Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
- hopi
#6176 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
redukcija počela u 23:30 umjesto standardnih 24:00
- Logovan
#6177 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Pa logično.Haris.ba wrote:Na Poljinama ima vode. Samo da opet javim.
-
AmirBaa
#6178 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
izgleda da se sad zavrce u 11:30 voda

- Prpa.ba
#6179 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Zasto SDA smeta europsko Sarajevo? Zasto clanstvo i rukovodstvo SDA mrzi Bosnu, Islam i Bosnjake? 
- amar1994
#6180 Re: RE: Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
A dolazi u 6:30 , rekoh ja prije pola god. da ce pocet produzavati [emoji57]AmirBaa wrote:izgleda da se sad zavrce u 11:30 voda [emoji106] [emoji106] [emoji106] [emoji106] [emoji106] [emoji106]
- Prpa.ba
#6181 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Uskoro ce dnevna vijest biti da cemo u unaprijed objavljenim terminima imati vode. Sve naravno popraceno Rezimx.ba intervjuima u kojima ce se nasi velikasi snebivati kako uvozimo vodu.

- Running
#6182 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
http://ba.n1info.com/a104951/Vijesti/Vi ... -Grad.htmlSpas za Sarajlije koje muku muče sa nedostatkom vode mogao bi biti rezervoar Tilava. Posljednjih mjesec radilo se na čišćenju tunela kroz koji bi za desetak dana prvi kubici vode, odnosno višak iz Istočnog Sarajeva, mogao stići u domove mještana naselja Novi Grad.
Ja se napajam sa Tilave, ako zafali slucajno, skidamo cjevovod.
-
Potočna pastrmka
#6183 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
A vode ne, a vode nema, a vode ne, a vode nema nema...priča o klimaxu je zabranjena tema...

- Maharadza
#6184 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Bitno je da na Poljinama ima!
- braca
#6185 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Postavljeni su da - maskirani - sve shebu !Prpa.ba wrote:Zasto SDA smeta europsko Sarajevo? Zasto clanstvo i rukovodstvo SDA mrzi Bosnu, Islam i Bosnjake?
O tome smo i ranije slusali, samo nismo vjerovali u to. Sada je to ocito, posebno nakon Njegovih serija ne reagovanja na Dodikove golgeterske majstorije.
- Roccohljup
#6186 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
U mene je oko 23:15 nestalo a na prvom sam spratu.......komšijama na 15 vjerovatno oko ceneraAmirBaa wrote:izgleda da se sad zavrce u 11:30 voda![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- JThomas
#6187 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
uz uživo javljanje iz dispečerskog centra gdje vrijedni radnici vika radom u tri smjene i nadljudskim naporima uspijevaju održati takvu dinamiku snabdijevanja vodom.Prpa.ba wrote:Uskoro ce dnevna vijest biti da cemo u unaprijed objavljenim terminima imati vode. Sve naravno popraceno Rezimx.ba intervjuima u kojima ce se nasi velikasi snebivati kako uvozimo vodu.![]()
![]()
a dispečerski centar će u popodnevnim satima posjetiti i načelnik opštine centar prof. dr. nedžad ajnadžić sa novoformiranim stručnim timom za snabdijevanje vodom...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6188 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ovo je logican slijed dogadjaja.
Rekao sam odmah, cim su veliki minusi upekli, bice belaja kad popusti.
Gejziri ce postati nasa svakodnevnica.
- Roccohljup
#6189 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Da su makar vrele vode pa da ih za grijanje koristimoTomahawk11 wrote:Ovo je logican slijed dogadjaja.
Al fakat, nema vode kad je vrelina, nema vode kad je kiša, nema vode kad je hladno, nema vode kad je snijeg........vazda priroda kriva a nikad ViK i oni koji su im dopustili javašluk
- pepeljara
#6190 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
kriv je narod sto trpi.. pa onda oni jer im je dopusteno...Roccohljup wrote:Da su makar vrele vode pa da ih za grijanje koristimoTomahawk11 wrote:Ovo je logican slijed dogadjaja.
Gejziri ce postati nasa svakodnevnica.:D
Al fakat, nema vode kad je vrelina, nema vode kad je kiša, nema vode kad je hladno, nema vode kad je snijeg........vazda priroda kriva a nikad ViK i oni koji su im dopustili javašluk
SDA vlada VIK-om, tako da..
- Haris.ba
#6191 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Gledam preko vikenda Facetv i intervju hafiza Bugarija. I čovjek nekoliko puta fino reče da je sve dvosmjerna ulica. Ne može narod vikati daj bolju vlast, kad narod sam nije bolji. Naravno, brzo ćemo se sakrivati iza vlasti. A izbori bili prije nekoliko mjeseci.
Veliki sam pobornik postojanja kantona. Upravo da pokaže kakvi smo. Nema Dodika da se sakrijemo i kaže - neda Dodik vodu, Čović svojom politikom neda vodu. A još 2010. Ustavni sud FBiH je donio presudu u kojoj je nabrojano da kanton krši ustav i zakon i npr. treba spustiti propise prema općinama:
- Zakon o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji Bosne i Hercegovine,
- Zakon o privremenom korištenju javnih površina Kantona Sarajevo,
- Zakon o prostornom uređenju,
- Zakon o komunalnim djelatnostima,
- Zakon o administrativnim taksama,
- Zakon o predškolskom odgoju i obrazovanju Kantona Sarajevo,
- Zakon o osnovnom odgoju i obrazovanju,
- Zakon o ustanovama koji je donijela Skupština Republike Bosne i Hercegovine 1992. godine,
- Zakon o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti obitelji s djecom,
- Zakon o organizaciji i djelokrugu organa uprave i upravnih organizacija Kantona Sarajevo.
- Odluku o utvrđivanju lokalnih cesta na području Kantona Sarajevo i
- Odluku o utvrđivanju lokalnih cesta od interesa za općine na području Kantona Sarajevo.
- pitanje nadležnosti i teritorijalne organizacije Grada Sarajeva, općina u sastavu Grada Sarajeva, njihove međusobne odnose i način finansiranja.
Šta je to što vlast sprečava do provede ovu odluku?
P.S.
Na Poljinama ima vode, i nema redukcije.
Veliki sam pobornik postojanja kantona. Upravo da pokaže kakvi smo. Nema Dodika da se sakrijemo i kaže - neda Dodik vodu, Čović svojom politikom neda vodu. A još 2010. Ustavni sud FBiH je donio presudu u kojoj je nabrojano da kanton krši ustav i zakon i npr. treba spustiti propise prema općinama:
- Zakon o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji Bosne i Hercegovine,
- Zakon o privremenom korištenju javnih površina Kantona Sarajevo,
- Zakon o prostornom uređenju,
- Zakon o komunalnim djelatnostima,
- Zakon o administrativnim taksama,
- Zakon o predškolskom odgoju i obrazovanju Kantona Sarajevo,
- Zakon o osnovnom odgoju i obrazovanju,
- Zakon o ustanovama koji je donijela Skupština Republike Bosne i Hercegovine 1992. godine,
- Zakon o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti obitelji s djecom,
- Zakon o organizaciji i djelokrugu organa uprave i upravnih organizacija Kantona Sarajevo.
- Odluku o utvrđivanju lokalnih cesta na području Kantona Sarajevo i
- Odluku o utvrđivanju lokalnih cesta od interesa za općine na području Kantona Sarajevo.
- pitanje nadležnosti i teritorijalne organizacije Grada Sarajeva, općina u sastavu Grada Sarajeva, njihove međusobne odnose i način finansiranja.
Šta je to što vlast sprečava do provede ovu odluku?
P.S.
Na Poljinama ima vode, i nema redukcije.
- Prpa.ba
#6192 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Zaboravio si povremenu "Dobru vijest iz BiH" gdje ce prenijeti informaciju da je turski bizMismen rodom iz BiH voljan finansirati obnovu vodovodne mreze...JThomas wrote: uz uživo javljanje iz dispečerskog centra gdje vrijedni radnici vika radom u tri smjene i nadljudskim naporima uspijevaju održati takvu dinamiku snabdijevanja vodom.
a dispečerski centar će u popodnevnim satima posjetiti i načelnik opštine centar prof. dr. nedžad ajnadžić sa novoformiranim stručnim timom za snabdijevanje vodom...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6193 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Da bismo shvatili neke stvari, prvo trebamo pogledati gdje smo mi.
Kad kazem mi, onda mislim na BiH.
Bio rat, pa poslije rata ostala i dan danas nerijesena neka pitanja (entiteti).
Mi smo, ekonomski receno, zemlja u razvoju (ili tranziciji, kako neko voli reci).
Sta znaci biti zemlja u razvoju?
Upravo ovo sto je BiH. Zemlja korumpiranih politicara, blentavog naroda i iskrivljenog sistema vrijednosti.
Dokad ce to trajati...ko ce ga znati. Al smo prilicno dotakli dno po mnogim pitanjima i odredjeni rezovi su jednostavno neophodni.
Da li ih ima ko napraviti....u ovom momentu, sumnjam.
Kad kazem mi, onda mislim na BiH.
Bio rat, pa poslije rata ostala i dan danas nerijesena neka pitanja (entiteti).
Mi smo, ekonomski receno, zemlja u razvoju (ili tranziciji, kako neko voli reci).
Sta znaci biti zemlja u razvoju?
Upravo ovo sto je BiH. Zemlja korumpiranih politicara, blentavog naroda i iskrivljenog sistema vrijednosti.
Dokad ce to trajati...ko ce ga znati. Al smo prilicno dotakli dno po mnogim pitanjima i odredjeni rezovi su jednostavno neophodni.
Da li ih ima ko napraviti....u ovom momentu, sumnjam.
- Dr. Kuca
#6194 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Radovane sve ti je oprosteno. Kad uporedim tebe i ove domace cetnike tipa Elmedin Dino Kifla Konakovic ti si cvijece.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6195 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Pa sad, ako si zaboravio to sto te taj sto ga spominjes gadjao 4 godine s brda, onda mozda i moze biti oprosteno.
Ovo su druga vrsta dusmana. Nesposobni i lijeni. Ni ne zele da rade i sve to opravdavaju i predstavljaju kao normalnu situaciju.
Minderasi par ekselans.
Ovo su druga vrsta dusmana. Nesposobni i lijeni. Ni ne zele da rade i sve to opravdavaju i predstavljaju kao normalnu situaciju.
Minderasi par ekselans.
- pepeljara
#6196 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
redukcija svega, pa cak i zraka 
- Logovan
#6197 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Uh što me ovo nervira.Dr. Kuca wrote:Radovane sve ti je oprosteno. Kad uporedim tebe i ove domace cetnike tipa Elmedin Dino Kifla Konakovic ti si cvijece.
FUJ, FUJ, FUJ!
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#6198 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Sto te nervira? Vidis li neku razliku? Cekas da padne mrtva glava zbog grijanja u Zenici, ili recimo velika steta na stanu/kuci zbog popucalih cijevi pa da te ne nervira?Logovan wrote:Uh što me ovo nervira.Dr. Kuca wrote:Radovane sve ti je oprosteno. Kad uporedim tebe i ove domace cetnike tipa Elmedin Dino Kifla Konakovic ti si cvijece.
FUJ, FUJ, FUJ!
- Logovan
#6199 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Čuj što me nervira. E jebo te.un1ted wrote:Sto te nervira? Vidis li neku razliku? Cekas da padne mrtva glava zbog grijanja u Zenici, ili recimo velika steta na stanu/kuci zbog popucalih cijevi pa da te ne nervira?Logovan wrote:Uh što me ovo nervira.Dr. Kuca wrote:Radovane sve ti je oprosteno. Kad uporedim tebe i ove domace cetnike tipa Elmedin Dino Kifla Konakovic ti si cvijece.
FUJ, FUJ, FUJ!
Ubijali nas 4 godine i sad eto kao vi pametni, pa izjednačavate ove domaće lopove i neradnike i uhljebe i bolikurce sa ratnim zločincima. Hajde svaka vam čast.
Stid me s kim dijelim državu.
- Dr. Kuca
#6200 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Pa i ovo sto oni rade je zlocin.