Ovo za Ameriku je mit, koji nije istinit
https://www.findlaw.com/criminal/crimin ... ruder.html
Ovo nije ni lesenje ni mlavljenje, ovo je smijesno brukaju se bezveze, samo mogu bez posla da ostanuBadBoy wrote: ↑19/11/2022 13:34Predobar primjer. Na ovom snimku policija mlavi i leši Kristijana matulovića 2018. godine.dječak sa šibicama wrote: ↑19/11/2022 13:08
ponovicu snimak, vec je bio davno, elem na snimku policajci mlate lika koji je visestruki stanovnik crne hronike, pljackas, sitni diler, kriminalacic, na kontu ima jednu frakturu lobanje maloljetne zrtve, jedan polomljeni kuk starije zene kojoj je uz batine oteo torbu i jos nekoliko djela
a vi ga zalite, jebo vas on
Dvije godine kasnije, tačnije 8. decembra 2020. godine on napada ženu:
https://radiosarajevo.ba/vijesti/crna-h ... ora/420759
Baš su ga batine reformisale nema šta.
Ovdje je pitanje zašto je ova spodoba na slobodi, a ne zašto ga nisu dovoljno izbatinali.
Titina milicija je bubala. A ja nisam nikad ni šamar dobio. Tri puta me privodili. Imidz "hašišara", kako su to nazivali.medvjed23 wrote: ↑19/11/2022 16:18 Uputno je stvari sagledati u malo širem, načelnom smislu. Ako se policiji dopusti da mlati kad to nije nužno, danas će batine dobiti neki klošar koji ih je zaslužio. I ja ću reći: super, bravo, mlati bagru! Sutra će batine dobiti neki drugi klošar koji ih je takođe zaslužio. I ja ću se opet bodriti policiju i naslađivati se jaukanjem klošara. Al prekosutra ću batine od nekog drota, koji je nervozan jer je pao na kladionici, dobiti ja. Ili neko meni drag, ko mrava ne bi zgazio. I šta ću tad? Biti principijelan i opet podržati policiju? Ili se posuti pepelom?
Naravno da jeste, provjerišdječak sa šibicama wrote: ↑19/11/2022 14:38Je li Slovenija ikada sudila onoj ambasadorici ili sta je vec bila, sto je udarila covjeka u Pofalicima i pozvala se na imunitet.
Nesto sumnjam da jeste.
Na koji se imunitet pozvao Efendic, zna li ko.
Ti imaš vjere u policiju i ja to razumijem i poštujem.zateznistub wrote: ↑19/11/2022 16:24Kad gdje i koga je to policija krivo pogledala a ne mlatila a da isti to nije visestruko zaslužio. Ja takvog u 53 godine zivota nisam upoznao. One druge jesam...medvjed23 wrote: ↑19/11/2022 16:18 Uputno je stvari sagledati u malo širem, načelnom smislu. Ako se policiji dopusti da mlati kad to nije nužno, danas će batine dobiti neki klošar koji ih je zaslužio. I ja ću reći: super, bravo, mlati bagru! Sutra će batine dobiti neki drugi klošar koji ih je takođe zaslužio. I ja ću se opet bodriti policiju i naslađivati se jaukanjem klošara. Al prekosutra ću batine od nekog drota, koji je nervozan jer je pao na kladionici, dobiti ja. Ili neko meni drag, ko mrava ne bi zgazio. I šta ću tad? Biti principijelan i opet podržati policiju? Ili se posuti pepelom?
Murija ima svojih bubica i poteza koji nisu ni za kakvu pohvalu (od sjedenja po kafanama i birtijama i onim dudlaonama do fatanja krivina) ali da nasumice mlate ja to
nit cuo nit vidio...
Onaj ko nepozvan uđe u moj posjed, zavuce ruku u moj đep, udari mi dijete radi mobitela ili udari jer je namjerno prosao kroz crveno neka mlave do iznemoglosti.
Klošarčića ovog tipa ima ali njima iz prve sistem odradi izbor ili ćeš biti kako treba ili ćeš biti mangupčina.citroen xm wrote: ↑19/11/2022 14:23Ne znam šta će raditi, iskreno me nije ni briga. Možda će otići preko granice pa tamo odrađivati neke poslove. Ne postoji društvo bez kriminalaca i lopova, ali postoji bez klošarčića i ovakvih tipova.Ommadawn wrote: ↑19/11/2022 12:23
Aha.
I šta će batinom riješiti?
Ovaj će prestati krasti, obijati i uopšte se baviti kriminalnim radnjama? Rehabilitarati se u normalnog insana, zavrnuti rukave, pljunuti u šake, prihvatiti alat u ruku i zarađivati kruh.
Da ti odmah kažem da neće. Niko živ. Čak i one koji iz nekog samo njima poznatog razloga odaberu stranputicu, njih to batinjanje nekog drugog neće odvratiti.
Ovi će slijedeći put, poučeni iskustvom, se bolje izvući bez batina i sa dosta blažom kaznom.
Nisam ni rekao da ćeš batinama od njega napraviti uzornog čovjeka i dobricu koji zaslužuje da se nađe u svetim knjigama, ali ćeš sigurno smanjiti postotak klošarenja, obijanja auta zarad kasetofona, otimanje telefona i nakita od žena i djece, obijanje stanova kad i kako im se ćefne. To sve rade sitni klošari, a oni se itekako boje batine i zakona. Oni ozbiljni koji se ne boje batina rade mnogo krupnije i mudrije stvari, a to su organizovane plačke banaka, auto mafija i slično.
Nemam ja moj medo vjeru u ovu policiju, kao u ostalom ni u citavu ovu nazovi drzavu.medvjed23 wrote: ↑19/11/2022 16:40Ti imaš vjere u policiju i ja to razumijem i poštujem.zateznistub wrote: ↑19/11/2022 16:24
Kad gdje i koga je to policija krivo pogledala a ne mlatila a da isti to nije visestruko zaslužio. Ja takvog u 53 godine zivota nisam upoznao. One druge jesam...
Murija ima svojih bubica i poteza koji nisu ni za kakvu pohvalu (od sjedenja po kafanama i birtijama i onim dudlaonama do fatanja krivina) ali da nasumice mlate ja to
nit cuo nit vidio...
Onaj ko nepozvan uđe u moj posjed, zavuce ruku u moj đep, udari mi dijete radi mobitela ili udari jer je namjerno prosao kroz crveno neka mlave do iznemoglosti.
Međutim, smatram da dobar pravno-politički sistem ne može počivati na vjeri u ljudsku dobrotu. Potrebna su određena pravila koja, između ostalog, ograničavaju moć pojedinca. I potrebno je osigurati da se tih pravila dosljedno pridržavaju svi, a posebno javni službenici. Shodno tome, i pri hapšenju Karadžića i pri hapšenju momka koji je ukrao hljeb, jer je gladan, i pri hapšenju nevine osobe koja je greškom zamijenjena za kriminalca, treba vrijediti isto. Iste procedure, isti uslovi za upotrebu sile. Bez toga, nema pravedne države. Nema sigurnosti. Ima samo neka nada, u tvom slučaju jaka, al u nečijem drugom krhka da je čika policajac dobar čovjek i da on, eto, neće zloupotrijebiti moć koju ima...
Nisam ni lopov ni klošar niti imam ikakve veze s kriminalom.konektovan wrote: ↑19/11/2022 13:27Šta si ti ,..klošar, lopov ili sitni kriminalac k'o i oni?
Kakav je rezultat?? Lopov dobio vaspitnu light varijantu.
Ne znam,nisam bio al su nas ubjedili da je tako a fino i zvučiEdin H. wrote: ↑19/11/2022 16:27Ovo za Ameriku je mit, koji nije istinit
Đe je Dubrovnik, đe je Sarajevo…dječak sa šibicama wrote: ↑19/11/2022 17:07 Ono sto ja kao gradjanin zelim, u slucaju da mi klosar dodje obiti stan, automobil, presresti me na ulici da mi otme novcanik, zelim plecatog policajca u blizini spremnog na vadjenje pendreka, i da ga razvali od batina.
Sta ce dalje biti, nije moj problem, pokrivati klosare "nesposobnim sudstvom" i "zivot ih nije mazio" odvratno je. Neka ide kopati kanal, ako mu je do para, posla ima za sve pa i za njih. Eno nudi covjek dnevnicu 100 km deset dana fizickog posla u Dubrovniku, za 10 dana uzme milju maraka, spavanje i hrana osigurani. Ako je sposoban pentrati se po krovovima bjezeci od policije, sposoban je i raditi.
Manite nas vise suplje price. Ne zanima me jel policajac korumpiran ili nije, njegovo je da sprijeci klosara u pljacki, kriminalu, a neka se policajcem kasnije bave nadlezni organi ako ih ima. Kako ih nema u ovoj drzavi, korumpiranoj rupi od drzave, onda neka ih bar policija mlavi od batina. Od policije prosjecan gradjanin i ocekuje zastitu, to je sve.
Ne znam ni ja, nisam bio, ali eto piše.PM72 wrote: ↑19/11/2022 17:15Ne znam,nisam bio al su nas ubjedili da je tako a fino i zvučiEdin H. wrote: ↑19/11/2022 16:27
Ovo za Ameriku je mit, koji nije istinit
dječak sa šibicama wrote: ↑19/11/2022 17:42 Nije dze Dubrovnik nego covjek iz Sarajeva trazi radnike za neki posao u Dubrovniku.
Takvih poslova ima i ovdje, idi cijepaj drva nekome, pokosi mu bastu, idi iskopaj kanal, koliko vidim 99% klosara su u mladjim godinama, sposobni za kradju za skakanje po krovovima pucaju od snage, pa idi zaradi.
Ne, nego lakse pljackati, i cendrati kako je bolestan kad mu se pendrek priblizi.
.kvinoja wrote: ↑19/11/2022 21:39 Njemački diplomata zaposlen u OHR-u Marcus Morgner, koji je u sarajevskoj ulici pored zgrade OHR-a motociklom udario dvije maloljetnice.
Kako je saopćeno iz Tužilaštva Kantona Sarajeva on neće biti procesuiran u Bosni i Hercegovini. Razlog tome je jer se pozvao na diplomatski imunitet.
Ovo je potvrdila je portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.
“On se pozvao na imunitet i neće biti krivično gonjen u BiH”, rekla je Bavčićeva.
Naime, kako je navedeno nezgoda se dogodila 12. novembra na raskrsnici pored zgrade OHR-a. Navodi se da je Morgner “Kawasakijem” u 18:30 sati, udario dvije maloljetnice koje su prelazile ulicu kada je na semaforu bilo zeleno svjetlo za pješake.
Hah vala bas po mogucnosti sa kakvom zoljom,sto agresivnije to bolje.