Za koje vrijeme su ucestvovali u vlasti u tehnickom mandatudek wrote: ↑25/05/2026 13:31Naravno da može samo treba jasno istaknuti svoje zahtjeve i ne popuštati pa i po cijenu da se vlast ne formira. Naravno oni to ne znaju/nisu u stanju/ žuri im se u vlast itd.dječak sa šibicama wrote: ↑25/05/2026 13:02 Postoje procesi imenovanja, a kako u parlamentima SNSD HDZ i ostale stranke imaju dovoljno ruku, onda oni i imenuju neke ljude na neke pozicije, kako je vec rasporedjeno.
Ne moze trojka uletiti sa "evo mi predlazemo i biramo Vojina i Dusku". Ne ide to tako.
HDZ je zbog Izbornog zakona cijeli mandat blokirao izbor nove vlade Federacije, da bi na kraju stranci došli i dali im ono što žele.
Multietničke stranke koje se nekako svaki put uvale u bošnjačku kvotu, fino su oni to zamislili.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#61901 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
saimidin
#61902 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
U međudržavnim odnosima nema prijatelja, samo interesi, uvijek bilo i ostat ćeDanguba wrote: ↑25/05/2026 14:58 Shvatite vise, ova americka administracija nama nije prijatelj a vi nastavite.
Skup lesinara koji trazi samo neki licni interes ili interes svoje grupe. Zasto ukinuse sve organizacije koje su pomagale drugim drzavama?
Ako nam se slucajno poklopi neki mali interes to ne znaci da nam zele dobro.
Ovi bi preko mrtvih gazili da ostvare svoje ciljeve.
Dodiku kada se nije dopadala administracija nije se libio da ih nazove pravim imenom.
Mi se samo tjesimo.
Dodik priča priče za svoje glasače, niko u usa niti zna niti ga zanima šta priča, samo interesi
Nedostatak lobiranja kešom zadnjih 20 godina je teško nadoknaditi, ali nije nemoguće
-
mishic
#61903 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
"Potpisnici Memoranduma zvanično kažu da postoje principi o kojima nema trgovine i ispod kojih se ne ide: Državni suverenitet, Ustavni sud, državna imovina, euroatlantski put i funkcionalnost institucija. Sve ostalo može biti predmet političkog dijaloga. Ovo ne može!"
Da nije predizborno vrijeme možda bi ovo značilo nešto. Ovako svi mi koji se u predizbornom periodu naslušamo različitih ubleha koje budu zaboravljene sa danom izbora i ovaj put se moramo upitati kako baš pred same izbore da se potpisuju ovakvi memorandumi i ko i čime garantuje njihovu provedbu?
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/48 ... e_ici.html
Da nije predizborno vrijeme možda bi ovo značilo nešto. Ovako svi mi koji se u predizbornom periodu naslušamo različitih ubleha koje budu zaboravljene sa danom izbora i ovaj put se moramo upitati kako baš pred same izbore da se potpisuju ovakvi memorandumi i ko i čime garantuje njihovu provedbu?
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/48 ... e_ici.html