Nisam puno odgledao, ali obećava nova sezona.
Nije se moglo realno očekivati da Liverpool zamjeni oba beka istovremeno i da sve prođe bez ikakvih odbrambenih problema. Trebaće vremena da se odbrana uigra, a koliko, vidjećemo. Imaju sreću da napad igra dobro, a Ekitike izgleda kao najbolje pojačanje prelaznog roka u čitavoj Ligi.
Hoće li moći sa Arsenalom u nedjelju na "ko da gol više", pitanje je. Arsenal izgleda kao tim koji je spreman ove sezone da dobija i "ugly games". Tri su poluvremena dosad odigrali prilično loše, a uzeli šest bodova i dali šest golova. Utakmica u nedjelju nije odlučujuća ali će mnogo pokazati, što se tiče oba tima. Arsenalovi prekidi će biti, izgleda, ključni faktor utakmice. Na stranu činjenica da i dalje forsiraju padavicu preko čitavog terena, iz onoga što sam vidio.
Amorim je rani kandidat za otkaz, pored menadžera Wolverhamptona i West Hama. A kako čitam i Nuna, kojeg će Grk izgleda nogirati da bi doveo Angea. Grčka veza. Ali, da se vratim Amorimu. Zašto si kupio Šeška ako ga nećeš igrati od početka protiv Arsenala? Za šta ga čuvaš? Za Carabao Kup? Zašto si u sezonu ušao bez golmana? Da sam ja na mjestu Ratcliffa, već bi me opasno svrbio prst na obaraču što se tiče Amorima.
Chelsea mi je nepoznanica, ali ne bih se začudio da se ove sezone bore za titulu.
Na stranu katastrofalni prelazni rok, ali Frank je osvježenje za Tottenham. Tri utakmice, tri različita pristupa. I rotiranje nekih igrača. Igraj da iskoristiš protivnikove slabosti. Jesu chokirali protiv PSG-a, ali to je najbolji tim Evrope trenutno. Neriješeno nije sramota protiv njih. Konačno menadžer sa zdravim razumom, barem što se tiče početka. Spence je hladno startni lijevi bek (moguće i desni) engleske reprezentacije, ako Tuchel uopšte gleda utakmice. Vjerovatno ne bi ni počinjao da je Udogie bio zdrav.
Pep je Frankova žrtva bio u subotu. Tačno mu je uzeo skalp. Nisam siguran gdje je City trenutno. Nisam siguran da im je atmosfera u klubu najzdravija. Donnarruma će doći, izgleda. Trebali bi biti jaki, ali da li baš za titulu, nisam siguran.