Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- muha_sa
#6176 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Malo je danas obrazli insana

- vješalica
#6177 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
jes vala kakimzdruzdjo wrote:
E vala ga znas ukakiti.
Mislio sam da si se promjenila za 10 godina. E tako i grad. Samim rastom je postao razvijeniji i napredniji. Sigurno bi mogao biti jos ljepsi da nema primitivaca koji taj rast koce. Znaci eto tvoj primjer gazenja trave. Unistavanje aleje ambasadora, lomljenje sadnica po alejama, paljenje invalidakog lifta.....
u pravu si
ali isto tako ću na gore navedeno dodati neplansku gradnju i divlju gradnju koja je uništila grad do neprepoznatljivosti
što je moderno i novo ne znači da je dobro i potrebno i korisno i sl.
-
zdruzdjo
#6178 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma razumjeli smo se. Dovoljno je provozati se od ilidze do bascarsije na mjestu suvozaca i sve bude jasno.vješalica wrote:zdruzdjo wrote: jes vala kakim
u pravu si
ali isto tako ću na gore navedeno dodati neplansku gradnju i divlju gradnju koja je uništila grad do neprepoznatljivosti
Nisam mislio nista lose. Stvarno.
- vješalica
#6179 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ma jok ne mislim da je nešto lošezdruzdjo wrote:Ma razumjeli smo se. Dovoljno je provozati se od ilidze do bascarsije na mjestu suvozaca i sve bude jasno.vješalica wrote:zdruzdjo wrote: jes vala kakim
u pravu si
Nisam mislio nista lose. Stvarno.
shvatili smo se svi na temi (valjda)
-
tempuser
#6180 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U teoriji je to tako u praksi nazalost najveci broj onih koji se ne znaju ponasati su oni koji su dosli iz pasivnih krajeva. Namjerno ne zelim da pisem oni koji su dosli sastrane jer je puno mjesta "sastrane" iz kojih dolaze emancipovani i kulturni ljudi.Tomahawk11 wrote: Pa onaj ko je papak se ne zna ponasati, nema veze odakle je.
Covjeka sa sela kad dodje u grad ce biti sramota da se bruka ako je insan kako treba.
- MOSALJOZE
#6181 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa svi smo morali doci iz nekog mjesta,kad se samo sjetim profe iz srednje,koji se bavio porijeklom prezimena.
Raja se crveni,stidi se,a sve rodjeni Sarajlija.
Rogatica,Romanija,Trnovo,Foča,Vareš....
Raja se crveni,stidi se,a sve rodjeni Sarajlija.
Rogatica,Romanija,Trnovo,Foča,Vareš....
-
tempuser
#6182 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Naravno samo je pitanje koliko je kome trebalo generacija da se emancipuje ako se ikad uspio emancipovati!
-
sabanss
#6183 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tesko je to u par generacija... U zadnjih 100 godina Sarajevo imalo prirast od 400 000 ljudi. Da smo se mnozili ko zecevi ne bi ni 10% moglo biti autohtonih Sarajlija. Pogotovo kad se uzme u obzir da su u medjuvremenu bila dva svjetska i jedan nas lokalni rat.tempuser wrote:Naravno samo je pitanje koliko je kome trebalo generacija da se emancipuje ako se ikad uspio emancipovati!
-
esso_sa
#6184 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A Sarajevo je "ground zero"bitanga_sa_otesa wrote:papak ostaje papak bez obzira na predjeni put...papak je gori od atomske bombe
A sto se asimilacije papaka tice, nije krivo Sarajevo (niti koji drugi BiH grad) nego je kriv drzavni sistem.
I prije rata je bilo migracija i dolaska seljaka u gradove, ali imao si sistem (skole i nastavnici za djecu, milicija za odrasle
Sada tog sistema vise nema i zato se svako ponasa kako mu je k*rcu cejf... Cak i oni koji su prije postovali propise, sada su se opustili i pridruzili onima koji za propise nikad nisu ni znali
- Bakir1
#6185 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
glupo je generalizovati, nit su svi kriminalci porijeklom sa sandzaka, ni sve bradonje teroristi, nit svi visocani prodaju suho meso...
helem, neko je dobro rekao, u svakoj sredini gdje je bilo iole reda, ljudi su taj red prenjeli tamo gdje su dosli zivjeti.
svaki grad je ratom ostecen, nasilno se desila velika migracija ljudi iz manje urbanih sredina, i sa razlicitim obicajima od lokalnih.
u skladu s time vecina je nametnula slicne, obicaje, bez reda, i koji smetaju.
svojim primjerom treba pokazati da moze drugacije i nikako se spustati na isti nivo.
ko je odakle, koga briga, ja bih sada trebao biti autohtoni, sa korjenjem utrtim barem 12 generacija, a porijeklo prezimena je Plav, Berane.
helem, neko je dobro rekao, u svakoj sredini gdje je bilo iole reda, ljudi su taj red prenjeli tamo gdje su dosli zivjeti.
svaki grad je ratom ostecen, nasilno se desila velika migracija ljudi iz manje urbanih sredina, i sa razlicitim obicajima od lokalnih.
u skladu s time vecina je nametnula slicne, obicaje, bez reda, i koji smetaju.
svojim primjerom treba pokazati da moze drugacije i nikako se spustati na isti nivo.
ko je odakle, koga briga, ja bih sada trebao biti autohtoni, sa korjenjem utrtim barem 12 generacija, a porijeklo prezimena je Plav, Berane.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#6186 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
a jel svi visocaci prodaju suĐuku?
- Bakir1
#6187 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
halo visOCAK sta ima
koliko ces da ti ponesem, u zamjenu
-
condy
#6188 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Seljak ne mora biti papak, a papak ne mora biti seljak 
- bitanga_sa_otesa
#6189 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ponesi jednu vrecu ,al da je dobra,nemoj mene varatBakir1 wrote:halo visOCAK sta ima![]()
-
esso_sa
#6190 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Seljak je posten covjek. Zemljoradnik, vrijedan, o sebi i pri sebi.condy wrote:Seljak ne mora biti papak, a papak ne mora biti seljak
Papci su posebna sorta i mjesto rodjenja ne odredjuje papka. Papak moze biti bilo ko, bez obzira gdje je rodjen.
I upravo papci je*bu ovaj grad sa svojim bahacenjem i papanlukom, a jedino jak drzavni sistem je lijek protiv takvih.
Vratite nam miliciju !
- bitanga_sa_otesa
#6191 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
sto lazes ljude da nema kupit unibola u sarajevuesso_sa wrote:
Vratite nam miliciju !
-
esso_sa
#6192 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jel to Sirco do tebe dosao, zivota ti ?bitanga_sa_otesa wrote:sto lazes ljude da nema kupit unibola u sarajevuesso_sa wrote:
Vratite nam miliciju !
Al pogresno su te informisali, nikad Sarajeva spomenuo nisam. Ne znam ni jel ima ovdje, ja sam svoje po automatizmu kupovao na Ebayu
- bitanga_sa_otesa
#6193 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa zovu me drugi,ispituju...laice ima u sarajevu u 2 radnje i lukavica jedna radnja 
-
esso_sa
#6194 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nisam vala nikad ni trazio po Sarajevu. Otisao drito na Ebay, nasao i kupio kad mi je trebalo. Dodje par oko 50 maraka sa postarinom
Jutros me za njih pitao Sirco (iz Olova). Ocito je neko drugi njega pitao, pa doslo do tebe. Mahala
Pozdravi Okerica
Jutros me za njih pitao Sirco (iz Olova). Ocito je neko drugi njega pitao, pa doslo do tebe. Mahala
Pozdravi Okerica
- MOSALJOZE
#6195 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
E nervira me papak,koji je sebi kupio pasata cc,i on umjesto da produži pravo kod Pozorišta,skreće lijevo.Upalilo se zeleno,ja krenem,prodjem kroz žuto,on na čisto crveno.Kad smo izašli na glavnu,on na šine,uspori kod BBI-a i prodje kroz crveno.
E to je papak
E to je papak
-
dgL_
#6196 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Stojim u traci za pravo na otoci prema merkuru... Glupaca u golfu 5 novopecena policajka u privatnom autu stoji do mene u traci za lijevo... Otvara semafor ona krece pravo direktno na mene... Svirnem, ona uzvrati kao duzan sam je pustit, psuje, negoduje... Bilo mi je doslo da izadjem i takav samar joj spucam da se prostre ko carsaf.... Majku ti ebem krvavu... Ovi novopeceni policajci svi digli kredite i pokupovali auta i misle da su Boga za jaja ufatili... A sve djecurlija,kakvo je to kurcenje, sta su oni umislili ja ne znam zaista... 90% ih jr lakrdija ovih novih..pa ko to zaposljava krv im ebem onu smrdljivu! I ono malo dostojanstva policijskih sluzbenika srozavaju... Sve djeca, mrsavi, zgoljavi, karinasi grob te ebo... Kako sam se iznerviro malo je reci...
- amar1994
#6197 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
bez panike, situacija je kriticna 
- kloniran
#6198 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
e da znas kakva je sve marva upala u policijudgL_ wrote:Stojim u traci za pravo na otoci prema merkuru... Glupaca u golfu 5 novopecena policajka u privatnom autu stoji do mene u traci za lijevo... Otvara semafor ona krece pravo direktno na mene... Svirnem, ona uzvrati kao duzan sam je pustit, psuje, negoduje... Bilo mi je doslo da izadjem i takav samar joj spucam da se prostre ko carsaf.... Majku ti ebem krvavu... Ovi novopeceni policajci svi digli kredite i pokupovali auta i misle da su Boga za jaja ufatili... A sve djecurlija,kakvo je to kurcenje, sta su oni umislili ja ne znam zaista... 90% ih jr lakrdija ovih novih..pa ko to zaposljava krv im ebem onu smrdljivu! I ono malo dostojanstva policijskih sluzbenika srozavaju... Sve djeca, mrsavi, zgoljavi, karinasi grob te ebo... Kako sam se iznerviro malo je reci...
ja sam po tom pitanju postao pravo bezobrazan, kad tako iz izlaznih traka pokusavaju da prestignu i uvale se uvijek idem na udes, ne sklanjam se vise nikome
edit: a i za ovo kupovanje auta od novopecenih policajcica si u pravu
ja svakog kojeg znam uzeo je auto od cetvorke golfa pa navise nedugo nakon polaganja zakletve
mozda ima kakav regres za pocetak poslovanja
-
dgL_
#6199 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma hajde cetvorku inekako... Brate ima ih koji su uzeli po 12-15 pa i 20 hiljada auto... Kurce se ko su ko oni, a brate uniforma visi na njemu... Ja im nebi dao dvije ovce nacrtane da cuvaju. 80% obicnih gradjana bez obuke bi bolje obavljalo svaku vrstu policijskog posla... To je brate sramotno kad neko dodje i vidi nasu policiju... To su sve djeca... Nemaju po 70 kila i oni policajci... Pa petoricu nakvih bi povaljo svega mi... Fuj fuj i samo fuj! Grohotom se smijat, a kad je kurcit se tu su prvi... Na cast drzave jbgkloniran wrote:e da znas kakva je sve marva upala u policijudgL_ wrote:Stojim u traci za pravo na otoci prema merkuru... Glupaca u golfu 5 novopecena policajka u privatnom autu stoji do mene u traci za lijevo... Otvara semafor ona krece pravo direktno na mene... Svirnem, ona uzvrati kao duzan sam je pustit, psuje, negoduje... Bilo mi je doslo da izadjem i takav samar joj spucam da se prostre ko carsaf.... Majku ti ebem krvavu... Ovi novopeceni policajci svi digli kredite i pokupovali auta i misle da su Boga za jaja ufatili... A sve djecurlija,kakvo je to kurcenje, sta su oni umislili ja ne znam zaista... 90% ih jr lakrdija ovih novih..pa ko to zaposljava krv im ebem onu smrdljivu! I ono malo dostojanstva policijskih sluzbenika srozavaju... Sve djeca, mrsavi, zgoljavi, karinasi grob te ebo... Kako sam se iznerviro malo je reci...![]()
ja sam po tom pitanju postao pravo bezobrazan, kad tako iz izlaznih traka pokusavaju da prestignu i uvale se uvijek idem na udes, ne sklanjam se vise nikome
edit: a i za ovo kupovanje auta od novopecenih policajcica si u pravu
ja svakog kojeg znam uzeo je auto od cetvorke golfa pa navise nedugo nakon polaganja zakletve![]()
mozda ima kakav regres za pocetak poslovanja
Last edited by dgL_ on 14/03/2016 17:56, edited 1 time in total.
- bitanga_sa_otesa
#6200 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
zato na ruke dobiju 3 stoje,al selfiji po fejsicu s novim autom...neprocjenjivo