SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Edin H.

#61826 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

PM72 wrote: 19/11/2022 15:50
Ateista wrote: 19/11/2022 11:30

Nece potisnuti nego ce se za iduci put pripremiti bolje, ponijeti oruzje i slicno.
E zato bih volio da donesu zakon kao u USA pa ga ubiješ ko zeca ako ga zatekneš u nedozvoljenim radnjama na svojoj privatnoj imovini.
Ovo za Ameriku je mit, koji nije istinit

https://www.findlaw.com/criminal/crimin ... ruder.html
emigrazione

#61827 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emigrazione »

BadBoy wrote: 19/11/2022 13:34
dječak sa šibicama wrote: 19/11/2022 13:08

ponovicu snimak, vec je bio davno, elem na snimku policajci mlate lika koji je visestruki stanovnik crne hronike, pljackas, sitni diler, kriminalacic, na kontu ima jednu frakturu lobanje maloljetne zrtve, jedan polomljeni kuk starije zene kojoj je uz batine oteo torbu i jos nekoliko djela

a vi ga zalite, jebo vas on
Predobar primjer. Na ovom snimku policija mlavi i leši Kristijana matulovića 2018. godine.

Dvije godine kasnije, tačnije 8. decembra 2020. godine on napada ženu:

https://radiosarajevo.ba/vijesti/crna-h ... ora/420759

Baš su ga batine reformisale nema šta.

Ovdje je pitanje zašto je ova spodoba na slobodi, a ne zašto ga nisu dovoljno izbatinali.
Ovo nije ni lesenje ni mlavljenje, ovo je smijesno brukaju se bezveze, samo mogu bez posla da ostanu
Last edited by emigrazione on 19/11/2022 16:32, edited 1 time in total.
drug_profi

#61828 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

medvjed23 wrote: 19/11/2022 16:18 Uputno je stvari sagledati u malo širem, načelnom smislu. Ako se policiji dopusti da mlati kad to nije nužno, danas će batine dobiti neki klošar koji ih je zaslužio. I ja ću reći: super, bravo, mlati bagru! Sutra će batine dobiti neki drugi klošar koji ih je takođe zaslužio. I ja ću se opet bodriti policiju i naslađivati se jaukanjem klošara. Al prekosutra ću batine od nekog drota, koji je nervozan jer je pao na kladionici, dobiti ja. Ili neko meni drag, ko mrava ne bi zgazio. I šta ću tad? Biti principijelan i opet podržati policiju? Ili se posuti pepelom?
Titina milicija je bubala. A ja nisam nikad ni šamar dobio. Tri puta me privodili. Imidz "hašišara", kako su to nazivali.
kleja

#61829 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kleja »

dječak sa šibicama wrote: 19/11/2022 14:38
kleja wrote: 19/11/2022 14:20

Pa ovo je bolja stvar, pozvao se na imunitet i mora odgovarati pred sudom svoje zemlje. BiH mora dostaviti sve nalaze vještačenja prema sudu u njegovoj zemlji.

Ovdje bi ga naš sud samo oslobodio svake krivice.
Je li Slovenija ikada sudila onoj ambasadorici ili sta je vec bila, sto je udarila covjeka u Pofalicima i pozvala se na imunitet.

Nesto sumnjam da jeste.

Na koji se imunitet pozvao Efendic, zna li ko.
Naravno da jeste, provjeriš

https://www.klix.ba/vijesti/regija/slov ... /130722131
medvjed23

#61830 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by medvjed23 »

zateznistub wrote: 19/11/2022 16:24
medvjed23 wrote: 19/11/2022 16:18 Uputno je stvari sagledati u malo širem, načelnom smislu. Ako se policiji dopusti da mlati kad to nije nužno, danas će batine dobiti neki klošar koji ih je zaslužio. I ja ću reći: super, bravo, mlati bagru! Sutra će batine dobiti neki drugi klošar koji ih je takođe zaslužio. I ja ću se opet bodriti policiju i naslađivati se jaukanjem klošara. Al prekosutra ću batine od nekog drota, koji je nervozan jer je pao na kladionici, dobiti ja. Ili neko meni drag, ko mrava ne bi zgazio. I šta ću tad? Biti principijelan i opet podržati policiju? Ili se posuti pepelom?
Kad gdje i koga je to policija krivo pogledala a ne mlatila a da isti to nije visestruko zaslužio. Ja takvog u 53 godine zivota nisam upoznao. One druge jesam...

Murija ima svojih bubica i poteza koji nisu ni za kakvu pohvalu (od sjedenja po kafanama i birtijama i onim dudlaonama do fatanja krivina) ali da nasumice mlate ja to
nit cuo nit vidio...

Onaj ko nepozvan uđe u moj posjed, zavuce ruku u moj đep, udari mi dijete radi mobitela ili udari jer je namjerno prosao kroz crveno neka mlave do iznemoglosti.
Ti imaš vjere u policiju i ja to razumijem i poštujem.

Međutim, smatram da dobar pravno-politički sistem ne može počivati na vjeri u ljudsku dobrotu. Potrebna su određena pravila koja, između ostalog, ograničavaju moć pojedinca. I potrebno je osigurati da se tih pravila dosljedno pridržavaju svi, a posebno javni službenici. Shodno tome, i pri hapšenju Karadžića i pri hapšenju momka koji je ukrao hljeb, jer je gladan, i pri hapšenju nevine osobe koja je greškom zamijenjena za kriminalca, treba vrijediti isto. Iste procedure, isti uslovi za upotrebu sile. Bez toga, nema pravedne države. Nema sigurnosti. Ima samo neka nada, u tvom slučaju jaka, al u nečijem drugom krhka da je čika policajac dobar čovjek i da on, eto, neće zloupotrijebiti moć koju ima...
Ommadawn

#61831 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ommadawn »

citroen xm wrote: 19/11/2022 14:23
Ommadawn wrote: 19/11/2022 12:23
Aha.
I šta će batinom riješiti?

Ovaj će prestati krasti, obijati i uopšte se baviti kriminalnim radnjama? Rehabilitarati se u normalnog insana, zavrnuti rukave, pljunuti u šake, prihvatiti alat u ruku i zarađivati kruh.

Da ti odmah kažem da neće. Niko živ. Čak i one koji iz nekog samo njima poznatog razloga odaberu stranputicu, njih to batinjanje nekog drugog neće odvratiti.

Ovi će slijedeći put, poučeni iskustvom, se bolje izvući bez batina i sa dosta blažom kaznom.
Ne znam šta će raditi, iskreno me nije ni briga. Možda će otići preko granice pa tamo odrađivati neke poslove. Ne postoji društvo bez kriminalaca i lopova, ali postoji bez klošarčića i ovakvih tipova.

Nisam ni rekao da ćeš batinama od njega napraviti uzornog čovjeka i dobricu koji zaslužuje da se nađe u svetim knjigama, ali ćeš sigurno smanjiti postotak klošarenja, obijanja auta zarad kasetofona, otimanje telefona i nakita od žena i djece, obijanje stanova kad i kako im se ćefne. To sve rade sitni klošari, a oni se itekako boje batine i zakona. Oni ozbiljni koji se ne boje batina rade mnogo krupnije i mudrije stvari, a to su organizovane plačke banaka, auto mafija i slično.
Klošarčića ovog tipa ima ali njima iz prve sistem odradi izbor ili ćeš biti kako treba ili ćeš biti mangupčina.
zateznistub

#61832 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

medvjed23 wrote: 19/11/2022 16:40
zateznistub wrote: 19/11/2022 16:24
Kad gdje i koga je to policija krivo pogledala a ne mlatila a da isti to nije visestruko zaslužio. Ja takvog u 53 godine zivota nisam upoznao. One druge jesam...

Murija ima svojih bubica i poteza koji nisu ni za kakvu pohvalu (od sjedenja po kafanama i birtijama i onim dudlaonama do fatanja krivina) ali da nasumice mlate ja to
nit cuo nit vidio...

Onaj ko nepozvan uđe u moj posjed, zavuce ruku u moj đep, udari mi dijete radi mobitela ili udari jer je namjerno prosao kroz crveno neka mlave do iznemoglosti.
Ti imaš vjere u policiju i ja to razumijem i poštujem.

Međutim, smatram da dobar pravno-politički sistem ne može počivati na vjeri u ljudsku dobrotu. Potrebna su određena pravila koja, između ostalog, ograničavaju moć pojedinca. I potrebno je osigurati da se tih pravila dosljedno pridržavaju svi, a posebno javni službenici. Shodno tome, i pri hapšenju Karadžića i pri hapšenju momka koji je ukrao hljeb, jer je gladan, i pri hapšenju nevine osobe koja je greškom zamijenjena za kriminalca, treba vrijediti isto. Iste procedure, isti uslovi za upotrebu sile. Bez toga, nema pravedne države. Nema sigurnosti. Ima samo neka nada, u tvom slučaju jaka, al u nečijem drugom krhka da je čika policajac dobar čovjek i da on, eto, neće zloupotrijebiti moć koju ima...
Nemam ja moj medo vjeru u ovu policiju, kao u ostalom ni u citavu ovu nazovi drzavu.

Ja samo znam jedno, a to je da balkanski humanoid ne razumije ni demokratiju ni nista od normalnog nego samo fiziku i batinu...

To sto ti pišeš je skroz tacno, ali se moze samo primjeniti u normalnoj i uređenoj drzavi, a to je ono sto mi nemamo ni u tragovima...
Last edited by zateznistub on 19/11/2022 17:13, edited 1 time in total.
Ommadawn

#61833 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ommadawn »

konektovan wrote: 19/11/2022 13:27
Ommadawn wrote: 19/11/2022 12:48

Vidimo šta je rezultat vas koji niste moralisti i seratori.

A meni je u sklopu posla da radim sa takvim ljudima jednom sedmično.
Šta si ti ,..klošar, lopov ili sitni kriminalac k'o i oni?

Kakav je rezultat?? Lopov dobio vaspitnu light varijantu.
Nisam ni lopov ni klošar niti imam ikakve veze s kriminalom.
Ali radim s ljudima (uglavnom omladinom) koji su iz raznih razloga skrenuli s puta.

Rezultat batina su samo još gori kriminalci.
dječak sa šibicama

#61834 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Ono sto ja kao gradjanin zelim, u slucaju da mi klosar dodje obiti stan, automobil, presresti me na ulici da mi otme novcanik, zelim plecatog policajca u blizini spremnog na vadjenje pendreka, i da ga razvali od batina.

Sta ce dalje biti, nije moj problem, pokrivati klosare "nesposobnim sudstvom" i "zivot ih nije mazio" odvratno je. Neka ide kopati kanal, ako mu je do para, posla ima za sve pa i za njih. Eno nudi covjek dnevnicu 100 km deset dana fizickog posla u Dubrovniku, za 10 dana uzme milju maraka, spavanje i hrana osigurani. Ako je sposoban pentrati se po krovovima bjezeci od policije, sposoban je i raditi.

Manite nas vise suplje price. Ne zanima me jel policajac korumpiran ili nije, njegovo je da sprijeci klosara u pljacki, kriminalu, a neka se policajcem kasnije bave nadlezni organi ako ih ima. Kako ih nema u ovoj drzavi, korumpiranoj rupi od drzave, onda neka ih bar policija mlavi od batina. Od policije prosjecan gradjanin i ocekuje zastitu, to je sve.
PM72

#61835 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

Edin H. wrote: 19/11/2022 16:27
PM72 wrote: 19/11/2022 15:50

E zato bih volio da donesu zakon kao u USA pa ga ubiješ ko zeca ako ga zatekneš u nedozvoljenim radnjama na svojoj privatnoj imovini.

Ne znam,nisam bio al su nas ubjedili da je tako a fino i zvuči
Ommadawn

#61836 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ommadawn »

dječak sa šibicama wrote: 19/11/2022 17:07 Ono sto ja kao gradjanin zelim, u slucaju da mi klosar dodje obiti stan, automobil, presresti me na ulici da mi otme novcanik, zelim plecatog policajca u blizini spremnog na vadjenje pendreka, i da ga razvali od batina.

Sta ce dalje biti, nije moj problem, pokrivati klosare "nesposobnim sudstvom" i "zivot ih nije mazio" odvratno je. Neka ide kopati kanal, ako mu je do para, posla ima za sve pa i za njih. Eno nudi covjek dnevnicu 100 km deset dana fizickog posla u Dubrovniku, za 10 dana uzme milju maraka, spavanje i hrana osigurani. Ako je sposoban pentrati se po krovovima bjezeci od policije, sposoban je i raditi.

Manite nas vise suplje price. Ne zanima me jel policajac korumpiran ili nije, njegovo je da sprijeci klosara u pljacki, kriminalu, a neka se policajcem kasnije bave nadlezni organi ako ih ima. Kako ih nema u ovoj drzavi, korumpiranoj rupi od drzave, onda neka ih bar policija mlavi od batina. Od policije prosjecan gradjanin i ocekuje zastitu, to je sve.
Đe je Dubrovnik, đe je Sarajevo…
Edin H.

#61837 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

PM72 wrote: 19/11/2022 17:15
Edin H. wrote: 19/11/2022 16:27

Ne znam,nisam bio al su nas ubjedili da je tako a fino i zvuči
Ne znam ni ja, nisam bio, ali eto piše.

Ima raje na forumu iz Amerike pa neka objasne.
moonca

#61838 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moonca »

Zavisi od drzave do drzave. ali. kako kazu ... pokushaj pobjech iz kuche, ako ti je zivot ugrozen.

. ali ne da ima u ruci neki shtap. vech ako je noz ili oruzje. mozesh pucati/ braniti se.. ali i tako da ne prezivi.. ;-)
dječak sa šibicama

#61839 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Nije dze Dubrovnik nego covjek iz Sarajeva trazi radnike za neki posao u Dubrovniku.

Takvih poslova ima i ovdje, idi cijepaj drva nekome, pokosi mu bastu, idi iskopaj kanal, koliko vidim 99% klosara su u mladjim godinama, sposobni za kradju za skakanje po krovovima pucaju od snage, pa idi zaradi.
Ne, nego lakse pljackati, i cendrati kako je bolestan kad mu se pendrek priblizi.
mali_balon

#61840 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

Ljudi trenirali parkour a seljcine ih isprebijale.....samo u bh
zateznistub

#61841 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

dječak sa šibicama wrote: 19/11/2022 17:42 Nije dze Dubrovnik nego covjek iz Sarajeva trazi radnike za neki posao u Dubrovniku.

Takvih poslova ima i ovdje, idi cijepaj drva nekome, pokosi mu bastu, idi iskopaj kanal, koliko vidim 99% klosara su u mladjim godinama, sposobni za kradju za skakanje po krovovima pucaju od snage, pa idi zaradi.
Ne, nego lakse pljackati, i cendrati kako je bolestan kad mu se pendrek priblizi.
:thumbup:
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#61842 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by laserShow »

Ne znam ko pri cistoj savjesti moze da govori o bilo kakvom sazaljevanju onih koji budu uhvaceni u krsenju zakona? Kakva ba muka? Kakva ba prava takvih likova i likusa? To treba samo gacat nogama, nista drugo.

Nemate vi pojma kakav je osjecaj jadnosti, golosti i bespomocnosti kada ostanete bez necega sto ste stvarali dugo vremena, samo jer je neko eto morao da to ukrade.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#61843 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Matijevic_Vlado »

Jebo mu cir mater :mrgreen: . Da ih ne tuku ne bi se moglo nikako na ulicu izaci od ovih klosarcica.
Samo tuci :thumbup:
nota1969

#61844 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nota1969 »

objektivno ovo nema veze s batinama
kvinoja

#61845 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kvinoja »

Njemački diplomata zaposlen u OHR-u Marcus Morgner, koji je u sarajevskoj ulici pored zgrade OHR-a motociklom udario dvije maloljetnice.

Kako je saopćeno iz Tužilaštva Kantona Sarajeva on neće biti procesuiran u Bosni i Hercegovini. Razlog tome je jer se pozvao na diplomatski imunitet.

Ovo je potvrdila je portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

“On se pozvao na imunitet i neće biti krivično gonjen u BiH”, rekla je Bavčićeva.

Naime, kako je navedeno nezgoda se dogodila 12. novembra na raskrsnici pored zgrade OHR-a. Navodi se da je Morgner “Kawasakijem” u 18:30 sati, udario dvije maloljetnice koje su prelazile ulicu kada je na semaforu bilo zeleno svjetlo za pješake.
Ommadawn

#61846 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ommadawn »

Ništa, neka sad neko iz našeg konzulata u Njemačkoj opljačka banku i pozove se na diplomatski imunitet.
kloniran

#61847 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kloniran »

kvinoja wrote: 19/11/2022 21:39 Njemački diplomata zaposlen u OHR-u Marcus Morgner, koji je u sarajevskoj ulici pored zgrade OHR-a motociklom udario dvije maloljetnice.

Kako je saopćeno iz Tužilaštva Kantona Sarajeva on neće biti procesuiran u Bosni i Hercegovini. Razlog tome je jer se pozvao na diplomatski imunitet.

Ovo je potvrdila je portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

“On se pozvao na imunitet i neće biti krivično gonjen u BiH”, rekla je Bavčićeva.

Naime, kako je navedeno nezgoda se dogodila 12. novembra na raskrsnici pored zgrade OHR-a. Navodi se da je Morgner “Kawasakijem” u 18:30 sati, udario dvije maloljetnice koje su prelazile ulicu kada je na semaforu bilo zeleno svjetlo za pješake.
.
smijesni_ste

#61848 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by smijesni_ste »

Postavih jučer ovaj link na drugoj temi...jbg toga ima u cijelom svijetu, ko je jači tlači...sreća pa su djevojke preživjele :shock: :run:

https://www.bbc.com/news/uk-england-nor ... e-55849608
Optimus09

#61849 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Optimus09 »

Koja je ovo glupost s imunitetom :skoljka:
vjeshalica

#61850 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Ommadawn wrote: 19/11/2022 21:47 Ništa, neka sad neko iz našeg konzulata u Njemačkoj opljačka banku i pozove se na diplomatski imunitet.
Hah vala bas po mogucnosti sa kakvom zoljom,sto agresivnije to bolje.
Kurac bi se vako ponasao negdje u nekoj Harlakurla zemlji u kojoj vrijede pravila zivota od prije milion godina. Samo nam se namecu tumori demokratije.
Post Reply