Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Da, za 46 minuta prešao tri kilometra. E volio bih vidjeti to auto koje troši 6.5 u ovoj gradskoj vožnji. Ovako je petkom kad se vraćam s posla, a ostali dani su malo blaži, mada ni tu ne odstupa puno.
Sad mi auto trosi 5.5 litara benzina u ovakvoj guzvi.
Jos ne gasim grijace u sjedistima.
Uspio sam ga jednom dici na 6l jer mi bilo mrsko saltati u cetvrtu.
Last edited by Haris.ba on 10/03/2022 12:52, edited 2 times in total.
corsa wrote: ↑10/03/2022 11:57
Da, za 46 minuta prešao tri kilometra. E volio bih vidjeti to auto koje troši 6.5 u ovoj gradskoj vožnji. Ovako je petkom kad se vraćam s posla, a ostali dani su malo blaži, mada ni tu ne odstupa puno.
Sad mi auto trosi 5.5 litara benzina u ovakvoj guzvi.
mk ultra wrote: ↑10/03/2022 10:11
Takoe
Zato autoputem na 2k rpm, mozda doguras na 110
Ta nemojte kaz'ti ....
Dakle, na 2.000 o/min bi brzina bila nešto preko 170 km/h.
znao sam da ćeš staviti neki sporohodni mercedes
ko ima kuveta da gleda da li je 6.1 ili 6.7 potrošnja, svaka mu čast...
za 3-5 litara neke uštede na kompletnom rezervoaru da slušam razne zvukove i vibracije iz motora, ne želim.
Seawolf wrote: ↑10/03/2022 10:26
Ta nemojte kaz'ti ....
Dakle, na 2.000 o/min bi brzina bila nešto preko 170 km/h.
znao sam da ćeš staviti neki sporohodni mercedes
ko ima kuveta da gleda da li je 6.1 ili 6.7 potrošnja, svaka mu čast...
za 3-5 litara neke uštede na kompletnom rezervoaru da slušam razne zvukove i vibracije iz motora, ne želim.
Nije on uopšte sporohodan .... Vjerovao, ili ne, kod OM654 je blokada tek na 5.000 o/min, mada najveću snagu razvija na 3.800 o/min.
Nisam stavio tu fotografiju zbog potrošnje, nego zbog odnosa brzine kretanja i broja obrtaja motora.
I nije ovo auto kod kojeg se treba nešto puno raditi oko potrošnje i kod kojeg se "gleda potrošnja". Ionako sam veći dio od ovih 333 km izvozao na tempomatu.
SAVJETNIK AUTO KLUBA
Kad poskupi gorivo kupuj malog potrošača: Svi rabljenih automobili koji troše od 3 do 5 litara!
Među polovnim automobilima čija se prosječna potrošnja kreće između tri i pet litara, a ima i primjeraka s manje od tri litre