BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
mirza_15

#61751 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Mehemed wrote:
mirza_15 wrote: Ako se ne varam ovo je na brdu Mojmilu, prema Dobrinji, odmah iznad pumpe (nekad bila Imzit, ne znam kako se sada zove). Doveo Mehmed dijete na taekwondo trening :mrgreen:
Blizu si bio, u jedno 40km hahahaha
Zamalo :mrgreen:

Ali liči na tu lokaciju, plus je i ime tu negdje :wink:
Mehemed
Vozim: automobil

#61752 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

Close enough :D
addem

#61753 Re: BHTelecom All About

Post by addem »

Mora li se uzeti moja tv uz obavezno trajanje od 12 mjeseci uz potpisivanje ugovora?
Del_Boy1

#61754 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

addem wrote:Mora li se uzeti moja tv uz obavezno trajanje od 12 mjeseci uz potpisivanje ugovora?

Ne mora, ali onda plaćaš 10 KM mjesečno najam STB-a.
PajaELdin

#61755 Re: BHTelecom All About

Post by PajaELdin »

U zadnje vrijeme mi se desava da sam ne dostupan ili kad ja hocu nekoga da zovnem samo me izbaci i pise hitni pozivi samo. Nakon toga restartujem telefon i dodje mi poruka ko me zvao. Sad mene zanima jel to nesto do Telecoma, mozda do kartice ili je otisao ulaz za karticu... Ima li neko slicnih problema u zadnje vrijeme s ovim??? Hvala na odgovoru :roll:
noviclan

#61756 Re: BHTelecom All About

Post by noviclan »

4gey mreza se nadzire
coco1

#61757 Re: BHTelecom All About

Post by coco1 »

ima li jos neko problem sa slikom na hrt2? kod mene ima tona, ali ekran crn i izbacuje obavjest nema video signala. ne zovu mi se ovi sa podrske, jer, kad god sam trazio neki intervenciju, popravak je trajao dugo i, nerjetko, ujebali bi nesto drugo prilikom rjesavanja prijavljenog problema.
Mehemed

#61758 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

IamPajaELdin wrote:U zadnje vrijeme mi se desava da sam ne dostupan ili kad ja hocu nekoga da zovnem samo me izbaci i pise hitni pozivi samo. Nakon toga restartujem telefon i dodje mi poruka ko me zvao. Sad mene zanima jel to nesto do Telecoma, mozda do kartice ili je otisao ulaz za karticu... Ima li neko slicnih problema u zadnje vrijeme s ovim??? Hvala na odgovoru :roll:
Meni prije par dana dođe "ko te zvao" poruka da sam bio nedostupan prije koju minutu, a ja cijelo vrijeme bio dostupan. Nisam bio negdje na granici signala, signal je bio veoma jak, tako da odbacujem opciju da signal prekida zbog prevelike udaljenosti od odašiljača. Isto tako nekada za neki poziv ja ne čujem osobu sa druge strane poziva, ne znam da li ona mene čuje pa moram prekinuti i ponovo nazvati i onda bude uredu, zna se desiti i kada ja zovem, i kada mene zovu.
Da, sigurno je do Telecoma, još su neki također imali ovu drugu situaciju, tako da znam da nije do moje kartice ili do mog telefona.
tandrli

#61759 Re: BHTelecom All About

Post by tandrli »

Mehemed wrote:
IamPajaELdin wrote:U zadnje vrijeme mi se desava da sam ne dostupan ili kad ja hocu nekoga da zovnem samo me izbaci i pise hitni pozivi samo. Nakon toga restartujem telefon i dodje mi poruka ko me zvao. Sad mene zanima jel to nesto do Telecoma, mozda do kartice ili je otisao ulaz za karticu... Ima li neko slicnih problema u zadnje vrijeme s ovim??? Hvala na odgovoru :roll:
Meni prije par dana dođe "ko te zvao" poruka da sam bio nedostupan prije koju minutu, a ja cijelo vrijeme bio dostupan. Nisam bio negdje na granici signala, signal je bio veoma jak, tako da odbacujem opciju da signal prekida zbog prevelike udaljenosti od odašiljača. Isto tako nekada za neki poziv ja ne čujem osobu sa druge strane poziva, ne znam da li ona mene čuje pa moram prekinuti i ponovo nazvati i onda bude uredu, zna se desiti i kada ja zovem, i kada mene zovu.
Da, sigurno je do Telecoma, još su neki također imali ovu drugu situaciju, tako da znam da nije do moje kartice ili do mog telefona.
Huawei?
Mehemed

#61760 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

tandrli wrote:Huawei?
Nije, Nokia 6.1. Isto se zna desiti u jednog momka na Iphoneu X, tako da nije konkretno ni do jednog ili dva proizvođača, već je do Telecoma i njihove mreže.
tandrli

#61761 Re: BHTelecom All About

Post by tandrli »

Mehemed wrote:
tandrli wrote:Huawei?
Nije, Nokia 6.1. Isto se zna desiti u jednog momka na Iphoneu X, tako da nije konkretno ni do jednog ili dva proizvođača, već je do Telecoma i njihove mreže.
kad vidiš da te neko ne čuje pokreni recorder i vidi dal snima zvuk,
poslije zadnjih updejta za android (svakog manjeg) zašteka phone app kojeg moraš vratiti na default.

Pa eto.
Al ništa nije isključeno da je do telekoma.
Mehemed

#61762 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

Ne znam da li mene čuje, znam da ja njih ne čujem, tako da mi je odmah nebitno da li me čuje. Nebi se dešavalo na Iphoneu da je do Androida, jer je iphone ios.
use your illusion

#61763 Re: BHTelecom All About

Post by use your illusion »

Ovo je nevjerovatno..sumnjao sam da mi je router star i spor pa ne mogu da se povezu 3 mob na wifi..neki dan došli momci iz telekoma i donijeli novi router a isti problem..tacnije imamo jedan lg mob. koji kada se konektuje na wifi svi ostali mob ostaju bez wifi-ja automatski i obrnuto kada je lg na off ostali uredjaji imaju wifi..
Quaresma

#61764 Re: BHTelecom All About

Post by Quaresma »

use your illusion wrote:Ovo je nevjerovatno..sumnjao sam da mi je router star i spor pa ne mogu da se povezu 3 mob na wifi..neki dan došli momci iz telekoma i donijeli novi router a isti problem..tacnije imamo jedan lg mob. koji kada se konektuje na wifi svi ostali mob ostaju bez wifi-ja automatski i obrnuto kada je lg na off ostali uredjaji imaju wifi..
haha, moj stari kad upali moja tv preko telefona, ja na pc-u ne mogu yt otvoriti :lol:
noviclan

#61765 Re: BHTelecom All About

Post by noviclan »

Pozdrav zelio bih preci sa midi30 na mojcombo paket bez ugovorne obaveze na 12/24, ukoliko se zajevem ovom rokadom, na koji papir trebam obratiti paznju da mi salterusa ne uvali na 24 odnosno 12 mjeseci hvala
allem_77

#61766 Re: BHTelecom All About

Post by allem_77 »

Prijavio moja tv full 4. Jučer dolazio monter, mene nije bilo kod kuće, donosio novi modem, i navodno ne može. Rekao bratu, sada brzina manja nego što je bila. Iz iskustva znam da ovi naši monteri nisu nešto stručni. Žao mi samo što nisam bio kod kuće da vidim da li su uopće bili prebacili na vdsl?
Jutros mi izbaci na tv, nema signala. Ištekao sve iz struje. I sada ovako,

Link StatusDisconnectedModulation TypeN/AActual Rate (Up/Down)0/0 kbpsAttainable Rate (Up/Down)0/0 kbpsNoise Margin (Up/Down)0/0 dBLine Attenuation (Up/Down)0/0 dBOutput Power (Up/Down)0/0 dBmData Path (Up/Down)N/AInterleave Depth (Up/Down)0/0Interleave Delay (Up/Down)0/0 msINP (Up/Down)0/0 symbolsLinkEncapG.992.3_Annex_K_ATMCRC Errors (Up/Down)0/0Annex TypeNULL

Prijavio sam kvar na 1444
made_in_sarajevo

#61767 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

noviclan wrote:Pozdrav zelio bih preci sa midi30 na mojcombo paket bez ugovorne obaveze na 12/24, ukoliko se zajevem ovom rokadom, na koji papir trebam obratiti paznju da mi salterusa ne uvali na 24 odnosno 12 mjeseci hvala
prvo ne znam jel ti se isplati plaho, kod mene buraz uzeo pa sad svaki racun 50+KM dodje. na salteru ga navukli eto akcija, eto dobro je, eto kul je, eto najbolje,eto nesto i padne frajer :mrgreen: . drugo koliko se sjecam ne moze te zajebati jer kad ti isprinta ugovor pise na prvi vrhu na koliko mjeseci, mozda cak i tabela da ima ko neka, uglavnom preleti malo sta potpisujes i treba ti na prvom listu na gornjoj polovini ugovora ili tog papira pisati koja je vrsta tvog ugovora sa telekomom.
r_faruk

#61768 Re: BHTelecom All About

Post by r_faruk »

tandrli wrote:
Mehemed wrote:
Huawei?
ista stvar, neko me moze dobiti neko ne, ali najcesce sam nedostupan. prestale su mi i poruke "ko je zvao"dolaziti. Huawei je u pitanju... mozda je vakat mijenjati ili je do telecoma...
escobar__

#61769 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Evo reče mi gospođa u TC Barok (Tuzla) da im od aprila idu redizajnirani postpaid paketi (pošto tražim Potvrdu za prijenos broja u drugu mrežu, preporučila mi da sačekam malo). :D
stachu

#61770 Re: BHTelecom All About

Post by stachu »

Nije ti do Huawei-a, kod mene je Samsung pa ista stvar, vec par dana unazad, nerijetko budem nedostupan, pa samo odjednom dodje poruka "ko me zvao".
Nesto je do telecoma... :roll:
escobar__

#61771 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Ma i ako promijeniš za tri mjeseca možeš nazad, taman dok ovi malo ustabile mrežu (pod uslovom da puste i LTE). :mrgreen:
sasajev

#61772 Re: BHTelecom All About

Post by sasajev »

escobar__ wrote:Ma i ako promijeniš za tri mjeseca možeš nazad, taman dok ovi malo ustabile mrežu (pod uslovom da puste i LTE). :mrgreen:
Ma ugovor mi je istekao sad u martu, kontao sam svakako neki telefon uzimati, a cijene aparata su tu negdje. Sad ce april, pa sacekati malo, vidjeti... Mozda bude i sta fino u toj ponudi
escobar__

#61773 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Meni kod njih nije problem promet jer ga imam dovoljno, ono šta je meni problem je što u sred Sarajeva (Tuzle ili generalno bilo gdje) ili nemam neta ili se vuče k'o prebijena mačka. I to ne traje samo ovih mjesec-dva kada kao uvode 4G već evo već godinu dana.
diablobih

#61774 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

escobar__ wrote:Evo reče mi gospođa u TC Barok (Tuzla) da im od aprila idu redizajnirani postpaid paketi (pošto tražim Potvrdu za prijenos broja u drugu mrežu, preporučila mi da sačekam malo). :D
I meni je to rekao onaj na salteru da će mjenjati u januaru, normalno nisam cekao, jer sam znao da nema ništa od toga.
pepeljara

#61775 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

diablobih wrote:
escobar__ wrote:Evo reče mi gospođa u TC Barok (Tuzla) da im od aprila idu redizajnirani postpaid paketi (pošto tražim Potvrdu za prijenos broja u drugu mrežu, preporučila mi da sačekam malo). :D
I meni je to rekao onaj na salteru da će mjenjati u januaru, normalno nisam cekao, jer sam znao da nema ništa od toga.

nisu rekli koje godine :D
Locked