Da, IPS ovo pokazuje kao da se ne radi o svemirskom brodu nego isijava kao da se radja nova zvijezda a moguce i nova galaksija oko nje.amar1994 wrote:![]()
ova druga slika , desila se super nova![]()
TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
-
CooK
#6201 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
- Idemedosumom
#6202 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Na prvu bih rekao da je ovo lijevo neki OLED 
- skupljac_zeljeza
#6203 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ili plasma pošto je Panasonicova Viera.Idemedosumom wrote:Na prvu bih rekao da je ovo lijevo neki OLED
- Idemedosumom
#6204 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Jah, možda neki ZT60. Dobra tehnologija je to bila, Allah rahmet eylesinskupljac_zeljeza wrote:Ili plasma pošto je Panasonicova Viera.Idemedosumom wrote:Na prvu bih rekao da je ovo lijevo neki OLED
- Rugafet
#6205 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma nema, ove IPS-ove treba zakonom zabranit to je jedino rjesenje za ovaj napaceni narod. Pravda za crnu boju, gledanje tv-a direktno i VA panele
-
CooK
#6206 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Na lijevoj slici niti je plazma a niti OLED nego Panasonic 58EX780 sa VA panelom. Ne znam sta se cudite jer je kod vecine VA panela ovakva crna a i kod mene je na oba Samsunga isto ovako(h6400 i mu6172). Trebate tek pogledati usporedbu OLEDa, VA i IPS pa cete vidjeti da i na VA nije perfektna crna uporedjujuci sa OLED-om. Inace na desnoj fotki je LG 55SJ810 sa IPS panelom, znaci TV za klasu vise od onog Panasonica.Idemedosumom wrote:Jah, možda neki ZT60. Dobra tehnologija je to bila, Allah rahmet eylesinskupljac_zeljeza wrote:Ili plasma pošto je Panasonicova Viera.Idemedosumom wrote:Na prvu bih rekao da je ovo lijevo neki OLED
Evo vam cijela recenzija pa koristite google translate i citajte ako vas interesuje:
http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzj ... -test.html
- skupljac_zeljeza
#6207 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma kod mene GT50 i još radi kao urica. U dnevnom boravku je i više je upaljen nego ugašen evo godinama. Valjda izdrži dok OLED-ima ne padne cijena.Idemedosumom wrote:Jah, možda neki ZT60. Dobra tehnologija je to bila, Allah rahmet eylesinskupljac_zeljeza wrote:Ili plasma pošto je Panasonicova Viera.Idemedosumom wrote:Na prvu bih rekao da je ovo lijevo neki OLED
-
CooK
#6208 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Sta je, prosla Zadruga pa te spucala nervoza i opet pametujes po temama o kojima ne znas nista?Rugafet wrote:Ma nema, ove IPS-ove treba zakonom zabranit to je jedino rjesenje za ovaj napaceni narod. Pravda za crnu boju, gledanje tv-a direktno i VA panele
-
CooK
#6209 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Cuvaj ga dok jos radi jer nema LCD/LED televizora koji moze parirati plazmi, sto po kontrastu i crnoj boji a i pokretnoj rezoluciji koji su na plazmama puno bolji.skupljac_zeljeza wrote:Ma kod mene GT50 i još radi kao urica. U dnevnom boravku je i više je upaljen nego ugašen evo godinama. Valjda izdrži dok OLED-ima ne padne cijena.
- skupljac_zeljeza
#6210 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Vjerujemo ti nego se zezamo. Ja sam svašta nešto mijenjao i opet se vratio Soniju bez obzira na prednosti Samsunga. Valjda mi više gode hladne boje.CooK wrote: Na lijevoj slici niti je plazma a niti OLED nego Panasonic 58EX780 sa VA panelom.
-
CooK
#6211 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
skupljac_zeljeza wrote:Vjerujemo ti nego se zezamo. Ja sam svašta nešto mijenjao i opet se vratio Soniju bez obzira na prednosti Samsunga. Valjda mi više gode hladne boje.CooK wrote: Na lijevoj slici niti je plazma a niti OLED nego Panasonic 58EX780 sa VA panelom.
- skupljac_zeljeza
#6212 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Možda si svojevremeno nailazio na recenzije Jasmina Čustovića. U detaljnoj recenziji o GT50 rekao je da ćemo se načekati dok se nešto slično napravi što je presudilo da ga kupim. Panasonic je još uradio jednu seriju i tu završio sa plasmama. Nije im se više isplatilo.CooK wrote:Cuvaj ga dok jos radi jer nema LCD/LED televizora koji moze parirati plazmi, sto po kontrastu i crnoj boji a i pokretnoj rezoluciji koji su na plazmama puno bolji.skupljac_zeljeza wrote:Ma kod mene GT50 i još radi kao urica. U dnevnom boravku je i više je upaljen nego ugašen evo godinama. Valjda izdrži dok OLED-ima ne padne cijena.
-
CooK
#6213 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ne znam stvarno za recenzije te osobe ali znam za GT50 i znam da je odlican plazma TV. Ako se ne varam, cak mu je i flatpanelshd dodijelio i nagradu Highly recommended award. A da, nazalost nema vise plazmi jer da ima vise ne bi bilo ove glupe price o VA i IPS panelima kao sto je vise nece ni biti kada OLEDi pojeftine jer i plazme i OLEDi imaju i dobar kontrast i dobar ugao gledanja zajedno sto nijedan LCD/LED TV nema bez obzira na panel.skupljac_zeljeza wrote:Možda si svojevremeno nailazio na recenzije Jasmina Čustovića. U detaljnoj recenziji o GT50 rekao je da ćemo se načekati dok se nešto slično napravi što je presudilo da ga kupim. Panasonic je još uradio jednu seriju i tu završio sa plasmama. Nije im se više isplatilo.CooK wrote:Cuvaj ga dok jos radi jer nema LCD/LED televizora koji moze parirati plazmi, sto po kontrastu i crnoj boji a i pokretnoj rezoluciji koji su na plazmama puno bolji.skupljac_zeljeza wrote:Ma kod mene GT50 i još radi kao urica. U dnevnom boravku je i više je upaljen nego ugašen evo godinama. Valjda izdrži dok OLED-ima ne padne cijena.
- Cossack
#6214 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
CooK je od promocije VA panela napravio životnu misiju i ne odustajeRugafet wrote:Ma nema, ove IPS-ove treba zakonom zabranit to je jedino rjesenje za ovaj napaceni narod. Pravda za crnu boju, gledanje tv-a direktno i VA panele

https://www.displayninja.com/ips-vs-tn-vs-va/

-
CooK
#6215 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nikakvu ja promociju ne radim nego za razliku od tebe znam puno o audio-video uredjajima i citam raznorazne recenzije i kada stignem pregledam televizore u radnjama i sta sve ne. Ne bi ni tebi skodilo da procitas pokoju recenziju nekog objektivnog portala(npr. rtings.com, flatpanelshd.com, whathifi.com, itd) i vjerovao ili ne saznao bi da sve sto ja ovdje pisem pisu i ljudi koji se profesionalno bave recenzijama, kalibracijom i opcenito kvalitetom slike i zvuka.Cossack wrote:CooK je od promocije VA panela napravio životnu misiju i ne odustajeRugafet wrote:Ma nema, ove IPS-ove treba zakonom zabranit to je jedino rjesenje za ovaj napaceni narod. Pravda za crnu boju, gledanje tv-a direktno i VA panele
I cestitke na ovim slikama, upravo si otkrio da VA panel ima los ugao gledanja - bravo!
- diablobih
#6216 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma pusti, covjek prodaje IPS televizije za BHT, pa fol nema veze sto je IPS panel.
-
CooK
#6217 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
diablobih wrote:Ma pusti, covjek prodaje IPS televizije za BHT, pa fol nema veze sto je IPS panel.
-
CooK
#6218 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
I da jos nesto dodam posto se u prethodnih nekoliko stranica desavaju iste glupe stvari. Radi se o tome da kada nekome preporucim TV sa IPS panelom radi toga sto treba veliki ugao gledanja onda se javljaju ljudi koji imaju televizore sa VA panelom koji govore da on ne izgleda toliko lose iz ugla a kada preporucim nekome TV sa VA panelom jer gleda televizor direktno onda se jave ovi sto imaju IPS panele govoreci da kontrast i crna boja nisu toliko losi na IPS panelu.
Ljudi ja pokusavam biti sto objektivniji, prenositi sto tacnije informacije i davati sto bolje savjete i nema potrebe da tako burno reagujete kada je tip panela u vasem televizoru spomenut u negativnom kontekstu.
Brate dragi, cinjenica je da VA paneli generalno imaju los ugao gledanja a isto tako je cinjenica da IPS paneli generalno imaju los kontrast i losu crnu boju i mislim da nema potrebe da prigovarate nego se pomirite sa cinjenicama i nadajte se da ce OLED sto skorije pojeftiniti i da ce prestati ova glupa prica o izboru panela na koju smo prisiljeni zbog mana LCD tehnologije.
Ljudi ja pokusavam biti sto objektivniji, prenositi sto tacnije informacije i davati sto bolje savjete i nema potrebe da tako burno reagujete kada je tip panela u vasem televizoru spomenut u negativnom kontekstu.
Brate dragi, cinjenica je da VA paneli generalno imaju los ugao gledanja a isto tako je cinjenica da IPS paneli generalno imaju los kontrast i losu crnu boju i mislim da nema potrebe da prigovarate nego se pomirite sa cinjenicama i nadajte se da ce OLED sto skorije pojeftiniti i da ce prestati ova glupa prica o izboru panela na koju smo prisiljeni zbog mana LCD tehnologije.
- Idemedosumom
#6219 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
IPS ima kriminalno slab kontrast, što je vidljivo na slikama s prethodne stranice.
Što se ugla gledanja tiče, ne vidim kako to može biti problem u uslovima prosječnog bosanskog dnevnog boravka. Jedino ako kupujete za kafića...
Što se ugla gledanja tiče, ne vidim kako to može biti problem u uslovima prosječnog bosanskog dnevnog boravka. Jedino ako kupujete za kafića...
- Rugafet
#6220 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
NervozaCooK wrote:Sta je, prosla Zadruga pa te spucala nervoza i opet pametujes po temama o kojima ne znas nista?Rugafet wrote:Ma nema, ove IPS-ove treba zakonom zabranit to je jedino rjesenje za ovaj napaceni narod. Pravda za crnu boju, gledanje tv-a direktno i VA paneleA neka si i ti jednom nesto posteno napisao.
![]()
![]()
![]()
Na kraju krajeva citajuci zadnjih 30 stranica svi savjeti se mogu svesti na: Kupujte iskljucivo Samsung, LG i Sony. Ako tv gledate direktno onda VA panel, ako pod uglom onda IPS. Ne kupujte Toshibu, Beko i Telefunken. Prema ovome tema moze komotno da ne postoji vise.
- diablobih
#6221 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Fakticki i jeste to to, osim sto se moze dodati da se OLED uzme ako se moze ikakoRugafet wrote:
Na kraju krajeva citajuci zadnjih 30 stranica svi savjeti se mogu svesti na: Kupujte iskljucivo Samsung, LG i Sony. Ako tv gledate direktno onda VA panel, ako pod uglom onda IPS. Ne kupujte Toshibu, Beko i Telefunken. Prema ovome tema moze komotno da ne postoji vise.
- Rugafet
#6222 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
hehe da vidis OLED sam zaboravio 
-
duffy_duck
#6223 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Prosjecnom Bosancu i Hercegovcu je dovoljan Va Panel.
Televizora. Mane nece ni primjetiti, jer ih skoro jako slabo uocimo svojim ocima tako da bezveze glumatamo na ovoj temi i prosipamo se, moje preporuke za televizore su Samsung Sony LG i Panasonic. I koji god model uzeli jedva cete primjetiti neke mane ako ih ima.
A ips panel je dobar ako neko uzima za kafice. I toliko za ovu temu najbolje da se tema zakljuca. Sve je vec receno.
Televizora. Mane nece ni primjetiti, jer ih skoro jako slabo uocimo svojim ocima tako da bezveze glumatamo na ovoj temi i prosipamo se, moje preporuke za televizore su Samsung Sony LG i Panasonic. I koji god model uzeli jedva cete primjetiti neke mane ako ih ima.
A ips panel je dobar ako neko uzima za kafice. I toliko za ovu temu najbolje da se tema zakljuca. Sve je vec receno.
Last edited by duffy_duck on 19/07/2018 01:05, edited 1 time in total.
- diablobih
#6224 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Cuj VA panel za kafice, nije ti dobro, umij se.duffy_duck wrote:Prosjecnom Bosancu i Hercegovcu je dovoljan IPS televizor. Mane nece ni primjetiti, jer ih skoro jako slabo uocimo svojim ocima tako da bezveze glumatamo na ovoj temi i prosipamo se, moje preporuke za televizore su Samsung Sony LG i Panasonic. I koji god model uzeli jedva cete primjetiti neke mane ako ih ima.
A Va panel je dobar ako neko uzima za kafice. I toliko za ovu temu najbolje da se tema zakljuca. Sve je vec receno.
- Idemedosumom
#6225 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Možda je pobrk'o