Vidi ovu u Dm-u, babylove. Jeftina je, oko 7-8 KM ako se dobro sjecam, a moja je odmah prihvatila. Samo sto sam ja prvi put bila toliko pametna pa sam izvadila onaj ko cep sto je u unutrasnosti flasice ( ne znam kako bih opisala), pa je kapalo na sve strane.manekenka u penziji wrote:Hvala na odgovorima.
Imamo mi neku na kljun, bezveze, sto lije iz nje pa ne treba vuci. Vidjet cu i ja da pocnemo onda sa nekom jeftinijom, pa kako prihvati...
Bebe - ALL ABOUT!
Moderator: anex
-
dama_u_crnom
#6176 Re: Bebe - ALL ABOUT!
- vanad
#6177 Re: Bebe - ALL ABOUT!
moja djeca nisu nikad prihvatila onu klasicnu flasicu sa cuclom. Do 6 mjeseci im nisam davala vodu da piju, kad budu zedni imali siku na bujrum. Nakon 6 mjeseci probala da dadnem cuclu, pljunuli. Dala flasicu sa kljunom, grickali. I onda skontam ako ce vec morati nauciti neka odmah uce na kljun. I tako i bi...imali smo aventove flasice, prvi mjesec, dva su se vise igrali a onda su je prihvatili i kasnije nije bilo nikakvih problema. Jedino sto starija curica je dosta kasno naucila iz case da pije (oko 2,5 godine imala).
-
PurpurHazel
#6178 Re: Bebe - ALL ABOUT!
manekenka u penziji wrote:Hvala na odgovorima.
Imamo mi neku na kljun, bezveze, sto lije iz nje pa ne treba vuci. Vidjet cu i ja da pocnemo onda sa nekom jeftinijom, pa kako prihvati...
Manekenko mi dobili na poklon ovu iz Ikee, ona pije iz nje od prvog trena kad je probala bez ikakvih problema.
Nije teška, baš je fina i praktična.
www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/20213883/
- manekenka u penziji
#6179 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Apsolutno istu imam 
Ali problem je sto iz nje jako puno ide, pa se zagrcne, zato bih pokusala sa nekom drugom.

Ali problem je sto iz nje jako puno ide, pa se zagrcne, zato bih pokusala sa nekom drugom.
-
PurpurHazel
#6180 Re: Bebe - ALL ABOUT!
manekenka u penziji wrote:Apsolutno istu imam
Moja ko zadnji gost u kafani iz nje vuče, ništa joj ne prolijeva.
-
kakavdanakneiskustvu
#6181 Re: Bebe - ALL ABOUT!
sunećenje djece,treba li pristanak oba roditelja za to?
- JanuaryJones
#6182 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Da. Poželjno i da su oba prisutna.kakavdanakneiskustvu wrote:sunećenje djece,treba li pristanak oba roditelja za to?
-
kakavdanakneiskustvu
#6183 Re: Bebe - ALL ABOUT!
JanuaryJones wrote:Da. Poželjno i da su oba prisutna.kakavdanakneiskustvu wrote:sunećenje djece,treba li pristanak oba roditelja za to?
hvala
-
blondina
#6184 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Drage moje mame da vas pitam kad je naj bolje djevojčici probušiti uši.Svi mi govore da je bolje dok je još mala.Da li da joj probušim do prvog rođendana ili ne.Koja su vaša iskustva?
- manekenka u penziji
#6185 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ja svojoj necu probusiti dok ona sama ne zatrazi.
@dama u crnom: kupila sam babylove flasicu na kljun, ali onaj kljun je silikonski, ja sam mislila da ce biti plasticni i nema nikakvih extra nastavaka. Jesam li ja sta fulila?
@dama u crnom: kupila sam babylove flasicu na kljun, ali onaj kljun je silikonski, ja sam mislila da ce biti plasticni i nema nikakvih extra nastavaka. Jesam li ja sta fulila?
- vanad
#6186 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ovdje gdje zivim je uobicajeno da se djevojcicama buse usi dok su jos male bebe (nakon prve vakcinacije tetanusa) i to najkasnije do 1 godine. Kasnije se vise ne preporučuje bar do pete godine jer vrlo često se desi da curice odu sa jednom naušnicomblondina wrote:Drage moje mame da vas pitam kad je naj bolje djevojčici probušiti uši.Svi mi govore da je bolje dok je još mala.Da li da joj probušim do prvog rođendana ili ne.Koja su vaša iskustva?
-
Sunculish
#6187 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Mi smo našoj curi probušili uši nešto prije napunjenje godine i po. Nije puno plakala, što je najbitnije, i ne dira ni uši ni minđuše.
-
dama_u_crnom
#6188 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Trebala si sa plasticnim kljunom uzeti. http://www.dm-drogeriemarkt.hr/hr_homep ... ylove.html Evo ovakva.manekenka u penziji wrote:Ja svojoj necu probusiti dok ona sama ne zatrazi.
- manekenka u penziji
#6189 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Vidim ja da nesto ne stima. Hajde drugi put cu tu 
-
no_sikiriki
#6190 Re: Bebe - ALL ABOUT!
manekenka u penziji wrote: Ja svojoj necu probusiti dok ona sama ne zatrazi.
Slazem se u potpunosti. Moje su usi probusene sa 11 godina, kada sam htjela.
- manekenka u penziji
#6191 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Mogu li tantrumi poceti prije godine dana?
Ja se sa ovom svojom lopuzom od jutros ganjam da jede, ona tersa, baca se.
Maloprije mi rasjece usnu. Njoj je crveno mjesto s kojim me je udarila glavicom.
Ovo ustvari nije tersanje, ovo je neka histerija.

Ja se sa ovom svojom lopuzom od jutros ganjam da jede, ona tersa, baca se.
Maloprije mi rasjece usnu. Njoj je crveno mjesto s kojim me je udarila glavicom.
Ovo ustvari nije tersanje, ovo je neka histerija.
- JanuaryJones
#6192 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Namaži joj puterom gdje se udarila i naoružaj se strpljenjem. Mom se znalo desiti da ga kašika uvrijedi u zubić koji raste i izbije mi i kašiku, i zdjelu iz ruke
Mene zanima, iskusne mame, jeste li i kad bebama davale gljive?
- manekenka u penziji
#6193 Re: Bebe - ALL ABOUT!
JanuaryJones wrote:Namaži joj puterom gdje se udarila i naoružaj se strpljenjem. Mom se znalo desiti da ga kašika uvrijedi u zubić koji raste i izbije mi i kašiku, i zdjelu iz ruke![]()
Mah, ta faza izbijanja kasike i tanjura nam je svakodnevna, ali sam se izverzirala pa znam da joj pobjegnem. To dijete nece da jede. Nece! A sad se nesto baca. Ne dao Bog da se povrijedi.
Danas sam tonu zivaca pogubila.
Sveukupno 360ml danas popila.
-
safran
#6194 Re: Bebe - ALL ABOUT!
E draga moja, tako sam ja od mame "domaće hapice, ništa so, ništa šećer" evoluirala do "plazme i mlijeka, hvalabogu pa to hoće"
-
dance_mom
#6195 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ja sam svojoj dala prvi put vrlo malo nakon godinu dana...to je bio jedini put da je imala proljev od hrane i da je dobila pelenski osip. Sad ima dvije godine, rijetko ih jede i u malim količinama, zasad bez problemaJanuaryJones wrote:Namaži joj puterom gdje se udarila i naoružaj se strpljenjem. Mom se znalo desiti da ga kašika uvrijedi u zubić koji raste i izbije mi i kašiku, i zdjelu iz ruke![]()
- CherryLips
#6196 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ja dječaku jos nisam gljive dala,a prekucao dvije godine
- manekenka u penziji
#6197 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Sad je jela graha. Graha za odrasle. Sa suhim rebarcima.safran wrote:E draga moja, tako sam ja od mame "domaće hapice, ništa so, ništa šećer" evoluirala do "plazme i mlijeka, hvalabogu pa to hoće"
Edit: Je li moguce da djetetu od 9mj.nicu ocnjaci?
Ima osam zubica, gornje i donje jedinice i dvice. Sta je sljedece? Ocnjaci?
Ni danas nista ne jede. Bali. Pomalo vruca glavica. Nista previse.
-
dona868
#6198 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Obicno idu cetvorke pa onda ocnjaci.....ali kod nekih beba nema pravila
...nama je 16 mj i nemamo jos jednu dvicu a pocele su izbijati cetvorke.....i generalno imamo problem sa zvakanjem......sada jede i po sat vremena jer mu ne blendam....meso i dalje blenadmo a ostalo se borimo da zvace...doduse kako mu rastu ove cetvorke vjerovatno ga i boli pa bas se borimo.....a nece nista od hrane da stavi u rukicu i da ruca sam...sve baca......doduse neki dan sam mu dala kinder cokoladicu i pojeo je sam bez problema
....znaci slatko prolazi ali slano teze ide
- Mis mekinjas
#6199 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Jel' ima netko od starije djece, vodilicu za umetanje (insert guides) ISOFIX baze za Romer Trifix autosjedalicu (9-18kg)? Strgane sjedalice i to... Bez toga nema umetanja, ali su majstori zaboravili ih izvaditi iz auta i sad mi fale. Mozda se nekom isto desilo, ili je mozda kupio auto s tim. 
- JanuaryJones
#6200 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ne planiram davati do daljnjegCherryLips wrote:Ja dječaku jos nisam gljive dala,a prekucao dvije godine