Što Peđu i Danisa, oni su glasali za prijedlog zakonaseln wrote:Zele uhapsiti tebe, Corito, Banksy, Pedju, Danisa...VjecitiStudent wrote:Moze li mi ko odgovoriti, zasto je SDP-u toliko stalo da ostvari politicku kontrolu na policijom, odmah i sada?
SDP
- Banksy
#6176 Re: SDP
- seln
#6177 Re: SDP
Pa zato sto su lepi i pametni, k tomu jos i posteni, da prostisBanksy wrote:Što Peđu i Danisa, oni su glasali za prijedlog zakonaseln wrote:Zele uhapsiti tebe, Corito, Banksy, Pedju, Danisa...VjecitiStudent wrote:Moze li mi ko odgovoriti, zasto je SDP-u toliko stalo da ostvari politicku kontrolu na policijom, odmah i sada?
Kakvo pitanje, takav i odgovor.
-
VjecitiStudent
#6178 Re: SDP
Politika moze itekako popraviti situaciju u toj oblasti radeci iskljucivo svoj posao tj. poboljsavanjem losih zakona ili npr. izgradnjom novih zakonskih kapaciteta (koliko je ono stotina osudjenih kriminalaca samo u Sarajevu bilo i dalje na slobodi jer u zatvorima NEMA MJESTA, da li je SDP u medjuvremenu nasao novca za novi zatvor???? Vise nije HDZ-ovac na mjestu ministra pravde vec je tu SDP i u kantonu i u federaciji)quasar wrote:Meni je ovo jako zanimljivo. Svi mi napadamo vlast zbog pogorsane bezbjednosti i kriminala. Pri tom politika ne smije da utice na sudove, tuzilastva, policiju...VjecitiStudent wrote:Moze li mi ko odgovoriti, zasto je SDP-u toliko stalo da ostvari politicku kontrolu na policijom, odmah i sada?
Pa ko je onda kriv? Znaci stanje se nikad nece popraviti jer nabrojani odgovaraju sami sebi.
Ili dati odredjenu politicku kontrolu nad snagama provodjenja zakona, ili birati komesara, glavnog tuzioca i sudiju na neposrednim izborima, ili... nesto. jbg. na ciju adresu sad idu kritike za kriminal? Sta realno taj moze uciniti u okviru zakona?
Medjutim, SDP ne radi ni jedno ni drugo, SDP se bavi samo i iskljucivo - policijom.
Na sta je i Venecijanska komisija dala brojne primjedbe, puno je dole navedeno misljenje Venecijanske komisije i nedoumica i primjedbi oko prijedloga novih zakona o policiji:
http://www.venice.coe.int/docs/2011/CDL ... 9048-e.pdf
O cemu nas slobodarski i nezavisni Federalni Avaz vise ne rece ni rijeci.
- ultima_palabra
#6179 Re: SDP
Ja koliko sam čitao, primjedbe Venecijanske komisije nisu zbog neke političke kontrole nad policijom... većinom zbog nekih nedorečenosti.
- Banksy
#6180 Re: SDP
Ne baš ''nedorečenosti''ultima_palabra wrote:Ja koliko sam čitao, primjedbe Venecijanske komisije nisu zbog neke političke kontrole nad policijom... većinom zbog nekih nedorečenosti.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... start=1700
- stochar
#6181 Re: SDP
nakon danasnjeg dogovora na kojem se desilo sve sto bi se desilo da je isti postignut prije godinu i vise i prije 1000 koraka unazad koliko smo ih za taj period napravili, a dezurni partijski forumasi nas ovdje ubjedjivali o nekakvim ganjanjima inata s povodom, mogu samo postaviti krucijalno pitanje:
WHY?!?!?!
WHY?!?!?!
- ultima_palabra
#6182 Re: SDP
Misliš da će sad doći do nekog prosperiteta i dogovora o krucijalnim pitanjima? Ja ne.stochar wrote:nakon danasnjeg dogovora na kojem se desilo sve sto bi se desilo da je isti postignut prije godinu i vise i prije 1000 koraka unazad koliko smo ih za taj period napravili, a dezurni partijski forumasi nas ovdje ubjedjivali o nekakvim ganjanjima inata s povodom, mogu samo postaviti krucijalno pitanje:
WHY?!?!?!
- stochar
#6183 Re: SDP
mislim da ce ici sporo, ali da je ovaj dogovor postignut prije godinu i nesto, do sada bi se bar neke stvari pomjerile. ovako smo bili taoci inata i sujeta, sad ce trebati 100 dana da ovi kazu kako im je bilo tesko ista uraditi, pa jos 100...ultima_palabra wrote:Misliš da će sad doći do nekog prosperiteta i dogovora o krucijalnim pitanjima? Ja ne.stochar wrote:nakon danasnjeg dogovora na kojem se desilo sve sto bi se desilo da je isti postignut prije godinu i vise i prije 1000 koraka unazad koliko smo ih za taj period napravili, a dezurni partijski forumasi nas ovdje ubjedjivali o nekakvim ganjanjima inata s povodom, mogu samo postaviti krucijalno pitanje:
WHY?!?!?!
- Banksy
#6184 Re: SDP
Šteta što Prpa u zadnje vrijeme rijetko foruma. Voljela bih pročitati njegov komentar na novoformirano VM, a u svjetlu ovog posta.Prpa.ba wrote:
Naime, u proteklih par godina veoma tiho i gotovo neprimjetno odvija se proces uspostave bosnjacke nacionalne politike. Ta politika ce u potpunosti doci do svog izrazaja tek za kojih 5-6 godina, a svodi se na sljedeci rezon: ako Srbi mogu traziti svoju nezavisnu drzavu i ubijati nase sunarodnjake da to ostvare, ako Hrvati mogu traziti nekakvu svoju republiku i takodjer ratovati za taj cilj, zasto bismo mi njima priznavali ikakva prava na nasu Bosnu i Hercegovinu, i da ih uopce iko ista pita u vezi sa nasom BiH?
Nije to nikakav SANU plan niti Nacertanije, to je promjena rezona kod obicnog covjeka. Nekada se trzalo na svaki povik protiv BiH, na svaku negaciju njenog postojanja, na mrznju BH Srba i Hrvata prema Bosnjacima. Vise ne. Percepcija se mijenja- i to ne zato jer Bosnjaci nekome hoce nesto negirati- vec jednostavno jer se pocinju prema drugima ponasati onako kako drugi zasluzuju.
To je shvaceno kod naroda, i zato je Harisova politika davanja prioriteta drzavi gdje nam Srbi i Hrvati mogu nesto uredjivati kaznjena i bacena u ropotarnicu historije.
SDP je dobio bosnjacke glasove samo zato sto nudi najbolji omjer ulozenog i dobijenog, a to su promjene u Federaciji i to onakve kakve mi hocemo. Ako one Hrvatima ne odgovaraju, to nije bosnjacki problem.
Onog momenta kada i ako SDP krene politikom "umiljavanja" prema Srbima i Hrvatima, vratit ce se nazad na 10% glasova, slicno kao sto je propala i "Nasa Stranka". Ljudi vise ne zele saginjanje prema tudjim politikama, zele nasu politiku, "pa neka se drugi nama prilagodjavaju".
SDP nominalno ne smije nikada postati Bosnjacki SNSD, niti ce. Prakticno- hoce. Ako ne u ovom izbornom ciklusu- u sljedecem sigurno. Naravno, ako bude vodio politiku koja naidje na odobravanje novoprobudjene bosnjacke nacionalne svijesti.
-
Kindzadza
#6185 Re: SDP
HaVjecitiStudent wrote:Ti uvijek ko Mujo iz vica, kad je na biologiji naucio samo lekciju o leptirovima, a nastavnik ga pitao da kaze nesto o slonovima.
I onda Mujo odgovara: Ide slon kroz sumu i naidje na leptirove, a leptirovi su ..... .... ... ..
Nego, znas li koju i o slonovima?
Pitanjce za simpatizere SDP-a... Zasto Zlatko sa nacionalistima pravi Vladu?
- seln
#6186 Re: SDP
Odgovor: zato sto SDP + NS, LDS, GS...nemaju 50% + 1 glas.Kindzadza wrote:HaVjecitiStudent wrote:Ti uvijek ko Mujo iz vica, kad je na biologiji naucio samo lekciju o leptirovima, a nastavnik ga pitao da kaze nesto o slonovima.
I onda Mujo odgovara: Ide slon kroz sumu i naidje na leptirove, a leptirovi su ..... .... ... ..
Nego, znas li koju i o slonovima?ha, leptir(ov)i!
Alternativa je bila opozicija. Tada bi neko vjerovatno pitao "zasto idu u opoziciju kad su pobijedili".
Ovo je kao tema o trecem entitetu, ugrozbi i "unosu" HB u BiH.
Koliko god puta razjasnili, uvijek dolazi neki vrli pitac novi.
- stochar
#6187 Re: SDP
gdje su vam sad one price o protjerivanju HDZ-a u opoziciju, rasciscavanju racuna, pokazivanju zuba i ostalim preseravanjima kojima ste nas zasipali opravdavajuci javasluk i tjeranje licnog inata velikog vodje preko nasih ledja?seln wrote:Odgovor: zato sto SDP + NS, LDS, GS...nemaju 50% + 1 glas.Kindzadza wrote:HaVjecitiStudent wrote:Ti uvijek ko Mujo iz vica, kad je na biologiji naucio samo lekciju o leptirovima, a nastavnik ga pitao da kaze nesto o slonovima.
Nego, znas li koju i o slonovima?ha, leptir(ov)i!
Alternativa je bila opozicija. Tada bi neko vjerovatno pitao "zasto idu u opoziciju kad su pobijedili".
desilo se ono sto smo ovdje 100 puta govorili da ce se desiti, a vi ste prodavali maglu govoreci kako je sve to s nekim 'visim ciljem'. ja viseg cilja i govana... ovo isto su se mogli dogovoriti prije 14 mjeseci, i mirna Bosna. ne bismo nesto mega-napredovali, ali bar ne bismo u ovolikoj mjeri nazadovali. aferim Zlaya, uzivaj u putovanjima k'o sto je do sada uzivao Alkalaj!
- Ricken
#6189 Re: SDP
Pa valjda zato što su na vlasti.VjecitiStudent wrote:Moze li mi ko odgovoriti, zasto je SDP-u toliko stalo da ostvari politicku kontrolu na policijom, odmah i sada?
Ili hajmo ovako, zašto su bili protiv ovakve inicijative dok su bili opozicija. A može i drugačije zašto SDA ne podupire ovu inicijativu koju su gurali dok su bili na vlasti.
Sasvim normalno bi bilo da politika nema utjecaja na rad policije. Odavno se postavlja pitanja, a koja je razlika između sadašnje i prošle vlasti.
- seln
#6190 Re: SDP
Ja tebe nemam sta pitati "gdje ti je", ista bljuzgava prica je tu...stochar wrote:gdje su vam sad one price o protjerivanju HDZ-a u opoziciju, rasciscavanju racuna, pokazivanju zuba i ostalim preseravanjima kojima ste nas zasipali opravdavajuci javasluk i tjeranje licnog inata velikog vodje preko nasih ledja?seln wrote:Odgovor: zato sto SDP + NS, LDS, GS...nemaju 50% + 1 glas.Kindzadza wrote:
Haha, leptir(ov)i!
desilo se ono sto smo ovdje 100 puta govorili da ce se desiti, a vi ste prodavali maglu govoreci kako je sve to s nekim 'visim ciljem'. ja viseg cilja i govana... ovo isto su se mogli dogovoriti prije 14 mjeseci, i mirna Bosna. ne bismo nesto mega-napredovali, ali bar ne bismo u ovolikoj mjeri nazadovali. aferim Zlaya, uzivaj u putovanjima k'o sto je do sada uzivao Alkalaj!
na drugoj temi je fino objasnjeno sta je sve dobijeno, koji presedani su ucinjeni..
ako si ocekivao vecinsku vladu SDP-a, onda si najveci pristalica Zlayoglua.
- stochar
#6191 Re: SDP
ocekivao sam da budu politicki zreli i urade ovo prije 14 mjeseci, jer se znalo da drugacije na drzavnom nivou ne moze. samo su nas bezveze zajebavali 14 mjeseci tokom kojih bi bilo super da smo bar stajali, umjesto sto smo isli krupnim koracima nazad. ovako se toiko vremena prejebavali, i na kraju dogovorili ono sto su mogli dogovoriti odmah. politicki neodgovorno i nedoraslo. a sve zbog licnog inata Zlayoglua.seln wrote: Ja tebe nemam sta pitati "gdje ti je", ista bljuzgava prica je tu...
na drugoj temi je fino objasnjeno sta je sve dobijeno, koji presedani su ucinjeni..
ako si ocekivao vecinsku vladu SDP-a, onda si najveci pristalica Zlayoglua.
-
supervizor
#6192 Re: SDP
Ipak savez tri nacionalna bloka, po principu 2+2+2! Zlaja je obećao da nikada neće pristati na ovu formulu, ali nikad ne reci nikad...
- quasar
#6193 Re: SDP
@stochar.
stvarno te tvoja mrznja prema zlaji ponekad ucini poptuno nerealnim.
Ja koliko znam Covic nije htio od Borjane odstupiti do nedavno, kad je vec i SDP odavno prihvatio da HDZ daju mandatara. E pa jbg. budi dzek pa preuzmi odgovornost, licno ili sa najkompetentnijim likom kojeg imas, a ne sa nekom neostvarenom primadonom. To je bezobrazluk Covicev bio na koji se nije smjelo pristati.
Mislim da je mnogo dobijeno upravo ovim dugotrajnim naduravanjem. Ubuduce ce svi imati na umu da ne nerazumne zahtjeve niko nece pristati. Samim tim ce biti lakse bilo sta postici.
Opet kazem, meni licno kao gradjaninu puca q. za VM. Mene zuljaju napusteni kerovi, zapustene ulice, prijetnje poskupljenjima i novim nametima, bezobrazluci raznorazni koje svakodnevno moram da gutam, a visoku politiku i visoke politicare nabijem na q.
Ja koliko znam Covic nije htio od Borjane odstupiti do nedavno, kad je vec i SDP odavno prihvatio da HDZ daju mandatara. E pa jbg. budi dzek pa preuzmi odgovornost, licno ili sa najkompetentnijim likom kojeg imas, a ne sa nekom neostvarenom primadonom. To je bezobrazluk Covicev bio na koji se nije smjelo pristati.
Mislim da je mnogo dobijeno upravo ovim dugotrajnim naduravanjem. Ubuduce ce svi imati na umu da ne nerazumne zahtjeve niko nece pristati. Samim tim ce biti lakse bilo sta postici.
Opet kazem, meni licno kao gradjaninu puca q. za VM. Mene zuljaju napusteni kerovi, zapustene ulice, prijetnje poskupljenjima i novim nametima, bezobrazluci raznorazni koje svakodnevno moram da gutam, a visoku politiku i visoke politicare nabijem na q.
-
VjecitiStudent
#6194 Re: SDP
Vrijeme je da SDP promijeni ime u SDP(B).supervizor wrote:Ipak savez tri nacionalna bloka, po principu 2+2+2! Zlaja je obećao da nikada neće pristati na ovu formulu, ali nikad ne reci nikad...
Ovo B znaci "Bosnjaka", ne "Boljsevika", naravno.
- jasko_ba
#6195 Re: SDP
da je sdp otisao u opoziciju - opet bi bili krivi - prepustili drzavu nacionalistimaVjecitiStudent wrote:Vrijeme je da SDP promijeni ime u SDP(B).supervizor wrote:Ipak savez tri nacionalna bloka, po principu 2+2+2! Zlaja je obećao da nikada neće pristati na ovu formulu, ali nikad ne reci nikad...
Ovo B znaci "Bosnjaka", ne "Boljsevika", naravno.
kad su dali slavu kukica - opet ne valja - nije to taj hrvat sto nam treba
pa dajte vise forumski strucnjaci, dogovorite se vise. sdp nikad nece biti bosnjacka stranka, koliko god vi to trazili
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#6196 Re: SDP
ma, jebeš vijeće ministara, hoćel' meni k'o reć'... koliko je plata Nikšićevim savjetnicima?

- Prpa.ba
#6197 Re: SDP
Broj kvalitetnih i informativnih diskusija (pa cak i onih trollovskih) na forumu je u slobodnom padu, a i nema se vremena.Banksy wrote:Šteta što Prpa u zadnje vrijeme rijetko foruma.
VM je formirano da ne bi presahle entitetske pipe za SDP i SNSD, i da neki vidjeniji (i.. upuceniji..Banksy wrote:Voljela bih pročitati njegov komentar na novoformirano VM, a u svjetlu ovog posta.
Sto se tice SDP-a, neka se dobro pomole da Covic & Dodik smanje tenzije i ispostuju par dogovorenih "ustupaka", a u vezi sa NATO i EU i koji ce lijepo zazvucati u federalnim usima.
Lijep pozdrav.
- novi.dan.nova.nafaka
#6198 Re: SDP
I koliko ih je, i po kojem su kriteriju birani...Chmoljo wrote:ma, jebeš vijeće ministara, hoćel' meni k'o reć'... koliko je plata Nikšićevim savjetnicima?
-
StupskaBitanga
#6199 Re: SDP
Cirkus je tek počeo
Tek kada ovo bude konstituisano tek onda neće ni našta ličiti
Tek kada ovo bude konstituisano tek onda neće ni našta ličiti
- stochar
#6200 Re: SDP
ti si onaj sto ne prati vijesti i ne interesira se uopste za politiku, vec samo dolazis ovdje da 'lozis' mene i druge? (tako men' se cini nekoc rece, sorry ako te pomijesah s nekim).quasar wrote:@stochar.
za ovo boldirano: grohotom se smijem. samo bih dodao: ubuduce ce svi koji zele opstruirati Bih znati da to mogu raditi godinu-dvije i da ce ovi nakon dugotrajnog naduravanja opet popustiti. hahaha, nogo ste smeshni! cak je i FTV priznala da je ovo danas velika pobjeda milorada D., a vi po ko zna koji put trazite pobjedu u porazu, k'o neki u Kosovskom boju i sl.