Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
Adrian1946
#61751 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U ugovoru je jasno naznaceno da oni mogu poskupljeti cijenu kada im se cefne. Svaki operater sebi diktira cijene i te cijene mogu povecavat kada zele.
- Maharadza
#61752 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije im dugo trebalo da iskoriste monopol što jedini imaju i SK i Arene u šemi, a konkurencija očajna! Privatizacija telekoma je po meni posljednja nada da se ovdje pojavi pristojna konkurencija a do tada rahat patnja! 
-
photo&video
#61753 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Procitai i nigdje ne pise da mogu povecati cijeneprobook wrote:Haj ti procitaj ugovor sto si potpisaophoto&video wrote:Ukoliko ste potpisali ugovor npr. na dvije godine, Telemach mora ispostovati tu cijenu za koju ste potpisali ugovor. Tek po isteku ugovora mogu dici cijenu. Ovo je odgovor iz agencije za zastitu potrosaca. Ja imam ugovor jos oko 16 mjeseci i moraju mi nastaviti obracunavati po dosadasnjim cijenama ili idemo na sud.
-
rolacity
#61754 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nikako mi se ne sviđa ovo najavljeno poskupljenje. U drugoj sam godini ugovora za Trio Grande Extra pa bih vas molio da me kontaktirate radi dogovora kako ne bih bio primoran otkazati neku od usluga.Telemach wrote:Zdravo TheWatcher,TheWatcher wrote:sreca pa mi istekao ugovor mogu sta hocu pa i odjaviti TM
Vjerujemo da nećete, iz razloga što obnovom Ugovora dobivate dodatne pogodnosti, koje su i više nego odlične a u okviru kojih možete ostvariti i dodatne uštede
- Benq
#61755 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pise u uslovima poslovanja:photo&video wrote:Procitai i nigdje ne pise da mogu povecati cijeneprobook wrote: Haj ti procitaj ugovor sto si potpisao
https://telemach.ba/Binary/10578/Opci-u ... lemach.pdf2.15 O svim izmjenama cijena i sadržaja usluga Pretplatnik će biti obavješten najmanje 30 dana prije početka
primjene putem pisane obavijesti uz mjesečni račun ili odvojeno, putem web stranice http://www.telemach.ba, putem
SMS poruke (u slučaju da je Pretplatnik dao svoj broj telefona i ako je broj telefona ispravan) i putem sredstava
javnog informisanja.
2.16 U slučaju izmjene uslova, opisa i cijena usluga, koji su u potpunosti nepovoljniji za Pretplatnika, postojeći
Pretplatnik na kojeg se izmjene odnose ima pravo na drugi paket usluga ili drugu uslugu, ukoliko je to primjenjivo,
ili može raskinuti Ugovor, odnosno ima pravo na povrat neiskorištenog, a uplaćenog novčanog iznosa od strane
Pretplatnika, u roku od 30 dana od dana objave tih izmjena, osim u slučaju ako su te izmjene posljedica
regulatornih obaveza, izmjena poreza na dodatu vrijednost ili posljedica izmjena veleprodajnih cijena i drugih
obaveza utvrdenih od strane nadležnih institucija, na koje Telemach nema utjecaj.
- kokikol
#61756 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
šta se bolan cerekaš ,ako nećeš pomoći i ti i ostali cirkusanti bolje šutitesemirsar wrote:kokikol wrote:možda negdje griješim ali ja nemam opciju na ovom forumu za dodati sliku pa tako možda nemaju ni još nekiodmor wrote:Pa ima li jos neko na forumu da je s te KGB kablovske koja je dio telemach ekipe. Da nam potvrdi/demantuje tu vijest o poskupljenju od 1.4.
Ovaj sto je plasiro vijest na forun ocito ne zna mobitelom uslikat poledjinu racuna... KVB javi se..ti si pod posebnom paskom, i bin laden bi ti pozavidio
- Telemach
#61757 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Naravno,rado ćemo Vas kontaktirati.Naš cilj je uspješan nastavak saradnje, te ćemo se potruditi kako biste bili zadovoljni ponudom.rolacity wrote:Nikako mi se ne sviđa ovo najavljeno poskupljenje. U drugoj sam godini ugovora za Trio Grande Extra pa bih vas molio da me kontaktirate radi dogovora kako ne bih bio primoran otkazati neku od usluga.Telemach wrote:Zdravo TheWatcher,TheWatcher wrote:sreca pa mi istekao ugovor mogu sta hocu pa i odjaviti TM
Vjerujemo da nećete, iz razloga što obnovom Ugovora dobivate dodatne pogodnosti, koje su i više nego odlične a u okviru kojih možete ostvariti i dodatne uštede
- supercali
#61758 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jeste nafakali on je u pola ove ulice u kojoj su nedostupnibeni-bu-man wrote:mozda je nafalakliSteph wrote:Mogli smo dobiti makar jednu HD Arenu zauzvrat
Kako će preći na Logosoft kad pokrivaju sedam i po ulica
- beni-bu-man
#61759 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nek premjesti zgradusupercali wrote:Jeste nafakali on je u pola ove ulice u kojoj su nedostupnibeni-bu-man wrote:mozda je nafalakliSteph wrote:Mogli smo dobiti makar jednu HD Arenu zauzvrat
Kako će preći na Logosoft kad pokrivaju sedam i po ulica
- kokikol
#61760 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
vidite kako hinje iz TM šute o ovome ,a i oni.koji se prave ludi i daju im podršku za njihova nedjela i gluposti ,,a to je zato jer mnogi papani glume gospodu
- supercali
#61761 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To je vec malo druga prica jer u ugovoru za kredit pise je li kamata fiksna ili promjenjiva tako da si ti to odobrio svojim potpisomLjakan wrote:Zamislite uzmete kredit u banci i sklopite dogovor a na pola kredita vam banka kaze dizemo vam kamate jer nam se moze a ako necete vi raskinite i vratite nam pare nase do kraja mjeseca.Valjda je svetinja to sto se dogovorilo-potpisalo bez da iko ostaje ostecen?Telemach wrote:Zdravo tap3ah75,tap3ah75 wrote:Ček ... ček ... ja potpisao neki dan za trio grande na 2 godine po cijeni od 42.90 - šta sad - hoće li to i meni poskupiti.
Fol je da sam privučen cijenom potpisao ovo.
Od 01.04. tekuće godine, cijena Vašeg paketa iznosiće 45,90 KM.
- beni-bu-man
#61762 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
u vezi cegakokikol wrote:vidite kako hinje iz TM šute o ovome ,a i oni.koji se prave ludi i daju im podršku za njihova nedjela i gluposti ,,a to je zato jer mnogi papani glume gospodu
- MTV
#61763 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
beni-bu-man wrote: Nek premjesti zgradu
- supercali
#61764 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Niko ne glumi gospodu nego samo govorimo sta po zakonu pravilima ili nazovi kako hoces mogukokikol wrote:vidite kako hinje iz TM šute o ovome ,a i oni.koji se prave ludi i daju im podršku za njihova nedjela i gluposti ,,a to je zato jer mnogi papani glume gospodu
- N.N.
#61765 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Danas ste dobili obavijesticrnivrag wrote:Ne mogu tek tako prekidati ugovore potpisane na godinu/dvije, pogotovo ako su dobijene neke pogodnosti potpisivanjem/produženjem ugovora.dembele wrote:Imaš li možda neki insajderski info za ovo što navodiš?N.N. wrote:Ali, od aprila skuplje cijene svih paketa za 3 KM !
Obavijest dolazi uskoro sa racunima
Ali ono sto je bitno, svi sadasnji ugovori ce prestati da vaze...i onda ce se potpisivati novi sa Telemachom, ko hoce jel.
Ali, ne sumnjam da ce se potruditi da raja ostane i produzi nove ugovore
Pošto si i prije iznosi ovakve tvrdnje, slobodno se možeš izjasniti da li radiš u Telemach-u, ili imaš nekoga ko tamo radi, pa se odvažavaš da postavljaš ovakve grandiozne najave i objave.
-
sencobih
#61766 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Čime ste obogatili analognu pa je poskupljujete? Bezobrazluk nema drugog objašnjenja.
- Ljakan
#61767 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako god, navuc nekoga po akciji pa mu poslje dizat cijenu vadeci se na "pise u ugovoru" je cisti bezobrazluk.Mislio sam da se samo telekom bahati ali evo i telemah,moracu se na logosoft vratit nema druge.supercali wrote: To je vec malo druga prica jer u ugovoru za kredit pise je li kamata fiksna ili promjenjiva tako da si ti to odobrio svojim potpisom
- Telemach
#61768 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sugerišemo da postane korisnik nekog od naših paketa u kojem biste za skoro istu cijenu analogne televizije dobili D3 digitalnu televiziju sa preko 176 digitalnih kanala,23 HD kanala 71 radio kanala,kao i fiksnu telefoniju sa besplatnim razgovorima prema svim fiksnim mrežama u BiH,besplatni razgovori u Telemach mreži i u United Grupi itd ... u periodu od 24 mjeseca.sencobih wrote:Čime ste obogatili analognu pa je poskupljujete? Bezobrazluk nema drugog objašnjenja.
.
- Ljakan
#61769 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dok vas ne zajebemo i ne dignemo vam cijenu,to ste izostavili.Telemach wrote:Sugerišemo da postane korisnik nekog od naših paketa u kojem biste za skoro istu cijenu analogne televizije dobili D3 digitalnu televiziju sa preko 176 digitalnih kanala,23 HD kanala 71 radio kanala,kao i fiksnu telefoniju sa besplatnim razgovorima prema svim fiksnim mrežama u BiH,besplatni razgovori u Telemach mreži i u United Grupi itd ... u periodu od 24 mjeseca.sencobih wrote:Čime ste obogatili analognu pa je poskupljujete? Bezobrazluk nema drugog objašnjenja.
.
- Koshpa
#61770 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemache poslao sam Vam PP sinoc, ako mozete da odgovorite imao bih jos par pitanja.
Hvala
Hvala
- supercali
#61771 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To ke vec druga prica kako navuci I sl al nisu nista protiv pravila u ovome uradili jer ti imas mogucnost raskinuti taj ugovorLjakan wrote:Kako god, navuc nekoga po akciji pa mu poslje dizat cijenu vadeci se na "pise u ugovoru" je cisti bezobrazluk.Mislio sam da se samo telekom bahati ali evo i telemah,moracu se na logosoft vratit nema druge.supercali wrote: To je vec malo druga prica jer u ugovoru za kredit pise je li kamata fiksna ili promjenjiva tako da si ti to odobrio svojim potpisom
A njima u korist ide jer nemaju nikakvu konkurenciju
- kokikol
#61772 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Samo polako i telekom se bio počeo bahatiti s internetom misleći da nema boljeg i jačeg ,pa tako i TM krenuo tim stopama a to brzo skače na nos
-
photo&video
#61773 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Potpisan ugovor ne mogu krsiti jednostrano. Danas zvao podrsku i rekli podnesi zahtjev i ostat ce ista cijena domkraja ugovora. Ljudi iz agencije za zastitu potrosaca jasno su rekli svoje, a Telemach ovo moze prosipati onima koji nece da citaju. 
- Ljakan
#61774 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pasha rađe cu prodat tv i blejat kroz prozor neko dopustit nekom da se preko mojih leđa bahati i misli na neke konkurencije.Zaboli me kurac ko u kome vidi konkurenciju mene budalom niko pravit nece.supercali wrote:To ke vec druga prica kako navuci I sl al nisu nista protiv pravila u ovome uradili jer ti imas mogucnost raskinuti taj ugovorLjakan wrote:Kako god, navuc nekoga po akciji pa mu poslje dizat cijenu vadeci se na "pise u ugovoru" je cisti bezobrazluk.Mislio sam da se samo telekom bahati ali evo i telemah,moracu se na logosoft vratit nema druge.supercali wrote: To je vec malo druga prica jer u ugovoru za kredit pise je li kamata fiksna ili promjenjiva tako da si ti to odobrio svojim potpisom
A njima u korist ide jer nemaju nikakvu konkurenciju
-
sencobih
#61775 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zašto ne povećate cijene onih usluga koje ste unaprijedili? Za vas ugovor i vase pogodnosti ne vrijede ni pisljive bobe, jer redovno jednom godišnje prekrsite ga i povećati cijene i tako naplatite tu pogodnost. Jako bahato i bezobrazno ponasanje, nema vam premca.Telemach wrote:Sugerišemo da postane korisnik nekog od naših paketa u kojem biste za skoro istu cijenu analogne televizije dobili D3 digitalnu televiziju sa preko 176 digitalnih kanala,23 HD kanala 71 radio kanala,kao i fiksnu telefoniju sa besplatnim razgovorima prema svim fiksnim mrežama u BiH,besplatni razgovori u Telemach mreži i u United Grupi itd ... u periodu od 24 mjeseca.sencobih wrote:Čime ste obogatili analognu pa je poskupljujete? Bezobrazluk nema drugog objašnjenja.
.