wikipedia.org/wiki/Psihopatija što su ljudi otkrili u zadnjih nekoliko godina. Nema tu nikakve mudrosti i filozofije već samo praktično treba što više čitati i razmišljati o onome što svjetski eksperti govore, ništa više.
-
mali_balon
#6218 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nikako da shvatis ne zanimaju me dijagnoze. Koje skidas sa vikipedije i raznik yt klipova. Mogu i ja svasta naci. Mani se demagogije i suplje.
Osnuju stranku i bujrum pokazi se, ili izadji u javnost, gdje ces mozda biti korisniji, a ne kriti se ovdje iza nika i prosipati pamet
Osnuju stranku i bujrum pokazi se, ili izadji u javnost, gdje ces mozda biti korisniji, a ne kriti se ovdje iza nika i prosipati pamet
- antimobbing
#6219 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Možda bih i osnovao ali kakve koristi od toga kada kokuz ne može pobijediti na izborima isto kao što se hadum ne može oženiti. Izbori se ne dobivaju poštenjem i znanjem već isključivo količinom uloženih miliona KM u predizborne i izborne kampanje kao i kupovinom glasova na terenu od naroda razvučene pameti za 1 kg kafe, šečera i Jaffa cakes.
Uzimajući u obzir da znam da je DF kokuzna Stranka, htio sam im pomoći ali oni to ne žele niti hoće da se potrude shvatiti što im nudim, tako da sam ih kulturno pozdravio i digao ruke od njih. 
- shiljak
#6220 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
madner wrote:Postoji snimak prvih minuta:
antimobbing wrote:Nije uopće bilo nikakvih povika, sve je bilo na jednom umjereno kulturnom nivou. Niko mi nije govorio ''čepom ga'', ljudi su kulturno i uljudno slušali moja iskustva i prijedloge, samo sam primijetio da su neki bili veoma iznenađeni onim što govorim, a drugi uopće nisu shvaćali što govorim. Razgovarao sam sa ljudima sve do momenta dok samo-promotori nisu postali svjesni situacije da više nisu u centru pažnjei odjednom su postali uljudno agresivni (kako neće, na početku je komično, ali nakon 20 minuta baš i nije), a svi drugi su ušutjeli. Nakon toga, zahvalio sam se na pažnji, nasmijao i napustio sastanak.
- Corto Maltese
#6221 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Barem jedno si dokazao. Imaš mnogo više da kažeš od lika iz naslova teme. On ne bi bio u stanju da drži ovako dugu diskusiju. Počeo bi se ponavljati već u trećoj rečenici.antimobbing wrote:@madneru,
Svaka čast, nasmijao si me do suza.![]()
Govorim iz svoga životnog iskustva i onoga što sam saznao od eminentnih svjetskih naučnika kao što je dr. Robert Hare koji je u zadnjih nekoliko godina otkrio zaista korisna saznanja iz oblasti psihopatije.mali_balon wrote:Jah et. vidi ima nas koji znamo citati izmedju redova. Pocinjes post sa nekim ogradjivanjem, kao ti si normalan, onda se pravis nezaiteresovan za datu temu, onda se pravis kao neko ko je pao s marsa kao odtkud potreba da se neka pozitivna kritika nazove poljuvanjem, de ba...da bi u sljedecoj recenici rekao kako si ti bolji od onih koj ces vec u sljedecoj recenici popljuvati, pa bili oni politicari li forumasi, gdje vec tom nekom psihoanalizom pokusavas da pokazes koliko znas i pokusavas da nekog nadmudris tim strucnim izrazima i nekim psihoanalizama. De mozda mose zenama sa smjeskom ovu suplju valjati meni ne mozes.
1.) patološki lažu,
- antimobbing
#6222 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hvala @Corto,
Biće zaista zanimljivo vidjeti na koji način totalno kokuzni DF bez ikakvog profesionalnog pristupa ustroju Stranke u kojem se trenutno provodi ista praksa selekcije kadrova tipa ''popularnost u raji'' kao što postoji i u svim drugim Strankama misli svojim amaterizmom pobijediti multi-milionere poput onih iz SDA, iza kojih stoje strani i domaći marketinški timovi stručnjaka (čitaj patoloških lažova) i koji tokom svakih izbora ulože više od 3 miliona KM u predizbornu i izbornu kampanju? Ustvari, pretpostavljam da je to cifra koju prikažu za javnost, a lično mislim da je cifra tri puta veća od prikazane i da najveći dio odlazi za kupovinu glasova na terenu od naroda razvučene pameti za 10, 20, 50 KM, 1 kg kafe, šečera i Jaffa cakes.
Biće zaista zanimljivo vidjeti na koji način totalno kokuzni DF bez ikakvog profesionalnog pristupa ustroju Stranke u kojem se trenutno provodi ista praksa selekcije kadrova tipa ''popularnost u raji'' kao što postoji i u svim drugim Strankama misli svojim amaterizmom pobijediti multi-milionere poput onih iz SDA, iza kojih stoje strani i domaći marketinški timovi stručnjaka (čitaj patoloških lažova) i koji tokom svakih izbora ulože više od 3 miliona KM u predizbornu i izbornu kampanju? Ustvari, pretpostavljam da je to cifra koju prikažu za javnost, a lično mislim da je cifra tri puta veća od prikazane i da najveći dio odlazi za kupovinu glasova na terenu od naroda razvučene pameti za 10, 20, 50 KM, 1 kg kafe, šečera i Jaffa cakes.
Last edited by antimobbing on 23/10/2013 12:21, edited 1 time in total.
- Horasio_Sarajlic
#6223 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Šta bi sa DF-om u Hrasnom, iznajmili kafic ex "Pasaž", folije stranke polijepili po izlogu, ofarbali betonske blokove ispred
svako vece se okupljali a sad nidje nikog, ostadose samo betonski blokovi
tiru liru stranka ...
-
sv12
#6224 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne znam otkud ti to, medjutim DF nije konkurencija SDA, nego SDP-u, sto znaci SDA postotak koji danas ima, DF nece ni naceti, ali ce zato otkinuti dobar postotak od onih 17% koje imaju Zlaja i Hadzic.antimobbing wrote:Hvala @Corto,![]()
Inace SDP nije nista bolji od SDA. Radi se o dvije "sestre zla i korpucije", sa razlicitim bojama. U biti nista se ne razlikuju. Korupcija, nepotizam, petokolonastvo, destrukcija, sve je to odlika i jednih i drugih i ovih trecih otpadnika kojima Lagumdzija nije dao dovoljno velik tal pa su postali otpadnici.
- antimobbing
#6225 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dobro, u potpunosti se slažem sa tobom da DF ima iskrene namjere biti poštena partija ali ovdje govorimo o činjenici da se je u DF prelio psiho-devijantni ljudski resurs iz drugih Stranaka, koji ljudi vrhu DF-a zajedno sa Željkom ne znaju kako da filtriraju i da izaberu najkvalitetnije ljude. Sve rade amaterski i oformili su neku komisiju u vrhu koja vrši odabir kadrova, a kojima to nije struka jer oblast ''ljudski resursi'' je naučna disciplina za koju se ljudi specijaliziraju. Ne može Komšić kao pravnik vršiti selekciju i obavljati, poslove iz oblasti ''Ljudskih resursa'' već to trebaju raditi eksperti iz par oblasti putem testova i germanskih standarda. DF sa ovakvim svojim amaterskim pristupom ne nudi ništa novo već samo ono što smo već vidjeli. Pored amaterizma u DF je prisutan i nedostatak miliona KM, tako da kada se sastanu ove dvije osobine u ''Strengths & Weaknesses'' analizi ispada da DF neće napraviti neki vidan rezultat, osim možda, ''čuda da se dese i Miljacka mostove odnese''. Razumiješ?sv12 wrote:Ne znam otkud ti to, medjutim DF nije konkurencija SDA, nego SDP-u, sto znaci SDA postotak koji danas ima, DF nece ni naceti, ali ce zato otkinuti dobar postotak od onih 17% koje imaju Zlaja i Hadzic.antimobbing wrote:Hvala @Corto,![]()
Inace SDP nije nista bolji od SDA. Radi se o dvije "sestre zla i korpucije", sa razlicitim bojama. U biti nista se ne razlikuju. Korupcija, nepotizam, petokolonastvo, destrukcija, sve je to odlika i jednih i drugih i ovih trecih otpadnika kojima Lagumdzija nije dao dovoljno velik tal pa su postali otpadnici.
Last edited by antimobbing on 23/10/2013 12:44, edited 1 time in total.