Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Juliuscezar

#6176 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

ciza_bliza wrote:
ne znam otkud ovom liku da je Jon nasljednik ovog kralja WW, pusti ba, nema to u knjigama. Ovaj kralj se uopšte ne spominje. Vjerujem da ga u knjigama neće ni biti, vjerovatno je dodan zbog serije, da malo napravi napetosti i zbunjenosti.
Onda nisi čitao pažljivo, indirektno se spominje, i Jon je nasljednik u smislu da je ova rugoba nekad bila Lord commander baš kao Jon...
Vi vjerovatno mislite na Komadanta sto je ozenio ovu bijelu setacicu :D :D , i fakticki napravio vlastite kraljevstvo na zidu. Zajedno ga porazili Starkovi i divljaci, odakle ideja da bi to mogao biti on, valjda su ga ubili kad je porazen.
AleksoMKD

#6177 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

sizifinho wrote:
A sad, ne znam otkud to da Valyrianski mač može ubiti WW, nije se o tom u knjigama pričalo, ali čini se logično... Dragonglass je iz Valyrije, kao i mač...

Pricalo se u knjigama. Nisu jos dokazali teoriju (fakticki je show presisao knjigu) ali nagadjaju da je Valiriski celik dragonsteel.
annoy

#6178 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

omar little wrote:
annoy wrote:Sad ćete me još navuć da pogledam epizodu :D

Jonu je mač dao pokojni Zapovjednik Mormont, ako se radi o tom maču
ajde, ajde, gledaj, ne izvodi. :D vazda govoris ne gledam ja, njhn njah bljak, a skoro si svaku s nama iskomentirala epizodu. :P :D
Gledala sam prvih par, al previše se nerviram, ne mogu si pomoć :D pa pročitam samo što se događa i onda kukam.
Al ovu ću vjerojatno pogledat :)
sizifinho

#6179 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

ciza_bliza wrote:
ne znam otkud ovom liku da je Jon nasljednik ovog kralja WW, pusti ba, nema to u knjigama. Ovaj kralj se uopšte ne spominje. Vjerujem da ga u knjigama neće ni biti, vjerovatno je dodan zbog serije, da malo napravi napetosti i zbunjenosti.
Onda nisi čitao pažljivo, indirektno se spominje, i Jon je nasljednik u smislu da je ova rugoba nekad bila Lord commander baš kao Jon...
1. Commander koji je to uradio je ubijen. Znači nije to taj.
2. Hajmo reć da nije umro. Kako ti znaš da je to on?
Ne razumijem, u knjigama se spominje uistinu taj lik o kojem ti pričaš, ali ni u jednom trenutku u seriji nama nije rečeno da je to on. Znači nagađaš. Jbg, ja pričam samo o činjenicama
pink floydd

#6180 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pink floydd »

to za Lord Commandera kao lidera White Walkersa je samo fan theory
sizifinho

#6181 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

AleksoMKD wrote:
sizifinho wrote:
A sad, ne znam otkud to da Valyrianski mač može ubiti WW, nije se o tom u knjigama pričalo, ali čini se logično... Dragonglass je iz Valyrije, kao i mač...

Pricalo se u knjigama. Nisu jos dokazali teoriju (fakticki je show presisao knjigu) ali nagadjaju da je Valiriski celik dragonsteel.
ja mislim da valiyrijansko željezo nije isto što i dragonglass. Valirijsko željezo je normalno željezo koje je kovano na poseban način. Znaš da pričaju kako je presavijeno hiljadama puta, tako nekako, zbog čeg je lakše od normalnog.
A mislim da je dragonglass poseban materijal...
No sjećam se priče u Dunk and Egg, kad pričaju o pravljenju mačeva, da je vjerovatno zmajev dah taj koji topi željezo valirije... možda je i dragonglass od zmajevog daha, zato i ubija WW
sizifinho

#6182 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

pink floydd wrote:to za Lord Commandera kao lidera White Walkersa je samo fan theory
upravo.
Fan teorije trreba postavljati kao teorije, ne kao nešto što je relevantno.
Tito_i_Partija

#6183 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

bhnapoleon1 wrote: Samo da ova opozicija u Nocnoj strazi ne napravi kakvu stupicu kad se vrate pa pokolje divljake a i Jona .
Pa ne znam da li ce im bas napravit' stupicu, ali mogu se opkladit' da ce im onaj ridjokosi supak nesto lose priredit'. U to se uzdam, pogotovo kad se je Sam-u 'nako ofirno kurcio.
bhnapoleon1 wrote:Ramsey ili cilja da sa tih 20 ljudi naglo napada i bjezi od Stannisove vojske te je tako izmori, ili da se prisunja pa zakolje Stannisa.
Ovo je i mene zainteresovalo. Realno, ono sto Roose govori ima smisla, znaci zatvori se, imas hrane za 6 mjeseci, Stannisovi ce sami pocrkat' od zime i gladi. Ali onaj mali sadista tu nesto muti, i ko zna, mozda nanese Stannisu neku veliku stetu, ali mozda isto tako napravi neku katastrofalnu gresku koja ce dozvolit' Stannisu da jebe mater svim Boltonovima za sva vremena. Nikad se ne zna. :wink:

A niko ne govori kako Tormund ubi hljeb u onom vracaru sto ga je zajebav'o. Fakat je extra lik. On i Jon prekucase ovu epizodu. :thumbup:
rage_guy

#6184 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by rage_guy »

sizifinho wrote: ja mislim da valiyrijansko željezo nije isto što i dragonglass. Valirijsko željezo je normalno željezo koje je kovano na poseban način. Znaš da pričaju kako je presavijeno hiljadama puta, tako nekako, zbog čeg je lakše od normalnog.
A mislim da je dragonglass poseban materijal...
No sjećam se priče u Dunk and Egg, kad pričaju o pravljenju mačeva, da je vjerovatno zmajev dah taj koji topi željezo valirije... možda je i dragonglass od zmajevog daha, zato i ubija WW
Dragonglass je obsidian, tj onaj materijal od kojeg su napravljeni oni crni nozevi i vrhovi strijela sto je Jon donio u Hardhome.

U knjigama ima scena kad Sam u bibilioteci u Castle Black-u nadje knjigu u kojoj pise da su White Walkersi slabi na dragonsteel (pored dragonglassa za koji vec znaju da ubija WW) i onda on i Jon teoretisu da se pod dragonsteel misli na Valirijski celik, što je i potvrđeno u ovoj epizodi. Eto napokon da serija prestigne knjige i u ovom dijelu price :D

Inace, odlicna epizoda!
Juliuscezar

#6185 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Tito_i_Partija wrote:
bhnapoleon1 wrote: Samo da ova opozicija u Nocnoj strazi ne napravi kakvu stupicu kad se vrate pa pokolje divljake a i Jona .
Pa ne znam da li ce im bas napravit' stupicu, ali mogu se opkladit' da ce im onaj ridjokosi supak nesto lose priredit'. U to se uzdam, pogotovo kad se je Sam-u 'nako ofirno kurcio.
bhnapoleon1 wrote:Ramsey ili cilja da sa tih 20 ljudi naglo napada i bjezi od Stannisove vojske te je tako izmori, ili da se prisunja pa zakolje Stannisa.
Ovo je i mene zainteresovalo. Realno, ono sto Roose govori ima smisla, znaci zatvori se, imas hrane za 6 mjeseci, Stannisovi ce sami pocrkat' od zime i gladi. Ali onaj mali sadista tu nesto muti, i ko zna, mozda nanese Stannisu neku veliku stetu, ali mozda isto tako napravi neku katastrofalnu gresku koja ce dozvolit' Stannisu da jebe mater svim Boltonovima za sva vremena. Nikad se ne zna. :wink:

A niko ne govori kako Tormund ubi hljeb u onom vracaru sto ga je zajebav'o. Fakat je extra lik. On i Jon prekucase ovu epizodu. :thumbup:
Jbg ipak su to divljaci, morao je dokazat ko je glavni. Kako drugacije nego da ubijes onog ko te izaziva :D. Pita ga Jon koliko jos ima 5.000, kaze nisam bas dobar sa brojevima :D.

Meni nekako onaj div simpatican :D.
ćiribiribela

#6186 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ćiribiribela »

Je li ovo znaci da bi oni zmajevi mogli rijesiti problem walkersa? Izvinite ako je glupo pitanje :oops: :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6187 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

preko 100 000 seedera na torrentima i nemogucih 9.9 na IMDu ocjena za ovu 8 epizodu :shock:
Juliuscezar

#6188 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

ćiribiribela wrote:Je li ovo znaci da bi oni zmajevi mogli rijesiti problem walkersa? Izvinite ako je glupo pitanje :oops: :mrgreen:
Jbg bilo bi logike da mogu, pogotovo ove "zombije". Koliko je poznatoi WW ne raspolazu protuvazdusnom odbranom :D.
rage_guy

#6189 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by rage_guy »

ćiribiribela wrote:Je li ovo znaci da bi oni zmajevi mogli rijesiti problem walkersa? Izvinite ako je glupo pitanje :oops: :mrgreen:
Pa taj sukob se ceka jos od posljednje epizode prve sezone :D Samo ona Daenerys nikako da dodje u Westeros
Tito_i_Partija

#6190 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

bhnapoleon1 wrote:Jbg ipak su to divljaci, morao je dokazat ko je glavni. Kako drugacije nego da ubijes onog ko te izaziva :D. Pita ga Jon koliko jos ima 5.000, kaze nisam bas dobar sa brojevima :D.

I jos nesto: ona divljakusa pravo dobra, reko' evo Jonu zamjene za Ygritte...kad ono pojedose je djeca k'o kiki bombonu. :(
omar little

#6191 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

sizifinho wrote:
pink floydd wrote:
joj jes Emilia Clarke tanka glumica jbt, 3 facijalne ekspresije ima samo. Ovu ozbiljnu ko u razgovoru s Tyrionom, onu plačljivu kad je Drogo taslačio i osmijeh neki zaluta....a drugi učesnik dijaloga opravdao Zlatni globus i Emmy koje je dobio, i garant će i za ovu sezonu neku jebenu nagradu dobiti :thumbup:

a jebo ga ti, ja mislim da se BAŠ u ovoj epizodi moglo zaključiti da nije Emilia loša glumica, već je njena uloga zahtjevna. Ona scena kad govori Tyrionu da ima veliku vojsku i velike zmajeve ide u prilog oonom što ja govorim odavno... Emilija je žena koja glumi djevojčicu (Daenerys u knjizi je curica) i to je jako teško.
Zato i glumi ledenu kraljicu, iako je u suštini nevinašce.
zena je jedna od najgorih glumica od svih serija na televiziji. odron. kakve namjere, kakvi glumacki izbori, kakvi bakraci. ne zna glumiti. njena uloga nije nista zahtjevnija od ostalih mladih zena/curica sto glume u seriji, a najgora je od svih.

ja visim na svakoj rijeci i pokretu koju dinklage izgovori i napravi, sinoc ko da sjedim s njim za stolom, onda dodje ova sa sofistikacijom lopate, otvori usta i iste sekunde me vrati na kauc i u moju dnevnu sobu. definicija neznanja zanata i vjestine.
Tito_i_Partija

#6192 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Walkersima mogu naskodit' samo dvije stvari: dragonglass i vatra. Zato se mrtvaci moraju odmah zapalit' da ih nebi Walkersi ozivili.
ćiribiribela

#6193 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ćiribiribela »

rage_guy wrote:Pa taj sukob se ceka jos od posljednje epizode prve sezone Samo ona Daenerys nikako da dodje u Westeros

Pa mozda ona ne mora ni doci da bi se to desilo, moze li ona mali Stark sta uraditi po tom pitanju (Bran cini mi se)? :D
Juliuscezar

#6194 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Tito_i_Partija wrote:
bhnapoleon1 wrote:Jbg ipak su to divljaci, morao je dokazat ko je glavni. Kako drugacije nego da ubijes onog ko te izaziva :D. Pita ga Jon koliko jos ima 5.000, kaze nisam bas dobar sa brojevima :D.

I jos nesto: ona divljakusa pravo dobra, reko' evo Jonu zamjene za Ygritte...kad ono pojedose je djeca k'o kiki bombonu. :(
Vjerovao ili ne ja isto pomislio, i jos kontam ne bi ovako dobru glumicu angazovali da je odma zrtvuju kad kurko :D. Kako se ona inace vabi (zove)
Last edited by Juliuscezar on 01/06/2015 15:07, edited 1 time in total.
Tito_i_Partija

#6195 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

omar little wrote:zena je jedna od najgorih glumica od svih serija na televiziji. odron. kakve namjere, kakvi glumacki izbori, kakvi bakraci. ne zna glumiti. njena uloga nije nista zahtjevnija od ostalih mladih zena/curica sto glume u seriji, a najgora je od svih.

ja visim na svakoj rijeci i pokretu koju dinklage izgovori i napravi, sinoc ko da sjedim s njim za stolom, onda dodje ova sa sofistikacijom lopate, otvori usta i iste sekunde me vrati na kauc i u moju dnevnu sobu. definicija neznanja zanata i vjestine.
:lol: :lol: :lol:

Slazem se omarka, ubola si pravo u sridu. :thumbup:
pink floydd

#6196 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pink floydd »

možda će Big Lady of Tarth imat neku ulogu u borbi protiv Stannisa, žedna je na njega još od kako je ubio voljenog joj Renlyja of House LGBT :D
omar little

#6197 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

Tito_i_Partija wrote:
bas sinoc razmisljam sto ti je moc serije . ta glumica je prilicno poznata u danskoj, igrala je jednu od glavnih uloga u uspjesnoj i poznatoj seriji borgen, ali je pristala na epizodnu ulogu od pola sata samo da bude u game of thrones. :D
Juliuscezar

#6198 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

omar little wrote:
Tito_i_Partija wrote:
bas sinoc razmisljam sto ti je moc serije . ta glumica je prilicno poznata u danskoj, igrala je jednu od glavnih uloga u uspjesnoj i poznatoj seriji borgen, ali je pristala na epizodnu ulogu od pola sata samo da bude u game of thrones. :D
Imena kolega, imena :D. Malo prije pisem bas se ponadao da ce imati kakvu ulogu, dze ce ono ubiti odmah jbt :D
Tito_i_Partija

#6199 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

pink floydd wrote:možda će Big Lady of Tarth imat neku ulogu u borbi protiv Stannisa, žedna je na njega još od kako je ubio voljenog joj Renlyja of House LGBT :D
Malo je to sad komplikovano, jer jest doduse Stannis ubio Renley-a, ali isto tako su Boltonovi ubili Lady Stark. Nema se ona kome pridruzit'.
omar little

#6200 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

bhnapoleon1 wrote:
omar little wrote:
Imena kolega, imena :D. Malo prije pisem bas se ponadao da ce imati kakvu ulogu, dze ce ono ubiti odmah jbt :D

Birgitte Hjort Sørensen http://www.imdb.com/name/nm2171898/
Post Reply