T-Rexx wrote:zelene demokrate
SDA-All about
- seln
#6176 Re: SDA-All about
- seln
#6177 Re: SDA-All about
sno gaGranichar wrote:SDA je kicma BiH drzave
- seln
#6178 Re: SDA-All about
Pismeni?Granichar wrote: znase ko nestaje![]()
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#6179 Re: SDA-All about
seln wrote:Pismeni?Granichar wrote: znase ko nestaje![]()
Taj proces je davno počeo,čast izuzecima ka što je ona @žuta.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#6180 Re: SDA-All about
seln wrote:Pismeni?Granichar wrote: znase ko nestaje![]()
![]()
-
OmerD
#6181 Re: SDA-All about
daj covjece mora da si me zamijenio s nekim. gdje sam ja ista napisao o niksicu i pogotovo ga nikada nisam nazvao "Neki", i gdje sam napisao ijedan post o hadzicu? Pogledaj jos jednom pa ces viditi da si sigurno na nekog drugog mislio, ili ovdje samo hoces da obamjujes?novi.dan.nova.nafaka wrote:OmerD wrote:haha, vidi se iz aviona da si neki zeleni funkcionercic na nekom lokalnom nivou, oni sto vuku starce na dan izbora u kabine da im pokazu kako da glasaju, ali eto hajdi, nisi ti kriv....![]()
![]()
![]()
Rugala se sova sjenici.
Dovoljno je pregledat' tvoj profil i vidjet kako si ti SDP agigator. Danima trolaš o svom Neki (kako mu samo tepa, majko mila) inače poznatom i kao Zlatna trenerka aka (also known as) Dobro ga je imati za brata, Damketu (g-din Reket) i dragom Velikom vođi...
![]()
trazim izvinjenje od tebe, jer zaboli mene i za crvene kmere, nego ovo je tema o sda pa zato pisem svoje misljenje o sda, ali iskreno da kazem i ne znam sto toliko diskutujem sa ovim zelenim poltroncicima poput ovog sto pise "sda demokrate" i ovog "sda je kicma drzave BiH"... haha opet se moram smijati.
zasto napadam sda? pa zato sto kroz dvodecenijsku vladavinu nose odgovornost za sva dogadjanja u BiH, politicka i ekonomska. necu valjda ici pisati ovo na podforumu "nase stranke" ?
-
Granichar
#6182 Re: SDA-All about
znas li ti ba cemu se keslas?PipiDugaDevetka wrote:seln wrote:Pismeni?Granichar wrote: znase ko nestaje![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Granichar
#6183 Re: SDA-All about
De nam objasni kakav je Fahro ekonomista i biznismenOmerD wrote: daj covjece mora da si me zamijenio s nekim. gdje sam ja ista napisao o niksicu i pogotovo ga nikada nisam nazvao "Neki", i gdje sam napisao ijedan post o hadzicu? Pogledaj jos jednom pa ces viditi da si sigurno na nekog drugog mislio, ili ovdje samo hoces da obamjujes?
trazim izvinjenje od tebe, jer zaboli mene i za crvene kmere, nego ovo je tema o sda pa zato pisem svoje misljenje o sda, ali iskreno da kazem i ne znam sto toliko diskutujem sa ovim zelenim poltroncicima poput ovog sto pise "sda demokrate" i ovog "sda je kicma drzave BiH"... haha opet se moram smijati.
zasto napadam sda? pa zato sto kroz dvodecenijsku vladavinu nose odgovornost za sva dogadjanja u BiH, politicka i ekonomska. necu valjda ici pisati ovo na podforumu "nase stranke" ?
NAPRAVIO TORANJ
-
Granichar
#6184 Re: SDA-All about
Bosnjaci sad jedino SDA vjeruju. I tako je. Krepaj ako ti se svidja.MuaDib wrote:Kratko i jasno SDA nije alterativa.
-
OmerD
#6185 Re: SDA-All about
ma dragi moj tipicni sdaovski poltroncic, tema se zove sda - all about.Granichar wrote:De nam objasni kakav je Fahro ekonomista i biznismenOmerD wrote: daj covjece mora da si me zamijenio s nekim. gdje sam ja ista napisao o niksicu i pogotovo ga nikada nisam nazvao "Neki", i gdje sam napisao ijedan post o hadzicu? Pogledaj jos jednom pa ces viditi da si sigurno na nekog drugog mislio, ili ovdje samo hoces da obamjujes?
NAPRAVIO TORANJ
ja o sda, ti o sdpu i komunizmu.
ja o sda, ti o fahri,
sad ce biti ja o sda, ti o marsijanerima.
ne mora svako ko ne voli sda nuzno biti simpatizer nekoga drugog, vi stvarno mislite da ste toliko zanimljivi i da ste centar svijeta.
eto kad vec pises o tornju, gdje su ti sdaovi tornji, gdje su fabrike u zemlji sa 50% nezaposlenih, gdje su putevi, gdje su evropske integracije? ko ti je kriv sto svega toga nema? sad ces reci da su to marsovci krivi.
ni na jedno pitanje i ni na jedan argument nisi znao odgovoriti, nego samo prebacujes haha.
evo ekstra za tebe, sva pitanja mozes odgovoriti sa ja i ne.
- je li sda 20 godina na vlasti, izuzev nepune dvije godine za vrijeme alijanse?
- je li nezaposlenost u drzavi ogromna i cak i gora od one u grckoj koja propada?
- postoje li neke znacajne fabrike koje su izgradjene u proslih 20 godina?
- je li sda, kao sto sada upire prstom na druge, koalirao sa svim srpskim strankama u vlasti, sa snsdom i sa karadzicevim sdsom?
- jesmo li u eu-u?
- jesmo li u nato-u?
i tako nastavi pa ce ti se mozda otvoriti oci.
i ko onda snosi odgovornost za to sve? svi ostali samo ne sda? daj de sagledaj malo realno i napisi bar jedan normalan komentar, pa zar ti stvarno u sda-u vidis stranku koja je doprijnjela nesto pozitivno ekonomiji, obrazovanju, integracijama u eu, itd itd
- jazzer
#6186 Re: SDA-All about
Uvijek mi se svidjala sdaovska snaga argumenata.. Kad oni opletu s argumentima covjek jednostavnoGranichar wrote:Bosnjaci sad jedino SDA vjeruju. I tako je. Krepaj ako ti se svidja.MuaDib wrote:Kratko i jasno SDA nije alterativa.
ostane bez rijeci
-
Hodidid
#6187 Re: SDA-All about
A sta cemo sa ovima sto im se SDA ne svidja?Granichar wrote:Bosnjaci sad jedino SDA vjeruju. I tako je. Krepaj ako ti se svidja.MuaDib wrote:Kratko i jasno SDA nije alterativa.
-
Revoltage
#6188 Re: SDA-All about
Vidiš da je čoek rekao da ćemo ostati živi.Hodidid wrote:A sta cemo sa ovima sto im se SDA ne svidja?Granichar wrote:Bosnjaci sad jedino SDA vjeruju. I tako je. Krepaj ako ti se svidja.MuaDib wrote:Kratko i jasno SDA nije alterativa.
-
Hodidid
#6189 Re: SDA-All about
Ne znam.Kaki je vakat doso more bit i gorih sudbina ima.
- Gradski
#6190 Re: SDA-All about
Jel to Tihić stigao iz Njemačke da sad brani BiH. ?
- Paranoid
#6191 Re: SDA-All about
Omere nemam namjeru da branim SDA, ali imam itekako razloga da ti napiešem par riječi..OmerD wrote: - je li sda 20 godina na vlasti, izuzev nepune dvije godine za vrijeme alijanse?
- je li nezaposlenost u drzavi ogromna i cak i gora od one u grckoj koja propada?
- postoje li neke znacajne fabrike koje su izgradjene u proslih 20 godina?
- je li sda, kao sto sada upire prstom na druge, koalirao sa svim srpskim strankama u vlasti, sa snsdom i sa karadzicevim sdsom?
- jesmo li u eu-u?
- jesmo li u nato-u?
i tako nastavi pa ce ti se mozda otvoriti oci.
i ko onda snosi odgovornost za to sve? svi ostali samo ne sda? daj de sagledaj malo realno i napisi bar jedan normalan komentar, pa zar ti stvarno u sda-u vidis stranku koja je doprijnjela nesto pozitivno ekonomiji, obrazovanju, integracijama u eu, itd itd
Sve vladajuće stranke pa i SDA rade ono što im "Ustav BiH" dozvoljava. Sve što si nabrojao se nažalost nije ostvarilo samo zato što "Ustav BiH" legalno dozvoljava kočničarima ovog društva da opstruišu sve što ovu državu čini jačom, prosperitetnijom ..
Dobro zapamti: Sve opstrukcije koje rade mrzitelji ove zemlje, a koji su kao bili garant "mira" u Daytonu su dozvoljene i propisane Ustavom. Taj ustav koji su potpsali predstavnici rušitelja BiH, a sa "pištoljem" naslonjenim na sljepočnicu tadašnjeg predsjednika SDA nije ništa drugo nego.... "demokratija na fašistički način"..
Najgore od svega je što mentori "potpisnika" u svakoj prilici iznesu svoj stav, a to je: "veoma smo zabrinuti" ili "biće onako kako se sva tri naroda dogovore"...hoće al u qrcu..Ovaj ustav koji su nam svima nametnuli se ne može ni sa čim porediti, osim na "embargo na bilo kakav dogovor"..
Činjenica je da ovde mnogi pominjući SDA u negativnom kontekstu samo "proturaju" netrpeljivost ne prema stranci nego prema kolektivitetu naroda kojeg ta stranka dugo godina predstavlja.. i to mi smeta OMERE...Tako da moj Omere, bez obzira za koju stranku glasao isto ti se piše, pa kad bi i "vanzemaljci" došli pod okrilje ovog "svetog Daytonskog papira"...
- kamen spoticanja
#6192 Re: SDA-All about
Kakve veze imaju ustavna ogranicenja s tim da Grasove autobuae ne mozes uhvatiti ni za glavu ni za rep
Mada stoji konstatacija da se po Sda pljuje zato sto je secesionistima lakse s jasenkom selimovicem i fahrom radoncicem neg s dedom iz okoline teocaka od kojeg se i dalje sacinjava srcika SDA...
Mada stoji konstatacija da se po Sda pljuje zato sto je secesionistima lakse s jasenkom selimovicem i fahrom radoncicem neg s dedom iz okoline teocaka od kojeg se i dalje sacinjava srcika SDA...
- XXS
#6193 Re: SDA-All about
Babo bi al' mu oni anamo ne daju...Paranoid wrote: Dobro zapamti: Sve opstrukcije koje rade mrzitelji ove zemlje, a koji su kao bili garant "mira" u Daytonu su dozvoljene i propisane Ustavom. Taj ustav koji su potpsali predstavnici rušitelja BiH, a sa "pištoljem" naslonjenim na sljepočnicu tadašnjeg predsjednika SDA nije ništa drugo nego.... "demokratija na fašistički način"..
Ova jeftina SDA vadiona mi bas ide na zivce. Kad nemas rezultata moras lagati.
De ti meni reci ko to u Sarajevu, Tuzli ili Zenici opstruira SDA vec 20 godina pa nisu pokrenuli proizvodnju i fabrike koje su radile prije rata. Gluho bilo, cak su i neke nove mogli pokrenuti. Ko ih opstruira pa im treba 10 godina da naprave 100 km autoputa kroz teritoriju koju kontrolisu? Djeca nam idu u skole iz Titinog vakta, lijecimo se u bolnicama iz Titinog vakta, zeljeznice, putevi, infrastruktura, sve iz Titinog vakta. SDA nije nista novo napravila osim trznih centara, a i to su napravili samo iz jednog razloga. Da nam uzmu sve para sto je ostalo po dzepovima.
ITD, ITD
SDA bih pozelio samo najvecem neprijatelju.
- ultima_palabra
#6194 Re: SDA-All about
Ejs... ja sve dosad mislio da se sačinjava od osoblja za podršku BH Telecoma i pomoćnika savjetnika u kabinetu izvršnog direktora u Vodovodu i kanalizacijikamen spoticanja wrote:Kakve veze imaju ustavna ogranicenja s tim da Grasove autobuae ne mozes uhvatiti ni za glavu ni za rep
- kamen spoticanja
#6195 Re: SDA-All about
Pa znas da je veliki joe biden doletio iz amerike da pohvali tihica i ekipu mu iz telekoma...ultima_palabra wrote:Ejs... ja sve dosad mislio da se sačinjava od osoblja za podršku BH Telecoma i pomoćnika savjetnika u kabinetu izvršnog direktora u Vodovodu i kanalizacijikamen spoticanja wrote:Kakve veze imaju ustavna ogranicenja s tim da Grasove autobuae ne mozes uhvatiti ni za glavu ni za rep
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#6196 Re: SDA-All about
Smijem se tome što si polupismen, a to smo davno utvrdili ovdje na ovom Forumu da je biti polupismen, najopasnije.Granichar wrote:
znas li ti ba cemu se keslas?
- Paranoid
#6197 Re: SDA-All about
Znao sam da ćeš mi prišiti etiketu SDA...elem nije ni bitno, ali da si pročitao moje postove po drugim temama to ti ne bi palo na pamet.. Svu infrastrukturu pa i fabrike koje pominješ je porušila i uništila agresija, a ne SDA, i to ti je valjda poznato, a da bi se pokrenula privreda moraju se stvoriti uslovi, ulaganja, imati tržište itd itdXXS wrote:Babo bi al' mu oni anamo ne daju...Paranoid wrote: Dobro zapamti: Sve opstrukcije koje rade mrzitelji ove zemlje, a koji su kao bili garant "mira" u Daytonu su dozvoljene i propisane Ustavom. Taj ustav koji su potpsali predstavnici rušitelja BiH, a sa "pištoljem" naslonjenim na sljepočnicu tadašnjeg predsjednika SDA nije ništa drugo nego.... "demokratija na fašistički način"..
Ova jeftina SDA vadiona mi bas ide na zivce. Kad nemas rezultata moras lagati.
De ti meni reci ko to u Sarajevu, Tuzli ili Zenici opstruira SDA vec 20 godina pa nisu pokrenuli proizvodnju i fabrike koje su radile prije rata. Gluho bilo, cak su i neke nove mogli pokrenuti. Ko ih opstruira pa im treba 10 godina da naprave 100 km autoputa kroz teritoriju koju kontrolisu? Djeca nam idu u skole iz Titinog vakta, lijecimo se u bolnicama iz Titinog vakta, zeljeznice, putevi, infrastruktura, sve iz Titinog vakta. SDA nije nista novo napravila osim trznih centara, a i to su napravili samo iz jednog razloga. Da nam uzmu sve para sto je ostalo po dzepovima.
ITD, ITD
Za obnovu i razvoj je potrebna 1 politička, 2 ekonomska i 3 privredna klima, a koja se od Tita pa na ovamo nikad nije stvorila...dijelom su za to krive sve političke opcije BiH, a dijelom i MZ...
- XXS
#6198 Re: SDA-All about
Nisam tebi nista prisivao nego samo kazem da je ovo generalna suplja prica koja dolazi iz SDA i koja sluzi za prikrivanje njihovih neuspjeha, kriminala i nerada.Paranoid wrote: Znao sam da ćeš mi prišiti etiketu SDA...elem nije ni bitno, ali da si pročitao moje postove po drugim temama to ti ne bi palo na pamet.. Svu infrastrukturu pa i fabrike koje pominješ je porušila i uništila agresija, a ne SDA, i to ti je valjda poznato, a da bi se pokrenula privreda moraju se stvoriti uslovi, ulaganja, imati tržište itd itd
Za obnovu i razvoj je potrebna 1 politička, 2 ekonomska i 3 privredna klima, a koja se od Tita pa na ovamo nikad nije stvorila...dijelom su za to krive sve političke opcije BiH, a dijelom i MZ...
Sto se tice pokretanja privrede i "stvaranja uslova za ulaganje i razvoj trzista", molim te, reci mi u cijoj je to nadleznosti bilo ako govorimo o sarajevskom, tuzlanskom ili zenickom kantonu i kako su "neprijatelji" Bosne sprijecili patriotsku SDA da nas izvede na put prosperiteta?
Sta su bile fiskalne, poreske i administrativne mjere implementirane od SDA kojima se pokusala pokrenuti privreda.
Sta su bile dodatne mjere nakon recimo prvih 10 godina neuspjeha i spoznaje da prvobitne akcije ne rade?
Nista. Nit' je bilo prvobitne akcije, a samim time ni korekcije.
Sve sto su uradili, uradili su na principu ITM i sada su prinudjeni prodavati pricu kako im anamo oni neprijatelji brane da nesto poduzmu.
- T-Rexx
#6199 Re: SDA-All about
Pa u ratu se upravo to i deislo.XXS wrote:
Neprijatej/agresor je naspram sebe imao SDA i armiju BiH, i zato je agresor porazen.
- BHF_Manijak
#6200 Re: SDA-All about
Dobro, ne valjaju, hajmo sta je alternativa? SBB? SDP?
SDP je imo svoje, ispali smijesni, i to je to. Jedino jos da nam Ada no dodju pa da i njih vidimo, ali sumnjam u neki napredak! Ovdje nema kvalitetih politicara i pomirite se s tim! AKo mislite da su Fahro ili Zlatko ljudi koji bi unaprijedili ovu zemlju, mnogo se varate, ublehe i jedan i drugi!
SDP je imo svoje, ispali smijesni, i to je to. Jedino jos da nam Ada no dodju pa da i njih vidimo, ali sumnjam u neki napredak! Ovdje nema kvalitetih politicara i pomirite se s tim! AKo mislite da su Fahro ili Zlatko ljudi koji bi unaprijedili ovu zemlju, mnogo se varate, ublehe i jedan i drugi!