TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
CooK

#6201 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

amar1994 wrote: :D

ova druga slika , desila se super nova :lol: :lol:
Da, IPS ovo pokazuje kao da se ne radi o svemirskom brodu nego isijava kao da se radja nova zvijezda a moguce i nova galaksija oko nje. :D :D
Idemedosumom

#6202 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Idemedosumom »

Na prvu bih rekao da je ovo lijevo neki OLED :shock:
skupljac_zeljeza

#6203 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by skupljac_zeljeza »

Idemedosumom wrote:Na prvu bih rekao da je ovo lijevo neki OLED :shock:
Ili plasma pošto je Panasonicova Viera. :mrgreen:
Idemedosumom

#6204 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Idemedosumom »

skupljac_zeljeza wrote:
Jah, možda neki ZT60. Dobra tehnologija je to bila, Allah rahmet eylesin :(
Rugafet

#6205 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Rugafet »

Ma nema, ove IPS-ove treba zakonom zabranit to je jedino rjesenje za ovaj napaceni narod. Pravda za crnu boju, gledanje tv-a direktno i VA panele
CooK

#6206 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Idemedosumom wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
Na lijevoj slici niti je plazma a niti OLED nego Panasonic 58EX780 sa VA panelom. Ne znam sta se cudite jer je kod vecine VA panela ovakva crna a i kod mene je na oba Samsunga isto ovako(h6400 i mu6172). Trebate tek pogledati usporedbu OLEDa, VA i IPS pa cete vidjeti da i na VA nije perfektna crna uporedjujuci sa OLED-om. Inace na desnoj fotki je LG 55SJ810 sa IPS panelom, znaci TV za klasu vise od onog Panasonica.
Evo vam cijela recenzija pa koristite google translate i citajte ako vas interesuje:
http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzj ... -test.html
skupljac_zeljeza

#6207 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Idemedosumom wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
Ma kod mene GT50 i još radi kao urica. U dnevnom boravku je i više je upaljen nego ugašen evo godinama. Valjda izdrži dok OLED-ima ne padne cijena.
CooK

#6208 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Rugafet wrote:Ma nema, ove IPS-ove treba zakonom zabranit to je jedino rjesenje za ovaj napaceni narod. Pravda za crnu boju, gledanje tv-a direktno i VA panele
Sta je, prosla Zadruga pa te spucala nervoza i opet pametujes po temama o kojima ne znas nista? :D A neka si i ti jednom nesto posteno napisao. :D :D :lol: :lol:
CooK

#6209 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

skupljac_zeljeza wrote:Ma kod mene GT50 i još radi kao urica. U dnevnom boravku je i više je upaljen nego ugašen evo godinama. Valjda izdrži dok OLED-ima ne padne cijena.
Cuvaj ga dok jos radi jer nema LCD/LED televizora koji moze parirati plazmi, sto po kontrastu i crnoj boji a i pokretnoj rezoluciji koji su na plazmama puno bolji.
skupljac_zeljeza

#6210 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

CooK wrote: Na lijevoj slici niti je plazma a niti OLED nego Panasonic 58EX780 sa VA panelom.
Vjerujemo ti nego se zezamo. Ja sam svašta nešto mijenjao i opet se vratio Soniju bez obzira na prednosti Samsunga. Valjda mi više gode hladne boje.
CooK

#6211 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

skupljac_zeljeza wrote:
CooK wrote: Na lijevoj slici niti je plazma a niti OLED nego Panasonic 58EX780 sa VA panelom.
Vjerujemo ti nego se zezamo. Ja sam svašta nešto mijenjao i opet se vratio Soniju bez obzira na prednosti Samsunga. Valjda mi više gode hladne boje.
:thumbup: Nije to pitanje brenda nego pitanje postavki i panela. I Sony i Samsung mogu imati hladne boje u zavisnosti od postavki na koje su nastimani i eventualno vrste i kvalitete panela.
skupljac_zeljeza

#6212 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

CooK wrote:
skupljac_zeljeza wrote:Ma kod mene GT50 i još radi kao urica. U dnevnom boravku je i više je upaljen nego ugašen evo godinama. Valjda izdrži dok OLED-ima ne padne cijena.
Cuvaj ga dok jos radi jer nema LCD/LED televizora koji moze parirati plazmi, sto po kontrastu i crnoj boji a i pokretnoj rezoluciji koji su na plazmama puno bolji.
Možda si svojevremeno nailazio na recenzije Jasmina Čustovića. U detaljnoj recenziji o GT50 rekao je da ćemo se načekati dok se nešto slično napravi što je presudilo da ga kupim. Panasonic je još uradio jednu seriju i tu završio sa plasmama. Nije im se više isplatilo.
CooK

#6213 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

skupljac_zeljeza wrote:
CooK wrote:
Možda si svojevremeno nailazio na recenzije Jasmina Čustovića. U detaljnoj recenziji o GT50 rekao je da ćemo se načekati dok se nešto slično napravi što je presudilo da ga kupim. Panasonic je još uradio jednu seriju i tu završio sa plasmama. Nije im se više isplatilo.
Ne znam stvarno za recenzije te osobe ali znam za GT50 i znam da je odlican plazma TV. Ako se ne varam, cak mu je i flatpanelshd dodijelio i nagradu Highly recommended award. A da, nazalost nema vise plazmi jer da ima vise ne bi bilo ove glupe price o VA i IPS panelima kao sto je vise nece ni biti kada OLEDi pojeftine jer i plazme i OLEDi imaju i dobar kontrast i dobar ugao gledanja zajedno sto nijedan LCD/LED TV nema bez obzira na panel.
Cossack

#6214 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Cossack »

Rugafet wrote:Ma nema, ove IPS-ove treba zakonom zabranit to je jedino rjesenje za ovaj napaceni narod. Pravda za crnu boju, gledanje tv-a direktno i VA panele
CooK je od promocije VA panela napravio životnu misiju i ne odustaje :mrgreen:

Image

https://www.displayninja.com/ips-vs-tn-vs-va/

Image

Image

Image
CooK

#6215 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Cossack wrote:
CooK je od promocije VA panela napravio životnu misiju i ne odustaje :mrgreen:
Nikakvu ja promociju ne radim nego za razliku od tebe znam puno o audio-video uredjajima i citam raznorazne recenzije i kada stignem pregledam televizore u radnjama i sta sve ne. Ne bi ni tebi skodilo da procitas pokoju recenziju nekog objektivnog portala(npr. rtings.com, flatpanelshd.com, whathifi.com, itd) i vjerovao ili ne saznao bi da sve sto ja ovdje pisem pisu i ljudi koji se profesionalno bave recenzijama, kalibracijom i opcenito kvalitetom slike i zvuka.
I cestitke na ovim slikama, upravo si otkrio da VA panel ima los ugao gledanja - bravo!
diablobih

#6216 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

Ma pusti, covjek prodaje IPS televizije za BHT, pa fol nema veze sto je IPS panel.
CooK

#6217 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

diablobih wrote:Ma pusti, covjek prodaje IPS televizije za BHT, pa fol nema veze sto je IPS panel.
:D :thumbup:
CooK

#6218 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

I da jos nesto dodam posto se u prethodnih nekoliko stranica desavaju iste glupe stvari. Radi se o tome da kada nekome preporucim TV sa IPS panelom radi toga sto treba veliki ugao gledanja onda se javljaju ljudi koji imaju televizore sa VA panelom koji govore da on ne izgleda toliko lose iz ugla a kada preporucim nekome TV sa VA panelom jer gleda televizor direktno onda se jave ovi sto imaju IPS panele govoreci da kontrast i crna boja nisu toliko losi na IPS panelu.
Ljudi ja pokusavam biti sto objektivniji, prenositi sto tacnije informacije i davati sto bolje savjete i nema potrebe da tako burno reagujete kada je tip panela u vasem televizoru spomenut u negativnom kontekstu.
Brate dragi, cinjenica je da VA paneli generalno imaju los ugao gledanja a isto tako je cinjenica da IPS paneli generalno imaju los kontrast i losu crnu boju i mislim da nema potrebe da prigovarate nego se pomirite sa cinjenicama i nadajte se da ce OLED sto skorije pojeftiniti i da ce prestati ova glupa prica o izboru panela na koju smo prisiljeni zbog mana LCD tehnologije.
Idemedosumom

#6219 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Idemedosumom »

IPS ima kriminalno slab kontrast, što je vidljivo na slikama s prethodne stranice.

Što se ugla gledanja tiče, ne vidim kako to može biti problem u uslovima prosječnog bosanskog dnevnog boravka. Jedino ako kupujete za kafića...
Rugafet

#6220 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Rugafet »

CooK wrote:
Sta je, prosla Zadruga pa te spucala nervoza i opet pametujes po temama o kojima ne znas nista? :D A neka si i ti jednom nesto posteno napisao. :D :D :lol: :lol:
Nervoza :lol: Ne znam cemu ovi pokusaji omalovazavanja i obracanja s visine (serendanja) kad god neko napise nesto sa cime se ti ne slazes. Smorio si brate sa crnom bojom i uglom gledanja (ugao gledanja je jako bitna stvar, svi ono najnormalnije imamo boravke 8x8 i kauce rasporedjene oko tva) Fatas se za sitnice (koje 98% kupaca niti ne primjeti prilikom koristenja tv) kao da su od krucijalne vaznosti i onda iz najbolje namjere dobijes kontra efekat jer prepadnes kupca. Eto i na svom TV-u si samo ti 'primjetio nesto' i jos ga zbog toga bespotrebno poslao na servis.

Na kraju krajeva citajuci zadnjih 30 stranica svi savjeti se mogu svesti na: Kupujte iskljucivo Samsung, LG i Sony. Ako tv gledate direktno onda VA panel, ako pod uglom onda IPS. Ne kupujte Toshibu, Beko i Telefunken. Prema ovome tema moze komotno da ne postoji vise.
diablobih

#6221 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

Rugafet wrote:
Na kraju krajeva citajuci zadnjih 30 stranica svi savjeti se mogu svesti na: Kupujte iskljucivo Samsung, LG i Sony. Ako tv gledate direktno onda VA panel, ako pod uglom onda IPS. Ne kupujte Toshibu, Beko i Telefunken. Prema ovome tema moze komotno da ne postoji vise.
Fakticki i jeste to to, osim sto se moze dodati da se OLED uzme ako se moze ikako :D
Rugafet

#6222 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Rugafet »

hehe da vidis OLED sam zaboravio :thumbup:
duffy_duck

#6223 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by duffy_duck »

Prosjecnom Bosancu i Hercegovcu je dovoljan Va Panel.
Televizora. Mane nece ni primjetiti, jer ih skoro jako slabo uocimo svojim ocima tako da bezveze glumatamo na ovoj temi i prosipamo se, moje preporuke za televizore su Samsung Sony LG i Panasonic. I koji god model uzeli jedva cete primjetiti neke mane ako ih ima.
A ips panel je dobar ako neko uzima za kafice. I toliko za ovu temu najbolje da se tema zakljuca. Sve je vec receno.
Last edited by duffy_duck on 19/07/2018 01:05, edited 1 time in total.
diablobih

#6224 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

duffy_duck wrote:Prosjecnom Bosancu i Hercegovcu je dovoljan IPS televizor. Mane nece ni primjetiti, jer ih skoro jako slabo uocimo svojim ocima tako da bezveze glumatamo na ovoj temi i prosipamo se, moje preporuke za televizore su Samsung Sony LG i Panasonic. I koji god model uzeli jedva cete primjetiti neke mane ako ih ima.
A Va panel je dobar ako neko uzima za kafice. I toliko za ovu temu najbolje da se tema zakljuca. Sve je vec receno.
Cuj VA panel za kafice, nije ti dobro, umij se.
Idemedosumom

#6225 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Idemedosumom »

Možda je pobrk'o :run:
Post Reply