Bebe - ALL ABOUT!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
dama_u_crnom

#6176 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by dama_u_crnom »

manekenka u penziji wrote:Hvala na odgovorima.

Imamo mi neku na kljun, bezveze, sto lije iz nje pa ne treba vuci. Vidjet cu i ja da pocnemo onda sa nekom jeftinijom, pa kako prihvati...
Vidi ovu u Dm-u, babylove. Jeftina je, oko 7-8 KM ako se dobro sjecam, a moja je odmah prihvatila. Samo sto sam ja prvi put bila toliko pametna pa sam izvadila onaj ko cep sto je u unutrasnosti flasice ( ne znam kako bih opisala), pa je kapalo na sve strane. :lol: E onda sam skontala da se onaj cep treba vratiti i fakat nije kapalo sekunde, kolko god da okreces flasicu, tekucina izlazi tek kad beba povuce. :D
vanad

#6177 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vanad »

moja djeca nisu nikad prihvatila onu klasicnu flasicu sa cuclom. Do 6 mjeseci im nisam davala vodu da piju, kad budu zedni imali siku na bujrum. Nakon 6 mjeseci probala da dadnem cuclu, pljunuli. Dala flasicu sa kljunom, grickali. I onda skontam ako ce vec morati nauciti neka odmah uce na kljun. I tako i bi...imali smo aventove flasice, prvi mjesec, dva su se vise igrali a onda su je prihvatili i kasnije nije bilo nikakvih problema. Jedino sto starija curica je dosta kasno naucila iz case da pije (oko 2,5 godine imala).
PurpurHazel

#6178 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by PurpurHazel »

manekenka u penziji wrote:Hvala na odgovorima.

Imamo mi neku na kljun, bezveze, sto lije iz nje pa ne treba vuci. Vidjet cu i ja da pocnemo onda sa nekom jeftinijom, pa kako prihvati...

Manekenko mi dobili na poklon ovu iz Ikee, ona pije iz nje od prvog trena kad je probala bez ikakvih problema.
Nije teška, baš je fina i praktična.
www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/20213883/
manekenka u penziji

#6179 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by manekenka u penziji »

Apsolutno istu imam :lol:
Ali problem je sto iz nje jako puno ide, pa se zagrcne, zato bih pokusala sa nekom drugom.

:thumbup:
PurpurHazel

#6180 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by PurpurHazel »

manekenka u penziji wrote:Apsolutno istu imam :lol:
Ali problem je sto iz nje jako puno ide, pa se zagrcne, zato bih pokusala sa nekom drugom.

:lol: :lol: :thumbup:
Moja ko zadnji gost u kafani iz nje vuče, ništa joj ne prolijeva. :lol:
kakavdanakneiskustvu

#6181 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by kakavdanakneiskustvu »

sunećenje djece,treba li pristanak oba roditelja za to?
JanuaryJones

#6182 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by JanuaryJones »

kakavdanakneiskustvu wrote:sunećenje djece,treba li pristanak oba roditelja za to?
Da. Poželjno i da su oba prisutna.
kakavdanakneiskustvu

#6183 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by kakavdanakneiskustvu »

JanuaryJones wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:sunećenje djece,treba li pristanak oba roditelja za to?
Da. Poželjno i da su oba prisutna.

hvala :thumbup:
blondina

#6184 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by blondina »

Drage moje mame da vas pitam kad je naj bolje djevojčici probušiti uši.Svi mi govore da je bolje dok je još mala.Da li da joj probušim do prvog rođendana ili ne.Koja su vaša iskustva?
manekenka u penziji

#6185 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Ja svojoj necu probusiti dok ona sama ne zatrazi.

@dama u crnom: kupila sam babylove flasicu na kljun, ali onaj kljun je silikonski, ja sam mislila da ce biti plasticni i nema nikakvih extra nastavaka. Jesam li ja sta fulila?
vanad

#6186 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vanad »

blondina wrote:Drage moje mame da vas pitam kad je naj bolje djevojčici probušiti uši.Svi mi govore da je bolje dok je još mala.Da li da joj probušim do prvog rođendana ili ne.Koja su vaša iskustva?
Ovdje gdje zivim je uobicajeno da se djevojcicama buse usi dok su jos male bebe (nakon prve vakcinacije tetanusa) i to najkasnije do 1 godine. Kasnije se vise ne preporučuje bar do pete godine jer vrlo često se desi da curice odu sa jednom naušnicom :-D . Moja curica ima 4 godine i jos ih nema.
Sunculish

#6187 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Sunculish »

Mi smo našoj curi probušili uši nešto prije napunjenje godine i po. Nije puno plakala, što je najbitnije, i ne dira ni uši ni minđuše.
dama_u_crnom

#6188 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by dama_u_crnom »

manekenka u penziji wrote:Ja svojoj necu probusiti dok ona sama ne zatrazi.

@dama u crnom: kupila sam babylove flasicu na kljun, ali onaj kljun je silikonski, ja sam mislila da ce biti plasticni i nema nikakvih extra nastavaka. Jesam li ja sta fulila?
Trebala si sa plasticnim kljunom uzeti. http://www.dm-drogeriemarkt.hr/hr_homep ... ylove.html Evo ovakva. :D
manekenka u penziji

#6189 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Vidim ja da nesto ne stima. Hajde drugi put cu tu :)
no_sikiriki

#6190 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by no_sikiriki »

manekenka u penziji wrote: Ja svojoj necu probusiti dok ona sama ne zatrazi.

Slazem se u potpunosti. Moje su usi probusene sa 11 godina, kada sam htjela.
manekenka u penziji

#6191 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Mogu li tantrumi poceti prije godine dana?
Ja se sa ovom svojom lopuzom od jutros ganjam da jede, ona tersa, baca se.
Maloprije mi rasjece usnu. Njoj je crveno mjesto s kojim me je udarila glavicom.
Ovo ustvari nije tersanje, ovo je neka histerija. :shock: :?
JanuaryJones

#6192 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by JanuaryJones »

Namaži joj puterom gdje se udarila i naoružaj se strpljenjem. Mom se znalo desiti da ga kašika uvrijedi u zubić koji raste i izbije mi i kašiku, i zdjelu iz ruke :D

Mene zanima, iskusne mame, jeste li i kad bebama davale gljive?
manekenka u penziji

#6193 Re: Bebe - ALL ABOUT!

JanuaryJones wrote:Namaži joj puterom gdje se udarila i naoružaj se strpljenjem. Mom se znalo desiti da ga kašika uvrijedi u zubić koji raste i izbije mi i kašiku, i zdjelu iz ruke :D

Mah, ta faza izbijanja kasike i tanjura nam je svakodnevna, ali sam se izverzirala pa znam da joj pobjegnem. To dijete nece da jede. Nece! A sad se nesto baca. Ne dao Bog da se povrijedi.
Danas sam tonu zivaca pogubila.
Sveukupno 360ml danas popila.
safran

#6194 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

E draga moja, tako sam ja od mame "domaće hapice, ništa so, ništa šećer" evoluirala do "plazme i mlijeka, hvalabogu pa to hoće"
dance_mom

#6195 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by dance_mom »

JanuaryJones wrote:Namaži joj puterom gdje se udarila i naoružaj se strpljenjem. Mom se znalo desiti da ga kašika uvrijedi u zubić koji raste i izbije mi i kašiku, i zdjelu iz ruke :D

Ja sam svojoj dala prvi put vrlo malo nakon godinu dana...to je bio jedini put da je imala proljev od hrane i da je dobila pelenski osip. Sad ima dvije godine, rijetko ih jede i u malim količinama, zasad bez problema
CherryLips

#6196 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by CherryLips »

Ja dječaku jos nisam gljive dala,a prekucao dvije godine
manekenka u penziji

#6197 Re: Bebe - ALL ABOUT!

safran wrote:E draga moja, tako sam ja od mame "domaće hapice, ništa so, ništa šećer" evoluirala do "plazme i mlijeka, hvalabogu pa to hoće"
Sad je jela graha. Graha za odrasle. Sa suhim rebarcima.
:run:

Edit: Je li moguce da djetetu od 9mj.nicu ocnjaci? :shock:
Ima osam zubica, gornje i donje jedinice i dvice. Sta je sljedece? Ocnjaci?

Ni danas nista ne jede. Bali. Pomalo vruca glavica. Nista previse.
dona868

#6198 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by dona868 »

Obicno idu cetvorke pa onda ocnjaci.....ali kod nekih beba nema pravila :-D ...nama je 16 mj i nemamo jos jednu dvicu a pocele su izbijati cetvorke.....i generalno imamo problem sa zvakanjem......sada jede i po sat vremena jer mu ne blendam....meso i dalje blenadmo a ostalo se borimo da zvace...doduse kako mu rastu ove cetvorke vjerovatno ga i boli pa bas se borimo.....a nece nista od hrane da stavi u rukicu i da ruca sam...sve baca......doduse neki dan sam mu dala kinder cokoladicu i pojeo je sam bez problema :-D ....znaci slatko prolazi ali slano teze ide
Mis mekinjas

#6199 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Mis mekinjas »

Jel' ima netko od starije djece, vodilicu za umetanje (insert guides) ISOFIX baze za Romer Trifix autosjedalicu (9-18kg)? Strgane sjedalice i to... Bez toga nema umetanja, ali su majstori zaboravili ih izvaditi iz auta i sad mi fale. Mozda se nekom isto desilo, ili je mozda kupio auto s tim. :D
JanuaryJones

#6200 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by JanuaryJones »

CherryLips wrote:Ja dječaku jos nisam gljive dala,a prekucao dvije godine
Ne planiram davati do daljnjeg ;-)
Post Reply