Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Logovan

#6176 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Eborg wrote:Upravo. Svi radovi završeni, namještaj postavljen.

Možda samo čuvar da ima.
Ako ga ima, nema potrebe da tamo stoji. Bezveze platu prima.
Eborg

#6177 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Eborg »

Pa nije on tu da dočekuje goste već da pazi da osobe kriminogenih sklonosti ne odnesu televizore, bojlere, pipe, lampe, opremu itd. :mrgreen:
Logovan

#6178 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Pa ni te osobe kriminogenih sklonosti ne interesuje centar, tako da nema potrebe da tamo bude. :D
Eborg

#6179 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Eborg »

U Bosni se i kukuruz iz šupka krade, a kamo li tehnika iz neke tamo građevine, čak da ju je i Fahraon lično izgradio. :mrgreen:
BHF_Manijak

#6180 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BHF_Manijak »

jeza u ledja wrote:
Šibicar wrote:
jeza u ledja wrote:A ja ne znam da je iko ikoga relevantnog pitao u vezi tog centra.

Niko nece da se zamjeri i sjebe mjesto u avionu za Brazil. :D
Na kraju ce oni koji skontaju da su odjebani napisati neki pljuvacki tekst pun pizdarija pa ni to nece vrijediti procitati.
Tako kod nas ide sportsko novinarstvo. :D
Pa pitao je jedan novinar(sa pinka mislim)Safeta u vezi tog trening centra u Zenici,a odgovor je bio otprilike ovakav "mi volimo da smo ovdje i vi(novinari) volite da smo ovdje,tako da smo ovdje i tu ćemo se i pripremati"
Svasta. :roll:

U prevodu "Budnji nije u interesu da repka bude u Zenici, imamo "jak" ugovor sa njim i cekacemo dok ga ne odradimo", jebo ih vise kriminalci i majka, kad ti je drzava qrac, a ne pravna!!!
and

#6182 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by and »

jeza u ledja wrote:
Šibicar wrote:
jeza u ledja wrote:A ja ne znam da je iko ikoga relevantnog pitao u vezi tog centra.

Niko nece da se zamjeri i sjebe mjesto u avionu za Brazil. :D
Na kraju ce oni koji skontaju da su odjebani napisati neki pljuvacki tekst pun pizdarija pa ni to nece vrijediti procitati.
Tako kod nas ide sportsko novinarstvo. :D
Pa pitao je jedan novinar(sa pinka mislim)Safeta u vezi tog trening centra u Zenici,a odgovor je bio otprilike ovakav "mi volimo da smo ovdje i vi(novinari) volite da smo ovdje,tako da smo ovdje i tu ćemo se i pripremati"
Svasta. :roll:

Ne vidim u cemu je problem?
Igraci zele pripreme tu i njihovu zelju treba postovati.kao sto se postovala njihova zelja da utakmice igramo u zenici.
Vjerovatno ce nakon svjetskog sve pripreme biti u tom centru.
Hrvati se standardno pripremaju u sloveniji.navikli
phillie

#6183 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by phillie »

Laicki gledano, to mu dodje na isto. Ali, bas i nije tako. Zbog cega bi se troskovi priprema dodatno uvecavali smjestajem u hotelima po Ilidzi Hrasnici itd, kad imas sve svoje. Ides li ti u hotel spavati u svom gradu, pored svoje kuce?
Ne vjerujem da je Budnjo ili kako se vec zove, merhametli ruke pa je reko, eto vam halal od mene smjestaj samo se vi dobro pripremite.

A uostalom, selekcije Nogometnog Saveza nije samo A reprezentacija. Gdje su u21, juniori, kadeti, pioniri... al eto, u Savezu ocito drugacije razmisljaju.
todd_smith

#6184 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by todd_smith »

rtmper44 wrote:
Jedan od najgorih novinara u ovoj situaciji ga nasao pitati o ovim stvarima :-)
bjelave

#6185 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by bjelave »

rtmper44 wrote:
Niti smrdi, niti mirise ali se nikom nije zamjerio.Filozof, nema sta
Dionysios

#6186 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Dionysios »

Bas, katastrofa novinar, vazda nekakav isprepadan.
N.N.

#6187 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by N.N. »

Ma ovo je ba montirano. Osim je pricao sve u cugu, samo su ovi to izmontirali pa ispada da ovaj halomet postavlja pitanja :D
Inace, on i onaj ex kolega mu Muhamed Bikic su dva najnepismenija novinara u BiH.
Ni nakon toliko godina na TV, jos nisu naucili razlikovati č i ć :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#6188 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

mojne tako na novinara, pisca, putopisca i hadžiju po službenoj dužnosti Bikića :D
shake69

#6190 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by shake69 »

Odlicno! Jest da ce biti skuplji dres, ali se bar niko nece zagledati u marku nepoznatog imena na grudima! :-D
BHF_Manijak

#6191 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BHF_Manijak »

N.N. wrote:Ma ovo je ba montirano. Osim je pricao sve u cugu, samo su ovi to izmontirali pa ispada da ovaj halomet postavlja pitanja :D
Nije tako montirano vec se zove efekat dvije kamere. :oops: Kada radis intervju s jednom kamerom, pa pitanja naknadno snimis s kamerom okrenutoj ka tebi, kako bi ispalo da se radilo s dvije kamere. Pitanja regularno postavljas u intervju, i sve se snima.

Cuj Osim u cugu pric'o... :roll: :-)
todd_smith

#6192 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by todd_smith »

BHF_Manijak wrote:
N.N. wrote:Ma ovo je ba montirano. Osim je pricao sve u cugu, samo su ovi to izmontirali pa ispada da ovaj halomet postavlja pitanja :D
Nije tako montirano vec se zove efekat dvije kamere. :oops: Kada radis intervju s jednom kamerom, pa pitanja naknadno snimis s kamerom okrenutoj ka tebi, kako bi ispalo da se radilo s dvije kamere. Pitanja regularno postavljas u intervju, i sve se snima.

Samo sto su ofirno uradili, mogli su se sa njim pozdraviti ako on ima obaveze, i ostati na istom mjestu i snimiti pitanja, ne kao da je ovaj kod kuce pitao a ovaj iz hotela ili cega vec odgovarao :lol:
jeza u ledja

#6193 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

BHF_Manijak wrote:

Ja sam konto uvijek da je ovakav nacin snimanja intervjua da bi novinar popravio nacin na koji cita pitanja, mozda im dao neki bolji okvir umjesto kezual razgovora. Inace vrlo cesto ovo vidjam i na stranjskim tv.

A za BHF_Manijaka, neka procita ovo danas sa debate o sportskom novinarstvu. Pogotovo ovo sto je rekao I. Osim. :wink:
BHF_Manijak

#6194 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BHF_Manijak »

jeza u ledja wrote: Ja sam konto uvijek da je ovakav nacin snimanja intervjua da bi novinar popravio nacin na koji cita pitanja, mozda im dao neki bolji okvir umjesto kezual razgovora. Inace vrlo cesto ovo vidjam i na stranjskim tv.

A za BHF_Manijaka, neka procita ovo danas sa debate o sportskom novinarstvu. Pogotovo ovo sto je rekao I. Osim. :wink:
Nije nije, to ti je taj efekat, samo sto cesto ispadne glupavo, jer novinar nije bas kao glumac, pa da se ne vidi da u biti trenutno nema sagovornika, vec da "na suho" postavlja pitanje! :mrgreen: :mrgreen:

Sto se debate tice, ma stipu to, imam ja svoju neku viziju! :mrgreen:
Butmiran

#6195 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Butmiran »

Ivica Osim najzaslužnija je osoba za ozdravljenje bh. fudbala.

Njegov kvalitet, autoritet, renome, inteligencija i sve druge osobine otvarali su i najveće prepreke ustaljene u bh. društvu kako bi se reformisao Fudbalski savez BiH.

Nakon što je normalizovao krovnu kuću bh. fudbala, ali i našu fudbalsku reprezentaciju, Osim poziva navijače i novinare da ne kvare atmosferu u i oko reprezentacije.

Iako je Safet Sušić fudbalsku reprezentaciju BiH napravio kompaktnijom i uspješnijom nego ikad, forumi, portali i drugi mediji bruje o mnogobrojnim savjetima i kritikama na račun selektora, iako autori istih tih savjeta i kritika najčešće nisu upoznati ni sa manjim dijelom ukupne informacije o temi o kojoj pričaju.

Posljednja Papetova odluka da u reprezentaciju pozove svog bratića Svena Sušića donijela je novi val kritika.

"Gledao sam Svena Sušića i radi se o momku koji je sasvim dobar sa loptom, ima dobar pregled igre, što je jako važno teško gubi loptu, pokriva puno toga. Nije maratonac, ali danas su takvi rijetki. Siguran sam da je Safet provjerio njegove kvalitete i da ga zove zato što smatra da on zaslužuje igrati u reprezentaciji. Budite uvjereni da Safet neće raditi bilo šta protiv sebe i ekipe koju je napravio", govori Ivica Osim.

"Kod nas uvijek nekom nešto smeta. Prerano smo počeli sa kvarenjem atmosfere u reprezentaciji. Ne valja da se pravi takva klima, kako zbog samog igrača, tako i zbog cijele reprezentacije. Prezime bi mu trebalo biti prednost, a ne mana. Ako ćemo svaki put provjeravati svaki novi poziv Safeta Sušića onda to ne vodi ničemu. Ne valja ni da se stvori grupa nedodirljivih igrača u reprezentaciji. - smatra popularni "Švabo".

"Nije dobro ni što mediji prave prevelik pritisak igračima. Samo da bi se prodale novine komentariše se forma, da li igraju, da li ne igraju... - zaključuje Ivica Osim.
nihoniho

#6196 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by nihoniho »

Butmiran wrote:Ivica Osim najzaslužnija je osoba za ozdravljenje bh. fudbala.

Njegov kvalitet, autoritet, renome, inteligencija i sve druge osobine otvarali su i najveće prepreke ustaljene u bh. društvu kako bi se reformisao Fudbalski savez BiH.

Nakon što je normalizovao krovnu kuću bh. fudbala, ali i našu fudbalsku reprezentaciju, Osim poziva navijače i novinare da ne kvare atmosferu u i oko reprezentacije.

Iako je Safet Sušić fudbalsku reprezentaciju BiH napravio kompaktnijom i uspješnijom nego ikad, forumi, portali i drugi mediji bruje o mnogobrojnim savjetima i kritikama na račun selektora, iako autori istih tih savjeta i kritika najčešće nisu upoznati ni sa manjim dijelom ukupne informacije o temi o kojoj pričaju.

Posljednja Papetova odluka da u reprezentaciju pozove svog bratića Svena Sušića donijela je novi val kritika.

"Gledao sam Svena Sušića i radi se o momku koji je sasvim dobar sa loptom, ima dobar pregled igre, što je jako važno teško gubi loptu, pokriva puno toga. Nije maratonac, ali danas su takvi rijetki. Siguran sam da je Safet provjerio njegove kvalitete i da ga zove zato što smatra da on zaslužuje igrati u reprezentaciji. Budite uvjereni da Safet neće raditi bilo šta protiv sebe i ekipe koju je napravio", govori Ivica Osim.

"Kod nas uvijek nekom nešto smeta. Prerano smo počeli sa kvarenjem atmosfere u reprezentaciji. Ne valja da se pravi takva klima, kako zbog samog igrača, tako i zbog cijele reprezentacije. Prezime bi mu trebalo biti prednost, a ne mana. Ako ćemo svaki put provjeravati svaki novi poziv Safeta Sušića onda to ne vodi ničemu. Ne valja ni da se stvori grupa nedodirljivih igrača u reprezentaciji. - smatra popularni "Švabo".

"Nije dobro ni što mediji prave prevelik pritisak igračima. Samo da bi se prodale novine komentariše se forma, da li igraju, da li ne igraju... - zaključuje Ivica Osim.
I sada mi trebamo da vjerujemo da je Safet dobar trener , a Tino defanzivni vezni i jos sa reprezentativanim kvalitetom !?
Pa sta ce i jadni Osim reci ? On mu je produzio mandat, sada mora da spasava sto se spasiti moze, i stiti ovog nesretnika, a sto je jos gore, indirektno stiti korupciju i javasluk !
Osime, uvalio si se u g.... sa familijom Susic i tebi ce upropastiti rejting :roll:
channel10

#6197 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by channel10 »

Zmajevi dobivaju veliko pojačanje

Arslanagić se odlučio za BiH

Dres fudbalske reprezentacije BiH, kako sada stoje stvari, u budućnosti će nositi mladi fudbaler belgijske ekipe Standarda iz Liega Dino Arslanagić. Kako saznaje Sport.ba, nakon razgovora s njegovim roditeljima, čelnici N/FSBiH dobili su uvjerenja da će mladi i veoma talentovani stoper igrati za reprezentaciju BiH.

Predsjednik N/FSBiH Elvedin Begić odradio je najveći dio posla u ovom “transferu”, nakon što je kroz razgovore s roditeljima Arslanagić ubijedio da je dres Zmajeva najbolja opcija za Dinu. Arslanagić je rođen 23. aprila 1993. godine i igra na poziciji stopera.

Uskoro bi ovaj mladi fudbaler trebao predati svu neophodnu papirologiju FIFA-i, kako bi mu se dopustila promjena sportskog državljanstva. Nije isključena ni opcija da Arslanagić sredi papirologiju do početka Svjetskog prvenstva u Brazilu, pa bi Safet Sušić u tom slučaju mogao računati i na njega.
todd_smith

#6198 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by todd_smith »

dobro pojacanje za buducnost sa obzirom da imamo samo Kolasinca koji je odlican u odbrani
shake69

#6199 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by shake69 »

Vijest o Arslanagicu je zvakanje vec poznatih info u nedostatku drugih vijesti. Umjesto da neko momka napokon kontaktira ponavljaju se poznate stvari a mene samo sumnja obuzima kad se kaze da ce tek predati papire. Pa, sine dragi, ako te imaju u planu za Brazil i hoces, onda si to vec morao pokrenuti!
channel10

#6200 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by channel10 »

Samo neka bude istina ovo iz naslova, to bi bilo dovoljno za buducnost. Ne mora igrati u Brazilu (mada sumnjam da ima mjesta), ali je dovoljno da zaigra za nas u buducnosti jer Spahic je skoro pa gotov. Treba nam zamjena za njega i ako ovaj momak hoce da igra za nas i to je dovoljno, pa kad god zaigra. Zato ponavljam, samo da je istinita ova tvrdnja iz naslova i pun saka brade ;-)
Post Reply