Sjajan tekst!! Jos kad bi nam ga neko preveo pa da i mi obicni smrtnici znamo o cemu se radi..kamen wrote:Nati-Küken Hajrovic rechnet mit Weltstar Dzeko ab
«Voll daneben!»
Hoppla! GC-Spieler Izet Hajrovic bekennt sich zur Schweiz. Und stopft Star-Stürmer Edin Dzeko das Maul.
Izet Hajrovic (21) wird beim Länderspiel gegen Griechenland nicht eingesetzt. Und trotzdem ist er im Bauch des Karaiskakis-Stadions so richtig aufgeheizt, als er nach der faden Nullnummer gegen die Griechen verbal loslegt.
Denn Hajrovic, der bosnisch-schweizerische Doppelbürger, hat am Nachmittag im Internet gesurft. Und dort die miesen Attacken von Edin Dzeko (26) gelesen. Der Stürmer, für den Manchester City einst 50 Millionen Franken an Wolfsburg überwies, schrieb auf Twitter: «Die zwei ‹Schweizer› sollen sich so weit wie möglich von unserem heiligen Land fernhalten.» Dazu stellt er ein Herz mit bosnischer Flagge.
Der Bosnier ist stocksauer, weil sich Hajrovic und Haris Seferovic (20) gegen Bosnien und für die Schweiz und unsere Nationalmannschaft entschieden haben.
«Voll daneben»
Nun schlägt Hajrovic zurück. Und rechnet mit Dzeko ab. Der Mittelfeldspieler sagt: «Dzekos Aussagen waren voll daneben. Haris und ich haben uns für die Schweizer Nati entschieden. Das muss er einfach akzeptieren. Sein Verhalten ist unnötig und nicht vorbildlich.»
Dzeko habe einen riesigen Druck auf ihn ausgeübt: «Er hat mich schon vor meiner Entscheidung am Telefon beschimpft. Er rief mich drei Mal an, ein Mal ging ich ran. Da sagte er schon: ‹Wenn du nicht für Bosnien spielst, bist du ein Verräter!›» Das war vor Hajrovics erstem Länderspiel im November beim 2:1-Sieg in Tunesien.
«Ibra hat viel mehr Klasse als Dzeko»
Dzeko schrieb auf Twitter übrigens noch über einen dritten Schweizer: «Hut ab vor Senad Lulic! Du bist ein richtiger Bosnier!» Lazio-Spieler Lulic ist in Graubünden aufgewachsen. Der Doppelbürger entschied sich aber, für Bosnien zu spielen.
Hajrovic ists egal. Er schickt noch einen Giftpfeil in Richtung Dzeko und meint: «Eins möchte ich unbedingt noch sagen: Es ist sehr schade, dass sich Zlatan Ibrahimovic für Schweden statt für Bosnien entschieden hat. Würde Ibra für Bosnien spielen, wäre Dzeko nicht mal in der bosnischen Nati. Ibra hat nämlich viel mehr Klasse als er.»
BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jazzer
#6176 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
- Kiki_Musampa
#6177 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Dobrovoljno se prijavljujem da u utakmici sa Švicarskom zaigram na nekoliko minuta,samo 5 mi je dovoljno....al samo ako ovaj papak bude igrao.

- Logovan
#6178 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ja kontao da će se završiti na onome što je Džeko napisao na twitteru, kad ono...Yahel wrote:http://www.klix.ba/sport/nogomet/izet-h ... /130208012
Smece od covjeka. Ne znam kako ga nije stid da uzima ta 2 imena u usta, kada im nikada nece biti ni do koljena.
Vrijeme ce pokazati, ali ja sam ubijedzen da nece igrati ni za Svicu.
Samo mi je zao Dzeke tu... isao jadu na vrata da ga "moli" da igra za reprezentaciju.
kamen@ Već je rečeno nekoliko puta, da NEMA SMISLA postavljati tekstove na drugim jezicima.
- MOSALJOZE
- ODVRATAN_i_GADAN
#6180 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
blick.ch = Express
-
kamen
#6181 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
novinu u kojoj je "faca" citiran nije potrebno navoditi.....autore teksta takođe.....red je zaklopiti knjigu "izet hajrović" i razmišljati o idućim utakmicama.....slučaj je dobra pouka za mnoge: korumpirane bih novinare (prepoznaće se oni sami), potom ljude iz saveza koji su se (nažalost) trudili da hajvana dovedu u našu repku iako je to bilo bespotrebno - bih je rasadnik fudbalskih talenata i ne treba da brine za budućnost, lekcija je ovo i džeki i spahiću koji su ranije bez razloga zvali uhljupa i molili da igra za bih.....
.....igra h. seferovića i i. hajrovića je razotkrivena u mojim ranijim reagiranjima (sa-x odnosno klix) - slučaj te dvojice nije nimalo jednak drugim slučajevima (e. jakupović) jer su i hajrović i seferović bili upoznati sa fudbalskom sudbinom mladog golmana
.....igra h. seferovića i i. hajrovića je razotkrivena u mojim ranijim reagiranjima (sa-x odnosno klix) - slučaj te dvojice nije nimalo jednak drugim slučajevima (e. jakupović) jer su i hajrović i seferović bili upoznati sa fudbalskom sudbinom mladog golmana
- MOSALJOZE
#6182 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Zamolio bih sve novinare koji prate ovaj forum i druge (novinare klixa,ss.ba,scsport.ba,......)da ne objavljuju više informacije o švicarcima hvala
-
kamen
#6183 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
_terminaš_ wrote: kamen@ Već je rečeno nekoliko puta, da NEMA SMISLA postavljati tekstove na drugim jezicima.
--> terminaš: nije vrijedno prevoda, jer se "faca" osilio i posrao po bih fudbalu
-
sumirprimus
#6184 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Fino zatvorit poglavlje o izetu i onom drugom,zaboravih mu ime,i idemo dalje...
Nema potrebe spominjat ih više, u kontekstu bh repke...
Nema potrebe spominjat ih više, u kontekstu bh repke...
-
zlajapravaraja
#6185 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Kaze Izmet, Dzeko ga je 3x zvao, od cega je se samo jednom javio. I Dzeko mu je taj put na telefonu odmah rekao: "Ne budes li igrao za nas, izdajica si"
Dzeko ambasador
Dzeko ambasador
- velikibrnjo
#6186 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ma mali je pravi iskompleksirani opancar!
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#6187 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Svi oni sto su se bunili za Dzekinu izjavu sada mogu vidjeti da je bio upravu jer je samo rekao istinu 
Ali kao sto neko rece treba zatvoriti knjigu vezanu za svicarce i nastaviti gdje smo stali, a to je na pola puta od Brazila
Jos ako se plasiramo... uhh
Ali kao sto neko rece treba zatvoriti knjigu vezanu za svicarce i nastaviti gdje smo stali, a to je na pola puta od Brazila
Jos ako se plasiramo... uhh
-
muniza
#6188 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Valjda savez, novinari a i Twitter Džeko nauče šta iz ovog primjera.
Ako Kolašinca izgubimo onda je krajnje vrijeme da se javnost zapita jel fakat u dure prozivati momke i smatrati ih izdajicama prije nego uopšte donesu odluku.
Halilovića također treba jednostavno pustiti da donese odluku, on bar zna da ga hoćemo, pritisak ovakve vrste ga samo može otjerati.
Nek nam je bog na pomoći ovakvima kakvi smo...
Ako Kolašinca izgubimo onda je krajnje vrijeme da se javnost zapita jel fakat u dure prozivati momke i smatrati ih izdajicama prije nego uopšte donesu odluku.
Halilovića također treba jednostavno pustiti da donese odluku, on bar zna da ga hoćemo, pritisak ovakve vrste ga samo može otjerati.
Nek nam je bog na pomoći ovakvima kakvi smo...
- Magarece_godine
#6189 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Samo u kostzlajapravaraja wrote:Kaze Izmet, Dzeko ga je 3x zvao, od cega je se samo jednom javio. I Dzeko mu je taj put na telefonu odmah rekao: "Ne budes li igrao za nas, izdajica si"
![]()
Dzeko ambasador
- cartman
#6190 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
nije dzekino da komentarise izbor druge osobe i ko jeste a ko nije bosanac. svicarci nisu jedini koji su odbili igrat za repku, nigdje veze
- guber90
#6191 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ma cije je onda da komentarise zivota ti, niko znaci nista ne smije da kaze o njima, poserem ih.cartman wrote:nije dzekino da komentarise izbor druge osobe i ko jeste a ko nije bosanac. svicarci nisu jedini koji su odbili igrat za repku, nigdje veze
- SEYOboy
#6192 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Nikako mi nije jasno to vaše svojatanje igrača koji su rođeni u drugoj državi ili su od malena tamo. Ta druga država je uložila u njih i oni imaju pravo sami birati gdje će igrati. Pogotovo to mislim na nekoga tko je rođen u drugoj državi.
- cartman
#6193 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
guber90 wrote:Ma cije je onda da komentarise zivota ti, niko znaci nista ne smije da kaze o njima, poserem ih.cartman wrote:nije dzekino da komentarise izbor druge osobe i ko jeste a ko nije bosanac. svicarci nisu jedini koji su odbili igrat za repku, nigdje veze
sto bi iko komentariso? boli me qrc za njima, svakako nisu neki igraci. dizete frku gdje je nema. realno, dobili su poziv, odabrali su drugu drzavu PA STA ONDA? jel nam to fale ta dvojica ? jesu li neka klasa ? de ba, odvadite malo
- hordash
#6194 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Hajd ti sejo onda zavijaj (pjevaj) po Berlinu!SEYOboy wrote:Nikako mi nije jasno to vaše svojatanje igrača koji su rođeni u drugoj državi ili su od malena tamo. Ta druga država je uložila u njih i oni imaju pravo sami birati gdje će igrati. Pogotovo to mislim na nekoga tko je rođen u drugoj državi.
-
sumirprimus
#6195 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Odee Izoo u tuđeee,nedaj vrati ga vamoooo
- guber90
#6196 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Jesi li ti ista procitao na ovu temu ili nako doletio da poseres po Dzeki reda radi. Covjek zvao majmuna 3 puta, pricao sa njim fino, majmun rekao da ce igrati za reprezentaciju BiH i onda ode za svicarce. Ovo je malo sto mu je Dzeko rekao, trebao se jos nadodavati.cartman wrote:guber90 wrote:Ma cije je onda da komentarise zivota ti, niko znaci nista ne smije da kaze o njima, poserem ih.cartman wrote:nije dzekino da komentarise izbor druge osobe i ko jeste a ko nije bosanac. svicarci nisu jedini koji su odbili igrat za repku, nigdje veze
sto bi iko komentariso? boli me qrc za njima, svakako nisu neki igraci. dizete frku gdje je nema. realno, dobili su poziv, odabrali su drugu drzavu PA STA ONDA? jel nam to fale ta dvojica ? jesu li neka klasa ? de ba, odvadite malo
- Comrad
#6197 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Meni isto nije jasno koji ba qrac mi sad dajemo toliki prostor likovima koji su samo talenti. Kazem samo u smislu da to nisu dokazani igraci. Sutra bilo ko od njih moze postati karina igrac. Nemojte mi samo sada poturati onu standardnu pricu da je Zlatan htio igrat za BiH, nasi mu nisu dali. Dajte ba, Zlatan mozda dva put bio u BiH, malo jezika zna..zivo mu se hebe za Bosnom.
Mi sad treba da dignemo citavu naciju i da ih molimo da igraju za nas. Jeste vazno, izrazito vazno da pridobijemo svakog mladog talenta za nas, ali ako ne moze, pa ne moze jbmu. Necemo sad otic ljudima pred kucu i nazivati ih izdajicama i sta ti ja znam. Hocete igrati ili necete igrati. Kratko i jasno. Ako necete dovidjenja, idemo dalje. Hocete - super. Bezveze se gubi vrijeme i samo dize rejting igracima koji se uopste nisu dokazali.
Dalje, ja uopste nemam neku ljutnju prema ovim ljudima. Poznavacuci nase salterase i ljude koji rade u tim administrativnim sluzbama, sasvim mi je logicno da pojedinim ljudima vise pukne kapa i da poderu nas pasos. I meni takva zuta minuta dodje kad god odem da izvadim neki papir. A ja jos zivim ovdje, e sad zamislite kad dodju ljudi iz uredjenih zemalja u ovu vukojebinu, pa ih pocnu prebacivati sa saltera na salter. Dajte molim vas, nemojte biti licemjreni.
I za kraj, za sve ove placljivce sto tuguju za ovim likovima:
Mi smo postali ozbiljna reprezentacija i nikoga, ponavljam NIKOGA ne treba moliti da igra za nasu zemlju. Nemojte da ispadamo jad i bijeda! Takvi igraci nam ne trebaju.
p.s. I ovu Svicarsku u bilo koje doba mozemo poderati! Dzaba im zlato i kamate.
Mi sad treba da dignemo citavu naciju i da ih molimo da igraju za nas. Jeste vazno, izrazito vazno da pridobijemo svakog mladog talenta za nas, ali ako ne moze, pa ne moze jbmu. Necemo sad otic ljudima pred kucu i nazivati ih izdajicama i sta ti ja znam. Hocete igrati ili necete igrati. Kratko i jasno. Ako necete dovidjenja, idemo dalje. Hocete - super. Bezveze se gubi vrijeme i samo dize rejting igracima koji se uopste nisu dokazali.
Dalje, ja uopste nemam neku ljutnju prema ovim ljudima. Poznavacuci nase salterase i ljude koji rade u tim administrativnim sluzbama, sasvim mi je logicno da pojedinim ljudima vise pukne kapa i da poderu nas pasos. I meni takva zuta minuta dodje kad god odem da izvadim neki papir. A ja jos zivim ovdje, e sad zamislite kad dodju ljudi iz uredjenih zemalja u ovu vukojebinu, pa ih pocnu prebacivati sa saltera na salter. Dajte molim vas, nemojte biti licemjreni.
I za kraj, za sve ove placljivce sto tuguju za ovim likovima:
Mi smo postali ozbiljna reprezentacija i nikoga, ponavljam NIKOGA ne treba moliti da igra za nasu zemlju. Nemojte da ispadamo jad i bijeda! Takvi igraci nam ne trebaju.
p.s. I ovu Svicarsku u bilo koje doba mozemo poderati! Dzaba im zlato i kamate.
-
marschall
#6198 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ovaj Izet dva gola dao i naucio sam sebi kopacke svezat, i misli da je dovoljno velik da ocjenuje Dzeksona.
Cime ih samo hrane ovakve. Mis mali.
Cime ih samo hrane ovakve. Mis mali.
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#6199 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Covjek koji nas najbolje predstavlja u svijetu

Ne mogu izmetovu sliku da stavljam
ima ljudi sto jos nisu doruckovali

Ne mogu izmetovu sliku da stavljam
- SEYOboy
#6200 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
alo momak, nećemo se vrijeđati.hordash wrote:Hajd ti sejo onda zavijaj (pjevaj) po Berlinu!SEYOboy wrote:Nikako mi nije jasno to vaše svojatanje igrača koji su rođeni u drugoj državi ili su od malena tamo. Ta druga država je uložila u njih i oni imaju pravo sami birati gdje će igrati. Pogotovo to mislim na nekoga tko je rođen u drugoj državi.