Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- rolltroll
#61976 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
nema opravdanja za poskupljenje. to je uradjeno pod krinkom nekog unapredjenja usluge medjutim stvarni razlog povecanja je zato sto im se moze
ocekivali su burnu reakciju na pocetku, sto se i desava, a desavat ces se jos neko vrijeme, dok svi oni koji jos ne znaju, saznaju za poveceanje..ali takodjer su predvidjeli da moze doci do malog broja otkaza ugovora ili prelaska na drugi, nizi paket... dakle, dok se vi tu svadjate oko trivijalnih stvari tj tamo neke tuzbe i to, odmah da vam kazem da od te price nema nista. nikog necete tuziti a i da podnesete tuzbu ista bi se glat odbila kao neosnovana.
ono sto svako od vas moze uradti da iskaze revolt zbog ove anarhije s cijenema jeste da predje na manji paket, sto cu i sam uraditi jer jos uvijek nemamo alternativu za telemach, ili da raskinete bez pravnih posljedica ugovor.
ja sam u zivotu uvijek bio principijelan a to ce sad uvidjeti i u telemachu. ovo je cisti bezobrazluk rukovodstva telemacha a jos veci bezobrazluk je prica koju nam prodaju kao razlog poskupljenja...presao sam prosli put preko poskupljenja ali ne i ovaj put.
poz
ocekivali su burnu reakciju na pocetku, sto se i desava, a desavat ces se jos neko vrijeme, dok svi oni koji jos ne znaju, saznaju za poveceanje..ali takodjer su predvidjeli da moze doci do malog broja otkaza ugovora ili prelaska na drugi, nizi paket... dakle, dok se vi tu svadjate oko trivijalnih stvari tj tamo neke tuzbe i to, odmah da vam kazem da od te price nema nista. nikog necete tuziti a i da podnesete tuzbu ista bi se glat odbila kao neosnovana.
ono sto svako od vas moze uradti da iskaze revolt zbog ove anarhije s cijenema jeste da predje na manji paket, sto cu i sam uraditi jer jos uvijek nemamo alternativu za telemach, ili da raskinete bez pravnih posljedica ugovor.
ja sam u zivotu uvijek bio principijelan a to ce sad uvidjeti i u telemachu. ovo je cisti bezobrazluk rukovodstva telemacha a jos veci bezobrazluk je prica koju nam prodaju kao razlog poskupljenja...presao sam prosli put preko poskupljenja ali ne i ovaj put.
poz
-
Liska
#61977 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovo je tema koju smo žvakali milijun puta, ali mi nešto postaje iritantno. Sinoć krenem od prvog programa i u prvih 20-tak regionalnih kanala naiđem na nekoliko koji su zacrnjeni. I tako iz dana u dan. Imam svoje mišljenje o zacrnjivanju i ne slažem se sa time. Iz jednostavnog razloga što ovakve stvari nisam vidio u inozemstvu kod njihovih operatera. Ali sve i da je Telemach u pravu, s obzirom da se broj tih zacrnjenih kanala svakim danom uvećava, kao i vrijeme kad je ekran zacrnjen, bilo bi fer umanjiti iznos koji plaćamo za to vrijeme za koje nismo u mogućnosti pratiti određene kanala. Kad potpisuješ ugovor smatra se da ćeš imati sve kanala dostupne čitavo vrijeme. Nigdje u ugovorima ne stoji klauzula da bi se moglo dogoditi da nećeš moći pratiti određene kanale i to po nekoliko sati dnevno. Niti ste ikada tako reklamirali svoju kuću i svoje usluge. Ne sjećam se da sam vidio reklamu gledajte sve telemach kanale, sem u vrijeme kad su zacrnjeni a to može biti bilo kada i trajati neodređeni period vremena. Dakle,ili ubacite izmjenu ugovora koja će navesti da se može dogoditi da po čitave sate i dane ne možete gledati neki kanal, ili bar smanjite pretplatu za to vrijeme koje ne možemo gledati određene kanale.
O poskupljenju nemam dobro mišljenje. Stvarno bih volio znati po kojoj to kalkulaciji održavanje KKS mreže košta toliko. I što se to promijenilo u zadnjih godinu dana da bi poskupilo. Jer ne gledam poskupljenje samo po svoje 3 marke,svima će poskupiti, vi dobijate mnogo veće novce svaki mjesec, a npr. kod mene u ulazu Telemach od dana postavljanja nije više ni marke uložio u opremu i održavanje.
O poskupljenju nemam dobro mišljenje. Stvarno bih volio znati po kojoj to kalkulaciji održavanje KKS mreže košta toliko. I što se to promijenilo u zadnjih godinu dana da bi poskupilo. Jer ne gledam poskupljenje samo po svoje 3 marke,svima će poskupiti, vi dobijate mnogo veće novce svaki mjesec, a npr. kod mene u ulazu Telemach od dana postavljanja nije više ni marke uložio u opremu i održavanje.
- drug_profi
#61978 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da se pridružim. Otkazaću HD paket ako mu sad ne smanje cijenu.
Znači vi meni uzeli 2 marke, ja vama oduzmem 8 i na kraju vi loši 6 maraka.
-
Adrian1946
#61979 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kad skontaš nisu puno ni izgubili, jer ako samo 10 korisnika otkaže to ti je cirka 100 km, a oni na pozitivnoj zaradi od ovih koji placaju Extra i Premium pakete, i ostale.drugi profil wrote:Da se pridružim. Otkazaću HD paket ako mu sad ne smanje cijenu.
- dembele
#61980 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Druže @telemach pripazi malo na ovo ispisivanja naziva kanala. Maloprije utvrdismo da imamo i maloljetnih forumaša na temi koji su strastveni fanovi vaših uslugaTelemach wrote:Zdravo kakaljin,kakaljin wrote:Postovani Telemach,
Koju vrstu unapredjenja ste izvrsili u analognoj kablovskoj da bi digli po drugi put cijenu?
Ocekujem konkretan odgovor. Hvala
Podsjećamo da je KKS naknada za kompletno održavanje i praćenje kablovskog sistema, ne samo analogne usluge.
Kada je riječ o analogiji, ono što smo radili u prethodnom periodu su izmjene slabo gledanih kanale, kod kojih je share gledanosti bio vrlo nizak, sa više gledanim (Arenu, Pickaboo i Top TV).
edit:@MTV, pretekoh te
- Benq
#61981 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sram te bilodembele wrote: Druže @telemach pripazi malo na ovo ispisivanja naziva kanala. Maloprije utvrdismo da imamo i maloljetnih forumaša na temi koji su strastveni fanovi vaših usluga
edit:@MTV, pretekoh te![]()
-
Adrian1946
#61982 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako se misli na mene, ja nisam maloljetan vec imam 19 godina i sam o sebi vodim odgovornost i racuna.dembele wrote:Druže @telemach pripazi malo na ovo ispisivanja naziva kanala. Maloprije utvrdismo da imamo i maloljetnih forumaša na temi koji su strastveni fanovi vaših uslugaTelemach wrote:Zdravo kakaljin,kakaljin wrote:Postovani Telemach,
Koju vrstu unapredjenja ste izvrsili u analognoj kablovskoj da bi digli po drugi put cijenu?
Podsjećamo da je KKS naknada za kompletno održavanje i praćenje kablovskog sistema, ne samo analogne usluge.
Kada je riječ o analogiji, ono što smo radili u prethodnom periodu su izmjene slabo gledanih kanale, kod kojih je share gledanosti bio vrlo nizak, sa više gledanim (Arenu, Pickaboo i Top TV).
- drug_profi
#61983 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne mjeri se parama sve. Nek 5% korisnika smanji paket ili otkaže uslugu računica će im drastično biti poljuljana, a imaće alarm ako su ozbiljna kompanija.Adrian1946 wrote:Kad skontaš nisu puno ni izgubili, jer ako samo 10 korisnika otkaže to ti je cirka 100 km, a oni na pozitivnoj zaradi od ovih koji placaju Extra i Premium pakete, i ostale.drugi profil wrote:Da se pridružim. Otkazaću HD paket ako mu sad ne smanje cijenu.
Nek trećina ili četvrtina smanji paket ili otkaže potpuno uslugu, efekat poskupljenja potpuno nestaje, čak se prihod i smanjuje.
Dakle ja ne vidim problem u 2 marke, ja vidim problem u nefer odnosu. Beskonačno zidanje cijene održavanja KKS bez smisla. Ako telemah želi fer odnos, onda se to postiže formiranjem žanrovskih paketa ili mješovitih grupa kanala koje korisnik sam odabere i dodatno plati.
Znači otkazaću dio usluge da se vratim u okvire iznosa kojeg mi nije žao dati za TV program, istovremeno da izrazim i protest radi odnosa prema korisnicima.
Jer zaista, šta je to u startnom paketu sada toliko poboljšano da vrijedi 2 marke više? Prebačeni kanali iz viših paketa? Pa zašto onda viši paketi nisu pojeftinili?
- MTV
#61984 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Benq wrote:Sram te bilodembele wrote: Druže @telemach pripazi malo na ovo ispisivanja naziva kanala. Maloprije utvrdismo da imamo i maloljetnih forumaša na temi koji su strastveni fanovi vaših usluga
![]()
-
Adrian1946
#61985 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
HD paket kanala koji ima 8 kanala bi se trebao smanjiti za sigurno oko 3 kmdrugi profil wrote:Ne mjeri se parama sve. Nek 5% korisnika smanji paket ili otkaže uslugu računica će im drastično biti poljuljana, a imaće alarm ako su ozbiljna kompanija.Adrian1946 wrote:Kad skontaš nisu puno ni izgubili, jer ako samo 10 korisnika otkaže to ti je cirka 100 km, a oni na pozitivnoj zaradi od ovih koji placaju Extra i Premium pakete, i ostale.drugi profil wrote:Da se pridružim. Otkazaću HD paket ako mu sad ne smanje cijenu.
Nek trećina ili četvrtina smanji paket ili otkaže potpuno uslugu, efekat poskupljenja potpuno nestaje, čak se prihod i smanjuje.
Dakle ja ne vidim problem u 2 marke, ja vidim problem u nefer odnosu. Beskonačno zidanje cijene održavanja KKS bez smisla. Ako telemah želi fer odnos, onda se to postiže formiranjem žanrovskih paketa ili mješovitih grupa kanala koje korisnik sam odabere i dodatno plati.
Znači otkazaću dio usluge da se vratim u okvire iznosa kojeg mi nije žao dati za TV program, istovremeno da izrazim i protest radi odnosa prema korisnicima.
Jer zaista, šta je to u startnom paketu sada toliko poboljšano da vrijedi 2 marke više? Prebačeni kanali iz viših paketa? Pa zašto onda viši paketi nisu pojeftinili?
Pink Paket posto ima 11 kanala nek bude 2,50 km
Arena Sport HD 4 km
Cinemax 4 km
HBO Dodatno u svim paketima treba biti.
Arena Sport SD treba ukinuti jel ionako ima u dodatnom paketu odnosno proširenom.
- hemed
#61986 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hajd sad opravdajte ove 3 markice sto ce da poskupit telemach usluge
Dajte nam u TG i TGF arene SD nek su sastavni dio tih paketa, a TGE i TGP daje ljudima arene HD da ne moraju ljudi placati dodatno jos te sugave arene HD a vec imaju najveci paket.... Tako uradite i sa duo paketima, i jedino cete tako opravdati ovo poskupljenje, pozz
ps. Promotivno sranje me ne interesuje i to je cisto namamljivanje
Dajte nam u TG i TGF arene SD nek su sastavni dio tih paketa, a TGE i TGP daje ljudima arene HD da ne moraju ljudi placati dodatno jos te sugave arene HD a vec imaju najveci paket.... Tako uradite i sa duo paketima, i jedino cete tako opravdati ovo poskupljenje, pozz
Last edited by hemed on 16/02/2018 09:41, edited 1 time in total.
- Ljakan
#61987 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vadiona im je uveli smo vam nove kanale a pitaju li se oni jel neko te kanale trazio uopste?Ko hoce da ih gleda neka ih placa ne mogu oni prisilno ubacivat u pakete svima tu ponudu bez obzira hoce li ko ili nece a pritom iste naplacivati.
-
Adrian1946
#61988 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Podržavam kolega. sve što si rekao, jel na Areni HD je predivna slika.hemed wrote:Hajd sad opravdajte ove 3 markice sto ce da poskupit telemach usluge
- Benq
#61989 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Arena Sport HD i SD su posebni paketi i nisu u prosirenom. Arene SD se dobiju uz potpis novog ili obnovu postojeceg ugovora.Adrian1946 wrote: Arena Sport SD treba ukinuti jel ionako ima u dodatnom paketu odnosno proširenom.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#61990 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Odsad, nikad više potpisivati na 24 mjeseca. Godina maksimalno, i onda vidjeti sta nudi "konkurencija" koja je mala, ali postoji. Još par mjeseci i onda bye bye telemach. Ionako spadam u grupu nezahtjevnih korisnika, mislim da svaki operater moze dati neku normalnu ponudu, cjenovnu. 
-
Adrian1946
#61991 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Slažem se u jednom djelu sa tobom, a u drugom ne. gledao sam na Fb trazili su ljudi Pinkove dosta puta, Hanifa je trazila Sevdah Tv da žena ima šta slušati, a sto se tiće pinkovih kanala, većina korisnika je tražila te kanale.Ljakan wrote:Vadiona im je uveli smo vam nove kanale a pitaju li se oni jel neko te kanale trazio uopste?Ko hoce da ih gleda neka ih placa ne mogu oni prisilno ubacivat u pakete svima tu ponudu bez obzira hoce li ko ili nece a pritom iste naplacivati.
-
Adrian1946
#61992 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Upoznat sam ali SD kanale Arene, treba prekomandovat u TGF i TGFE a u Premium nek dadnu Arene HD i to je to.Benq wrote:Arena Sport HD i SD su posebni paketi i nisu u prosirenom. Arene SD se dobiju uz potpis novog ili obnovu postojeceg ugovora.Adrian1946 wrote: Arena Sport SD treba ukinuti jel ionako ima u dodatnom paketu odnosno proširenom.
- Ljakan
#61993 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa kralju nek ih onda oni sebi ubacuju u pakete i placaju.Mene ne zanimaju pinkovi i dodatni kanali,uzeo sam tada sta mi se sviđalo i sve sto se dodatno radi i ubacuje se radi protiv mene i moje volje.Sutra znaci mogu svima ubacit arene hd i opet dici cijenu za 10km sa pricom pa jebiga mnogi su to htjeli a mi im izasli u susret,kakva je to prica?Adrian1946 wrote:Slažem se u jednom djelu sa tobom, a u drugom ne. gledao sam na Fb trazili su ljudi Pinkove dosta puta, Hanifa je trazila Sevdah Tv da žena ima šta slušati, a sto se tiće pinkovih kanala, većina korisnika je tražila te kanale.Ljakan wrote:Vadiona im je uveli smo vam nove kanale a pitaju li se oni jel neko te kanale trazio uopste?Ko hoce da ih gleda neka ih placa ne mogu oni prisilno ubacivat u pakete svima tu ponudu bez obzira hoce li ko ili nece a pritom iste naplacivati.
-
Adrian1946
#61994 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja bi iskreno volio da ubace Arene HD u TRIO GRANDE PREMIUM.Ljakan wrote:Pa kralju nek ih onda oni sebi ubacuju u pakete i placaju.Mene ne zanimaju pinkovi i dodatni kanali,uzeo sam tada sta mi se sviđalo i sve sto se dodatno radi i ubacuje se radi protiv mene i moje volje.Sutra znaci mogu svima ubacit arene hd i opet dici cijenu za 10km sa pricom pa jebiga mnogi su to htjeli a mi im izasli u susret,kakva je to prica?Adrian1946 wrote:Slažem se u jednom djelu sa tobom, a u drugom ne. gledao sam na Fb trazili su ljudi Pinkove dosta puta, Hanifa je trazila Sevdah Tv da žena ima šta slušati, a sto se tiće pinkovih kanala, većina korisnika je tražila te kanale.Ljakan wrote:Vadiona im je uveli smo vam nove kanale a pitaju li se oni jel neko te kanale trazio uopste?Ko hoce da ih gleda neka ih placa ne mogu oni prisilno ubacivat u pakete svima tu ponudu bez obzira hoce li ko ili nece a pritom iste naplacivati.
- Ljakan
#61995 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Plati svoje zelje nemoj da ih ja i drugi moramo placatiAdrian1946 wrote: Ja bi iskreno volio da ubace Arene HD u TRIO GRANDE PREMIUM.
-
Adrian1946
#61996 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa vidi ovo npr: tebi konobar donese sta bi ti htjeo i pritom ga zoves stalno de mi vode, pa de mi ovo pa de mi ono,a npr ne platis mu dodatno nekog bakšisa od 3 km ili 4 km, onda on nema nikakvu zaradu..Tako ni Telemach nema zarade ukoliko sve kanale razbaca po osnovnom, proširenom, ili start paketu, onda nema zarade .Ljakan wrote:Plati svoje zelje nemoj da ih ja i drugi moramo placatiAdrian1946 wrote: Ja bi iskreno volio da ubace Arene HD u TRIO GRANDE PREMIUM.
- Telemach
#61997 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Cijena Osnovnog KKS paketa nije tri KM kako navodite.kakaljin wrote:To hocete da kazete zato sto ste ubacli arenu pickaboo top Tv digli cijenu za 3 KM, Svaka vam cast. Kojom metodom ste dosli do share gledanosti na analognim kanalima.Telemach wrote:Zdravo kakaljin,kakaljin wrote:Postovani Telemach,
Kakvo odrzavnju pricate, kada konkretno kod mene u ulazu nikada niti jedna spojnica nje projenjena od kada je HS uveo kablovsku, da ne govorimo na ostalo. Kakve odrzavanje ima veze kada to sve placamo kroz dodatne pakete koje nam naplacujete dodatno, tzv KKS je cisto reket koji uzimate jer pricate da dizete cijenu KKS radi kanala i usluga koje svakako dodatno placamo koji nemaju niaive veze sa analognom.
PS: kada cete provesti optiku do svakog korisnka jer bi to znacilo unapredjenje usluge u odnosu na koaksijalni kabl koji se sada koristi, a ne ovo sto sada govorite da je unapredjenje.
Cijena će biti uvećana u iznosu od 1,90 KM.
Podsjećamo da održavanje KKS ne znači samo zamjena kablova i splitera.
- Ljakan
#61998 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nemoj molim te da sad prica ide na drugi mlin,konobar ima platu za koju radi i za koju je duzan da ti donese 100 casa vode i sve ostalo sto narucis a sto se telemaha tice nasli su oni sebe svakako u svakom paketu prije nego su ga pustili u ponudu.Adrian1946 wrote:Pa vidi ovo npr: tebi konobar donese sta bi ti htjeo i pritom ga zoves stalno de mi vode, pa de mi ovo pa de mi ono,a npr ne platis mu dodatno nekog bakšisa od 3 km ili 4 km, onda on nema nikakvu zaradu..Tako ni Telemach nema zarade ukoliko sve kanale razbaca po osnovnom, proširenom, ili start paketu, onda nema zarade .Ljakan wrote:Plati svoje zelje nemoj da ih ja i drugi moramo placatiAdrian1946 wrote: Ja bi iskreno volio da ubace Arene HD u TRIO GRANDE PREMIUM.
- Telemach
#61999 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo konektovan,konektovan wrote:Odsad, nikad više potpisivati na 24 mjeseca. Godina maksimalno, i onda vidjeti sta nudi "konkurencija" koja je mala, ali postoji. Još par mjeseci i onda bye bye telemach. Ionako spadam u grupu nezahtjevnih korisnika, mislim da svaki operater moze dati neku normalnu ponudu, cjenovnu.
Ukoliko Vam ne odgovara izmjena cijene paketa koji koristite, pozvat će Vas naš Tim za posebnu brigu o korisnicima, i predložiti Vam ponudu koja odgovara Vašim potrebama i mogućnostima.
Naš cilj je uspješan nastavak saradnje, te ćemo se potruditi da budete zadovoljni ponudom i ostanete konektovani na Telemach mreži
- Ljakan
#62000 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako vam je u cilju da vam korisnici ostanu na mrezi cijene ne dirajte a dodatne kanale naplacujte onima i ubacujte koji zele.Postoje paketi koje je neko vec odredio kakva pijaca i dogovori pojedinacni!