Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
rizibizi

#61851 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

Sto se mene tice generalno i sveobuhvatno gledano zadovoljan sam uslugom. Net (koji realno najvise i koristim) je i na kablu nesto ispod zagarantovanog, ali sam ja na to pristao kada sam prelazio na novi paket (zbog infrastukture i svih ostalih ogranicavajucih faktora) tako da sta je tu je. Postujem njihovu odluku za poskupljenjem, ali ne vidim neki opravdan razlog (akcize,pinkovi,pretresanje kanala i paketa) kao sto neko rece da su nam poduplali upload, uveli mobilnu, poceli mjenjati STB-ove ili nesto cetvrto skontali pa uz to da se provuce i prica poskupljenja od 3 KM pa i nekako, ovako poskupljenje ostavlja skroz drugaciji dojam. Ili mozda treba da se naviknemo na jednogodisnje poboljsanje usluge i jednogodisnje poskupljenje iste? Generalno gledano ja sam stvarno prezadovoljan i nastaviti cu placati uslugu jer ne mogu da budem mazohista i ponovo razmisljam o BHT ili LoL-u i patnji koju sam predeverao kao korisnik njihovih "usluga". E sad, do kad ce to tako biti zavisi od Fadila Novalica i njegovih ideja i samog Telemacha i njihovih akrobacija sa cijenama.
photo&video

#61852 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by photo&video »

rizibizi wrote:Sto se mene tice generalno i sveobuhvatno gledano zadovoljan sam uslugom. Net (koji realno najvise i koristim) je i na kablu nesto ispod zagarantovanog, ali sam ja na to pristao kada sam prelazio na novi paket (zbog infrastukture i svih ostalih ogranicavajucih faktora) tako da sta je tu je. Postujem njihovu odluku za poskupljenjem, ali ne vidim neki opravdan razlog (akcize,pinkovi,pretresanje kanala i paketa) kao sto neko rece da su nam poduplali upload, uveli mobilnu, poceli mjenjati STB-ove ili nesto cetvrto skontali pa uz to da se provuce i prica poskupljenja od 3 KM pa i nekako, ovako poskupljenje ostavlja skroz drugaciji dojam. Ili mozda treba da se naviknemo na jednogodisnje poboljsanje usluge i jednogodisnje poskupljenje iste? Generalno gledano ja sam stvarno prezadovoljan i nastaviti cu placati uslugu jer ne mogu da budem mazohista i ponovo razmisljam o BHT ili LoL-u i patnji koju sam predeverao kao korisnik njihovih "usluga". E sad, do kad ce to tako biti zavisi od Fadila Novalica i njegovih ideja i samog Telemacha i njihovih akrobacija sa cijenama.
I ja sam zadovoljan, ali ne pristajem na promjene cijena kako se njima cefne bez ikakvog razloga. Zbog toga ovo sve i pisem. Gdje god se okrenes svi nas prave budalama i svi misle da su ovce.
rizibizi

#61853 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

Pa cu ja u znak protesta otici na moju njihovu TV ili na ne bas Super LoL TV i pustiti da me prave budalom u svakom pogledu. Ovdje sam bar jos uvijek zadovoljan odnosom cijene i kvalitete usluge i ponude, jer kod ovih ostalih je i 1 KM puno za onako traljavu uslugu. Opet kazem da su fino umotali ovo poskupljenje u neku interesantnu novu uslugu ili akciju niko se ovdje ne bi ni javio za te 3 KM ali eto.
kakotakonikako

#61854 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakotakonikako »

photo&video wrote:
ElRe wrote:Fino pise da mogu. Uslovi poslovanja su odobreni od regulatorne agencije.
Procitaj: korisnici na koje se ove izmjene odnose... Ne odnose se na one koji su vezani ugovorom, odnosi se na korisnike bez ugovora ili one koji ce sada potpisati ugovor. Sutnja Telemacha dovoljno pokazuje ;)
:thumbup:
Svaka cast. Da su svi korisnici usluga u BiH ( pa i usluga Telemacha ) svjesni svojih prava, ne bi mogli davaoci usluga da rade sta oni zele. Ovaj ElRe ima koristi od Telemacha i zato ovako pise.
Jos jednom tebi svaka cast, sto pokazujes da nisu svi ovce koje sluze da ih davaoci usluga sisaju.
Telemach

#61855 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

photo&video wrote:Telemach zasto ne odgovorite na moju privatnu poruku koju sam Vam poslao? Znaci svjesni ste da kad je neko pod ugovorom ne mozete mijenjati cijenu jer je ugocor potpisan pod tim uslovima i ne moze se mijenjati dok ugovor ne istekne. Cekam zvanican dopis i ovdje cu ga postaviti, nisu svi ovce da ih sisate kako vi hocete. Dok sam pod ugovorom placam istu cijenu bez uvecanja ili idemo na sud. Uslugu necu otkazati kao ni na manji paket prelaziti. Ne izbjegavajte odgovor na direktno pitanje, ili ga pak izbjegavate jer znate da to ne smijete raditi???
Jutro photo&video,
Ljubazno Vas molimo da provjerite Vaš inbox, odgovorili smo na Vaš upit.
Zahvaljujemo Vam na strpljenju.
avaks

#61856 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Telemach šta se dešava sa internetom?!

Preko žice nema deklarisane brzine:
Image

Wifi očajan:
Image

Kada ćete meni unaprijediti uslugu skladno povećanju cijena paketa?!
kakotakonikako

#61857 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakotakonikako »

Telemach wrote:
photo&video wrote:Telemach zasto ne odgovorite na moju privatnu poruku koju sam Vam poslao? Znaci svjesni ste da kad je neko pod ugovorom ne mozete mijenjati cijenu jer je ugocor potpisan pod tim uslovima i ne moze se mijenjati dok ugovor ne istekne. Cekam zvanican dopis i ovdje cu ga postaviti, nisu svi ovce da ih sisate kako vi hocete. Dok sam pod ugovorom placam istu cijenu bez uvecanja ili idemo na sud. Uslugu necu otkazati kao ni na manji paket prelaziti. Ne izbjegavajte odgovor na direktno pitanje, ili ga pak izbjegavate jer znate da to ne smijete raditi???
Jutro photo&video,
Ljubazno Vas molimo da provjerite Vaš inbox, odgovorili smo na Vaš upit.
Zahvaljujemo Vam na strpljenju.
Ocekujemo ovo.
Telemach

#61858 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Zdravo photo&video,
Prema Pravilu 69/2013 o uslovima pružanja javnih telekomunikacionih usluga i odnosima s krajnjim korisnicima, odredba člana 8, sačinili smo OUP i cjenovnik, koji su u skladu s članom 9 Pravila dostupni zainteresiranim licima. Korisnik uživa prava i koristi usluge u skladu s odredbom člana 7 Pravila.
U slučaju izmjena cijene, naša je obaveza, u skladu s odredbom člana 2.15 OUP da 30 dana prije početka primjene cjenovnika pismeno obavijestimo korisnika o izmjenama cjenovnika.
Korisnik u tom slučaju, kada su izmjene nepovoljne za njega (povećanje cijene) u skladu s odredbom člana 2.16 i 9.3 OUP ima pravo prelaska na drugi paket ili pravo raskida Ugovora.
Ukoliko Vam ne odgovara izmjena cijene paketa koji koristite, dotavite nam podatke i broj na kojem ste dostupni, pozvat će Vas naš Tim za posebnu brigu o korisnicima, i predložiti Vam ponudu koja odgovara Vašim potrebama i mogućnostima.
Naš cilj je uspješan nastavak saradnje, te ćemo se potruditi kako biste bili zadovoljni ponudom.
photo&video

#61859 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by photo&video »

Telemach wrote:
Zdravo photo&video,
Prema Pravilu 69/2013 o uslovima pružanja javnih telekomunikacionih usluga i odnosima s krajnjim korisnicima, odredba člana 8, sačinili smo OUP i cjenovnik, koji su u skladu s članom 9 Pravila dostupni zainteresiranim licima. Korisnik uživa prava i koristi usluge u skladu s odredbom člana 7 Pravila.
U slučaju izmjena cijene, naša je obaveza, u skladu s odredbom člana 2.15 OUP da 30 dana prije početka primjene cjenovnika pismeno obavijestimo korisnika o izmjenama cjenovnika.
Korisnik u tom slučaju, kada su izmjene nepovoljne za njega (povećanje cijene) u skladu s odredbom člana 2.16 i 9.3 OUP ima pravo prelaska na drugi paket ili pravo raskida Ugovora.
Ukoliko Vam ne odgovara izmjena cijene paketa koji koristite, dotavite nam podatke i broj na kojem ste dostupni, pozvat će Vas naš Tim za posebnu brigu o korisnicima, i predložiti Vam ponudu koja odgovara Vašim potrebama i mogućnostima.
Naš cilj je uspješan nastavak saradnje, te ćemo se potruditi kako biste bili zadovoljni ponudom.
Sta mi to mozete ponuditi? Ne zelim da smanjim paket, insistiram da ugovor ispostujete po dogovorenim uslovima. Ako raskinem ugovor, sta cemo sa ostatkom ugovora? Da li cete vi meni nesto platiti kao sto bi ja Vama da ugovor mjenjam kako vi to radite kada Vam se cefne.
Kralj Tvrtko I.

#61860 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

Ma kad skontaš, nisu 3 marke ni problem...
Usluga je na nivou hajmo reći, internet je OK a i telefonija je "đaba".
Eh sad principi...jbg ako ćemo tako onda nebi trebali ni piti ni jesti ništa što poskupi...a ni auta vozati...
Mada bi ja volio da poskupe nesto unutar paketa a ne pretplatu. Gadi mi se ta rijeć. PRETPLATA odnosno KKS.
Radar71

#61861 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Znači imaju pravo povećati cijenu.
Mi imamo izbor:
-smanjiti paket bez penala
-raskinuti ugovor bez penala
-zahtjevati istu cijenu do isteka ugovora?
-prihvatiti poskupljenje

Ne opravdam poskupljenje ali šta je tu je, svako zna koliko može izdvojiti. Mene samo zanima da li je tačna treća stavka?
Benq

#61862 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Radar71 wrote: -zahtjevati istu cijenu do isteka ugovora?
Ne opravdam poskupljenje ali šta je tu je, svako zna koliko može izdvojiti. Mene samo zanima da li je tačna treća stavka?
Ja sam ovo jutros provjerio jer je juce neko na forumu pisao da je dobio takvu informaciju , ukratko , ovo nije moguce.
roki

#61863 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by roki »

Ja neću odjavljivati uslugu. Od izbora imam jos samo mrski telecom koji je ponudom losiji. LOL pokriva nekoliko glavnih ulica, do kuća u starom gradu nikad neće doći. Ovako razmislja vecina, ko ce se peglati sad sa odjavom, pa zovi telecom da prikljuce, pa kad ce doc, pa sporiji internet, pa drugaciji kanali i sl. Mislim mozda nekome i ovo sve nije peglancija meni jeste. Da ne govorim o boljoj usluzi telemacha od telecoma al to nije tema svakako.
Sad ce se napisati jedno 10 stranica o poskupljenju, neko ce se nakad sjetiti poskupljenja jednom godisnje i to je to, niko odjavit nece
vicious

#61864 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vicious »

Poskupljenja su nešto s čime u ovoj zemlji moramo živjeti. Sve, ali apsolutno sve poskupljuje u manjim ili većim vremenskim razmacima, i na to smo nažalost osuđeni.
Reglan

#61865 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Da ne citam sve, je li to opet nesto poskupilo, konkretno ovaj trio grande paket koji se placa 52,90?
MTV

#61866 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Reglan wrote:Da ne citam sve, je li to opet nesto poskupilo, konkretno ovaj trio grande paket koji se placa 52,90?
Jeste, od 01.04 ces ga placati 55,90 KM
Image
drug_profi

#61867 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Rugafet wrote:A ne znam, mozes mi ukinuti ovaj kanal mozes onaj, internet malo koci, nema veze sve nekako podnesem, e ali kad nekom iz cista mira gujica zine na moj budzet onda se ponasam ko mrki medjed kad pomisli da mu neko zeli oteti mlade iz jazbine. Takav sam po prirodi.
Pogotovo u stilu uradio sam ovo i uradio ono pa zbog toga ti dizem cijenu, a generalno niko ni ni trazio da se to 'poboljsa'. Ono Djura ce da ti oprosti sto te tukao.
Pa yebote 3 KM puta xy korisnika mogu novu zgradu CNN u Sarajevu napravit i pokrenut od tolikih para, a nije iz HD paketa u prosireni prebacili 3 kanala :lol: daj nemoj me zajebavat
Aj da ja tebe pitam, mislim sve se slažem, ali šta bi sad sa tobom? Meni si se rugao prije mjesec dana kad sam kritikovao namjere za poskupljenje?
Podvojena ličnost, ili kad skineš deda mrazovu kapicu bolje razmišljaš, šta li?
Reglan

#61868 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Jos jedno pitanje Telemach, udjem sad na mojtelemach.ba kad stoji zaduzenje 113 maraka :? :shock: :shock:
Je li moguce da mi nisu kroz sistem provukli racun koji je placen odmah kad je dosao u bh postama, pa sad stoje fakturisana oba racuna?
kindlas

#61869 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kindlas »

Radar71 wrote:Znači imaju pravo povećati cijenu.
Mi imamo izbor:
-smanjiti paket bez penala
-raskinuti ugovor bez penala
-zahtjevati istu cijenu do isteka ugovora?
-prihvatiti poskupljenje

Njima je penal ako ti otkazes pretplatu (imas pravo po ugovoru cim povecaju cijenu) jer gube pare od tebe. Ako ne otkazes onda nista ne gube.
vicious wrote:Poskupljenja su nešto s čime u ovoj zemlji moramo živjeti. Sve, ali apsolutno sve poskupljuje u manjim ili većim vremenskim razmacima, i na to smo nažalost osuđeni.
Nije zar da mislis da samo u ovoj zemlji stvari poskupljuju? Tako ti je svugdje i sa svim, stanovi, hrana, usluge u cijelom svijetu poskupljuju samo je kod nas u BiH problem sto plate ne rastu srazmjerno poskupljenju pa smo u belaju.
kakotakonikako

#61870 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakotakonikako »

Pitanja za Telemach:

- Koji je razlog za ovo poskupljenje od 3 KM ? ( Sta je konkretno dovelo do ovoga ).

i jos jedno:

- Zasto nije poskupilo 30 KM ?

Hvala unaprijed na odgovoru i na Vasoj brizi o korisnicima ( i ja sam jedan od njih ).
drug_profi

#61871 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

kakotakonikako wrote:Pitanja za Telemach:

- Koji je razlog za ovo poskupljenje od 3 KM ? ( Sta je konkretno dovelo do ovoga ).

i jos jedno:

- Zasto nije poskupilo 30 KM ?

Hvala unaprijed na odgovoru i na Vasoj brizi o korisnicima ( i ja sam jedan od njih ).
Ostaje da vidimo da li će HD paket pojeftiniti, obzirom na obrazloženje poskupljenja, logično je da onda drugi paketi, a pogotovo HD paket koji je najviše stradao, POJEFTINE.
aditon

#61872 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

Ma telemach se izjasnio zašto je podigao cijenu, kažu zbog unapređenja usluge.
To je sve relativna stvar, šta je unapređenje i za koga, međutim nije to ni bitno sve, jer ovdje se radi o drugoj stvari. prije svega, svako malo će podizati cijenu jer mogu i taj trend sigurno nema stagnaciju. Za godinu i pol 6 KM a u toku ove godine nije isključeno da opet nekome u Telemachu na um padne da povećaju cijene opravdavajući to novim "unapređenjem" usluge. Za koju godinu KKS će koštati 30-40 KM. Mene je sve ovo baš naljutilo i ispoštovat ću ugovor do kraja a potpisat ću samo na godinu manji paket nego sad imam i insistirat ću da unesu razlog zbog kojeg prelazim na niži paket. Valjda to neko tamo i pročita. Pa još malo i cijene Telemachovih usluga će se izjednačiti s cijenom grijanja.
sprej

#61873 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sprej »

Čuj ''unapređenje ponude''..., a ispred kuće mi tarlaha koaksijalac na stubu od EP BiH. :lol: :lol: :lol:
Reglan

#61874 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

kako ide onaj broj da se moze nazvati sa mobilne telefonije djabalesku. Trebam ih nesto pitati a na poslu sam.
Benq

#61875 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Reglan wrote:kako ide onaj broj da se moze nazvati sa mobilne telefonije djabalesku. Trebam ih nesto pitati a na poslu sam.
0800 31 111
Locked