Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
CooK

#61801 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK »

Telemach wrote:Cijene naših usluga uskladili smo sa izmjenama, odnosno unapređenjem, ponude, koja su se desile u prethodnom periodu.
Obogatili smo ponudu digitalne televizije sa mnoštvom novih kanala. Izdvojit ćemo sljedeće :
- Arena Sport kanale, u SD i HD rezoluciji
- Povećali smo broj HD kanala već u Startnom paketu (TOP, Epic drama, Pikaboo, Al Jazeera Balkans HD...)
- Dodali smo preko 30 kanala u osnovne Duo i Trio pakete (Fox HD, Fox Movies HD, Shosts TV HD, Nat Geo Wild HD), a u prošireni Trace Sports Stars HD, Nickelodeon HD, Discovery Showcase HD, Discovery Science HD, Animal Planet HD i The Food Network HD
- 11 novih Pink kanala, koji će nakon promotivnog perioda, korisnicima biti beslatno dostupni uz produženje ugovorne obaveze
- Kreirali smo novu naprednu TV platformu EON
- Kreirali smo novu naprednu opciju UNIFON
- Pripremili smo mnoštvo pogodnosti za korisnike koji žele produžiti trajanje Ugovora, kao što su paketi iz D3 ponude Arena Sport TV, Cinestar TV Premiere HD, Pink paket
- Korisnik, uz obnovu Ugovora, može dobiti pogodnosti u korištenju drugih usluga, telefonije i interneta

I pravimo planove za nova iznenađenja, u vidu unapređenja ostalih usluga.
A mogu li ja vas najljubaznije pitati zasto je povecana cijena i onim pretplatnicima koji nisu trazili te pogodnosti koje ste nabrojali? Trebali ste to rasporediti po paketima pa neka placa kome treba a ne svima povecavati cijenu.
semirsar

#61802 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

bio bi zapad da ovcice nijesu glasali i izglasavaju torove.
MTV

#61803 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

semirsar wrote:bio bi zapad da ovcice nijesu glasali i izglasavaju torove.
I opet ce, ne brini se. Red ispred Njemacke ambasade ce biti duplo veci :oops:
avaks

#61804 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Ja koliko sam upratio mi sa TGE+HD paket od poboljšanja dobili samo 11 pink kanala zbog kojih će se morati produžiti ugovor + 3KM skuplje :thumbup:
Genijalno...
Fakat nisam bio sitničav ali počinjem, ako se kvalitet forsira ovo je mojih 120/7:
Image

Sutra ćemo fino jednu reklamaciju, pa dok se sve ne ispegla redom ćemo...
Čak ćemo i za Wifi da se ganjamo pa dok se boje ne rastope.
Idemo na 5GHz ako će novi ugovor :mrgreen:
Telemach

#61805 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

semirsar wrote:
Telemach wrote: ...
sve to navedeno stoji, i svaka cast za to, samo... nes' fali, meni fali upload barem 15-ak Mbps... ma priFatam ja i manje, al' ne ispod 10Mbps, :mrgreen:
i to sto prije, ne mre se ovo izdrzat' jos dugo, neko ce od vas zaplatit' odnosno mene kao korisnika izgubit', ko ce to bit vi il Lola nas vidjecemo uskoro :skoljka:
Potrudićemo se da do toga ne dođe :)
semirsar

#61806 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

CooK wrote:
semirsar wrote:e vala i ti da dramis zbogradi 35-40 maruna godisnje, ma daj, uvijek se nedje na neku glupost skuri i vise maruna mjesecno neg' je ovije poskupljenja, ha ja.... :mrgreen:
Evo da ti ja odgovorim umjesto njega. :) Nisu problem te 3KM mjesecno odnosno 36KM godisnje sto su povecali nego je problem sto je to sad mjesecno 6KM vise nego prije dvije godine a i sto bi sljedece godine moglo biti 9KM vise mjesecno odnosno 108KM vise godisnje. Zato sam ih ja i pitao da li im je poslovni plan takav da konstantno dizu cijenu ali, eto, nece da mi odgovore.
Tako je kako je, ne slazem se ni ja sa poskupljenjem niti ih branim, ali se ipak dobila neka satisfakcija u vidu poboljsanja usluge. Sta bi da se nesto malo ili nimalo poboljsalo a enormno zacijenilo, nije da nije i to moglo biti, a alternative kao sto se zna i nema previse. Da, moze vrlo lako biti da opet poskupe, pa krajnja cifra bude i puno visa za par godina od te koju si naveo, kakva je drzava cik da vidimo ko ce im zabranit. Analogiju treba pod hitno ukinuti, subvencionirati potrebitim DVB-T/T2 receivere i idemo dalje.
avaks

#61807 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

@Telemach, je li EPC 3925 ne podržava brzine 120/7 odnosno više od 80 megabita preko svoje wifi mreže?!

Image
semirsar

#61808 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Telemach wrote:
semirsar wrote:
Telemach wrote: ...
sve to navedeno stoji, i svaka cast za to, samo... nes' fali, meni fali upload barem 15-ak Mbps... ma priFatam ja i manje, al' ne ispod 10Mbps, :mrgreen:
i to sto prije, ne mre se ovo izdrzat' jos dugo, neko ce od vas zaplatit' odnosno mene kao korisnika izgubit', ko ce to bit vi il Lola nas vidjecemo uskoro :skoljka:
zivi bili i bumo vidjeli, ja bezbeli copy/paste ovi vas post... za arhive :mrgreen:
Telemach

#61809 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

doff wrote:Telemach,

Koje pogodnosti dobivam ako se vratim sa duo net grande family na duo net grande uz potpisivanje ugovora na 2 godine?
Zdravo doff,
Predlažemo da nam dostavite broj na kojem ste dostupni, kolege iz tima za posebnu brigu o korisnicima i predložiti Vam ponudu koja odgovara Vašim potrebama i mogućnostima.
Benq

#61810 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

avaks wrote:je li EPC 3925 ne podržava brzine 120/7 odnosno više od 80 megabita preko svoje wifi mreže?!
Eh vala i ti k'o da si od juce ovdje :skoljka:
Telemach

#61811 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

semirsar wrote:
Telemach wrote:
zivi bili i bumo vidjeli, ja bezbeli copy/paste ovi vas post... za arhive :mrgreen:
;) Previše dugo se družimo ovdje na temi, toliko da bi nam falili Vaši komentari, stoga ćemo se potruditi da ostanete u timu :D
semirsar

#61812 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Telemach wrote:
semirsar wrote:
Telemach wrote:
;) Previše dugo se družimo ovdje na temi, toliko da bi nam falili Vaši komentari, stoga ćemo se potruditi da ostanete u timu :D
s'a ba ovdeka, ma druzimo se mi jos od onog vaseg forumceta sto ga utuliste bzvz :evil:
avaks

#61813 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Benq wrote:
avaks wrote:je li EPC 3925 ne podržava brzine 120/7 odnosno više od 80 megabita preko svoje wifi mreže?!
Eh vala i ti k'o da si od juce ovdje :skoljka:
Pa do jučer mi nešto nije smetalo kad ovako oscilira od 70-80-100 megabita ali pošto je usluga unapređena kao i cijena. Khm khm...
Odjednom mi nešto fali onih 120 koje plaćam :D
I naravno wifi mi ide od 40-80 a za posao mi treba 120 pa da vidimo gdje to škripi 8-)

Evo vodi recimo, nepodnošljivo sporo je ovo:
Image
Benq

#61814 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

avaks wrote: Pa do jučer mi nešto nije smetalo kad ovako oscilira od 70-80-100 megabita ali pošto je usluga unapređena kao i cijena. Khm khm...
I naravno wifi mi ide od 40-80 a za posao mi treba 120 pa da vidimo gdje to škripi 8-)

Image
Je li ovaj test uradjen preko wifi-a ili preko mreznog kabla ? Punu brzinu preko wifi-a mozes ostvariti samo preko 5GHz mreze i to ako tvoj uredjaj podrzava 5GHz mreze.
avaks

#61815 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Ovo je kabal, preko wifi oko 40... Ponekad na 80 trzne...
Nema uređaj 5ghz a valja bi trebao... To Telemach valjda ima u vidu :-)
semirsar

#61816 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

avaks wrote:
Pa do jučer mi nešto nije smetalo kad ovako oscilira od 70-80-100 megabita ali pošto je usluga unapređena kao i cijena. Khm khm...

Image
kad ono bjese kod Lole nam "naseg dragog" bjehu onije testovi brzine... bilo mi u men na racunaru i do 150/100 down/up... sadaske na istom tom racunaru kako svojevremeno potpisah na dvi godine brzina nikad nije presla preko 80 downloada, dok je upload uvijek bio nesto iznad a pocesto i preko 25, to valjda kad zesce zalajem na njih pa da me smiru :evil:
CooK

#61817 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK »

semirsar wrote:Tako je kako je, ne slazem se ni ja sa poskupljenjem niti ih branim, ali se ipak dobila neka satisfakcija u vidu poboljsanja usluge. Sta bi da se nesto malo ili nimalo poboljsalo a enormno zacijenilo, nije da nije i to moglo biti, a alternative kao sto se zna i nema previse. Da, moze vrlo lako biti da opet poskupe, pa krajnja cifra bude i puno visa za par godina od te koju si naveo, kakva je drzava cik da vidimo ko ce im zabranit. Analogiju treba pod hitno ukinuti, subvencionirati potrebitim DVB-T/T2 receivere i idemo dalje.
Sve dok govorimo tako je - kako je a nista ne pokusavamo uraditi da ne bude tako, od nas nema nista. To se ne odnosi samo na ovo Telemach-ovo poskupljenje nego na sve u zivotu. Ali valjda nam je takav mentalitet, sta li vec.. Moze nas *ebati ko god hoce a mi cemo sutiti ili eventualno govoriti "nemoj tako jako" a i dalje mirno lezati i biti karani.
Benq

#61818 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

avaks wrote:Ovo je kabal, preko wifi oko 40... Ponekad na 80 trzne...
Nema uređaj 5ghz a valja bi trebao... To Telemach valjda ima u vidu :-)
Taj Cisco modem ima 2.4GHz mrezu , i preko nje mozes izvuci oko 50Mb brzinu. Ako ti je oko 80Mb preko mreznog , onda posalji Telemachu PP da provjere o cemu se radi.
Benq

#61819 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

semirsar wrote: kad ono bjese kod Lole nam "naseg dragog" bjehu onije testovi brzine... bilo mi u men na racunaru i do 150/100 down/up...
To je bilo vrijeme kad su kupovali socijalni mir , pa si se usutio jedno vrijeme haha :mrgreen:
avaks

#61820 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Dabome da će provjeriti to, imaju upite evo pa neka se potrude, pogotovo sada kada su unaprijedili uslugu (a kod mene unazađena eto).
Na kraju krajeva ja njima pare ostavljam a ne oni meni :-)
MTV

#61821 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Benq wrote:
semirsar wrote: kad ono bjese kod Lole nam "naseg dragog" bjehu onije testovi brzine... bilo mi u men na racunaru i do 150/100 down/up...
To je bilo vrijeme kad su kupovali socijalni mir , pa si se usutio jedno vrijeme haha :mrgreen:
Nek mu puste 100/50 nemogu ga vise slusat tj citat sta pise :lol: :lol: :lol: :lol:
avaks

#61822 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

semirsar wrote:to valjda kad zesce zalajem na njih pa da me smiru :evil:
'nači da ja pođem kevtat na ove anamoovamo :lol:
Nejma mi druge :thumbup:
Benq

#61823 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

MTV wrote: Nek mu puste 100/50 nemogu ga vise slusat tj citat sta pise :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma hoce , ne sekiraj se , aktivir'o se on ponovo :D
semirsar

#61824 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

CooK wrote:
semirsar wrote:Tako je kako je, ne slazem se ni ja sa poskupljenjem niti ih branim, ali se ipak dobila neka satisfakcija u vidu poboljsanja usluge. Sta bi da se nesto malo ili nimalo poboljsalo a enormno zacijenilo, nije da nije i to moglo biti, a alternative kao sto se zna i nema previse. Da, moze vrlo lako biti da opet poskupe, pa krajnja cifra bude i puno visa za par godina od te koju si naveo, kakva je drzava cik da vidimo ko ce im zabranit. Analogiju treba pod hitno ukinuti, subvencionirati potrebitim DVB-T/T2 receivere i idemo dalje.
Sve dok govorimo tako je - kako je a nista ne pokusavamo uraditi da ne bude tako, od nas nema nista. To se ne odnosi samo na ovo Telemach-ovo poskupljenje nego na sve u zivotu. Ali valjda nam je takav mentalitet, sta li vec.. Moze nas *ebati ko god hoce a mi cemo sutiti ili eventualno govoriti "nemoj tako jako" a i dalje mirno lezati i biti karani.
pa sta sad, ocemo li hi sad na izborima rusit, zna se oklen riba smrdi... ?!!!
Nije telemach kriv sto nemamo pravnu drzavu, ma nemamo drzavu nikako, i ovo sto zivotarimo su nam oni poklonili pa zato se i dalje glasa za njih kako mi se cini. Drug moj, kriva adresa za zalbe, rjesenje za probleme su na drugoj strani... ako cemo se zaliti za ovu sicu. e jbg... nijesmo bolje ni zasluzili dok oni iznose milione, znas ti nas, jebo nas :evil:
CooK

#61825 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK »

semirsar wrote:pa sta sad, ocemo li hi sad na izborima rusit, zna se oklen riba smrdi... ?!!!
Nije telemach kriv sto nemamo pravnu drzavu, ma nemamo drzavu nikako, i ovo sto zivotarimo su nam oni poklonili pa zato se i dalje glasa za njih kako mi se cini. Drug moj, kriva adresa za zalbe, rjesenje za probleme su na drugoj strani... ako cemo se zaliti za ovu sicu. e jbg... nijesmo bolje ni zasluzili dok oni iznose milione, znas ti nas, jebo nas :evil:
Ma svjestan sam i ja situacije u kojoj se nalazimo i (ne)drzave u kojoj zivimo ali eto, krivo mi sto smo ovakvi - nikakvi. Sto bi Josip Pejakovic rekao:"Znam ja nas, *ebo ti nas". Šta'š...(duboki izdah). :roll:
Locked